Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1860 odpowiedzi w tym temacie

#1376 Batebu

Batebu
  • 10 postów

Napisano 25 listopada 2014 - 15:35

Bardzo dziwi mnie, to, że jest tyle wymienianych egzemplarzy. Z czego do wynika, nadgorliwości posiadaczy iP czy średniej jakości produktu? Rozumiem, że może się zdarzyć wadliwy egzemplarz, ale sporo tego na forum, niektórzy nawet po kilka razy, a telefon do tanich nie należy. Nie mniej jednak podjąłem decyzję, biorę iP 6 SG 16 lub 64. Pozdrawiam.

#1377 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 25 listopada 2014 - 16:23

Bardzo dziwi mnie, to, że jest tyle wymienianych egzemplarzy. Z czego do wynika, nadgorliwości posiadaczy iP czy średniej jakości produktu? Rozumiem, że może się zdarzyć wadliwy egzemplarz, ale sporo tego na forum, niektórzy nawet po kilka razy, a telefon do tanich nie należy. Nie mniej jednak podjąłem decyzję, biorę iP 6 SG 16 lub 64. Pozdrawiam.

Wez lepiej 64, 16 szybko sie zapelnia

#1378 Iphoneblue

Iphoneblue
  • 3 postów

Napisano 25 listopada 2014 - 17:20

Czy ktoś wie co się dzieje ze zwróconymi iPhonami ?

#1379 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 25 listopada 2014 - 17:51

No jak to co, lądują w koszu, przecież są felerne. Nie mogą ich potem nikomu sprzedać, więc je po prostu wyrzucają. To nie jest tak, że potem Ty go kupujesz jako nowy. :mrgreen:

#1380 rafal27b

rafal27b
  • 8 postów

Napisano 25 listopada 2014 - 18:27

W polsce jest wszystko mozliwe. Nie ma pewnosci czy kupujac nowke nie dostalismy czasem jakiegos po reanimacji:D

#1381 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 25 listopada 2014 - 19:14

W polsce jest wszystko mozliwe. Nie ma pewnosci czy kupujac nowke nie dostalismy czasem jakiegos po reanimacji:D

To akurat nie tylko w Polsce. Na calym swiecie sie dostaje tzw. "refurbished", czyli "poprawione".

#1382 arpus

arpus
  • 161 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 25 listopada 2014 - 21:50

iphone 6 / 6 Plus to jeszcze nie refurby, ale niedługo pewnie się pojawią… Miałem do czynienia z wieloma refurbami w życiu - nie odbiegają jakościowo od pudełkowych sztuk.

#1383 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 listopada 2014 - 21:56

Są nawet lepsze, bardziej dopracowane. Nie wiem czemu ludzie się tak ich boją.

#1384 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 06:52

Tylko tutaj bardziej chyba chodzi o egzemplarze z zasiusianym ekranem, czy też szarą plamą po lewej/prawej stronie. Egzemplarze z luźnym przyciskiem itp. są naprawiane, ale z zasiusianym ekranem już nic nie zrobią, a chyba nikt nie wierzy w to, że je wyrzucają do kosza jeśli ktoś je odsyła po jednym dniu. Idą na sprzedaż z nadzieją, że ktoś tego nie zauważy ;) Na całym świecie jest tak samo. Jeśli macie znajomego pracującego w sieciach typu Saturn/MM/Euro to zapytajcie co się dzieje ze zwrotami ;)

#1385 arpus

arpus
  • 161 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 26 listopada 2014 - 12:43

I co ? Może foliują pudełka na nowo ?

#1386 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 26 listopada 2014 - 12:50

Foliarki dzis sa tanie

#1387 kris2k

kris2k
  • 321 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 14:39

Zafoliować nie problem, ale jak już jest uruchomiony to gwarancja leci. A jakby tak ktoś jeszcze nie zdjął blokady icloud? MM, Saturn, euro itp raczej nie mogą pozwolić sobie na takie wałki. Telefony pewnie zwracają do producenta.

#1388 oli44

oli44
  • 197 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 15:19

Minał ponad miesiąc użytkowania IP6 więc pochwale się wrażeniami. Telefon niczym się nie różni od poprzenika - 5s - w działaniu. Natomiast wygląd. No i tu jest ogromny problem. Telefony mi nigdy nie leciały z rąk, 5s sprzedałem w stanie idealny po pół roku użytkowania. A iphone 6? 2 razy wyleciał z reki. Obudowa bardzo delikatna. Winny jest kształ teleofnu. Moim zdaniem nie da się bezpiecznie użytkować tego telefonu bez CASE. Z zalet pomiędzy 5s a 6 dostrzegam jedyną najważniejszą ( przez nią, ip6 nie wylądował jeszcze na allegro ) to ekran. Dużo bardziej komfortowy do pracy, bo większy. Za telefon wyglądający jak 5s i mający 4,7 cala zapłacił bym każdy pieniądz ;) Największa wada to kształt telefonu - a dokłądniej brak pewnego chwytu. Nie moge się do niego przekonać. Dodam jeszcze że moim zdaniem telefon nie ma w sobie już tego czegoś. Leżac na półce wcale mnie nie jara to jak wygląda. A co ciekawe, jak widze u kogoś 5/5s - to ta klasa bije na odległość :)

#1389 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 listopada 2014 - 15:40

To fakt, że słabo się trzyma ip6. Poprzedniczka ip5 przez swoje ścięte krawędzie była mega stabilna w ręku - pewny uchwyt. Ip6 jest po prostu cieniutka.

#1390 Broql

Broql
  • 15 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 15:54

Czy ktoś korzystający z ip6 plus zauważa lagi w porównaniu do 6/5s? Zastanawiam się nad 6 plus, ale przez całe to wyginanie, a teraz dodatkowo lagi nie wiem już co robić, pewnie 5s byłby najlepszym wyjściem...

Prawdopodobna przyczyna lagów na 6 plus - [url]http://www.paintcodeapp.com/news/iphone-6-screens-demystified[/url]

#1391 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 listopada 2014 - 16:00

Wyginanie zniknie, jak wyjdzie iOS9.

#1392 Tim_bo85

Tim_bo85
  • 65 postów

Napisano 26 listopada 2014 - 20:06

iPhone 6+ z powodu kilku filmików na których celowo go wyginali obrósł legendą o tym, że jest tak delikatny że od samego patrzenia się wygina. Nie twierdzę, że nie ma problemu, bo były przypadki że ktoś usiadł mając go w tylnej kieszeni i przez to się wygiął. Nie przesadzałbym z rozdmuchiwaniem tego problemu, bo wiadomo że Apple ma wielu krytyków i każde potknięcie jest wyolbrzymiane. Na forum jest już duża grupa użytkowników 6+ i chyba nikomu się nie wykrzywił. Z tego co czytałem we wrażeniach użytkowników Effe czy Radzion to nie mieli problemów z wyginaniem a co dopiero z lagami. Oglądałem go kilkakrotnie w iSpot i nie robi wrażenia bardzo delikatnego. Sam w okolicach świąt stanę się posiadaczem 6+ więc będę mógł o nim napisać więcej.

#1393 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 26 listopada 2014 - 22:36

Czy ktoś korzystający z ip6 plus zauważa lagi w porównaniu do 6/5s? Zastanawiam się nad 6 plus, ale przez całe to wyginanie, a teraz dodatkowo lagi nie wiem już co robić, pewnie 5s byłby najlepszym wyjściem...

Prawdopodobna przyczyna lagów na 6 plus - http://www.paintcode...ens-demystified

podzielę sie moja opinia. Miałem 6 plus 16 giga, później 6 16giga a teraz 6 plus 64 i przy tym zostanę. Lagi były na plusie przy ios 8.0.2 ale przy 8.1.1 dziala juz idealnie :)

#1394 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 27 listopada 2014 - 11:17

To prawda, płynność IP6 Plus na 8.1.1 znacznie się poprawiła, aczkolwiek w dalszym ciągu nie jest to tak bliskie ideału jak na Air 2, gdzie po prostu chodzi jak masło. Mnie to osobiście drażni, że robię coś przez godzinę na tablecie, potem biorę do ręki Plusa i już nie jest tak maślanie ;)

#1395 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 27 listopada 2014 - 12:09

Wiecie jak właczyć 2g w iP6+ w Tmobile?

#1396 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 27 listopada 2014 - 17:28

Nie da sie, T mobile nie dostosowalo tej mozliwosci jeszcze. Z tego co ja wiem, tylko w Play mozna tak zmieniac miedzy 2G, 3G i LTE...

#1397 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 27 listopada 2014 - 18:34

Pamiętam, że w 5s coś wgrywałem aby było 2G. Szkoda, że 6+ tylko 3g/LTE. Na LTE nawet umowy nie mam podpisanej z nimi.

#1398 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 27 listopada 2014 - 20:05

Wgrywales pewnie starsze ustawienia operatora... Historia...

#1399 lidia234

lidia234
  • 23 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 listopada 2014 - 20:50

Posiadam 6 od kilku dni pierwsze wrażenia jak najbardziej na plus zrobiłam przesiadkę z iphona 4s na 6 choć wahałam się między 5s . Trafiłam na chyba całkiem dobry model czytając różne opinie w tym temacie bo jakoś ekran nie jest żółty ani nie wygina się w magiczny sposób :). Po zapełnieniu całej pamięci nic mi się nie restartuje jak ktoś opisywał to wcześniej bateria trzyma jak należy - no ale w tym przypadku jest to moje nieobiektywne zdanie ponieważ moja 4s jest dość długi czas ze mną (na pewno grubo ponad 2 lata) więc i bateria już nie pierwszej jakości a i sposób użytkowania na co dzień rozmowy, smsy- skeyp parę godzin plus internet nie dają jakiś super wyników w wytrzymałości baterii a wiec power bank zawsze ze mną lub ładowarka. Przy 6 znaczna poprawa jeśli chodzi o baterię ale wiadomo telefon nowy to i bateria będzie trzymać - zobaczymy za jakiś czas jak to będzie wyglądać przy moim "normalnym) ;) użytkowaniu. Zastanawiałam się między 6 a 6 plus ale zdecydowanie polecam 6 choć już wcześniej kiedyś chwilowo posiadałam note 2 (swoją drogą nie jestem super fanem apple ale jakoś android mi nie podchodzi za nic i szybko zawsze wracam do niezawodnego IOS-a)więc wielkość ekranu nie robiła większego wrażenia to uważam że 6 plus jest już za duży. A i 6 z przesiadki z 4s jest już duża przy czym bardzo dobrze pracuje się na ekranie 6 w poprzednim modelu ekran był nieco mały choć i tak swoją 4 zostawiam (mam do niej sentyment) :) świetnie mi się jej używa. Szybkość działania bez większego zarzutu - 4s jest przy niej jak ślimak :) no może tu lekko przesadzam ale różnica jest. Jedyne co mi przeszkadza to wrażenie że zaraz mi się wyślizgnie z ręki kształt może nie do końca odpowiada moim standardom jednak wolę kanciaste zakończenia coś w stylu 4 ale 6 nie wygląda też źle. Odczuwam wyraźną różnicę w wadze smukłości nowego urządzenia appla. Po założeniu obudowy z power bankiem wrażenie , że zaraz wypadnie/ wyślizgnie znika więc da się jakoś z tym żyć . :)
  • adi_23 lubi to

#1400 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 28 listopada 2014 - 14:34

Lidia - dziekujemy za Twoja ocene. Fajnie, ze ktos opisuje w konkretach wady i zalety nowych urzadzen Apple. Po przeczytuaniu niektorych komentarzy, czasem trace wiare w ludzi, ze potrafia pisac wiele niepochlebnych opinii nie popartych zadnymi dowodami i argumentami. A tutaj prosze, rzeczowo i konkretnie, Mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona z zakupu i bedzie Ci sluzyl przez dlugi okres czasu.
  • adi_23 lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych