Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pre-order iPhone 6

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
69 odpowiedzi w tym temacie

#51 Wojtek1989PL

Wojtek1989PL
  • 107 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2014 - 15:11

a ja powiem tak, ani ten co kupuje za 2900 nie jest debilem bo sprzedaje za 3500-4000 - ma kapital, pomysl i chce zarobic :) osoba ktora kupuje za 4000 tez nie jest debilem tylko ma hajs i nie zaluje sobie tylko woli zaplacic wiecej i miec podane na tacy. to tak jak z pojsciem do knajpy, placisz za szame 5 dych a samemu bys ja zrobil za 15 zl :) takze bez napiny…

#52 Auslander

Auslander
  • 128 postów

Napisano 13 września 2014 - 15:21

a ja powiem tak, ani ten co kupuje za 2900 nie jest debilem bo sprzedaje za 3500-4000 - ma kapital, pomysl i chce zarobic :)
osoba ktora kupuje za 4000 tez nie jest debilem tylko ma hajs i nie zaluje sobie tylko woli zaplacic wiecej i miec podane na tacy.
to tak jak z pojsciem do knajpy, placisz za szame 5 dych a samemu bys ja zrobil za 15 zl :)
takze bez napiny…

I wszystko w temacie.

Kolejny wpis , że ktoś jest stuknięty , albo inny wpis obrażający go powinien dostać BANA i to na miesiąc , aż iP6 się pojawi w Polsce

#53 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 września 2014 - 17:41

Nie do końca jest tak... Jeszcze tylko pominąłeś kwestię PO CO ktoś kupuje taki drogi telefon ? Jeśli dlatego, by "błyszczeć" nim w towarzystwie, pokazać - "patrzcie, mnie też stać i należę do lepszej części naszego biednego społeczeństwa", tzw. "elyty" (a takich osób jest naprawdę sporo) to niestety, ale też jest debilem, i żadne "że go stać" i "nic komu do tego" nie jest wstanie zmienić mojej opinii o takich. Wszyscy znamy kogoś takiego, kto ma iP, nie ma pojęcia jak zainstalować appkę, nie wie co to iCloud, AppleID etc, a gdybyś go zapytał dlaczego akurat iP a nie inny, nie potrafił by udzielić sensownej wypowiedzi oprócz tego ze jest modny, inni mają, etc. Także spokojnie. Są ludzie, którzy kupują bo lubią. Sa też i debile. Nawet sporo. Wystarczy popatrzeć na "dziunie" w centrach handlowych, które wyciągają iP i stukają po nim wskazującym paluchem z tak zdziwioną miną, jakby iPhona kupiły iP 2 minuty temu.

Jak zwykle pleciesz od rzeczy, ale cóż.
Tak samo można powiedzieć o głupiej blondy, co wyciąga galaxy S5, a połowy tych dziwnych funkcji nie użyje.
Chce to kupuje jej sprawa.
Ciekawe co powiesz o osobach, które kupują telefony Vertu czy iP w pozłacanej obudowie z brylantami.
Kogoś stać to kupuje, nie sądzę, czy jest na miejscu nazywanie ich debilami.
Tak jak napisałem typowe-Polskie. żal.

#54 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 13 września 2014 - 17:52

Jak zwykle pleciesz od rzeczy, ale cóż.
Tak samo można powiedzieć o głupiej blondy, co wyciąga galaxy S5, a połowy tych dziwnych funkcji nie użyje.
Chce to kupuje jej sprawa.
Ciekawe co powiesz o osobach, które kupują telefony Vertu czy iP w pozłacanej obudowie z brylantami.
Kogoś stać to kupuje, nie sądzę, czy jest na miejscu nazywanie ich debilami.
Tak jak napisałem typowe-Polskie. żal.

No cóż, Ty jak zwykle piszesz bardzo mądrze i do rzeczy. Szkoda że tylko w czytaniu ze zrozumieniem masz zaległości.
Napisałem wyraźnie że "jeśli ktoś kupuje drogi telefon PO TO, BY zabłysnąć i poszpanować to jest według mnie debilem". Nie pisałem o tych, co kupują drogie rzeczy z innych względów. W sumie to większość z nas kupuje drogie rzeczy, bo Apple tani nie jest. Tyle że robi to z pasji/uwielbienia/przyzwyczajenia/whatever.
Skoro według ciebie kupowanie telefonu by poszpanować, to norma i nie ma w tym nic dziwnego, to tutaj nasza dyskusja powinna się właściwie zakończyć. Gratuluję i w sumie współczuję.

P.S.
A zazdrość jest mi zupełnie obca, bo użytkuje nieprzerwanie (!) Apple i tylko Apple pewnie dłużej niż Ty żyjesz.
Dawno, dawno temu taki Mac Classic(Color) czy Performa kosztawały naprawdę krocie w stosunku do naszych zarobków. Stać mnie było wtedy, stać mnie i dziś. Zazdrościć nikomu nie muszę. Uwierz.
Ja mam ten komfort że mogę sobie pozwolić na dystans i chłodną głowę, czasem, a nawet często- na niezbyt pochlebną opinię o Apple a Ty najwyraźniej - nie. I uwierz- chętnie pierwszy zmienię Apple na coś innego/lepszego. Tyle że póki co, tego "czegoś innego i lepszego" nie ma na rynku.

#55 juscik

juscik
  • 66 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 września 2014 - 20:13

Od dłuższego czasu czytam wątki dotyczące iPhonów, i muszę Ci powiedzieć Stanley, że chyba jesteś najmądrzej gadającym gościem, masz dystans do Apple, widać, że lubisz tą markę ale zachowujesz zdrowy rozsądek. W przeciwieństwie do tych pseudoznawców, którzy tylko czekają na to aby komuś ubliżyć, dokuczyć i pokazać swoją "wyższość" bo coś tam wie więcej o jakimś kawałku aluminium a nie pomóc czyt. Paf.

#56 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 13 września 2014 - 20:16

Od dłuższego czasu czytam wątki dotyczące iPhonów, i muszę Ci powiedzieć Stanley, że chyba jesteś najmądrzej gadającym gościem, masz dystans do Apple, widać, że lubisz tą markę ale zachowujesz zdrowy rozsądek. W przeciwieństwie do tych pseudoznawców, którzy tylko czekają na to aby komuś ubliżyć, dokuczyć i pokazać swoją "wyższość" bo coś tam wie więcej o jakimś kawałku aluminium a nie pomóc czyt. Paf.

Dzięki. Miło że nie jestem sam :)

#57 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 września 2014 - 20:32

Stanley zwracam honor, fakt do końca nie zrozumiałem tych postów do końca. Sorki :) Również się zgadzam, że dla szpanu kupować sprzęty nie jest mądre. Pozdro.

#58 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 13 września 2014 - 20:37

Stanley zwracam honor, fakt do końca nie zrozumiałem tych postów do końca. Sorki :)
Również się zgadzam, że dla szpanu kupować sprzęty nie jest mądre.
Pozdro.

Już Cię lubię :)

#59 krzysieks866

krzysieks866
  • 9 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 14 września 2014 - 07:44

Witam. Czy ktoś z Krakowa wybiera się lub chce sie wybrać do Drezna?

#60 Auslander

Auslander
  • 128 postów

Napisano 14 września 2014 - 08:07

Witam. Czy ktoś z Krakowa wybiera się lub chce sie wybrać do Drezna?

Nie ten dział kolego. Polecam "Spotkania / Imprezy"

#61 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 16 września 2014 - 19:34

A ja dziś dostałem sms'a o treści "Info Free : Votre iPhone 6 - 64 Go Gris sera expédié prochainement. Vérifiez le contenu du colis EN PRESENCE du livreur et AVANT de signer le bon de transport. En cas de problème (colis ouvert, colis vide, contenu abimé), vous devez REFUSER le colis, mentionner le motif précis du refus sur le bon de remise et appeler le 3244 pour réclamation. Merci de votre confiance." W skrócie wyślą ipka w najbliższym czasie, jest szansa, że na piątek będzie ;)

#62 Gih

Gih
  • 5 postów

Napisano 20 września 2014 - 16:05

Witam, jestem nowy i chciałbym się dowiedzieć jak jest z zamówieniem pre ordera (iphone 6 64gb) aktualnie chcę go zamówić na austriackim apple store (jeszcze nie ma sprzedaży ma być 26 września), ale chcę wiedzieć jak się za to zabrać. Otóż zamawiam i od razu płacę ? Czy po prostu to jest takie tzw. "zarezerwowanie" ? Dodam, że chciałbym kupić go bez podatku VAT (na firmę). Jak to w przypadku takiego zamówienia - pre ordera ?

#63 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 20 września 2014 - 16:11

Preorder polega na tym, że rezerwujesz sztukę w sklepie, płacisz przy odbiorze na miejscu. Co do fry nie wiem.

#64 sebek69

sebek69
  • 14 postów

Napisano 20 września 2014 - 18:46

- - - Połączono posty - - -

Preorder polega na tym, że rezerwujesz sztukę w sklepie, płacisz przy odbiorze na miejscu. Co do fry nie wiem.

To jest rezerwacja. Pre order to dostawa naczesciej na adres i kupno. Rezerwacja jest na jeden nastepny dzień do odbioru.

#65 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 20 września 2014 - 18:54

Masz rację sebek :).

#66 yakuz

yakuz
  • 9 postów

Napisano 20 września 2014 - 23:24

Mam pytanie do zorientowanych, czy po premierze w kolejnych państwach czyli 26 września, w Niemczech będzie rzucony drugi sort, i np. w Dreźnie 26 września będę mógł kupić iPhone 6?

#67 Ostrix

Ostrix
  • 107 postów
  • SkądKatowice

Napisano 21 września 2014 - 16:29

Mam pytanie do zorientowanych, czy po premierze w kolejnych państwach czyli 26 września, w Niemczech będzie rzucony drugi sort, i np. w Dreźnie 26 września będę mógł kupić iPhone 6?

W Dresden zapewne będzie po kilka sztuk na dany dzień, 1 dzień po premierze można było normalnie zarezerwować od rana telefon. Było sporo sztuk. Możliwe, że jutro też coś będzie. Trzeba sprawdzać.

#68 yakuz

yakuz
  • 9 postów

Napisano 21 września 2014 - 17:18

Ostrix normalnie można jechać i kupić?

#69 Gih

Gih
  • 5 postów

Napisano 22 września 2014 - 00:29

A jeszcze tak z ciekawości zapytam, jak cenowo tak mniej więcej stał iphone 5s w okresie świątecznym (bo kosztował tyle samo co teraz stoi iphone 6) ? Ciekawi mnie czy duża różnica w cenie jest od premiery do świąt (o ile zejdzie w dół)...

#70 Ostrix

Ostrix
  • 107 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 września 2014 - 08:26

Ostrix normalnie można jechać i kupić?

Musisz sprawdzać stronę na której rezerwuje się telefony, dzisiaj np. na ten moment w Berlinie można zarezerwować 16GB 6PLUS, Drezno nie ma nic.

A jeszcze tak z ciekawości zapytam, jak cenowo tak mniej więcej stał iphone 5s w okresie świątecznym (bo kosztował tyle samo co teraz stoi iphone 6) ?
Ciekawi mnie czy duża różnica w cenie jest od premiery do świąt (o ile zejdzie w dół)...

Na apple.pl cena nie zmieni się do premiery iPhone 6s. Jedyna szansa żeby kupić taniej to odkupienie od kogoś kto przedłuża umowę w sieci i wystawia telefon na allegro.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych