Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 6 z USA (tak, zapoznałem się z przypiętym wątkiem)

• This topic is locked This topic is locked
106 replies to this topic

#76 eblis

eblis
  • 23 posts

Posted 17 September 2014 - 00:33

A na czym miałaby polegać ta aktywacja? Czy to jest związane z jakimiś dodatkowymi kosztami, czy wystarczy włożyć kartę? EDIT: Ok, przeczytałam wątek... Mam wielką nadzieję, że to tylko plotka z tymi $100.

#77 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 17 September 2014 - 00:46

W moim rozumieniu jest tak: -w USA jesteś skazana na używanie tego tel w sieci US T-Mobile. A jeśli chcesz go używać np. w At&t to musisz wypełnić wymogi tej sieci w kwestii zdjęcia SIMlocka tj. minimalne doładowanie na sumę $100 i co najmniej 45 dni w sieci T-M. Po tym okresie możesz bezpłatnie zdjąć SIMlocka przez operatora. Natomiast w Polsce możesz używać tego iPhone'a 6 od razu po aktywacji w każdej sieci GSM.

#78 eblis

eblis
  • 23 posts

Posted 17 September 2014 - 00:50

Acha, rozumiem. Dzięki wielkie za odpowiedź! Szczerze mówiąc wolałabym AT&T, ale niech tam będzie... Jeszcze jedno i przestaję męczyć: chodzi o jednorazowe doładowanie za $100 czy łącznie przez jakiś tam okres czasu?

#79 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 17 September 2014 - 01:18

By kwalifikować się do zdjęcia SIMlocka przez T-Mobile z Phone'a 6 musisz spełnić 2 warunki: -musisz wykonać minimalne doładowanie na sumę $100 (nie jest określone przez jak długi okres). Jedyny warunek to ten że tel musi być aktywny w sieci T-Mobile co najmniej 45 dni. Po tym okresie możesz bezpłatnie zdjąć SIMlocka przez operatora.

#80 eblis

eblis
  • 23 posts

Posted 17 September 2014 - 01:26

Ok, dzięki! Jutro albo w ciągu najbliższych dni postaram się przedzwonić do T-Mobile i dowiedzieć, jak to dokładnie ma wyglądać. Dam znać na forum, czego się dowiedziałam.

#81 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 17 September 2014 - 03:23

A czy ktoś orientuje się może jak wygląda sprzedaż iPhone'ów w sklepach stacjonarnych parę dni po premierze? Czy np. tydzień czy dwa później dalej będzie kociokwik albo brak telefonów w sprzedaży? Wiem, że to gdybanie, ale może ktoś wie, jak to wyglądało w poprzednich latach? Zatrzymałam się na iPhonie 4, więc nie za bardzo jestem w temacie. Nie zależy mi być jedną z pierwszych, którzy kupią go w dniu premiery. Chcę go dostać w ogóle do początku października, ale jak nie wyjdzie, to najwyżej poprzestanę na kupnie 5s.

Jesli chcesz miec pewnosc kupna iPhone'a 6 to radze zrobic rezerwacje on-line:
iPhone 6 - Pre-order the new iPhone 6 and iPhone 6 Plus. - Apple Store (U.S.)
W sklepach w pierwszych dniach beda dzikie tlumy ludzi i ogromne kolejki i raczej male szanse by kupic najnowszy model iPhone'a.

#82 theresaipod

theresaipod
  • 62 posts

Posted 17 September 2014 - 04:34

Warto zapoznac sie z requritment ktore wypisalem o TMOBILE Czy ktos z NY/NJ chce zaryzykowac i sprawdzic swoj telefon na karcie ORANGE Polska np ? w Piatek weekend lub nastepny tydzien?:) Ja moge to nagrac:)

#83 veno_n

veno_n
  • 2 posts

Posted 17 September 2014 - 07:17

Moim zdaniem telefony będą bez simlocka ponieważ przy cenie jest UNLOCKED. Na stronie apple nawet jest napisane w zakładce compare. Poniżej nawet screena wstawię ze strony [ATTACH=CONFIG]23203[/ATTACH]

#84 undecided

undecided
  • 242 posts

Posted 17 September 2014 - 17:52

Mógłby ktoś zrobić takie podsumowanie tematu. Z tego co czytałem gwarancja jest ważna w Polsce, ale informację dotyczące simlocka są nie jasne. Jak było z 5S,5,5C,4S lub innymi Iphon'ami bez kontraktu ? Kiedy Iphon 6/6+ może trafić do sieci komórkowych w Polsce ?

#85 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 17 September 2014 - 18:00

Mógłby ktoś zrobić takie podsumowanie tematu. Z tego co czytałem gwarancja jest ważna w Polsce, ale informację dotyczące simlocka są nie jasne. Jak było z 5S,5,5C,4S lub innymi Iphon'ami bez kontraktu ?

Poczytaj forum to będziesz wiedział. Jak poczytasz ten wątek to też.

Kiedy Iphon 6/6+ może trafić do sieci komórkowych w Polsce ?

Zapytaj tutaj: Kula zgadula - Zapytaj, niech się męczy bidula

#86 Bistur

Bistur
  • 2 posts

Posted 18 September 2014 - 06:53

Jestem w Houston.Czy iphone 6 z simlokiem t mobile będzie dzałałw Polsce to powiem za 12 godzin.Pójdę do t mobile i włożę swoją polską kartę t mobile do amerykańskiego telefonu.Jeśli będzie działać to wszystko jasne.Pozdro

#87 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 18 September 2014 - 07:59

Jestem w Houston.Czy iphone 6 z simlokiem t mobile będzie dzałałw Polsce to powiem za 12 godzin.Pójdę do t mobile i włożę swoją polską kartę t mobile do amerykańskiego telefonu.Jeśli będzie działać to wszystko jasne.Pozdro

Czekamy z niecierpliwością ;)

#88 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 18 September 2014 - 08:33

Widzę że niedokładnie czytałeś:
-jesli masz taką możliwość to przetestuj kartę polskiego operatora i jakiegoś z USA, np. AT&T.

#89 korni5

korni5
  • 45 posts

Posted 18 September 2014 - 11:01

ale jestescie naiwni, to goscia pierwszy post i konto swiezo zalozone....

UNLOCKED TO UNLOCKED !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! telefon po prostu ma w zestawie karte sim t-mobile, nigdy nie dostaliscie karty sim w jakiejs promocji kupujac w sklepie cos, badz spacerujac po rynku miasta, zdarzaja sie takie akcje... zwykla reklama.... w jakim wy swiecie zyjecie... cena jest taka sama jak ostatnie 4 generacje 649$ wiec dlaczego nagle mieliby zalozyc simlocka w dodatku w apple store.... puknijcie sie w glowe... btw. nie zpaominajce ze 649$ to nie jest cena wyjsciowa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- - - Połączono posty - - -

a tak swoja droga zamiast kombinowac z tym USA i tak sie rozwodzic nad tym simlockiem to pomyselibyscie troche i poszukali kogos znajomego na pelnej ksiegowosci, wtedy jezeli cena sie nie zmieni to z tych 2949zl wyszloby wam okolo 2050zl i byscie mieli taniej niz w USA.... ewentualnie zapolacilibyscie nawet komus za przysluge dajmy na to 150zl zeby nie krecil nosem i mamy 2200zl, czyli pratykcznie to samo co w USA bo jak kazdy wie (z pewnoscia :E ) 649$ to nie jest 100% ceny

#90 veno_n

veno_n
  • 2 posts

Posted 18 September 2014 - 11:41

No i co z tego, że to mój pierwszy post. Tym wnioskujesz, że nie mam iphone czy coś? Do wiadomości miałem już 2szt iphonów.
Podtrzymuje swoje zdanie, że telefon bez kontraktu będzie unlocked tak jak załączyłem screena we wcześniejszym poście.

[QUOTE=korni5;2345122]ale jestescie naiwni, to goscia pierwszy post i konto swiezo zalozone....

#91 korni5

korni5
  • 45 posts

Posted 18 September 2014 - 11:43

mowiem o tym gosciu :) ty zamiesciles screeena i tobie wierze zreszta przeczytaj o czym pisalem, a tutaj mamy problem (houston) :E

#92 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 19 September 2014 - 11:32

I jak ? i Jak ?

#93 Kacper No

Kacper No
  • 13 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 September 2014 - 11:48

Tel. z USA jest już na allegro, sprzedający twierdzi, że jest bez simlocka i działa w PL. ([url=http://allegro.pl/nowy-apple-iphone-6-16gb-silver-srebrny-z-usa-i4619963864.html]Nowy Apple IPhone 6 16GB Silver Srebrny z USA (4619963864) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]) <- mam nadzieję, że nie dostanę kolejnego ostrzeżenia, wcześniej zakładałem podobne dwa tematy i dostałem 2 ostrzeżenia.
Osobiście uważam, że nie jest to zbyt wiarygodne źródło. Trzeba jeszcze poczekać...

#94 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 19 September 2014 - 12:00

Ale jest zafoliowany...odfoliowany znajdz bo takich to jest parę na allegro

#95 pacio177

pacio177
  • 81 posts

Posted 19 September 2014 - 12:01

ma ktos jakies info czy iphonea bez simlocka bedzie równiez mozna kupic w bestbuy ? tam jest 50 dolców drożej ale można kupic od ręki ,ja tak kupowałem rok temu 5s

#96 Kacper No

Kacper No
  • 13 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 September 2014 - 12:06

zafoliowany nie znaczy, że sprzedający nie wie czy ma locka czy nie. równie dobrze może mieć drugiego "prywatnego" w użyciu i na nim sprawdzał czy jest lock czy nie. nie twierdzę, że jest tak w tym przypadku. ciężko wierzyć sprzedawcy ;)

#97 Vito492

Vito492
  • 76 posts

Posted 19 September 2014 - 13:53

Po jakim czasie w ostatnich latach pojawiały się w AS wersje sim-free? Pamiętacie?

#98 undecided

undecided
  • 242 posts

Posted 19 September 2014 - 14:10

Możemy gdybać i patrzeć na aukcje innych, ale zaczekajmy na pewne informację od osób, które już posiadają Iphona. Na pewno udzielą nam takiej informacji, bo teraz tylko, możemy gdybać i wymyślać, bo nikt nie ma potwierdzonych informacji.

#99 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 19 September 2014 - 14:17

Po jakim czasie w ostatnich latach pojawiały się w AS wersje sim-free? Pamiętacie?

sim free koło grudnia
tmobile unlocked od zawsze :)

#100 pacio177

pacio177
  • 81 posts

Posted 19 September 2014 - 14:28

ja w zeszłym roku kupowałem na drugi dzien , w środku była karta verizon ale wszystko w PL działało jak należy

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users