iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia
Napisano 03 grudnia 2014 - 07:45
Komputer: MacBook Pro 15" z wyswietlaczem Retina, 2,3GHz, Intel Core i7, 16GB RAM
Napisano 03 grudnia 2014 - 08:36
To albo masz słaby zasięg albo go katujesz.
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 03 grudnia 2014 - 08:44
Przy standardowym korzystaniu z iP6 spokojnie mi wystarcza na 1,5-2 dni.
Standardowe czyli:
-kilkadziesiąt minut rozmów
-kilkanaście sms
-maile
-internet
-trochę muzyki
Nie gram, więc bateria potrafi dłużej wytrzymać.
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 03 grudnia 2014 - 11:11
Normalnie idziesz do Cortlandu i Ci wymieniaja. przynajmniej w iSpocie tak robia w Krakowie.
Kupionego w Niemczech też wymienią?
Komputer: MacBook Air z M2 / 8 CPU / 10 GPU / 16 Neural Engine / 16 GB Ram / Dysk SSD 256 GB / Kolor Północ / MacOS Sequoia 15 - Beta 2
Telefon: iPhone 15 Pro / 128 GB / Tytan Naturalny / iOS 18 - Beta 3
Napisano 03 grudnia 2014 - 12:03
Przy standardowym korzystaniu z iP6 spokojnie mi wystarcza na 1,5-2 dni.
Standardowe czyli:
-kilkadziesiąt minut rozmów
-kilkanaście sms
-maile
-internet
-trochę muzyki
Nie gram, więc bateria potrafi dłużej wytrzymać.
Heh to ja faktycznie jestem chyba heavy userem. W takim wypadku miałbyś na Galaxy s5 z tydzień czuwania

Ja mam tak: rano siłownia + spotify
Ciągle hangouts, exchange z 150-200 mailami, lista mailingowa z 100-300 mailami dziennie, godzina rozmów dziennie, internetu sporo, tapatalk i inne wiec wychodzi na to, że tak ma być w tym telefonie. Jak dla mnie zawód po całości na razie....
Napisano 03 grudnia 2014 - 12:23
Nic tylko pozazdrościć. U mnie w iP6 bateria to jakaś padaczka w porównaniu do np Galaxy S5. Rano odłączam od ładowarki (tj 5:20) i o 15:00 ładowanie. Dla porównania w Samsungu o 21:00-22:00 nadal było bite 35% baterii.
Miałem iPhone 6 i bateria po odłączeniu o 7 rano aż do wieczora do 22 zostawało mi 20-30% przy takim samym użytkowaniu jak 6 plus, przy 6 plus zwykle wieczorem mam jeszcze 50-60% jeżeli ładowałem go w nocy wcześniej.
biorąc pod uwagę pojemności baterii 1810mah w 6 i 2910mah w 6 plus to iPhone 6 naprawdę nie wypada źle!
iPhone X 64GB Space Gray MacBook Pro 15 Retina 2013 late iPad Air 2 16GB
Napisano 03 grudnia 2014 - 12:29
Heh to ja faktycznie jestem chyba heavy userem. W takim wypadku miałbyś na Galaxy s5 z tydzień czuwania
Nie sądzę, miałem LG G2, który ma podobną baterie, jak nie lepszą i telefon wytrzymywał mi podobnie do 2 dni max
Na telefonach od dawna robię to samo, zresztą są to normalne czynności.
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 03 grudnia 2014 - 12:35
A tego to nie wiem. To musisz bezposrednio do Apple dzwonic/ pojechac
Komputer: MacBook Pro 15" z wyswietlaczem Retina, 2,3GHz, Intel Core i7, 16GB RAM
Napisano 04 grudnia 2014 - 12:17
Ta bateria iPhone'a mnie załamuje coraz bardziej się zastanawiam nad pożegnaniem się z tym telefonem
Kurcze jest 12:15 i mam 33% baterii a telefon był odłączany od ładowarki o 5:00. Rano bieganie, muzyka, teraz telefony maile i kuniec. Co jak co, ale Samsung na tym polu znacznie przegonił Apple.
- Sebosz lubi to
Napisano 04 grudnia 2014 - 12:49
Między innymi był to jeden z głównych powodów dla których wybrałem Plusa. Ogniwa baterii pozwalają na podobny czas pracy jak w Notesie. Trochę gorzej, aczkolwiek jestem zadowolony, czego po przeczytaniu kilku testów na pewno nie odczuwałbym przy korzystaniu ze zwykłej szóstki, w której bateria jest praktycznie dwa razy "mniejsza".
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 04 grudnia 2014 - 12:51
Albo używasz iPhona jak ręki (bez sekundy przerwy masz np. włączony wyświetlacz), albo masz skiepszczoną baterię w swoim egzemplarzu...
