Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1860 odpowiedzi w tym temacie

#1326 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 19 listopada 2014 - 06:13

To jest w sumie smutne, ze jak sie kupuje tak drogi telefon, to nie jest sie pewnym, czy bedzie on dobrze wykonany czy tez nie.

#1327 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 listopada 2014 - 11:20

Doleciała moja 6 SG i w końcu zamiast tylko czytać o pierwszych wrażeniach, mogę się nimi podzielić :) Na wstępie powiem, że przesiadam się z 4s, więc te 3 generacje dalej - przeskok jest [dla kogoś przechodzącego z 5s pewnie aż tak nie będzie] - serię 5 odpuściłam, bo design kompletnie nie moja bajka.. Wzięłam szarego, bo kojarzy mi się z pierwszą generacją iPhone, którego miałam i uwielbiałam, uważam, że ten kształt znacznie bardziej pasuje do mnie niż 4 lata z kanciakami. Telefon w pierwszym odczuciu jest ogromny [wyświetlacz jest tu taki, jak cały 4s ;) ], ale już powoli się przyzwyczajam, więc pewnie za kilka dni to 4s wyda mi się mikro. Nie miałam pojęcia jaki 4s jest wolny, dopóki nie zaczęłam się bawić 6 [ale podobne wrażenie miałam przy przesiadce 2g->4s, więc się spodziewałam], wszystko śmiga tak, że hej, jaram się też touch ID [jak pisałam - opuściłam 5 i 5s, więc dopiero teraz mam możliwość się tym nacieszyć]. Egzemplarz bez zacieków, złego podświetlenia, trzeszczenia home i innych takich :) A wyświetlacz - WOW. Oglądałam już w iSpocie, więc wiedziałam czego się spodziewać, ale i tak jestem pod wrażeniem. Odnośnie baterii itp to muszę poczekać na wrażenia dalsze niż pierwsze ;)
  • iFan2000 lubi to

#1328 Gecko

Gecko
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 listopada 2014 - 18:09

Po kilku dniach z 6+ Na początku wydaje się gigantyczny, ale się bardzo szybko przyzwyczaiłem do jego wielkości. Da radę go obsługiwać i nawet pisać jedną ręką, tylko lepiej mieć jakiegoś case'a, bo aluminium nie zapewnia dobrego chwytu i może się wyślizgnąć z dłoni. Mieści mi się w każdej kieszeni, a luźnych spodni nie noszę :P Miałem kontakt z różnymi urządzeniami z iOS i nie spodziewałem się, że 6ka mnie czymś zaskoczy. Co mogę pochwalić to TouchID (5s nie używałem, miałem tylko czyjeś w rękach), działa na prawdę sprawnie, reaguje szybko, nie trzeba idealnie trafiać kciukiem, ekran jest nie tylko super-ostry (co jest własciwie oczywiste przy takiej rozdzielczości), ale zapewnia też świetne kolory i kontrast, najlepszy wyświetlacz jaki widziałem w telefonie. Aparat spowodował opad szczęki, w codziennym użytkowaniu zastąpi z powodzeniem lustrzankę. Bateria trzyma długo, nawet z LTE. Tam gdzie w Nexus4 miałem już poniżej 40% z uważaniem na baterie (wyłączanie sieci, wi-fi itd.), tak w iPhone przy bardziej intenswnym użytkowaniu i włączonym LTE i WiFi przez cały czas miałem 85%. I gdyby ktoś się jeszcze zastanawiał, mój iP to T-Mobile Contract Free z amerykańskiego Apple Store, bez najmniejszych problemów działa w polskim Playu, nie ma simlocka, działa normalnie na LTE, nie ma problemów z jakimś drainowaniem baterii na polskich sieciach ani nic podobnego.

#1329 Szemot

Szemot
  • 1 549 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 listopada 2014 - 19:25

Chciałem kupić iPhone6+ lecz jak wziąłem go do ręki (a mając 190cm wzrostu ręce mam dośc duże) to ja nie wiem jak to można obsługiwać. Jak przekręcę poziomo to po prostu jest idealnie ale pisząc np jedną ręką to nieeeee. Myślałem ,ze zacznę w końcu używać SWYPE ale nie sięgam na luzaku do lewej krawędzi a muszę sięgać na luzaku. Wybór na tak duzy był przez lepsza baterię i lepszy aparat. Dużo robię zdjęc więc mi to potrzebne a baterii potrzebuję na dzień intensywnego użytkowania. Nowy iPhone5 np starczał mi na 12h intensywnego użytkowania. Dziś na 4. To nawet przy nowości był stanowczo za mało. Jednak ta wielkość powala. Nie wiem w czym rzecz ale poza grubością on ma dokładnie te same wymiary i przekątną co Note2. Bawiłem się u kumpla i dało radę. Nie był za duży a i jedną ręką dało się na siłe ale się dało. Tu problemy mam spore. Więc sprawdziłem też Ip6 i leży jak ulał. Kciukiem sięgam nawet do rogu górnego lewego więc kciuk pokrywa 100% ekranu. Tylko wiem, że ma dużo gorszą baterię. Teraz prośba do tych co mają IP6 już co najmniej tydzień o recenzje na ile Wam starcza i przy jakim użytkowaniu. Chodzi konkretnie o to jaki procent jasności, czy 3G czy 4G, ile kont pocztowych przy tym synchronizowanych. Czy włączony GPS i ile programów z niego korzysta non stop a nie tylko w trakcie używania apki i ile mniej wiecej wg statystyk jest w użyciu zanim padnie. Bo jak ktoś powie od tak bez żadnych danych że starcza mu na 2 dni to nic mi to nie da. iPhone5 miałem rekord 46h ale nie używałem intensywnie. A przy wyłączonym GPS i internecie 10% baterii zeszło w 16h! Więc sposób używania jest dla mnie niezwykle ważny żebym mógł to jakoś porównać do swoich potrzeb i wiedzieć czy faktycznie jest szansa żeby starczył mi od 8 rano do 22 wieczorem. P.S. Dziś w iSpot porównując Ip6 i 6+ zauważyłem, że 6+ ma bielszą biel a 6 taką żółtawą. Pytam się wiec go czy to kwestia tego, że eksponat wiec troche katowany czy one tak mają. - to przez to, że 6+ ma wyższą rozdzielczość - yyyyy że co? O_o - No tak, 6+ ma Full HD a 6 ma HD - Ale co ma rozdzielczość do żółtej bieli? - Bo ma więcej PPI czyli punktów na cal przez co lepiej odwzorowuje biel. - Okkey..... to dziękuję. Nie mogłem się oprzeć i musiałem się tą rozmową podzielić ^^
  • monis lubi to

#1330 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 19 listopada 2014 - 21:16

P.S. Dziś w iSpot porównując Ip6 i 6+ zauważyłem, że 6+ ma bielszą biel a 6 taką żółtawą. Pytam się wiec go czy to kwestia tego, że eksponat wiec troche katowany czy one tak mają.

Dokładnie tak jest. Sprawdzone w kilkunastu sklepach z iPhonami. Tylko raz zdarzyło się, że ekran 6 (zdaje się,że biała 16GB) był równie biały jak 6+. Dodatkowo, demka w sklepach z reguły mają jeszcze lepszą biel, niż te oferowane przez Apple w detalicznej sprzedaży.

#1331 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 listopada 2014 - 23:46

No i w końcu mam i ja :) po dwuletniej przerwie gdy rozstałem sie z IP 4s na rzecz HTC One X a następnie HTC ONE M7. Wersja bez plusa z 16GB pamięci w kolorze space gray. Pierwsze wrażenia ? Jakość wykonania jak na Apple przystało super, lekki, cienki, swietnie leży w dłoni, jako ze często zmieniam telefony a nie stać mnie na wrzucanie do szuflady tylko sprzedaje dokładam trochę kasy i kupuje następny to wyposażam tel odrazu w pokrowiec i folie - tym razem org silikon case od Apple i folie 3mk solid. Na recenzjach drażnił mnie wystający aparat, stosując case problem przestaje istnieć :) ogólnie miłe zaskoczenie w porównaniu do HTC one - bateria na duży plus, nie grzeje sie tak jak HTC , zdjęcia w dużo lepszej jakości, aplikacje są poprostu przyjemniejsze dla oka niż w wersji na Androida. Na minus w porównaniu do HTC one - brak raportów w smsach nie mogę sie przyzwyczaić , mniejsza funkcjonalność jeśli chodzi o blokowanie kontaktów, w HTC miałem ukryta listę zablokowanych i ich smsy nie znikały a tu jak zablokuje a pózniej chce odczytać to nie ma takiej opcji, w sytuacji kiedy chce blokować tylko czasowo jest to przydatne. No i na minus to ze muszę dokupić ładowarkę samochodowa bo jak na złość Apple ma swoje Złącze a wszystkie inne sprzęty podpinam pod ta sama ładowarkę :) podsumowując pierwsze wrażenia bardzo dobre , każdy znajdzie tu coś fajnego są elementy fajniejsze niż w androidzie i są gorsze niż w androidzie:) ogólnie na duży plus , tylko ta cena .... Z uwagi ze jestem fanem zabawek kupiłem, naromiast gdybym był tylko zwykłym użytkownikiem to kupił bym moto g za 500 zł i wiele bym nie stracił :) póki co nie wyrosłem z zabawek i nie zamierzam.

#1332 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 listopada 2014 - 23:49

A jeszcze jedno z tego co widzę to jest ożywiona dyskusja nt białości ekranu, mój jest biały w dzień i mniej biały wieczorem, w zależności od poziomu podświetlenia ;) ekranowi nie można nic zarzucić , mimo ze maminej ppi niż HTC one to zupełnie nie widzę różnicy, miły dla oka

#1333 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 listopada 2014 - 00:26

zmartwilo mnie to bo w 6plus ten przelacznik normalne skoki podczas przesuwania mial. na dodatek jak potrzasam telefonem to tak jakby cos luzem latalo w srodku

Latać w środku to nie powinno.

#1334 rafal27b

rafal27b
  • 8 postów

Napisano 20 listopada 2014 - 14:18

Co do dzwieku, to jesli ktos przywiazuje uwage do jakosci na sluchawkach( nie fabrycznych) i ma porownanie jak graly poprzednie modele chociazby 5s to widac zdecydowana poprawe. Dźwiek jest głebszy i bardziej wyrazistszy, natomiast co do samej glosnosci wydaje mi sie, ze kosztem wlasnie jakosci ucierpiala glosnosc urzadzenia, jest troche cichszy niz wspomniany 5s.

#1335 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 20 listopada 2014 - 17:42

Z racji tego że wczoraj mineły dokładnie 2 msc odkąd kupiłem swoją 6 wydaje mi się że już mogę stwierdzić jakąś "głębszą" opinię :)
1) Ekran dla mnie prawie idealny, ale 4.5 cala było by już super :) - jednak nie dosięgam (obsługując jedną reką) do 3-4 skrajnych aplikacji
2) Bateria jak najbardziej na +, cały czas jestem podłaczony do LTE i jak +/-wyjde o 8:00 i wróce o 16-17 do domu to mam gdzies 30-40% - wiec jest OK
3) Aparat - bardzo fajne filmy w FullHD w 60 klatkach, zdjęcia także bardzo fajne ale niestety tylko w dzień... (wiem nie mogę oczekiwać nie wiadomo jakiej jakości od zdjęć nocnych no ale...)
4) Pojemność - krótko i na temat 64GB to rozsądne minimum :) nikomu nie polecam 16-stki :)
i ostatnie prawie związane z samym iPhone'em 5) Case - mam silikonowy i już po 3 tygodniach kawełek jego odpadł... :( Ale materiał wewnątrz case'u nadal się dobrze trzyma - ale to nie usprawiedliwia i tak go, bo kosztował 35 euro... .

Pozdrawiam
Mateusz

PS Jeśli mielibyście trochę czasu i chęci :) to nakręciłem swoją opinię i jest na YT:

#1336 Ketrab41

Ketrab41
  • 163 postów

Napisano 20 listopada 2014 - 20:54

Witam Dzisiaj odebrałem swoją 6 z gwarancji - nowy sprawny model ... Nie ma żadnego problemu z "tykajacym" przyciskiem :)) nareszcie mogę używać mojego ipka :)))

#1337 Damian Ciesielski

Damian Ciesielski
  • 12 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 21 listopada 2014 - 14:17

No to pierwsze wrażenia ode mnie po 4 dniach użytkowania telefonu. Nigdy wcześniej nie miałem styczności ze sprzętem Apple. Przez ostatnie dwa i pół roku posiadałem Samsunga Galaxy S3 na Androidzie, potem na Cyanogenmod; oraz z przerwami Lumię z WP. Jeszcze wcześniej przerabiałem badaOS na Samsungu Wave. Zazwyczaj w zakupie kierowałem się ceną, po raz pierwszy postanowiłem kupić coś, nie biorąc pod uwagę tego kryterium. Myślę, że moja opinia będzie w miarę obiektywna, bez skrajnych emocji och ach i beeee. W końcu po wielu latach udręki stwierdziłem, że w sumie mogę sobie pozwolić na sprzęt, który zawsze uważałem za wyższą półkę i tak wybór padł na iPhone 6 w wersji 64 GB Space Grey. Na początku byłem bardzo zajarany na pre-order i stwierdziłem, że najszybciej pójdzie gdy zamówię w Cortlandzie i X-Kom, a potem który sklep pierwszy się odezwie - tam kupię. Czekałem do 5 listopada i postanowiłem zamówić na Apple Store. Telefon dotarł do mnie po 13 dniach oczekiwania, a z powyższych sklepów do dzisiaj się nikt nie odezwał. Szukałem telefonu o rozmiarach zbliżonych do S3 i w sumie znalazłem. Ekran mniejszy o 0,1" - różnica niezauważalna przeze mnie. Rozmiarowo jest nieco dłuższy, ale węższy i cieńszy. Świetnie leży w dłoni, bardzo wygodnie obsługuje się go jedną ręką, ale musiałem się do niego nieco przyzwyczaić z uwagi na to, że jest bardziej śliski. Ostatnio wrzuciłem go do ochraniacza firmy Spigen (0,4 mm grubości) - jest cienki, aparat w nim nieco mniej wystaje, ale to nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia czy aparat wystaje 0,1 mm czy 0,2 mm czy wcale - nie brałem tego zupełnie pod uwagę. Dzięki temu telefon nieco pewniej leży w ręce, bo materiał jest bardziej przyczepny. Jeśli chodzi o rozmieszczenie gniazd i przycisków. Muszę się przyzwyczaić do wejścia mini-jack na dole urządzenia, ale jest to lepsze niż w S3, gdzie podczas ładowania telefonu i używania słuchawek, kable wystawały z góry i z dołu. Apropos ładowania - końcówka Lightning bardzo mi się podoba, w końcu nie muszę zwracać uwagi na stronę wtyczki. Przycisk blokowania w tym samym miejscu - bardzo wygodnie. Moja lepsza połówka ma iPhone 5S i tam jego lokalizacja jest IMHO dużo gorsza. Touch ID - chyba nie muszę mówić, że jest bardzo praktyczny i już nie wyobrażam sobie inaczej odblokowywać telefonu. Co do baterii to nie będę dużo pisał. Porównam do S3 - zadowolony byłem z czasu pracy przez pierwsze pół roku, potem musiałem go ładować 2 razy dziennie, po zmianie baterii na nową był ten sam problem. Przy zwykłym użytkowaniu (cały czas na 3G, maile, mini gierki, smsy, 2-3 godziny rozmów) iP6 wytrzymuje mi cały dzień, a na ostatnim procencie w czasie czuwania pociągnie do rana. Aparat - zdjęcia robię tylko na wyjazdach, nie w moich klimatach jest robienie zdjęć wszystkiego, dlatego póki co się nie wypowiem. Pobawiłem się trochę funkcjami filmu poklatkowego i zwolnionego - fajny gadżet i tyle. Może kiedyś się przyda. Ekran - bardzo ładny. Wielki plus za daleko idące przyciemnienie maksymalne. Porównując z S3 to jego minimalna jasność był jak tutaj połowa mocy. Kolory naturalne, niezbyt nasycone, wyglądają w porządku. System - dla mnie, byłego usera Androida, jest błyskawica. Wszystko płynnie chodzi, nic nie przycina. Wady fabryczne - naczytałem się o żółtych ekranach, wyrywających włosy, o wyginaniu, odpadających przyciskach. Mnie żaden z tych problemów nie dotyczy. Używam ten telefon tak jak każdy, nie obchodzę się z nim jak z jajkiem. Jedyna ochrona to wspomniany case. Wady ogólne - App Store pokazuje i pobiera €, brak androidowych odpowiedników niektórych aplikacji, które używałem. Póki co innych wad, dotyczących konstrukcji, praktyczności i systemu nie widzę. Podsumowując, po wielu latach opieraniu się jabłku - że cena, że przesadzony, że "lansiarski", skusiłem się na pierwszy produkt tej firmy. I nie żałuję dokonanego wyboru - co więcej, jeśli będę wymieniał komputer to z pewnością rozważę opcję MacBooka. A fugi? Jakbym chciał mieć dzieło sztuki to bym sobie obraz kupił, mnie one nie przeszkadzają, nie zwracam uwagi na takie rzeczy. Kupując telefon kierowałem się niezawodnością, jakością wykonania i funkcjonalnością. Dostałem to, za co zapłaciłem.
  • effe, radzion i Bigkaban lubią to

#1338 Batebu

Batebu
  • 10 postów

Napisano 21 listopada 2014 - 14:55

No to pierwsze wrażenia ode mnie po 4 dniach użytkowania telefonu. Nigdy wcześniej nie miałem styczności ze sprzętem Apple. Przez ostatnie dwa i pół roku posiadałem Samsunga Galaxy S3 na Androidzie, potem na Cyanogenmod; oraz z przerwami Lumię z WP. Jeszcze wcześniej przerabiałem badaOS na Samsungu Wave. Zazwyczaj w zakupie kierowałem się ceną, po raz pierwszy postanowiłem kupić coś, nie biorąc pod uwagę tego kryterium. Myślę, że moja opinia będzie w miarę obiektywna, bez skrajnych emocji och ach i beeee.
W końcu po wielu latach udręki stwierdziłem, że w sumie mogę sobie pozwolić na sprzęt, który zawsze uważałem za wyższą półkę i tak wybór padł na iPhone 6 w wersji 64 GB Space Grey. Na początku byłem bardzo zajarany na pre-order i stwierdziłem, że najszybciej pójdzie gdy zamówię w Cortlandzie i X-Kom, a potem który sklep pierwszy się odezwie - tam kupię. Czekałem do 5 listopada i postanowiłem zamówić na Apple Store. Telefon dotarł do mnie po 13 dniach oczekiwania, a z powyższych sklepów do dzisiaj się nikt nie odezwał.

Szukałem telefonu o rozmiarach zbliżonych do S3 i w sumie znalazłem. Ekran mniejszy o 0,1" - różnica niezauważalna przeze mnie. Rozmiarowo jest nieco dłuższy, ale węższy i cieńszy. Świetnie leży w dłoni, bardzo wygodnie obsługuje się go jedną ręką, ale musiałem się do niego nieco przyzwyczaić z uwagi na to, że jest bardziej śliski. Ostatnio wrzuciłem go do ochraniacza firmy Spigen (0,4 mm grubości) - jest cienki, aparat w nim nieco mniej wystaje, ale to nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia czy aparat wystaje 0,1 mm czy 0,2 mm czy wcale - nie brałem tego zupełnie pod uwagę. Dzięki temu telefon nieco pewniej leży w ręce, bo materiał jest bardziej przyczepny.

Jeśli chodzi o rozmieszczenie gniazd i przycisków. Muszę się przyzwyczaić do wejścia mini-jack na dole urządzenia, ale jest to lepsze niż w S3, gdzie podczas ładowania telefonu i używania słuchawek, kable wystawały z góry i z dołu. Apropos ładowania - końcówka Lightning bardzo mi się podoba, w końcu nie muszę zwracać uwagi na stronę wtyczki. Przycisk blokowania w tym samym miejscu - bardzo wygodnie. Moja lepsza połówka ma iPhone 5S i tam jego lokalizacja jest IMHO dużo gorsza. Touch ID - chyba nie muszę mówić, że jest bardzo praktyczny i już nie wyobrażam sobie inaczej odblokowywać telefonu.

Co do baterii to nie będę dużo pisał. Porównam do S3 - zadowolony byłem z czasu pracy przez pierwsze pół roku, potem musiałem go ładować 2 razy dziennie, po zmianie baterii na nową był ten sam problem. Przy zwykłym użytkowaniu (cały czas na 3G, maile, mini gierki, smsy, 2-3 godziny rozmów) iP6 wytrzymuje mi cały dzień, a na ostatnim procencie w czasie czuwania pociągnie do rana.

Aparat - zdjęcia robię tylko na wyjazdach, nie w moich klimatach jest robienie zdjęć wszystkiego, dlatego póki co się nie wypowiem. Pobawiłem się trochę funkcjami filmu poklatkowego i zwolnionego - fajny gadżet i tyle. Może kiedyś się przyda.

Ekran - bardzo ładny. Wielki plus za daleko idące przyciemnienie maksymalne. Porównując z S3 to jego minimalna jasność był jak tutaj połowa mocy. Kolory naturalne, niezbyt nasycone, wyglądają w porządku.

System - dla mnie, byłego usera Androida, jest błyskawica. Wszystko płynnie chodzi, nic nie przycina.

Wady fabryczne - naczytałem się o żółtych ekranach, wyrywających włosy, o wyginaniu, odpadających przyciskach. Mnie żaden z tych problemów nie dotyczy. Używam ten telefon tak jak każdy, nie obchodzę się z nim jak z jajkiem. Jedyna ochrona to wspomniany case.

Wady ogólne - App Store pokazuje i pobiera €, brak androidowych odpowiedników niektórych aplikacji, które używałem. Póki co innych wad, dotyczących konstrukcji, praktyczności i systemu nie widzę.

Podsumowując, po wielu latach opieraniu się jabłku - że cena, że przesadzony, że "lansiarski", skusiłem się na pierwszy produkt tej firmy. I nie żałuję dokonanego wyboru - co więcej, jeśli będę wymieniał komputer to z pewnością rozważę opcję MacBooka. A fugi? Jakbym chciał mieć dzieło sztuki to bym sobie obraz kupił, mnie one nie przeszkadzają, nie zwracam uwagi na takie rzeczy. Kupując telefon kierowałem się niezawodnością, jakością wykonania i funkcjonalnością. Dostałem to, za co zapłaciłem.

Dla mnie chyba najlepsza recenzja pierwszego wrażenia. Dodatkowo czytając tekst wyobrażałem siebie, bo też czeka mnie przesiadka z S3. Super bo otrzymałem zastrzyk informacji, który dodatkowo utwierdził mnie w wyborze.

Jedyne nad czym się zastanawiam do pojemność. 16 czy 64?! W swoim S3 wystarcza mi 8 GB. Co o tym sądzicie?

#1339 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 listopada 2014 - 15:24

Dla mnie chyba najlepsza recenzja pierwszego wrażenia. Dodatkowo czytając tekst wyobrażałem siebie, bo też czeka mnie przesiadka z S3. Super bo otrzymałem zastrzyk informacji, który dodatkowo utwierdził mnie w wyborze.

Jedyne nad czym się zastanawiam do pojemność. 16 czy 64?! W swoim S3 wystarcza mi 8 GB. Co o tym sądzicie?

Osobiście wolę trochę dopłacić i mieć w razie czego w zapasie GB. Może wyrzucone w błoto pieniądze, ale wcześniej w ip5 miałem 16GB i było słabo :/

#1340 Damian Ciesielski

Damian Ciesielski
  • 12 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 21 listopada 2014 - 16:17

Osobiście wolę trochę dopłacić i mieć w razie czego w zapasie GB. Może wyrzucone w błoto pieniądze, ale wcześniej w ip5 miałem 16GB i było słabo :/

Jestem dokładnie tego samego zdania. To jest raptem 10% różnicy w cenie.

#1341 Zygal

Zygal
  • 303 postów

Napisano 21 listopada 2014 - 16:43

Lepsza pojemność na pewno jest 64GB. Ale ja kupiłem za 2500 pln 16 GB i jestem zadowolony. Najtaniej znalazłem za 3300 pojemność 64 GB więc szkoda mi było kasy. Teraz mam wolne jakieś 7 GB a mam ( 100 piosenek, 8 filmów-krótkich, 130 zdjęć i 40 programów ) Więc jest ok tylko, że ja nie gram na tel :)

#1342 BlackGhost23

BlackGhost23
  • 71 postów

Napisano 21 listopada 2014 - 16:47

Nie zastanawiaj sie i kupuj 64gb ja u siebie po 3 tygodniach mam zapelnione 10gb a jeszcze nie zgralem muzyki wiec brac 64gb i sie nie zastanawiac

#1343 Tim_bo85

Tim_bo85
  • 65 postów

Napisano 21 listopada 2014 - 17:28

Większa pojemność - 64 GB daje więcej możliwości i nie trzeba się ograniczać. Zabrzmiało jak slogan reklamowy ale to 100% prawdy. :D

#1344 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 listopada 2014 - 17:50

Większa pojemność - 64 GB daje więcej możliwości i nie trzeba się ograniczać. Zabrzmiało jak slogan reklamowy ale to 100% prawdy. :D

Przy 16GB musiałem kasować aktualne dane, żeby mieć inne dane :)

#1345 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 21 listopada 2014 - 22:39

@Damian Ciesielski - najlepsza recenzja "nowego usera Apple". Wszystko wziete na chlodno bez przegiec w zadna strone (Andka i iOS'a). To mi sie podobalo. Niech ta recenzja bedzie wzorcem dla wszystkich zastanawiajacych sie nad zakupem. Facet nie mial porownania z wczesniejszymi modelami, nigdy nie uzywal iPhone i wg mnie jego ocena jest bardzo obiektywna. Czytajcie i kupujcie :)

#1346 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 listopada 2014 - 23:14

@Damian Ciesielski - najlepsza recenzja "nowego usera Apple". Wszystko wziete na chlodno bez przegiec w zadna strone (Andka i iOS'a). To mi sie podobalo.
Niech ta recenzja bedzie wzorcem dla wszystkich zastanawiajacych sie nad zakupem. Facet nie mial porownania z wczesniejszymi modelami, nigdy nie uzywal iPhone i wg mnie jego ocena jest bardzo obiektywna. Czytajcie i kupujcie :)

Zgadzam się, recenzja rewelacyjna! My, przynajmniej ja, jestem już skażony Apple ;D

#1347 k80i

k80i
  • 77 postów

Napisano 21 listopada 2014 - 23:36

Mi również recenzja się spodobała. Nie ma och ach jaki to iPhone nie jest najlepszy! Ja byłem ostatnio w salonie telenor(norweska sieć) i Lefdal(sklep z elektroniką) i na żadnym telefonie nie zauważyłem żadnych żółtych plam.

#1348 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 22 listopada 2014 - 13:54

Czy mój iPhone jest wygięty? Mam go od poniedziałku i obchodzę się z nim jak z jajkiem. Dodatkowo noszę go w case.

#1349 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 22 listopada 2014 - 14:09

jeśli powierzchnia pod nim nie jest jakaś krzywa, to telefon zdecydowanie jest pokrzywiony. Jeśli kupiłeś w AOS to wymiana będzie od ręki. Istnieje możliwość ustawienia tak kurierów, abyś nie tylko nie był bez telefonu, ale przez chwilę nawet z dwoma. Także relax. Jeśli gdzie indziej niż w AOS to pamiętaj, że w ciągu 10 dni od zakupu jeśli kupowałeś przez internet bez odbioru własnego możesz zwrócić. Jeśli kupiłeś u operatora lub w sklepie stacjonarnym to należy się tam udać, aby zareklamować sprzęt.

#1350 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 22 listopada 2014 - 14:18

Kupowałem w AOS. Na pewno nie będzie problemów z wymianą?
Zrobiłem osobny temat dotyczący tego problemu, żeby nie robić tutaj śmietniku.
http://myapple.pl/fo...w-moim-iphonie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych