Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pre-order iPhone 6

• Please log in to reply
69 replies to this topic

#26 juscik

juscik
  • 66 posts
  • SkądKraków

Posted 11 September 2014 - 15:37

Gdybym chciał sie przyczepić-to powiedziałbym że twoja kalkulacja tez jest błędna: PST to różnica 9 h.
Ale to moim zdaniem bez znaczenia: pre-order (tak mi sie przynajmniej wydaje) będzie można złożyć w każdej strefie czasowej o tej samej porze tj. 12.01 AM.

masz rację, 6 godzin to w NY,pomyłka, a pre order rusza chyba 12:01 AM PST czyli u nas 09:00

#27 buisell-5d7f1db6d8

buisell-5d7f1db6d8
  • 97 posts

Posted 11 September 2014 - 16:34

Czy pre-order trzeba odebrać 19.09? Czy można zrobić to dzień później?

#28 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 11 September 2014 - 16:36

Odebrać możesz wtedy gdy ci pasuje.

#29 pawel152

pawel152
  • 49 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 September 2014 - 18:55

Ostrix gdzie jest ta informacja na apple.de o możliwości odbioru w sklepie? Już znalazłem

#30 genuinepeter

genuinepeter
  • 62 posts
  • SkądNewcastle, UK

Posted 11 September 2014 - 23:52

jak zaplacone... to nawet mozesz olac ta odbiorke ;)))

#31 KiloWhisky

KiloWhisky
  • 4 posts

Posted 12 September 2014 - 08:46

I już po. Udało mi się zamówić, natomiast trzeba było podać adres niemiecki... Ja podałem polski a że Deutschland było na dole... ;) Ktoś wie jak można zamienić to na odbiór osobisty w Dreźnie/Berlinie?

#32 dsk121

dsk121
  • 169 posts
  • Skądwwa

Posted 12 September 2014 - 08:50

Jakie są ceny w DE?

#33 GAMA007

GAMA007
  • 1394 posts

Posted 12 September 2014 - 08:55

Witam, przed chwilką zamówiłem iPhone6+ 128GB -->dostawa gratis 19/9 -->cena 999 euro. Pozdrawiam GAMA007

#34 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 12 September 2014 - 08:55

800euro za iP6 plus, czyli praktycznie za tyle co na allegro sprzedają ;)

#35 sebek69

sebek69
  • 14 posts

Posted 12 September 2014 - 09:04

Jak ogarnąć dostawę do Berlin Apple Store ? co wpisać ?

#36 michas86

michas86
  • 380 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 September 2014 - 09:50

Udało się złożyć rezerwację w Dresden, ale nie wiem czy taka rezerwacja jest w 100% pewna.. Czy dostanę oprócz maila potwierdzającego złożenie rezerwacji innego maila, że jedna sztuka jest moja?

#37 juscik

juscik
  • 66 posts
  • SkądKraków

Posted 12 September 2014 - 09:52

ja czekam na uruchomienie AOS USA, nie wiem na co oni czekają :D

#38 wojcix29

wojcix29
  • 5 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 12 September 2014 - 10:24

Witam wszystkich Również chciałem złożyć preorder na ip6 16 lub 64gb jednak ceny na allegro/ebay są zaporowe a niestety nie mam możliwości jechać do Niemiec gdyż mieszkam na południu Polski. Czy można go gdzieś zamówić do PL po normalnej cenie? Ew. jak ktoś jedzie i bierze na handel to bym jedną brał na 100%. Pozdrawiam

#39 buisell-5d7f1db6d8

buisell-5d7f1db6d8
  • 97 posts

Posted 12 September 2014 - 10:33

Niestety pre-order można odebrać tylko 19.09. Szkoda.

#40 Wojtek1989PL

Wojtek1989PL
  • 107 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 September 2014 - 11:48

nie wiem jakim cudem piszecie, że macie rezerwacje na odbiór w sklepie jak takiego info nie ma na stronie przy składaniu zamówienia, musisz podać niemiecki adres…w przypadku apple strore w uk - angielski adres...

#41 halogens

halogens
  • 1 posts

Posted 12 September 2014 - 14:27

Pany ceny w UK to 700 funtów czyli 3650 zł, w DE to 900 euro czyli 3720 zł. Zamówić można normalnie a później odebrać w sklepie. Ale też nie ma problemu aby zamówić z wysyłką DPD lub DHL do polski. Fakt że droga sprawa bo 40 euro za wysyłke ale dalej sie to opłaca niż za tą samą wercje czyli 128 gb płacić na allegro ponad 5 tys. Debile chcą dać 2x wartość telefonu ciekawe ile osób im to kupi :<

#42 KiloWhisky

KiloWhisky
  • 4 posts

Posted 12 September 2014 - 14:54

Gdzie jest napisane ze pre order tylko 19go moZna odebrać?!

#43 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 12 September 2014 - 15:39

Pany ceny w UK to 700 funtów czyli 3650 zł, w DE to 900 euro czyli 3720 zł. Zamówić można normalnie a później odebrać w sklepie. Ale też nie ma problemu aby zamówić z wysyłką DPD lub DHL do polski. Fakt że droga sprawa bo 40 euro za wysyłke ale dalej sie to opłaca niż za tą samą wercje czyli 128 gb płacić na allegro ponad 5 tys. Debile chcą dać 2x wartość telefonu ciekawe ile osób im to kupi :<

A od kiedy to można zamówić z Apple Store uk,de, czy us z dostawą do Polski??Coś chyba kolego kręcisz, AOS obsługują tylko kraj w którym się znajdują.

#44 Ostrix

Ostrix
  • 107 posts
  • SkądKatowice

Posted 12 September 2014 - 18:23

Rezerwowało się przez innego linka, płatność przy odbiorze.
Link: https://appleid.cdn-...html/busy2.html, o godz. 11-12 już nic nie było dostępnego w Dresden. Mi się udało zarezerwować kilka sztuk

#45 wojcix29

wojcix29
  • 5 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 12 September 2014 - 23:39

Czyli można zamówić gdzieś po normalnej cenie z wysyłką do Polski czy nie? Osobiście szukałem w Internecie ale nie znalazłem niczego poza ebay/allegro :(

#46 folharth

folharth
  • 436 posts
  • Skądfolharth_ca

Posted 12 September 2014 - 23:53

Wedlug nie , debilem nie jest ten co sprzedaje , ale ten kto kupuje.

#47 Ostrix

Ostrix
  • 107 posts
  • SkądKatowice

Posted 13 September 2014 - 00:46

Wedlug nie , debilem nie jest ten co sprzedaje , ale ten kto kupuje.

Debilem nie jest, ani ten co sprzedaje, ani ten co kupuje. Jeden chce zarobić, drugiego stać na to żeby zapłacić 600zł więcej...proste. Nie wiem skąd w Polsce tendencja do debilizmu skierowanego na ludzi majętnych...

#48 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 13 September 2014 - 06:19

Debilem nie jest, ani ten co sprzedaje, ani ten co kupuje. Jeden chce zarobić, drugiego stać na to żeby zapłacić 600zł więcej...proste. Nie wiem skąd w Polsce tendencja do debilizmu skierowanego na ludzi majętnych...

Ostrix to się nazywa ZAZDROŚĆ! :)
Typowe - Polskie - Beznadziejne
Takim tylko współczuć.
Jeśli ktoś wyda na iphone 6 16GB nawet 10.000zł to jego sprawa, jeśli go stać to tu debila nie widzę. Prędzej debilem jest osoba, która tak pisze, a nie potrafi sobie w życiu poradzić. Proste.

#49 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 13 September 2014 - 06:53

Ostrix to się nazywa ZAZDROŚĆ! :)
Typowe - Polskie - Beznadziejne
Takim tylko współczuć.
Jeśli ktoś wyda na iphone 6 16GB nawet 10.000zł to jego sprawa, jeśli go stać to tu debila nie widzę. Prędzej debilem jest osoba, która tak pisze, a nie potrafi sobie w życiu poradzić. Proste.

Nie do końca jest tak... Jeszcze tylko pominąłeś kwestię PO CO ktoś kupuje taki drogi telefon ? Jeśli dlatego, by "błyszczeć" nim w towarzystwie, pokazać - "patrzcie, mnie też stać i należę do lepszej części naszego biednego społeczeństwa", tzw. "elyty" (a takich osób jest naprawdę sporo) to niestety, ale też jest debilem, i żadne "że go stać" i "nic komu do tego" nie jest wstanie zmienić mojej opinii o takich. Wszyscy znamy kogoś takiego, kto ma iP, nie ma pojęcia jak zainstalować appkę, nie wie co to iCloud, AppleID etc, a gdybyś go zapytał dlaczego akurat iP a nie inny, nie potrafił by udzielić sensownej wypowiedzi oprócz tego ze jest modny, inni mają, etc. Także spokojnie. Są ludzie, którzy kupują bo lubią. Sa też i debile. Nawet sporo. Wystarczy popatrzeć na "dziunie" w centrach handlowych, które wyciągają iP i stukają po nim wskazującym paluchem z tak zdziwioną miną, jakby iPhona kupiły iP 2 minuty temu.

#50 Auslander

Auslander
  • 128 posts

Posted 13 September 2014 - 11:48

Jak tak czytam i czytam .. i zrozumieć nie potrafię a mianowicie :

Wszyscy chcą mieć tego iPhona. Niestety Apple po raz kolejny wypięło się na rynek wschodniej europy.
Co z tego , że ktoś chce kupić , a ktoś sprzedać po wyższej cenie? Skoro nie ma innej możliwości.

Jeżeli ja mogę kupić za 699 euro do domu (ale wpierw muszę za niego zapłacić z własnej kieszeni ) , potem go zapakować porządnie , aby po przejściu przez 4 HUB-y ( rozdzielnie kurierskie ) nie dojechał do Was jako mączka szklana , a czasami była propozycja podwiezienia samochodem do Polski i potem kurierem , aby było bezpieczniej odrobinę i taniej i na to wszystko czekać na pieniądze lub zwrot paczki , bo się komuś odwidziało i chcę za to 300 zł to muszę być złodziejem , a kupujący Debilem?

P.S. Spróbuj wysłać do DE lub z DE do PL paczkę , ( łożysko z piastą do Fiata - DHL 220 / DPD 180 / DSL ekspres 280 !!! to nie jest złodziejstwo )

Kochani przestańcie przeliczać ceny z Allegro czy czegoś tam.

Jak telefon wejdzie na rynek to ceny spadną , ale teraz nie mamy nawet 19.09 , a już co niektórzy chcą kupić za równowartość ze strony USA albo za równowartość iPhone 5 z komisu , ale nie doczytał , nie jest doinformowany , a potem ZONK. I znowu ,bo ten złodziej ...
Fakt ludzie , którzy trudnią się handlem nie poinformują Cię , że trzeba cło zapłacić od kwoty brutto , a że trzeba aktywować telefon na terenie USA ( więc go otwieramy ) , albo jeszcze gorzej , że jest to model CDMA

Do tego momentu , jeżeli telefon będzie w innym kraju EU niż w Polsce i będzie ktoś kto będzie chciał go na uczciwych warunkach sprzedać , a inny będzie go stać kupić to nie wyzywajcie ich debilami czy złodziejami. Bardzo proszę

P.s A co powiecie na to : http://myapple.pl/sp...-do-drezna.html
tych ludzi tez nazwiecie debilami???
Przecież , muszą kupić paliwo , potem stać w kolejce czyli tracić czas ... jak ich sklasyfikujecie.

Ja kupiłem , bo mogłem z internetu , zapłaciłem i czekam.
Do 12.09 do 9:00 miałem fakt na Allegro aukcję , że kupię dla amatora Apple za 350 zł więcej i mu dowiozę do domu w sobotę 20.09 , ale wiecie co ? Jestem złodziejem , bo gdybym sprzedał za 2000 zł to może , któs łaskawie by kupił ... za pobraniem. Ale jestem na tle poważny , że dałem sobie spokój i nadal obserwuję wątki typu jade do Drezna zabiorę za ... euro na paliwo , ...ile kosztuje kurier z USA , albo jeszcze lepsze ... kupiłem ze stanów , ale nie ma szufladki na karte sim - pomocy .
Ręce opadaja.

Pozdrawiam wszystkich i broń boże nie chciałem nikogo obrazić.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users