Napisano 04 grudnia 2014 - 12:57
Kilka postów wyżej masz krótki opis do czego kolega używa telefonu. Mogę jedynie potwierdzić, że zwykła szóstka nie nadaje się do wysyłania setek maili dziennie, przy okazji prowadząc kilka godzin rozmów. Ogniwo jest zbyt słabe.
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 04 grudnia 2014 - 13:07
Przy 6 Plus np. to teraz rzadko wyciągam pełne dwa dni na baterii, a aż tak go nie katuje. Najczęściej 1,5 dnia.
I.gajewski tyle pochwał co do S5 od Ciebie to rzadko można znaleźć w sieci. ....
Napisano 04 grudnia 2014 - 13:19
Wiesz staram się być obiektywny. Mam masę sprzętu Apple w domu zaczynając od iPhone'a 4, 4S, 5, 5S, 6, Macbooka, appletv, iPada, iPody, magic mouse i inne gadżety. Każdy jest w swojej klasie extra. Telefony niestety z generacji na generację są już tylko dla mnie sentymentem. S5 to jest naprawdę dobry, biznesowy telefon. Jest pełno małych smaczków w softwarze np szybkie oddzwanianie po przyłożeniu telefonu do ucha - extra ficzer. Wiele rzeczy faktycznie wymaga poprawy, ale jest to telefon, który at the end of the day jest naprawdę solidnym klockiem UI Androidowy da się lubić a przynajmniej - jest życie poza iOS. Bardzo liczyłem na poprawę baterii w iP 6, natomiast spotkał mnie zawód. Paradoksalnie odnoszę wrażenie, że nie ma uzysku względem iP5S, który ze względu na mniejszy wyświetlacz chyba mimo wszystko dłużej mi nieco trzymał.
- Sebosz lubi to
Napisano 04 grudnia 2014 - 15:00
Wiesz staram się być obiektywny.
No i bardzo dobrze, bo teraz rzadko można poczytać obiektywne opinie i to właśnie od użytkownika który lubił zawsze iPhone...
Napisano 04 grudnia 2014 - 22:13
Napisano 04 grudnia 2014 - 23:56
Hmm moim skromnym zdaniem jest zupelnie inaczej, bateria trzyma o niebo lepiej. 5s o 15h byl juz na oparach, w 6 mam spokojnie ponad polowe... Robie mniej lub wiecej to samo (nie gram)... To glownie bateria trzyma mnie przy tym fonie, gdyz chetnie wrocilbym do 5s...
Użytkownik dredg edytował ten post 05 grudnia 2014 - 08:15
Napisano 05 grudnia 2014 - 00:52
Jestem tego samego zdania co @dredg. iPhone 6 wytrzymuje mi zdecydowanie dłużej niż 5S a nie używam go w trybie "leży i pachnie" tylko naprawdę jest mi co chwile potrzebny i co chwile jest w użyciu. Przy moim trybie używania w tym momencie gdzie 5S ma 1% baterii iP 6 ma jeszcze 50-55%
iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 / Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.
Napisano 05 grudnia 2014 - 07:45

Designersko przypadł mi do gustu, ale... Silibiektywnie odnoszę wrażenie, że przez to, iż jest tak cienki dość trudno mi się z niego korzysta: jest za duży, aby pisać jedną ręką. Z resztą jak chciałem napisać dużo szybciej jakiś tekst to w 5s też klikałem oburącz. W każdym razie, jego cienka obudowa powoduje u mnie zmęczenie / dyskomfort dłoni. Nie chcę pisać o bólu bo ból to jest jak się ma złamanie otwarte, ale nie jest zbyt przyjemnie

Napisano 05 grudnia 2014 - 09:39
Coś z iP6/6plus nie zagrało.
Od premiery przerobiłem z 10 sztuk, w tym dla siebie, w rodzinie i coś się złego dzieje. Tzn. może wynika to z mojego wręcz chorobliwego podejścia do jakości i jakości wykonania ale o ile obudowa nowych 6'tek jest fantastyczna jako sama w sobie o tyle od strony samego użytkowania tego telefonu już nie jest tak świetnie.
Posiadałem 6 plusa - telefon nie do przejścia jeśli chodzi o rozmiar. Chyba, że połowę życia spędzamy w biurze, a telefon nosimy w teczce. Nie wspomnę o osikanych, dziwnych ekranach. Na trzy plusy w rodzinie, dwa miały osikany ekran, lub niebieską naleciałość w rogach ekranu. Mam wrażenie, że od dłuższego czasu Apple nad tym nie panuje i wszystko zależy wyłącznie od szczęścia jaki ekran nam się trafi. Z 6 też nie jest lepiej - sam miałem 4 i każda miała/ma jakiś problem z wyświetlaczem. A to żółta poświata, a to niebieska poświata gdzieś w rogu. Dramat...
Do tablicy wezmę też Leather Case od Apple, które są słabo zaprojektowane. Tzn. Leather Case źle okala telefon, po prostu rusza się na bokach, sprawiając wrażenie etui za 30zł od Rysia z Teletorium. Przy 5s to nie występowało. Wiem, w 6 zaokrąglone rogi, itd. No ale jeśli etui jest dedykowane przez producenta powinno idealnie "jakościowo" trzymać telefon. Przy iPhone 6 Leather Case można dyskutować.
Idziemy dalej - przycisk power button imho też jest w złym miejscu, nie jest to intuicyjne. Szczególnie jego umiejscowienie daje się we znaki jak chcemy go nacisnąć, a na telefonie jest założony case. Wówczas cały case się jakby ugina...
I jak zwykle - brak alternatywy... Konkurencja niby goni, a może dogoniła Apple ale wciąż ten dziadowski Android. Może "Lolek 5" coś zmieni w temacie. Robiłem przymiarki do Note 4 i oglądając kilka demo w różnych sklepach też do ekranu można mieć zastrzeżenia - różne poświaty, a do tego jak przesuwa się czarny tekst na białym tle w górę/dół (np. strona tvn24.pl) to owy tekst po prostu zostawia smugę, tak jakby ekran nie nadążał odświeżać tego co się dzieje na ekranie - ale to już nie to forum ;-).
Użytkownik pendolino edytował ten post 05 grudnia 2014 - 10:01
Napisano 05 grudnia 2014 - 10:05
Napisano 05 grudnia 2014 - 10:59
Coś z iP6/6plus nie zagrało.
Od premiery przerobiłem z 10 sztuk, w tym dla siebie, w rodzinie i coś się złego dzieje. Tzn. może wynika to z mojego wręcz chorobliwego podejścia do jakości i jakości wykonania ale o ile obudowa nowych 6'tek jest fantastyczna jako sama w sobie o tyle od strony samego użytkowania tego telefonu już nie jest tak świetnie.
Posiadałem 6 plusa - telefon nie do przejścia jeśli chodzi o rozmiar. Chyba, że połowę życia spędzamy w biurze, a telefon nosimy w teczce. Nie wspomnę o osikanych, dziwnych ekranach. Na trzy plusy w rodzinie, dwa miały osikany ekran, lub niebieską naleciałość w rogach ekranu. Mam wrażenie, że od dłuższego czasu Apple nad tym nie panuje i wszystko zależy wyłącznie od szczęścia jaki ekran nam się trafi. Z 6 też nie jest lepiej - sam miałem 4 i każda miała/ma jakiś problem z wyświetlaczem. A to żółta poświata, a to niebieska poświata gdzieś w rogu. Dramat...
Do tablicy wezmę też Leather Case od Apple, które są słabo zaprojektowane. Tzn. Leather Case źle okala telefon, po prostu rusza się na bokach, sprawiając wrażenie etui za 30zł od Rysia z Teletorium. Przy 5s to nie występowało. Wiem, w 6 zaokrąglone rogi, itd. No ale jeśli etui jest dedykowane przez producenta powinno idealnie "jakościowo" trzymać telefon. Przy iPhone 6 Leather Case można dyskutować.
Idziemy dalej - przycisk power button imho też jest w złym miejscu, nie jest to intuicyjne. Szczególnie jego umiejscowienie daje się we znaki jak chcemy go nacisnąć, a na telefonie jest założony case. Wówczas cały case się jakby ugina...
I jak zwykle - brak alternatywy... Konkurencja niby goni, a może dogoniła Apple ale wciąż ten dziadowski Android. Może "Lolek 5" coś zmieni w temacie. Robiłem przymiarki do Note 4 i oglądając kilka demo w różnych sklepach też do ekranu można mieć zastrzeżenia - różne poświaty, a do tego jak przesuwa się czarny tekst na białym tle w górę/dół (np. strona tvn24.pl) to owy tekst po prostu zostawia smugę, tak jakby ekran nie nadążał odświeżać tego co się dzieje na ekranie - ale to już nie to forum ;-).
Co do Rysia z teletorium to mialem wczesniej etui belkina silicon ultra slim za 60 zl... teraz kupilem od Rysia za 20 i jest ok ;-)
Użytkownik Bigkaban edytował ten post 05 grudnia 2014 - 10:59
Napisano 06 grudnia 2014 - 17:38
Powinni wymienić.
Napisano 06 grudnia 2014 - 17:51
ostatnio zobaczylem u siebie, ze wiadomosci SMS te najnowsze sa na ciemno zielony kolor, a te starsze znajdujace sie na gorze ekranu strasznie jasne, moze to byc wada, czy tez tak macie ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych