Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 6 votes

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1860 replies to this topic

#701 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 posts
  • SkądSwiebodzin, PL

Posted 30 September 2014 - 13:27

http://imagazine.pl/2014/09/30/iphone-6-przydziela-mniej-ram-aplikacjom-niz-iphone-5s/

#702 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 September 2014 - 13:29

Też mam delikatnie bardziej żółtą góre ekranu. Ale jakoś super widocznie to nie jest, więc nie wymieniam. A jak Ci przeszkadza to wymieniaj. Masz do tego prawo. I nieistotne ile zapłaciłeś. Tylko pewnie większość egzemplarzy ma mniejszy lub większy zasik.

#703 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 30 September 2014 - 13:32

http://imagazine.pl/2014/09/30/iphone-6-przydziela-mniej-ram-aplikacjom-niz-iphone-5s/

Hehe więc czekamy na iPhone 6S z 2GB RAM i grubszą obudową :D

#704 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 September 2014 - 13:44

A co w tym dziwnego? Tylko że to dotyczy 5ki, a nie 5s jak tu podają. Po pierwsze nawet w przypadku ipad air po starcie systemu było o 100mb mniej wolnej pamięci, niż na ipadzie 3/4 ze względu na 64bitowy kod systemu. Po drugie nowe iphony mają większą rozdzielczość, więc i większe assety muszą trzyma w pamięci. Oczywiście same aplikacje też zajmować będą więcej, bliżej im znacznie do ipada retiny niż do ekranu 5tki.

#705 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 30 September 2014 - 16:11

Co do premiery w Polsce dzwoniłem dzisiaj do polskiego Apple Online Store. Pani Greta - niezwykle miła kobieta, (miałem z nią do czynienia z kilkoma wymianami iPhone'a 5S) oznajmiła dyskretnie, iż premiera w Polsce będzie miała miejsce w pierwszym tygodniu października. Chyba dość zaufane źródło.

#706 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 30 September 2014 - 16:27

Co do premiery w Polsce dzwoniłem dzisiaj do polskiego Apple Online Store. Pani Greta - niezwykle miła kobieta, (miałem z nią do czynienia z kilkoma wymianami iPhone'a 5S) oznajmiła dyskretnie, iż premiera w Polsce będzie miała miejsce w pierwszym tygodniu października. Chyba dość zaufane źródło.

Pani Greta już szuka nowej pracy ??? ;)

#707 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 30 September 2014 - 16:30

Zauważyłem, że w iP6+ logo jabłka jest jakby z 0.5mm wklęsłe w obudowę. Może wreszcie się nie będzie tak rysowało, jak w przypadku iP5/5s :) Taka ciekawostka.

#708 voytach

voytach
  • 226 posts

Posted 30 September 2014 - 16:36

Hehe więc czekamy na iPhone 6S z 2GB RAM i grubszą obudową :D

http://www.youtube.com/watch?v=AYo72E7ZMHM

#709 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 30 September 2014 - 16:38

stare ;)

#710 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 30 September 2014 - 17:30

I w dodatku słabe.

#711 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 September 2014 - 17:51

A zwykła szóstka też ma szanse się wygiąć w normalnym użytkowaniu? :) No i nie wiem jak Wam, ale mi się zdarzyło pare razy położyć/usiąść na telefon który walał się na łóżku albo kanapie...

#712 RumburMK

RumburMK
  • 613 posts

Posted 30 September 2014 - 19:21

Miałem właśnie w ręku iphonea 6 plus i 6. Iphone 6 plus jest trochę duży i ma jakieś nieproporcjonalne te wymiary (jakiś taki przydługawy). Iphone 6, ma idealną wielkość (dobrze leży w mojej dłoni), ale ten wystający obiektyw to na prawdę masakra. No i muszę przyznać, że w realu nie wyglądają tak źle jak na zdjęciach....ale nie powalają.

#713 Cath.S

Cath.S
  • 51 posts

Posted 01 October 2014 - 01:16

A tak troszeczke offtopowow to czy tylko zastanawia od czasow iPada juz fakt ze ilosc ikon na ekranie jest stala niezaleznie od wielkosci ekranu? Jakby byl na cala sciane to tez by bylo tyle samo rzedow i kolumn co w iPhonie sie miesci. Czy to jest logiczne i sensowne?? Po co wielki ekran jak dostepnosc nie lepsza niz na mniejszym? Czy Apple to nie przyszlo do glowy czy nie zauwazyli mozliwesci umieszczenia +1 do kolumn i wierszy, czy po prostu im sie nie chce, to jest zagadka...

#714 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 01 October 2014 - 01:20

na iwatchu bedzie sryliard ikon na 2 calach... teraz 6 i 6+ jezt zrobiona na tzw odwal sie... bo skupili sie na wynalazku zegarkowym...

#715 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 posts
  • Skądopolszczyzna

Posted 01 October 2014 - 05:19

[ATTACH=CONFIG]23534[/ATTACH] Jest moc. Lepiej niż na 5s (+1 h do czasu użycia)

#716 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 posts
  • Skądopolszczyzna

Posted 01 October 2014 - 06:19

I tak jeszcze przy okazji. Już mnie męczą pytanie znajomych "masz już nowego iPhona ?" - Mam -"słyszałem że one się wyginają" .... i to w moich myślach pada kilka niecenzuralnych słów i nauczyłem się odpowiadać - Tak to już moja trzecia 6stka, apple wysyła mi po 2 sztuki na zapas. To jest żałosne. Nawet ostatnio dzwoniąc do rodziny do Niemiec do której miałem jechać kupić 6 kę 55 letnia ciotka mnie pyta "Już kopiłeś ?! A one podobno nie są dobre bo się wyginają" ...... k... wa - masowa opinia publiczna i siła sugestii.

#717 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 01 October 2014 - 06:36

Mam to samo w pracy i sie śmieje. Wygina się ludziom w głowach. I to jest przykre. Ludzie są tacy naiwni.

#718 Lexio

Lexio
  • 240 posts

Posted 01 October 2014 - 08:54

Mam to samo w pracy i sie śmieje. Wygina się ludziom w głowach. I to jest przykre. Ludzie są tacy naiwni.

Niestety u mnie to samo:). Coz zrobic, chwile pogadaja i zapomna, zawsze tak jest. Jak kupowalem 5-tkw to tez sie pytali czy juz jest porysowana czy nie.

#719 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 01 October 2014 - 09:17

A tak troszeczke offtopowow to czy tylko zastanawia od czasow iPada juz fakt ze ilosc ikon na ekranie jest stala niezaleznie od wielkosci ekranu? Jakby byl na cala sciane to tez by bylo tyle samo rzedow i kolumn co w iPhonie sie miesci. Czy to jest logiczne i sensowne?? Po co wielki ekran jak dostepnosc nie lepsza niz na mniejszym? Czy Apple to nie przyszlo do glowy czy nie zauwazyli mozliwesci umieszczenia +1 do kolumn i wierszy, czy po prostu im sie nie chce, to jest zagadka...

Kiedyś były takie bajery i nie było to ani wygodne ani intuicyjne
Dołączona grafika

#720 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 posts

Posted 01 October 2014 - 11:54

Mam pytanie do posiadaczy iPhone 6+, czy da rade ipka nosić w kieszeni nie czując dyskomfortu ? czy można siadać by nie bać się ze coś sie z naszym telefonem stanie ??

#721 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 01 October 2014 - 11:58

Mam pytanie do posiadaczy iPhone 6+, czy da rade ipka nosić w kieszeni nie czując dyskomfortu ? czy można siadać by nie bać się ze coś sie z naszym telefonem stanie ??

Witaj,
Przy chodzeniu nie ma najmniejszego dyskomfortu. Jednak przy siadaniu już telefon się nam wbija w brzuch i albo go ustawiam w kieszeni inaczej, pod kątem, albo wyjmuje. Puki co kilka razy zapomniało mi się i usiadłem, ukucnąłem, ale nic z telefonem się nie stało, a dość mocno się oparł o brzuch.
Generalnie, jak ktoś chce wygody to polecam zakup kabury do tak dużego telefonu. Ja tak zrobię.

#722 ma_ko

ma_ko
  • 36 posts

Posted 01 October 2014 - 13:50

Po kilku dniach używania 6 stwierdzam że wielkość jest OK. Miałem też 6+, ale dla mnie za duży już obsługa jedną ręką 6 jest kłopotliwa, choć pomału przyzwyczajam się do przesuwania ekranu w dół. 6 na plus jakość wykonania, ale nie jest to rewolucja a wciąż ewolucja jednak... sukcesu 4 długo się chyba nie da odtworzyć Apple choć telefon spełnia oczekiwania i po przesiadce z 5 jest Ok. Gorzej z softem 8 tu mam wiele zastrzeżeń ,ale to inny wątek. Używam 6 SG 128GB

#723 Cath.S

Cath.S
  • 51 posts

Posted 01 October 2014 - 14:43

Kiedyś były takie bajery i nie było to ani wygodne ani intuicyjne
Dołączona grafika

Nie zrozumiales. Ekran iPhone 6+ jest wiekszy ze o iPadach nie wspomne, a uklad ikon jest identyczny jak na malym iPhoniku. Twoje zdjecie to upchanie wiecej ikon na zjailbrakowanym malym iP 4. I nie powiem, uzywalam takiego ukladu i byl on dla mnie bezproblemowy i lepszy, wiecej dostepu i zero problemu z klarownoscia, nawet za tym tesknie a ikony teraz wydaja m sie za duze.

Wracajac do tematu chodzi mi o to: http://www.informati...ipad-iphone.jpg
Ilosc miejsca na iPadzie (i na iphone 6 relatywnie) miedzy ikonami jest gigantyczna, czemu to nie jest wykorzystane dalej nie rozumiem...

Zrobili wielki iPhone 6+ i sami nie potrafia uzyc te wiecej miejsca na ekranie, no Apple litosci!

#724 bysio

bysio
  • 220 posts
  • SkądBytom, Poland

Posted 01 October 2014 - 15:02

Dla mnie akurat ten układ jest sensowny. Na kilku urządzeniach mam ikony w tych samych miejscach .. łatwiej używać :) Co do ilości w jednym rzędzie to jest wtórne dla mnie.

#725 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 01 October 2014 - 15:54

I tak jeszcze przy okazji.
Już mnie męczą pytanie znajomych "masz już nowego iPhona ?"
- Mam
-"słyszałem że one się wyginają"

.... i to w moich myślach pada kilka niecenzuralnych słów i nauczyłem się odpowiadać

- Tak to już moja trzecia 6stka, apple wysyła mi po 2 sztuki na zapas.

To jest żałosne. Nawet ostatnio dzwoniąc do rodziny do Niemiec do której miałem jechać kupić 6 kę 55 letnia ciotka mnie pyta "Już kopiłeś ?! A one podobno nie są dobre bo się wyginają"
...... k... wa - masowa opinia publiczna i siła sugestii.

No widzicie ? Tacy chcieliście być emejzing w oczach innych, tacy na topie a tu się z was śmieją, że się wasze iPhony wyginają. Jak mogą !? Mieli przecież zazdrościć ... :(

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users