Jak tak czytam i czytam .. i zrozumieć nie potrafię a mianowicie :
Wszyscy chcą mieć tego iPhona. Niestety Apple po raz kolejny wypięło się na rynek wschodniej europy.
Co z tego , że ktoś chce kupić , a ktoś sprzedać po wyższej cenie? Skoro nie ma innej możliwości.
Jeżeli ja mogę kupić za 699 euro do domu (ale wpierw muszę za niego zapłacić z własnej kieszeni ) , potem go zapakować porządnie , aby po przejściu przez 4 HUB-y ( rozdzielnie kurierskie ) nie dojechał do Was jako mączka szklana , a czasami była propozycja podwiezienia samochodem do Polski i potem kurierem , aby było bezpieczniej odrobinę i taniej i na to wszystko czekać na pieniądze lub zwrot paczki , bo się komuś odwidziało i chcę za to 300 zł to muszę być złodziejem , a kupujący Debilem?
P.S. Spróbuj wysłać do DE lub z DE do PL paczkę , ( łożysko z piastą do Fiata - DHL 220 / DPD 180 / DSL ekspres 280 !!! to nie jest złodziejstwo )
Kochani przestańcie przeliczać ceny z Allegro czy czegoś tam.
Jak telefon wejdzie na rynek to ceny spadną , ale teraz nie mamy nawet 19.09 , a już co niektórzy chcą kupić za równowartość ze strony USA albo za równowartość iPhone 5 z komisu , ale nie doczytał , nie jest doinformowany , a potem ZONK. I znowu ,bo ten złodziej ...
Fakt ludzie , którzy trudnią się handlem nie poinformują Cię , że trzeba cło zapłacić od kwoty brutto , a że trzeba aktywować telefon na terenie USA ( więc go otwieramy ) , albo jeszcze gorzej , że jest to model CDMA
Do tego momentu , jeżeli telefon będzie w innym kraju EU niż w Polsce i będzie ktoś kto będzie chciał go na uczciwych warunkach sprzedać , a inny będzie go stać kupić to nie wyzywajcie ich debilami czy złodziejami. Bardzo proszę
P.s A co powiecie na to :
http://myapple.pl/sp...-do-drezna.html
tych ludzi tez nazwiecie debilami???
Przecież , muszą kupić paliwo , potem stać w kolejce czyli tracić czas ... jak ich sklasyfikujecie.
Ja kupiłem , bo mogłem z internetu , zapłaciłem i czekam.
Do 12.09 do 9:00 miałem fakt na Allegro aukcję , że kupię dla amatora Apple za 350 zł więcej i mu dowiozę do domu w sobotę 20.09 , ale wiecie co ? Jestem złodziejem , bo gdybym sprzedał za 2000 zł to może , któs łaskawie by kupił ... za pobraniem. Ale jestem na tle poważny , że dałem sobie spokój i nadal obserwuję wątki typu jade do Drezna zabiorę za ... euro na paliwo , ...ile kosztuje kurier z USA , albo jeszcze lepsze ... kupiłem ze stanów , ale nie ma szufladki na karte sim - pomocy .
Ręce opadaja.
Pozdrawiam wszystkich i broń boże nie chciałem nikogo obrazić.