Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1860 odpowiedzi w tym temacie

#801 Ament

Ament
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 03 października 2014 - 19:34

To w 100% pewna informacja? Skąd o tym wiesz?

Uzywam 8.1 beta i jest przelacznik 2G/3G/LTE.

#802 dudek_t

dudek_t
  • 72 postów
  • SkądBielsk Podlaski

Napisano 03 października 2014 - 19:37

Dziękuję bardzo za tą informację!!! Bardzo mnie to cieszy bo użytkowanie starej "czwórki" nie należy do przyjemności, zwłaszcza po przesiadce z 5S. Nie rozumiem dlaczego zrezygnowali z tej opcji...
PS. Orientujecie się kiedy można się spodziewać aktualizacji 8.1 dla zwykłych użytkowników?

- - - Połączono posty - - -

Dziękuję bardzo za tą informację!!! Bardzo mnie to cieszy bo użytkowanie starej "czwórki" nie należy do przyjemności, zwłaszcza po przesiadce z 5S. Nie rozumiem dlaczego zrezygnowali z tej opcji...
PS. Orientujecie się kiedy można się spodziewać aktualizacji 8.1 dla zwykłych użytkowników?

#803 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 października 2014 - 21:32

Effe, to chyba dobrze że nie wygina się po 2 tygodniach normalnego użytkowania, brawo Apple, wow!

Nie zrozumiałeś mnie chyba. Nie chodzi o to by bić brawa Apple, tylko o to, że w sieci pojawiają się głupoty odnośnie tego, że wyciągniemy telefon z kieszeni a on będzie wygięty. Bzdury bzdury i jeszcze raz bzdury. Na takie badziewie Apple by nie mogło sobie pozwolić.
Ludzie wyginają swoje telefony umyślnie i wypisują bzdury, że taki wyciągnęli z kieszeni, po czym nagrywają filmik jak łatwo się wygina w łapach. Oczywiście, że łatwo, bo to metal i dużo siły na to nie trzeba. Tak samo jak wiele siły nie trzeba aby złamać Samsunga NOTE 3 czy 4.

#804 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 03 października 2014 - 23:26

Co nie zmienia faktu, że wygina się za łatwo i tyle. Testy nie kłamią (te profesjonalne) i nie zaklinajmy rzeczywistości, jak Apple tak prosperuje by być uważana za markę premium nie powinna wypuszczać modeli pod jakimś względem zdecydowanie gorszym od konkurencji, jak aluminium przy tym rozmiarze się nie sprawdza to czas zmienić materiał lub pomyśleć o wzmocnieniach konstrukcji, inżynierów mają chyba pod dostatkiem. Cały sens w tym, że ta firma staje się coraz bardziej obłudna, cały czas wmawiają swój amazing ale w tym roku nie zrobili dosłownie nic porządnego a życzą sobie krocie za swoje produkty. I nic nie mam do tego że ktoś się rzucił na pierwsza turę zapewne wadliwych iPhonów 6 dwukrotnie przepłacając, wyrażam tylko swoją opinię że stosunek cena/jakość w 2014 to zupełne nieporozumienie z ich strony. Liczę, że w przyszłym roku pokażą coś fajniejszego ;)

#805 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 03 października 2014 - 23:30

Czemu uwazasz Apple za markę premium? XD Bo kosztuje tyle co inne nowe telefony? Bo telefony wykonane są z aluminium tak jak inne telefony? Bo ma takie same wpadki jak inne marki? Czemu Polacy to tacy hejterzy? Telefon jest tyle samo lepszy co poprzednie modele od modeli przed nimi, telefon znów jest najlepszym na rynku, czy to chodzi o ekran, aparat czy szybkość ale nie, apple sie kończy, apple się cofa, telefony się wyginają, Apple upadnie za rok.

#806 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 03 października 2014 - 23:47

Apple upadnie za rok.

Napisałem coś zupełnie przeciwstawnego, że liczę na fajne produkty za rok ale tak to jest jak się nie wyniosło czytania ze zrozumieniem ze szkoły ;)
Nie uważam Apple za markę premium tylko że Apple próbuje taką być, kolejny gimnazjalny błąd interpretacji tekstu. Inne telefony to inne telefony, Apple jest podobno takie niepowtarzalne. Ktoś zabronił wykonania obudowy z innego tworzywa? To jest kierunek innowacji w jaki można pójść, a nie zajmować się wypychaniem obiektywu poza obudowę. Oczywiście że ma wpadki ale czemu tacy zagorzali fani jak Ty nie umieją tego przyznać? Nie jestem żadnym hejterem tylko racjonalistą który punktuje takie syfki jak iPhone 6, nie jestem wyznawcą tej firmy więc nie mam z tym żadnego problemu w przeciwieństwie do znacznej części użytkowników tego forum :)

#807 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2014 - 04:56

Za 3 tygodnie.

#808 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 04 października 2014 - 12:22

Napisałem coś zupełnie przeciwstawnego, że liczę na fajne produkty za rok ale tak to jest jak się nie wyniosło czytania ze zrozumieniem ze szkoły ;)
Nie uważam Apple za markę premium tylko że Apple próbuje taką być, kolejny gimnazjalny błąd interpretacji tekstu. Inne telefony to inne telefony, Apple jest podobno takie niepowtarzalne. Ktoś zabronił wykonania obudowy z innego tworzywa? To jest kierunek innowacji w jaki można pójść, a nie zajmować się wypychaniem obiektywu poza obudowę. Oczywiście że ma wpadki ale czemu tacy zagorzali fani jak Ty nie umieją tego przyznać? Nie jestem żadnym hejterem tylko racjonalistą który punktuje takie syfki jak iPhone 6, nie jestem wyznawcą tej firmy więc nie mam z tym żadnego problemu w przeciwieństwie do znacznej części użytkowników tego forum :)

Na podstawie czego twierdzisz że Apple próbuje być marką premium.
Czemu twierdzisz że nie potrafię zobaczyć wpadek Apple, potrafię, wystający aparat, nie podoba mi się, na żywo nie ma tragedii dodatkowo na telefon będę miał pokrowiec, o co więc Ci chodzi?
Zadam raz jeszcze pytanie, czemu IPhone 6 to syf według ciebie?
Twojego przytaczania czytania ze zrozumieniem wynoszonego ze szkoły nie mam zamiaru komentować, głównie takich zaczepek szukają gimnazjaliści.

Miłego dnia

#809 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2014 - 12:57

Mam małe pytanie do osób mających iPhone 6 plus miał ktos moze wcześniej One Plus One? By zestawić ze sobą te dwa telefony??

#810 ycbo

ycbo
  • 97 postów
  • SkądWstyd się przyznać

Napisano 04 października 2014 - 13:06

Nie wytrzymałem oczekiwania i poprosiłem koleżankę wracającą ze stanów o kupienie iPhone 6, była to dobra decyzja bo w USA iPhone 6 16GB już są za 649$ a w azjatyckiej części europy kiedyś mają być i nie w tej cenie (2100 PLN to dobra cena i tyle dla mnie jest wart). Miałem przed nim praktycznie wszystkie modele i ten jest tak jak poprzednie przewidywalny - po prostu działa, nie wygina się bo nie używam go jako łyżki do zakładania butów nie noszę w kieszeni bo gdy siadam między udem a tułowiem tworzy się kąt 90 stopni i nie wiem co miało by się tam nie wygiąć. Wszystkie wypisywane bzdury o problemach i niedoróbkach nie mają potwierdzenia w realnym użytkowaniu.

#811 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 04 października 2014 - 13:33

9 telefonow na 10mln to czym tu sie martwic, wiecje zostalo specjalnie polamanych, myslicie ze kto za tmy stoi? oczywiscie ze konkurencja podklad aklody bo zal dupe sciska, widziales kiedys kolejke po produkty samsunga?

#812 JJ79

JJ79
  • 116 postów
  • SkądDania

Napisano 04 października 2014 - 17:19

Tak tylko odnośnie tego płaczu o wyginaniu .. zobaczcie to:
Nikt nikogo nie namawia do zakupu... Są tacy, którzy nie uważają Apple za dobrą markę ale są tacy, którzy uważają przeciwnie więc szanujmy swoje zdania na wzajem, bo cała reszta to zwykła błazenada zazdrości jak dla mnie. Kupujcie LG Flex :D jak uważacie, że najdzie Was ochota by testować swój telefon przy piwie wyginając go :D :)

#813 50m

50m
  • 12 postów

Napisano 05 października 2014 - 18:08

Może dla niektórych oczywiste ale ...czy 6 zakupiona w Szwajcarii będzie u nas działała poprawnie i co z gwarancją?

#814 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 października 2014 - 19:29

Jestem po kilku dniach używania szóstki. Powiem tak, telefon na duży plus. Na żywo wygląda o wiele ładniej niż na zdjęciach i renderach. Te paski z tyłu (przynajmniej w kolorze space gray) nie są aż tak denerwujące i ładnie wtapiają się w kolor obudowy. Sam telefon w ręce jest trochę dziwny, po prostu jest duży i mam czasem wrażenie że używam telefonu innej firmy :). Ale po przesiadce z 5S nie zawiodłem się, ekran bajka, wykonanie super, żadnych problemów z Wi-Fi itp. Polecam oryginalny, skórzany case Apple'a, bardzo fajnie wygląda w nim telefon i nie ma problemu z obiektywem. Reasumując:

Plusy:
- ładny, duży, wyraźny i jasny wyświetlacz
- jak zwykle super jakość wykonania
- bardzo dobrej jakości zdjęcia
- bateria
- zdecydowanie lepszy Touch ID i sam przycisk Home, kliknięcie jest znacznie przyjemniejsze
- dodatkowy rząd ikon
- skórzany case Apple (jako dodatkowy plus)

Minusy:
- zaokrąglone brzegi wyświetlacza, przez co jest problem np. z folią, która nie pokrywa całego ekranu i jest bardzo widoczna
- telefon trzeba ostrożnie wyjmować z torby lub kieszeni, wielkość powoduje że łatwo go upuścić przez nieodpowiedni chwyt
- wystający obiektyw
- brak ładowarki biurkowej Apple! (nie rozumiem polityki Apple, wiele osób używa tego rozwiązania)

Dodatkowo dla wszystkich szukających folii na szóstki polecam polską firmę 3MK. Chyba najlepiej wycięta folia na iPhone'a 6. Ja wybrałem wersję Solid, praktycznie niewidoczna, bardzo łatwa w montażu.

#815 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 05 października 2014 - 19:58

Fakt, case od Apple spoko, ale ma jedna wielką wadę, tzn nie nie case, a całość. Zbiera się strasznie brud na brzegach :/ co chwile trzeba czyścić. Na "białym" może to lepiej od tej strony wyglada ? Mi najbardziej podoba się bateria ;) [ATTACH=CONFIG]23610[/ATTACH]

#816 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 05 października 2014 - 20:04

Na 5S też w Apple Case zbiera się bardziej brud, no ale lepiej się trzyma telefon zdecydowanie i jest chroniony.

#817 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 października 2014 - 20:10

Osobiście żadnego casa nie będę używał. Przez 2 dni skorzystałem ze Spingen, ale sorry, ten telefon jest za ładny, żeby go ubierać w jakieś etui. Postanowiłem normalnie go używać i cieszyć się jakością wykonania i designem :) Ponad tydzień korzystania - jest zachwyt! Telefon jest rewelacyjny i w życiu bym nie wrócił już do 5s :) Bateria to poezja, ładuje co 2,5 dnia.

#818 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 05 października 2014 - 20:13

Dziś zakupiłem 6, kilka dni temu przez ok tydzień używałem 6+ (sprzedałem, zdecydowanie za duży i niewygodny). iPhone 6 to bardzo dobry telefon, trochę dziwnie się używa po dwóch latach spędzonych z konstrukcją 5/5s ale to zapewne kwestia przyzwyczajenia. Ekran bardzo dobrej jakości, poza wielkością nie widzę różnicy pomiędzy 6 a 6+. Płynność działania na podobnym poziomie jak w 5s, różnica ujawni się może za jakiś czas, zobaczymy. Względem 6+ różnicy nie zauważyłem. Zdjęcia rewelacja, tutaj widać sporą poprawę. Zachwytu puki co nie ma, świetny telefon ale bez rewelacji.

#819 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 05 października 2014 - 20:24

Zachwytu nie ma bo 5s to był/jest super fonik, ciężko zrobić coś mega lepszego ;)

#820 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 postów
  • Skądopolszczyzna

Napisano 06 października 2014 - 05:33

Bateria rewelacja. 2d 20 h i 7 h użycia. W akumulatorze 10% jeszcze. [ATTACH=CONFIG]23613[/ATTACH]

#821 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 06 października 2014 - 07:45

Slabo ja 6 plusa laduje co tydzien

#822 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 postów
  • Skądopolszczyzna

Napisano 06 października 2014 - 08:14

A ha. I w rakiety na kort nie musisz zabierać.

#823 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 06 października 2014 - 12:00

Najpierw się wyginał, a teraz wyrywa włosy?
Najpierw się wyginał, a teraz wyrywa włosy? - TVN24 BiŚ

#824 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 października 2014 - 12:04

Najpierw się wyginał, a teraz wyrywa włosy?
Najpierw się wyginał, a teraz wyrywa włosy? - TVN24 BiŚ

hahahaha, padłem ze śmiechu :)

#825 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 06 października 2014 - 12:10

Wyczuwam pozew zbiorowy... Skini sie uciesza...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych