iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia
Napisano 13 września 2014 - 07:47
Napisano 13 września 2014 - 07:53

Napisano 13 września 2014 - 08:39
Napisano 13 września 2014 - 08:45
Kurcze faktycznie 6plus jest większy od note 3. Nie wiem jakie jest zastosowanie tak wielkich telefonów, ale pierwszy rzut 6plus już został wyprzedany.
Na pewno o nowych iPhonach można powiedzieć jedno. Apple spierdoliło ich design. Nie wiem jak wam ale mnie te zaokrąglone boczki wyglądają tandetnie. Jak zobaczyłem iPhona 5 z laserowo obrabianymi krawędziami od razu się w nim "zakochałem" dalej uważam go za najlepiej wyglądający telefon. A teraz co mamy? Okrągłe boczki i obiektyw aparatu który albo się porysuje ale urwie jak nim o coś zaczepię. Przede wszystkim różnica w baterii w stosunku do dużo mniejszych piątek jest śmiesznie mała. Po jasną cholerę oni go znowu odchudzili ...
Możesz kupić 6 bez plusa, jeśli chcesz "kastrata". Ja się na to nie piszę, czekam na 6 ze stabilizacją, lepszą baterią i lepszym ekranem. Plusa nie kupię, no bo jak TO nosić w kieszeni spodni? Chyba bym musiał cały czas stać.
Napisano 13 września 2014 - 08:59
Możesz kupić 6 bez plusa, jeśli chcesz "kastrata". Ja się na to nie piszę, czekam na 6 ze stabilizacją, lepszą baterią i lepszym ekranem. Plusa nie kupię, no bo jak TO nosić w kieszeni spodni? Chyba bym musiał cały czas stać.
Dla kogoś kto z pasją robi fotki, to faktycznie może ta stabilizacja robić robotę. Dla zwykłego użytkownika to raczej mało "bajeczny" dodatek. Ja tylko ubolewam nad baterią i tylko ona skłaniała mnie do 6plus. Na całe szczęście zdrowy rozsądek zwyciężył po tym jak 2 dzień używam note 3

A ekran full HD ... e tam, to mnie akurat grzeje.
Odgrzali kotleta z 6 ką i tyle ....
Napisano 13 września 2014 - 09:26
Napisano 13 września 2014 - 09:36
Napisano 13 września 2014 - 09:40
Dla kogoś kto z pasją robi fotki, to faktycznie może ta stabilizacja robić robotę. Dla zwykłego użytkownika to raczej mało "bajeczny" dodatek. Ja tylko ubolewam nad baterią i tylko ona skłaniała mnie do 6plus. Na całe szczęście zdrowy rozsądek zwyciężył po tym jak 2 dzień używam note 3
Zainteresowanych 6 plus zapraszam do jakiegoś marketu i pomacania Note 3. jak sobie uświadomicie że 6 plus jest jeszcze większy to Wam przejdzie. Że się rozszedł szybciej - tak bo był dostępny w mniejszej ilści egzemplarzy.
A ekran full HD ... e tam, to mnie akurat grzeje.
Odgrzali kotleta z 6 ką i tyle ....
To może odrazu skrytykuj Samsunga za wypuszczenie takiego potwora jak Galaxy Mega. Ty porownujesz Note 3 z iP 6 plus to może przejdzmy odrazu do innych modeli. Może Sony? Widziałeś ich patelnie z 6.4 cala i OGROMNYMI ramkami? Do tego masz przyciski ekranowe.
Nie róbmy z siebie hipokrytów bo jeśli nie pasuje Ci iP 6 plus to kupujesz 6. Wykastrowany? To Galaxy S5 to tez kastrat w prownaniu do Note 4 bo nie ma rysika i super hiper QHD co oczy wypala na sam widok. Bateria w Note 4 tez większa niż w S5 ? Toz to kastrat jest. Ma większa kuzwa bo ma większy ekran. Przestańmy popadać w jakieś skrajne emocje bo większość narzeka jaki to iP nie jest zły a i tak bd hitem sprzedaży.
Skoro uważasz ze Note jest taki super to po prostu zabierz swoje poglądy na forum Samsunga i tam wymieniaj zdania z innymi użytkownikami Note. Tutaj mamy forum o Apple i jeśli krytykować ich posunięcia względem konkurencji to używajmy jakiś popartych faktami wypowiedzi.
Napisano 13 września 2014 - 09:40
Napisano 13 września 2014 - 09:41
6lpus odpada bo jest idiotycznie wielki. Nie akceptuję telefonów większych od 5 cali. Dla mnie to tylko wygłupy.
Marsh, masz rację. Najbardziej logicznym wyjście byłoby poczekanie kolejnego roku. iWatch też nie wygląda jak dopracowany produkt. Boje się że będzie tak jak z iPadem 1, którego następca był znacznie lepszy i miał dużo dłuższy okres życia produktu. Jedynym problem dla mnie jest fakt, że tak jak pisałem wcześniej, pierwszy raz stać mnie na nowego iPhona i jest to jakby spełnienie jednego z moich marzeń. Chyba będę musiał dłużej nad tym posiedzieć i się zastanowić.
W zasadzie jeśli NFC będzie działało tylko w apple pay i nie będzie się dało go używać tak jak w androidach z apkami banków to będzie dosyć poważny minus. Nie ma się co oszukiwać. Szóstka jest niewypałem bo w stosunku do 4 ostatnich generacji jest tylko małym krokiem na przód. Co nowego dostaliśmy? Troszeczkę lepszy procek, troszeczkę lepsza baterię, za duży ekran, NFC które nie wiadomo jak działa i.... czy o czymś zapomniałem?
Trzeba było oglądać konferencję wiedziałbyś jak jest różnica między 5s a 6 i 6+...
Stać cię na nowego iP i nie podoba ci się 6 lub 6 + kup 5s. Proste.
Jest jakaś szansa, by za rok iphony zmieniły wygląd? Czy raczej 'tradycyjnie' wersja S bedzie się różniła jedynie wnetrzem?
Modele z s są zawsze identyczne wizualnie jak ich pierwowzory.
To może odrazu skrytykuj Samsunga za wypuszczenie takiego potwora jak Galaxy Mega. Ty porownujesz Note 3 z iP 6 plus to może przejdzmy odrazu do innych modeli. Może Sony? Widziałeś ich patelnie z 6.4 cala i OGROMNYMI ramkami? Do tego masz przyciski ekranowe.
Nie róbmy z siebie hipokrytów bo jeśli nie pasuje Ci iP 6 plus to kupujesz 6. Wykastrowany? To Galaxy S5 to tez kastrat w prownaniu do Note 4 bo nie ma rysika i super hiper QHD co oczy wypala na sam widok. Bateria w Note 4 tez większa niż w S5 ? Toz to kastrat jest. Ma większa kuzwa bo ma większy ekran. Przestańmy popadać w jakieś skrajne emocje bo większość narzeka jaki to iP nie jest zły a i tak bd hitem sprzedaży.
Skoro uważasz ze Note jest taki super to po prostu zabierz swoje poglądy na forum Samsunga i tam wymieniaj zdania z innymi użytkownikami Note. Tutaj mamy forum o Apple i jeśli krytykować ich posunięcia względem konkurencji to używajmy jakiś popartych faktami wypowiedzi.
Z nim nie ma sensu dyskutować, najpierw dostawał sraczki przed premierą 6 teraz podnieca się notem za tydzień będzie lał w majtki na myśl o xpieri z3.
Napisano 13 września 2014 - 09:46
Zapomniałem oczywiście o troszkę lepsze kamerce i teoretycznie lepszym wyświetlaczu. Zero rewolucji tylko ewolucja. Odzwyczaiłem się już od tak wolnego rozwoju w iPhonach.
BTW apropo pierwszej wersji zegarka [url=http://youtu.be/NwB-sqq6rU0?t=2m31s]Reasons not to buy an Apple Watch - YouTube[/url]
Napisano 13 września 2014 - 09:50
Nie róbmy z siebie hipokrytów bo jeśli nie pasuje Ci iP 6 plus to kupujesz 6. Wykastrowany? To Galaxy S5 to tez kastrat w prownaniu do Note 4 bo nie ma rysika i super hiper QHD co oczy wypala na sam widok.
Bzdury, bzdury, bzdury...
Hello ? Tu się pisze o dwóch telefonach, które nazywają się zgadnij jak ??? iPhone !!!
A ty porównujesz galaxy i note twierdząc że jeden to kastrat bo nie ma rysika, drugi ma inny ekran i takie tam...
Ech... Ręce opadają na takie coś.
Napisano 13 września 2014 - 10:23
Napisano 13 września 2014 - 10:24

Napisano 13 września 2014 - 11:50
Napisano 13 września 2014 - 12:39
Napisano 13 września 2014 - 13:55
Napisano 13 września 2014 - 13:57
Ja osobiście jestem zawiedziony bo byłem przekonany ze Apple zaprezentuje dwa rozmiary standardowy 4 cale tak jak wcześniej (wygodny zwłaszcza dla kobiet, które maja małe dłonie jak i dla reszty) i drugi 4+ cala. No ale mowi sie trudno.
Apple tym razem olało taką płeć jak kobiety, najwyraźniej. Why, oh, why ... ???

Jeszcze jest czas, by zaopatrzyły się w 5C/5S, które mogą zostać wkrótce "ubite" przez firmę.
Napisano 13 września 2014 - 14:29

Napisano 13 września 2014 - 14:39
Kurczę, wcześniej wszyscy mówili, że 4" to mało, że Samsung i inni wypuszczają fajne, duże telefony. A jak pojawił się większy iPhone, to ludzie lamentują, że za duży…
Ja nadal trzymam 4s z malutkim ekranem, a w przyszłym roku wybiorę 6 ze względu na szerszy ekran w porównaniu do 4s.
Jedni narzekają drudzy sie cieszą. Ja osobiście uważam ze Apple zrobiło progres jesli chodzi o wielkość ekranu. Pamietajmy ze rynek to my i to właśnie my dyktujemy warunki jego rozwoju. Apple zanim podjęło decyzje o wielkości ekranu, musiało przeanalizować rynek. Widzieli iż czasy ekranów z 4" już dawno sie skończyły i ludzie oczekują czegos więcej niż tylko małego ekranu. To nie jest tak ze Apple podjęło decyzje z dnia na dzień ze zrobią większa przekątna bo Timowi sie śniło ze ludzie bedą używać iPhone do Ping ponga albo zasłaniać sie przed słońcem. Wszystko to to dogłębna analiza rynkowa.
Co jest złego w 4.7? Ja nie widzę najmniejszego powodu by spróbować czegoś większego. 5.5 jest dla ludzi którzy mówili ze wszyscy już maja ogromne tel. a Apple ciagle stoji w miejscu.
Przypomnijmy sobie historie Nokii która przespała rynek bo wciąż myślała iż tel. z klawiatura i prostym systemem bedą utrzymywać rynek. Jak skończyła Nokia? Sami wiecie. Black Berry? Maja ogromny problem z rynkiem konsumenckim bo tez wciąż trzymali na swoim. Dlaczego Samsung odnosi tak ogromny sukces? Bo potrafią dostrzec szanse. Wiedza ze ludzkość jest tak dziwnym tworem natury ze jesteśmy zmienni i ciekawią nas nowe możliwości. Rynek dostrzegł iż 5 + cala to dość faja nowość i sami teraz widzicie co sie dzieje.
Apple to nie King Kong rynku konsumenckiego. Nawet oni musza dostosować sie do dzisiejszych standardów.
Napisano 13 września 2014 - 15:21
Ja osobiście jestem zawiedziony bo byłem przekonany ze Apple zaprezentuje dwa rozmiary standardowy 4 cale tak jak wcześniej (wygodny zwłaszcza dla kobiet, które maja małe dłonie jak i dla reszty) i drugi 4+ cala. No ale mowi sie trudno.
Jako kobieta (z małymi dłońmi) nie czuje sie olanaApple tym razem olało taką płeć jak kobiety, najwyraźniej. Why, oh, why ... ???
Jeszcze jest czas, by zaopatrzyły się w 5C/5S, które mogą zostać wkrótce "ubite" przez firmę.

Jeśli ktoś był przekonany, ze Apple wyskoczy z 4 calami to chyba musiał przez ostatnie miesiące nie zaglądać do netu, bo nie było dnia żeby do sieci nie wyskoczyły fotki jakieś nowe.
Moje pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne, na razie tylko ze zdjęć rzecz jasna. iP 6 dokładnie taki, jak zapowiadany, mi akurat bardzo pasuje powrót do najładniejszego moim zdaniem designu - takiego jaki miał pierwszy iPhone.
Do Niemiec nie jadę, poczekam aż u nas się pojawi, ale na dzień dzisiejszy duża szansa, że moją 4s zastąpi 6 właśnie

Napisano 13 września 2014 - 16:42
Napisano 13 września 2014 - 17:23
Napisano 13 września 2014 - 17:36
A co Ty chciałbyś robić więcej? iP6 PLUS jest dla osób, które często buszują po sieci i po prostu lubią takie mini tablety z funkcją dzwonienia. A co można zrobić więcej na Nokii Lumii 1520 niż na 930?Ja nie neguję dopracowania produktów Apple, walorów systemu IOS, tylko szukam odpowiedzi na pytanie po co tworzyć Phablet tych gigantycznych rozmiarów na którym zrobić można tyle ile na mniszym odpowiedniku ?!
Pytam bo szukałem argumentów dla których miał bym kupić 6plus zamiast 6. Nikt tu nie podpał żadnych argumentów za jednym lub drugim
Argumentem za iP6+ jest większa wygoda obsługi netu, gry, filmy. Za to o wiele mniej wygodny w codziennym użytkowaniu.
Nie wygodnie będzie nosić w kieszeni, podobnie jak właśnie L1520 i Note 3/4
Zgadza się na Note zrobisz o wiele wiele więcej. Bo możesz pomalować, popisać itp dzięki rewelacyjnemu rysikowi. Tylko iP6+ to nie "note", nie służy do notowania rysikiem i dlatego go nie dodali. Choć wg mnie nic nie stało na przeszkodzie by taki dodali. Zawsze można go schować do obudowy i jak ktoś chce to weźmie i użyje.Note jest najlepszym przykładem maksymalnego wykorzystania gabarytów.
Miałem NOTE 2 i 3 i pamiętam, że bawiłem się rysikiem kilka dni, później już o nim zapomniałem. Później sprzedałem przez shit system.
Napisano 13 września 2014 - 18:35
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych