Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1860 odpowiedzi w tym temacie

#776 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 03 października 2014 - 07:53

Nie. To Ty kłamiesz, a Twój iP6+ wygląda już jak Motorola StarTac.

#777 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 października 2014 - 10:02

Zobaczcie, korzystam już prawie tydzień z iP6+ i się jeszcze nie wygiął :shock: toż to SZOK!
A noszę go w kieszeni jeansów. Siadam, kucam, normalnie korzystam i nic, zero zniekształceń. Jak to możliwe? Czyżby internet jednak kłamał?
ojej… :roll:

Ja bym tą sprawę rozdmuchał, będzie afera! :)

#778 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 października 2014 - 10:04

Trzeba będzie tak zrobić, bez kitu :)

#779 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 03 października 2014 - 10:06

U mnie tez od 19.09 zadnych problemow. Pewnie wygina sie tym, co na sile chca, zeby sie wygielo.

#780 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 03 października 2014 - 10:10

A mi po dwóch tygodniach po głowie chodzi pchniecie szóstki i zakup plusa :>

#781 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 października 2014 - 10:10

U mnie tez od 19.09 zadnych problemow. Pewnie wygina sie tym, co na sile chca, zeby sie wygielo.

Wystarczy hejterom wpuścić kit na YT i już szczekają wszędzie o samo wyginającym się iPhonie. A gościu na YT się tylko z nich cieszy, bo nie dość, że nabrał tyle ludzi, to jeszcze zarobił krocie na reklamach YT.

#782 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 października 2014 - 10:15

Odnośnie 1GB: http://imagazine.pl/2014/09/30/iphone-6-przydziela-mniej-ram-aplikacjom-niz-iphone-5s/

#783 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 października 2014 - 10:18

Fakt faktem, powinni dać te 2GB ram, ale zapewne czekają z tym do 6s. Mi jednak osobiście puki co nie brakuje ramu, zobaczymy za kilka tygodni/miesięcy.

#784 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 03 października 2014 - 11:03

Ja też jakoś nie narzekam, wszystko w zależności od tego, w jakim celu posiadasz iP. Ja nie gram i zwyczajnie kompletnie bezużyteczna jest dla mnie większa jego liczba. Dla telefonu, sms, notatek czy safari i kilku innych zawodowych apek oraz integracji w ekosystemie Apple, to wystarczająco mocne narzędzie, a z tym ekranem co obecnie, jest wręcz idealne :)

#785 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 października 2014 - 11:20

Ja też nie gram ale jak w tle jest: Mail, Messenger, Wiadomości, Telefon, Aparat, Safari (2-3zakładki), Reader, Withings i MyFitnessPal to aplikacje już są przeładowywane i zakładki w Safari też. 2GB i problem z głowy. To jedyna rzecz która w tym momencie odkłada mój zakup iPhone 6 i rzecz która pozwala, że z Nexus 5 mam większy komfort użytkowania tego zestawu programów.

#786 sigreg

sigreg
  • 89 postów
  • SkądZabrze

Napisano 03 października 2014 - 11:24

Haterzy, kit itd... moze. Ale czy gazety typu Computer Bild tez "puszczaja kit" ? Nie wiem czy moglyby sobie na to pozwolic. News z dzisiaj:

•• Computer Bild dostał bana od Apple! Nie dostanie produktów do testów i zaproszeń na konferencje. O co poszło?

Przyznaje ze mam problem. Chcialem w koncu kupic pierwszego iPhona i puscic w niepamiec trudne momenty z androidem. Uzywam obecnie Samsunga Galaxy S3 mini, ma juz swoje lata, sam telefon jest ok chociaz duzym minusem jest dla mnie jednak zbyt maly ekran. Mam spore dlonie i pisanie na samsungowej klawiaturze ekranowej to droga przez meke. Natomiast sam system to najwiekszy shit z jakim mialem do czynienia, zeby na takiej specyfikacji system pracowal AZ TAK wolno... cos takiego moze zrobic tylko samsung. Jak dla mnie android to temat zamkniety i nie mam zamiaru do niego juz nigdy wracac, a na pewno nie do androida w wydaniu samsunga.
Posiadam juz kilka urzadzen Apple i do pelnego ekosystemu brakuje tylko iPhone (jesli nie iPhone to wybiore Windowsy). Myslalem o iPhone 5S, konstrukcja ma juz swoje lata, ale przeszla juz wiek dzieciecy i ewentualne bledy pierwszych serii powinny byc juz wyeliminowane. Niestety ekran jest dokladnie tych samych rozmiarow co w aktualnym samsungu S3 wiec.. zostawienie za soba gownianego systemu jest kolosalnym upgrade, natomiast wciaz duzym problemem moze byc uzywanie ekranowej klawiatury. Dlatego z nadzieja patrzylem na nowe wieksze iPhony, a to nagle... bendgate.
Ja rozumiem ze swiat jest pelen haterow i zwyklych trolli, ale temat wygietych telefonow wychodzi na raz z wielu zrodel, sami zreszta piszecie ze w salonach Apple mozna zobaczyc wystawione 6+ juz wygiete. Owszem, wyginaja je durni klienci ktorzy koniecznie chca sprawdzic czy ten telefon da sie wygiac, problem w tym ze... wychodzi na to ze sie da i to bez uzycia imadel mlotkow i innych narzedzi masowej zaglady.
Ja wiem ze ta sytuacja to zloty czas dla producentow roznej masci pokrowcow, pewien jestem ze lada chwila pojawia sie specjalne pokrowce "reinforced", ktore "chronia Twojego iPhona przed przypadkowym wygieciem" ;) Mimo wszystko sam telefon jaki taki zostawia mnie w przyslowiowej "kropce" ze wzgledu na to ze jest to wogole mozliwe. W telefonie za prawie 4k. Apple i Timie Cooku, nie idzcie ta droga.

A ja dalej nie wiem co wybrac, 5S w ktorym moge miec identyczne jak w samsungu problemy z pisaniem, czy iPhone6 ktorego "trwalosc" okazuje sie jednak dyskusyjna.

#787 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 października 2014 - 11:32

iPhone 5/5s też się da wygiąć. Z kolei plastikowe telefony da się złamać :) Każdy telefon możesz w ręku uszkodzić nie używając żadnych imadeł. Jeśli szukasz pancernego telefonu, to niestety musisz szukać typowo ekstremalnych modeli. Powtarzam, podczas normalnego użytkowania ani iPhone 5s ani iPhone 6 nie wygnie się od tak se, chyba, ze bardzo mocno tego chcemy.

#788 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 października 2014 - 11:39

Porównanie ekranów: Screen comparison: iPhone 6 vs Galaxy S5 vs G3 vs One (M8) vs iPhone 5s

#789 50m

50m
  • 12 postów

Napisano 03 października 2014 - 12:41

Sigreg, czytam i nie wierze, piszesz że mam już kilka urządzeń apple jesteś zadowolony a iphona sie boisz bo ktoś wymyslił wyginanie telefonu a reszta idiotów to podłapała. Kto w ogóle normalny wkłada tel do tylnej kieszeni spodni i potem siada, albo nosi go w przedniej kieszeni spodni na dłuższą chwilkę, kurde jajec wam to nie gniecie ? przecież to mega nie wygodne i dla zdrowia średnio bezpieczne no chyba że dzieciaków mieć nie chcecie:) Weź sobie do ręki SG5 ..nie boisz się tego używać? Przecież to mega tandetny plastyk..w ogóle WTF ? Czemu nie zrobimy więcej głupich testów jak przejeżdżanie po nim samochodem, gotowanie go we wrzątku etc...

#790 dudek_t

dudek_t
  • 72 postów
  • SkądBielsk Podlaski

Napisano 03 października 2014 - 13:54

Panowie, czy możecie coś powiedzieć na temat zasięgu w iPhonie 6? Ja niestety w pracy mam strasznie słaby zasięg 3G. A od kiedy zlikwidowali przełącznik 2g/3G nie mogę korzystać z iPhone'a 5S ponieważ nikt się nie może do mnie dodzwonić. Przesiadłem się na 4 ze starymi ustawieniami sieciowymi i na Edge jest super. Jednak szybkość działania na 4... sami wiecie. Mam nadzieje że w 6 będzie lepiej. Może ktoś potwierdzić że jest lepszy zasięg niż w 5S? A może w iPhonie 6 można nie uaktualniać ustawień sieciowych i przestawić na EDGE???

#791 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 03 października 2014 - 13:54

Pany od aktualizacj ipada i ip6+ do nowego ios wolno mi sciaga apki z appstore..? Co zrobic? Po drugie poleccie hakies strony z recenzjami aplikacji lub tego typu sytuacje

#792 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 października 2014 - 14:07

Panowie, czy możecie coś powiedzieć na temat zasięgu w iPhonie 6? Ja niestety w pracy mam strasznie słaby zasięg 3G. A od kiedy zlikwidowali przełącznik 2g/3G nie mogę korzystać z iPhone'a 5S ponieważ nikt się nie może do mnie dodzwonić. Przesiadłem się na 4 ze starymi ustawieniami sieciowymi i na Edge jest super. Jednak szybkość działania na 4... sami wiecie. Mam nadzieje że w 6 będzie lepiej. Może ktoś potwierdzić że jest lepszy zasięg niż w 5S?
A może w iPhonie 6 można nie uaktualniać ustawień sieciowych i przestawić na EDGE???

W 8.1 wróci przyłącznik 2g/3g/lte więc i na 5s będziesz mieć zasięg.

#793 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 03 października 2014 - 16:07

Porównanie ekranów: Screen comparison: iPhone 6 vs Galaxy S5 vs G3 vs One (M8) vs iPhone 5s

To jednak nawet ten genialny nowy ekran nie broni się przy 5S, jestem pod coraz większym wrazeniem nowych iPhone'ów, innowacja równa dokładnie zero w porównaniu z wcześniejszym modelem :D :D

Effe, to chyba dobrze że nie wygina się po 2 tygodniach normalnego użytkowania, brawo Apple, wow!
Sensem bendgate jest wydaje mi się to, że iP6+ jest zdecydowanie słabszy od konkurencji pod tym względem, był nawet test z dokładnymi obciążeniami pod jakimi ten telefon się wyginał w porównaniu z innymi. Nikt chyba nie próbuje wmówić że ten telefon się wygnie od odbierania połączeń ;) Widać że kupiłeś zabaweczkę za duże pieniądze i za wszelką cenę musisz obronić jej geniusz i trochę się przy tym oszukujesz.

#794 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 03 października 2014 - 16:13

Największym postępem chyba jednak był 5S - 64 bity i duży skok wydajności w porównaniu do 5. Teraz 5S vs 6/6+ wyniki są zbliżone.

#795 VortaL

VortaL
  • 14 postów

Napisano 03 października 2014 - 17:52

Który iPhone, 6, czy 6+ jest lepszy sprzętowo?

#796 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 03 października 2014 - 18:20

zrobilem sobie maly test slow motion iphone 6 plus :
https://www.youtube....vAbFoMPZYA#t=98

moj ex iphone 5s:

no i stary note 2 :

#797 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 października 2014 - 18:22

Który iPhone, 6, czy 6+ jest lepszy sprzętowo?

Poważnie?

#798 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 października 2014 - 19:01

iphone 6 plus ma stabilizacje optyczną i wyższą rozdzielczość ekranu choć u tak nimt tego nie zauważy.

#799 dudek_t

dudek_t
  • 72 postów
  • SkądBielsk Podlaski

Napisano 03 października 2014 - 19:19

W 8.1 wróci przyłącznik 2g/3g/lte więc i na 5s będziesz mieć zasięg.

To w 100% pewna informacja? Skąd o tym wiesz?

#800 Murgal

Murgal
  • 911 postów

Napisano 03 października 2014 - 19:22

Bo wyszło już 8.1 dla dev.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych