Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 6 votes

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1860 replies to this topic

#1576 sigreg

sigreg
  • 89 posts
  • SkądZabrze

Posted 03 February 2015 - 22:37

W "porzadnym" salonie przy przyjeciu sprzetu pracownik sprawdzi przy Tobie czy sprzet jest wyczyszczony, jesli nie to poprosi Cie zebys to zrobil, jesli nie wiesz jak to poinstruuje i pokaze. Pamietaj zeby przed oddaniem i wykasowaniem zrobic kopie z ktorej odtworzysz sobie dane i ustawienia.

#1577 zerohunter

zerohunter
  • 248 posts

Posted 03 February 2015 - 23:30

Te "zasikane" ekrany, objawiają się żóltą plamą na białym tle w lewym górnym rogu tak? Bo się przymierzam do kupna i wystrzegam się wszystkich możliwych odchyleń od normy.

Space Gandalf

#1578 sigreg

sigreg
  • 89 posts
  • SkądZabrze

Posted 04 February 2015 - 07:50

U mnie (IP6+) po prostu jest.. żółto :) Mocniej przy gornej krawedzi, mniej w srodku ekranu. W tym watku wstawilem zdjecia:

http://myapple.pl/fo...j/#entry1951769

#1579 oley_20

oley_20
  • 616 posts
  • SkądSzczecin

Posted 04 February 2015 - 08:34

Te "zasikane" ekrany, objawiają się żóltą plamą na białym tle w lewym górnym rogu tak? Bo się przymierzam do kupna i wystrzegam się wszystkich możliwych odchyleń od normy.

https://discussions....art=60&tstart=0

#1580 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 12 February 2015 - 00:03

udalo mi sie dzis dostac swojego 6+

Wrażenia? absurdalnie duzy... ale taki ma dla mnie byc. Miesci sie spokojnie w kieszeni spodni. Jedynie przy wchodzeniu po schodach czuje ze jest w kieszeni. NIe siadam z telefonem w spodniach.  Wyswietlacz igla jak zreszta jak w poprzednim moim telefonie 5s. CZekam co bedzie z bateria po kiku ładowaniach

Jedyny minus jak dla mnie to zakrzywiony wyswietlacz na ktory nie moge dostac filii przykrywajacej go w 100%.

Mam nadzieje ze bedzie sie sprawowal jak kazdy poprzedni moj ipgone czyli bezproblemowo.

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#1581 Lexio

Lexio
  • 240 posts

Posted 12 February 2015 - 16:10

Wlasnie to jest TO, ze jest tak ladnie zakrzywiony i fajnie sie uzupelnia z ramka:). Jezeli nie nosisz iphona z kluczami lub innymi rzeczami, to nie potrzebna jest folijka:)
Telefon: iPhone 6 Plus 64GB Spacegray , iPhone 6 64GB Gold, Tablet: iPad Pro 9,7" 128GB
Komputer: MacBook Pro 15" z wyswietlaczem Retina, 2,3GHz, Intel Core i7, 16GB RAM

#1582 zerohunter

zerohunter
  • 248 posts

Posted 13 February 2015 - 13:28

Niby fajnie się uzupełnia, ale powstała tam szpara nie sprawia takiego miłego wrażenia.

BTW. czy wasza czarna 6 też ma w przednim aparacie, taki mały jasny półksiężyc z prawej strony, jakby soczewka nie była wycentrowana?

Space Gandalf

#1583 Geble

Geble

• 1183 posts

Posted 13 February 2015 - 14:03

Najgorsze w tej szparze jest to, że działa jak golarka i wciąga wszystko z kieszeni. Nie, nie trzeba mieć syfu w kieszeniach, wystarczy kurz, który każdy tam ma. No chyba, że ktoś ma hermetycznie zamykane kieszenie :E

Po dwóch dniach od zakupu od razu założyłem kondoma, bo po 2-3 miesiącach szpara byłaby chyba czarna.

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#1584 Lexio

Lexio
  • 240 posts

Posted 13 February 2015 - 17:56

Niby fajnie się uzupełnia, ale powstała tam szpara nie sprawia takiego miłego wrażenia.

BTW. czy wasza czarna 6 też ma w przednim aparacie, taki mały jasny półksiężyc z prawej strony, jakby soczewka nie była wycentrowana?

Tak to jest znane zjawisko. W Apple Store'ach wymieniaja.

Telefon: iPhone 6 Plus 64GB Spacegray , iPhone 6 64GB Gold, Tablet: iPad Pro 9,7" 128GB
Komputer: MacBook Pro 15" z wyswietlaczem Retina, 2,3GHz, Intel Core i7, 16GB RAM

#1585 zerohunter

zerohunter
  • 248 posts

Posted 13 February 2015 - 18:17

Kupiłem od kogoś, kto kupił w TMobile, więc na fakturze nie ma mojego nazwiska, poza tym telefon był kupiony w październiku, na pewno się to kwalifikuje do wymiany?

Space Gandalf

#1586 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 13 February 2015 - 18:26

Do gwarancji nie jest potrzebna faktura.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#1587 zerohunter

zerohunter
  • 248 posts

Posted 13 February 2015 - 22:06

A jest w ogóle sens to wymieniać? Cała reszta działa sprawnie, w dodatku to oczko też sprawnie łapie, i nie mam czasu na jeżdżenie po kilka razy do Krk.

Aaa, w AS, czyli w iSpocie nie ma szans, ogólnie w polsce nie ma szans?

Space Gandalf

#1588 Andaar

Andaar
  • 1688 posts

Posted 13 February 2015 - 22:13

A jest w ogóle sens to wymieniać? Cała reszta działa sprawnie, w dodatku to oczko też sprawnie łapie, i nie mam czasu na jeżdżenie po kilka razy do Krk.

Aaa, w AS, czyli w iSpocie nie ma szans, ogólnie w polsce nie ma szans?

"Salony iSpot Apple Premium Reseller mają status autoryzowanego serwisu Apple (Apple Authorised Service Provider), dzięki któremu naprawiamy iPhone'y, iPady, iPody, komputery Mac i akcesoria. Oferujemy skuteczną naprawę Twojego sprzętu za pierwszym razem. Naprawiamy wszystkie produkty Apple, nie tylko te kupione w iSpot."

http://serwis.sad.com.pl/

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#1589 Tomassino

Tomassino
  • 46 posts

Posted 17 February 2015 - 14:11

Przymierzam się do wymiany gwarancyjnej iP6 z powodu tego półksiężyca na przedniej kamerze. Czy ktoś to ostatnio robił? Wymieniają bez problemu? Od razy na nowy telefon czy tylko refuba? Jeśli to refub, to informują wcześniej o tym w serwisie?

Edited by Tomassino, 17 February 2015 - 14:11.

#1590 wojtas2931

wojtas2931
  • 559 posts
Posted 23 February 2015 - 16:46

Macałem ostatnio iP6+ i byłem miło zaskoczony ta wielkością. Testowałem Galaxy Note3 kumpla wkładając go do kieszeni spodni i było mi niewygodnie natomiast 6+ dzięki swej grubości (która jest mniejsza od Note3) oraz szerokości (mniejsza niż w Note3) leży o wiele lepiej w kieszeni. Oczywiscie jest to duże urządzenie jednak komfort noszenia go w kieszeni jest o wiele przyjemniejszy niż z Note3 ;)

Chciałem kupić mniejsza szóstkę ale ze trafiła sie 6+ w bardzo dobrej cenie to biorę - biorę tylko dlatego ze trzymałem w ręce i wiem jakiej wielkości jest, gdybym sugerował sie opisami z pewnością bym go nie kupił.

Wszystkich zainteresowanych którzy myślą na 6+ polecam bym wpierw poszli do sklepu "przymierzyć" telefon, nie każdemu moze odpowiadać.

 iPhone 12 Pro Max 128GB  Silver  iPad Air 4 + cellular 64GB Silver + Apple Pencil

#1591 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 February 2015 - 18:59

Macałem ostatnio iP6+ i byłem miło zaskoczony ta wielkością. Testowałem Galaxy Note3 kumpla wkładając go do kieszeni spodni i było mi niewygodnie natomiast 6+ dzięki swej grubości (która jest mniejsza od Note3) oraz szerokości (mniejsza niż w Note3) leży o wiele lepiej w kieszeni. Oczywiscie jest to duże urządzenie jednak komfort noszenia go w kieszeni jest o wiele przyjemniejszy niż z Note3 ;)

Chciałem kupić mniejsza szóstkę ale ze trafiła sie 6+ w bardzo dobrej cenie to biorę - biorę tylko dlatego ze trzymałem w ręce i wiem jakiej wielkości jest, gdybym sugerował sie opisami z pewnością bym go nie kupił.

Wszystkich zainteresowanych którzy myślą na 6+ polecam bym wpierw poszli do sklepu "przymierzyć" telefon, nie każdemu moze odpowiadać.

MacBook Pro Retina 15 | iPhone X | Apple Watch 2

#1592 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 26 February 2015 - 11:27

I to jest dobra recka,  u mnie pojawił sie w okolicy 6+, czy cena 2600 za ideal jest ceną adekwatną? Boję się tego rozmiaru ale Twoje słowa mnie coraz bardziej przekonują...

• markdk-fe5228f169 likes this

#1593 wojtas2931

wojtas2931
  • 559 posts
Posted 27 February 2015 - 17:33

Najlepiej gdybyś (dla spokojnosci) sam obmacał :) Ja w koncu kupiłem tego samego co macałem i powiem że już się przyzwyczaiłem do niego - co prawda musze teraz (przeważnie) trzymać go w obu dłoniach ale dzieki temu że jest węższy od wspominanego Note3 to dobrze trzyma się go i w jednej dłoni. Dla pewniejszego chwytu kupiłem przeźroczyste gumowe etui które praktycznie go nie pogrubia ale za to nie ślizga sie w dłoni.

Swojego kupiłem troszkę taniej niż 2600 z tym że bez pudełka i słuchawek. 

Poniżej masz porównanie jak leży w mojej dłoni która nie jest zbytnio duza ale też nie jest malutka, normalna średnia "graba" :D Na jednym ze zdjeć obok jest 4,7" Nexus4 dla porównania. Zauważ także jak trzymam 6+ jedną dłonią chcąc kliknąć przycisk HOME. Sorki za kiepskie fotki ale były robione iPadem w ciulowym świetle.

https://www.dropbox.com/s/6nvh984cpoxk0ul/IMG_0403.JPG?dl=0

https://www.dropbox.com/s/qf73i9o9iswfeuu/IMG_0404.JPG?dl=0

https://www.dropbox.com/s/fgrjygwcfpf96v5/IMG_0405.JPG?dl=0

https://www.dropbox.com/s/frjmtfsud0wsaz0/IMG_0407.JPG?dl=0

Edited by wojtas2931, 27 February 2015 - 17:34.

• markdk-fe5228f169 likes this

 iPhone 12 Pro Max 128GB  Silver  iPad Air 4 + cellular 64GB Silver + Apple Pencil

#1594 magg

magg
  • 180 posts
  • SkądRadom

Posted 04 March 2015 - 22:12

Nie chce zaczynać od hejtu ale jestem mega zawiedziony.

Dwa tematy moje wcześniej usunięte może ktoś nie chce głośno mówić o problemie ale. Przez 4 lata używałem iPhone 4 do tej pory wygląda jak nowy. Od miesiąca posiadam iPhone 6 64GB. Na początku byłem super zadowolony boost działania większy wyświetlacz super kamera. W dniu zakupy nalepiłem dwie naklejki i zacząłem go nosić w dobrej klasy sylikonie. Telefon prawie wcale nie był noszony w kieszeni spodni, głównie kiszeń kurtki. Parę dni temu zauważyłem ze telefon jest wygięty SIC! Minimalnie ale wygięty. Szok bo nie stało się z nim nic o czym bym nie wiedział. Czytałem wcześnie o bendgate ale nie wierzyłem ze to na taką skale. Telefon kupiłem  w T-Mobile i przez nich trafił na serwis (S.B.E) i dziś dostałem info że telefon nie będzie naprawiony na gwarancji i tym samym nie zostanie wymieniony na nowy. Najgorsza jest polityka Apple który nic z tym nie robi. Produkt za taką cenę i coś takiego. Zastanawiam się gdzie miałbym go nosić bo w jakiejś metalowej obudowie na szyi  Mam ubezpieczenie na niego w T-Mobile może z tym się uda coś ugrać ale serwis musi wystać ekspertyzę na jakąś kwotę.

Czy orientuje się ktoś gdybym był w oryginalnym Apple Store mogli by coś pomoc lub wymienić telefon? Będę u znajomych w Norwegi może tam by udało się to załatwić.

Czy UOKiK mogło by się tym zainteresować bo już i o tym myślę. 

Mac Mini mid 2010 -=> 10.10.1 + 8GB ram iPhone 6 64GB! -=> iPhone 4 16GB! 7.1.2 JB! Czeka dla synka ;) † iPhone 2G 8GB! 3.1.3 [JB] † Zło to masa!

iMessages: kwieczorek@me.com

#1595 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 04 March 2015 - 22:14

w ktoryms iMagazine był cały artykuł o tym jak podchodza polskie a jak zagraniczne serwisy do tego problemu. Warto przeczytac

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#1596 premislausg

premislausg
  • 314 posts

Posted 04 March 2015 - 23:37

magg,
Jak to możliwe, że wygiął Ci się w kieszeni kurtki?

#1597 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 04 March 2015 - 23:40

tez srednio dla mnie wiarygodna informacja.. uzywam 6+ od miesiaca i nosze go wyłacznie w przedniej kieszeni spodni i nic sie nie pogielo

#1598 magg

magg
  • 180 posts
  • SkądRadom

Posted 05 March 2015 - 08:27

tez srednio dla mnie wiarygodna informacja.. uzywam 6+ od miesiaca i nosze go wyłacznie w przedniej kieszeni spodni i nic sie nie pogielo

Ciekawe co bym miał na celu pisać nie wiarygodne informacje na forum?

Napisałem ze głownie nosiłem go w kieszenie kurtki, W sobotę prowadziłem szkolenie samo przez się telefon był w przedniej kieszeni spodni kilka razy wiązałem buty. Następnego dnia zobaczyłem ze jest wygięty.

Po za tym czy któryś z was zastanawia się gdzie ma nosić telefon? Tobie czy komuś tam to się nie stało teraz może i do końca użytkowania nie będziesz miał z tym problemu ale jak się stanie to co? Apple nigdzie nie informowało mnie żebym nie nosił tak czy owak telefonu bo może się to stać. Mój tata używa 5s w tak ciężkich warunkach (praca na tankowcu) i od ponad roku nic mu się z telefonem nie stało tak jak i z moim pierwszym iPhone i 4.

Attached Files

Mac Mini mid 2010 -=> 10.10.1 + 8GB ram iPhone 6 64GB! -=> iPhone 4 16GB! 7.1.2 JB! Czeka dla synka ;) † iPhone 2G 8GB! 3.1.3 [JB] † Zło to masa!

iMessages: kwieczorek@me.com

#1599 Geble

Geble

• 1183 posts

Posted 05 March 2015 - 08:53

No niestety zeszłoroczna wersja iPhone'a jest podatna na wyginanie się i nie są to bujdy na resorach w co część cały czas starała się wierzyć i tekst o wyginaniu się działał na nich jak płachta na byka, bo przecież IP nie może się wyginać. Osobiście mam IP 6 Plus od premiery, ale dmucham na zimne i nawet nie wiążę butów mając go w kieszeni, bo mam spodnie SlimFit (nie są to rurki). Jak wsiadam do samochodu to też wpierw go wyciągam i zaraz potem montuję na uchwyt. W pracy też leży na biurku. Kolega który kupił jakieś 2 tygodnie po mnie traktował go jak każdy inny poprzedni telefon i po 2 miesiącach wyglądał identycznie jak Twój. Nie potrzeba tutaj specjalnie dużo wysiłku. Jest jakaś wada fabryczna, ale obchodząc się z nim jak z jajkiem można tego uniknąć. Pytanie tylko czy tak to powinni wyglądać. Na pewno znajdą się osoby, które stwierdzą, że nie widzą w tym nic dziwnego, no ale mnie nieco drażni fakt, że czego bym nie robił to muszę myśleć, czy przypadkiem nie mam telefonu w kieszeni. Mam nadzieję, że w wersji "S" pójdą po rozum do głowy i to poprawią.

• magg likes this

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#1600 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 March 2015 - 09:19

Natomiast ja nigdy nie sądziłem, że powiem co to powiem... 

W listopadzie kupiłem 6+. Po weekendzie z nim spędzonym, stwierdziłem że jest za duży, nie poręczny, nie ma go gdzie schować i trzeba go wymienić na 6. Dzisiaj, po 3 miesiącach użytkowania 6 i nagle złapaniu w ispocie w rękę 6+ mówię "rany, ale ekstra duży telefon nie wypadający i dobrze leżący w ręku" :) Pamiętam słowa kupującego mojego 6+ "ja Ci nic nie będę mówił, ale robisz straszny błąd sprzedając 6+... wrócisz do niego" uśmiechnął się, zapłacił i poszedł szczęśliwy. 

Nie mówię, że zaraz kupię 6+, ale odkąd mam 6 to zauważyłem, że rzadko włączam mbp. Mając 6+ chyba bym w ogóle go nie włączył :)

Dla tych co się przesiadają z 5 na 6+ (jak ja) będzie szok wielkością tego modelu. Dlatego radzę rozważyć za i przeciw. Ip6 jak na razie ma jedną kluczową przewagę, mogę trzymać go jedną rekom... Ale kto wie, może kiedyś wymienię na 6+, albo będę czekał aż projektanci zmniejszą powierzchnię nie ekranową. 

MacBook Pro Retina 15 | iPhone X | Apple Watch 2

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users