Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 6 votes

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1860 replies to this topic

#276 masi0

masi0
  • 332 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 September 2014 - 10:27

Info od kolegi z AU: "mialem przez pare tygodni Engineering Sample. Nie miala ostatecznego SW, wiec beda roznice ale... generalnie wez stary HTC One X i masz jak iPhone lezy w rece, jak dla mnie ideal. Niestety waga jest ciezszy. Czy warto - A8 jest IMVHO szybki, ale jak mowie mielismy samples do testowania LTE, 3G. Generalnie byly pewne bugs i osobiscie raczej bym odpuscil pierwsza serie produkcji jako zwykly user."

#277 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 16 September 2014 - 12:07

JA wydrukowałem makiety iphona 6 i 6+ nie wiem jak z 6+ mozna bedzie chodzic na codzien...ekran fajny ale obudowa za wielka...porownywalem lumie 930 ma ekran 5" i jest o wiele mniejsza!

#278 masi0

masi0
  • 332 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 September 2014 - 12:32

JA wydrukowałem makiety iphona 6 i 6+
nie wiem jak z 6+ mozna bedzie chodzic na codzien...ekran fajny ale obudowa za wielka...porownywalem lumie 930 ma ekran 5" i jest o wiele mniejsza!

Ja użyłem komparatora na phone arena i mam to samo uczucie... 6L jest większy niż Note4, dużo większy od L930/Lg G3 (ekran 5,5" !!!!!) czy S5

#279 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 16 September 2014 - 12:46

No dokładnie...co niektórzy się zdziwią jak przyjdą paczuszki ;) i może nie być takiego emejzingu Ja biore 4,7", 5,5 bym się skusił ale tylko w smuklejszej obudowie jak robią to inni

#280 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 16 September 2014 - 12:49

Ja użyłem komparatora na phone arena i mam to samo uczucie... 6L jest większy niż Note4, dużo większy od L930/Lg G3 (ekran 5,5" !!!!!) czy S5

6L ? Chyba 6 Plus...

#281 nazghul

nazghul
  • 63 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 16 September 2014 - 15:40

Tak się zastanawiam ... wystający obiektyw aparatu (na który 90% psioczy) ... czy on nie jest przypadkiem ze stali nierdzewnej ? Przyszło mi do głowy dość popularne (na pewno w Szkocji) akcesorium, zwane dodatkowym obiektywem (zwiększające zoom, "rybie oko" czy inne szerokokątne ustrojstwo). Aż korci żeby taki obiektyw (mocowany magnetycznie) zmajstrować ;) Kto wie, czy misiaczki z Cuppertino właśnie tego nie mieli na myśli ;)

#282 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 16 September 2014 - 16:29

Ile RAM-u ma iPhone 6 Plus? | OneTech Juz wiadomo ile gb ram ma 6plus :)

#283 nazghul

nazghul
  • 63 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 16 September 2014 - 16:33

Ile RAM-u ma iPhone 6 Plus? | OneTech Juz wiadomo ile gb ram ma 6plus :)

Nie wygląda mi to na miarodajne źródło. Osobiście wolę poczekać aż iFixit się do tego ogryzka dobierze.

#284 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 posts
  • Skądopolszczyzna

Posted 16 September 2014 - 16:45

Cudów nie będzie. jest 1 GB i to do sprawnej pracy wystarczy.

#285 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1741 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 16 September 2014 - 19:29

Pierwsze recenzje iPhone 6 i iPhone 6 Plus już dostępne na YouTube -> Pierwsze recenzje iPhone 6 i iPhone 6 Plus już dostępne – zobacz wideo | OneTech

#286 neverneve

neverneve
  • 718 posts

Posted 17 September 2014 - 08:05

Nah, Michał. To są pierwsze recenzje iPhone'a 6 i 6 Plus. :)

iPhone 6 review | The Verge
iPhone 6 Plus review | The Verge
iPhone 6 and 6 Plus review: bigger and better, but with stiffer competition | Engadget
iPhone 6 and iPhone 6 Plus review: Bigger is in fact better (in the right hands) | Macworld
Apple Phone 6 Is Bigger and Better Than Ever [REVIEW] | Mashable
Apple iPhone 6 Plus Is a Phabulous Phablet [REVIEW] | Mashable
iPhone 6 Review: Meet The New Best Smartphone | TechCrunch
iPhone 6 Plus Review: The First Truly Well-Designed Big Smartphone | TechCrunch

... i masa innych, których nie chce mi się już wrzucać. ;)
  • Sebosz likes this

#287 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 September 2014 - 09:34

Więc wydajność/bateria ta sama, jedynie większy/lepszy ekran niż 5S. Dla mnie zmian za mało, może żona dostanie 6 ponieważ używa 5 ale dla posiadaczy 5S to zmiana nieopłacalna moim zdaniem.

#288 neverneve

neverneve
  • 718 posts

Posted 17 September 2014 - 09:48

W wielu recenzjach piszą, że z baterią jest lepiej, półtora dnia (przy 6) to bardzo dobry wynik. No i z tego co widzę, to 6 zbiera minimalnie więcej punktów niż Plus, może to upodobania recenzentów. Ja pewnie kupię, przesiadka z 4s będzie miodem. :)

#289 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 September 2014 - 09:49

No z 4S/5 to będzie kosmos. ;)

#290 nazghul

nazghul
  • 63 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 17 September 2014 - 09:56

I tu mam mały problem ;) 16 GB przestało mi wystarczać, ale jak @Molimo wspomniał, 6 / 6+ nie powala ... chyba będzie trzeba się zaopatrzyć w bardziej pojemny 5s w oczekiwaniu 6+s :) A czy bateria wytrzyma 12 godzin (powiedzmy do magicznych 36 godzin, co mojemu 5s się zdarza) czy pojedzie 18 godzin (powiedzmy do 48) to naprawdę nie robi różnicy. Telefon i tak przynajmniej raz dziennie zawisa na kablu.

#291 neverneve

neverneve
  • 718 posts

Posted 17 September 2014 - 10:11

Jasne, ale dobrze wiedzieć, że odłączając telefon rano i wieczorem idąc np. na imprezę, niezbyt mocno musisz się przejmować by brać ze sobą ładowarkę, albo nie musisz się martwić, że zapomniałeś podładować telefon przed wyjściem.

#292 nazghul

nazghul
  • 63 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 17 September 2014 - 10:21

Jasne, ale dobrze wiedzieć, że odłączając telefon rano i wieczorem idąc np. na imprezę, niezbyt mocno musisz się przejmować by brać ze sobą ładowarkę, albo nie musisz się martwić, że zapomniałeś podładować telefon przed wyjściem.

No nie mam tego problemu. W górach ratował mnie mophie, ale tam zdarzało się 2 - 3 dni bez prądu ;)

#293 Ament

Ament
  • 506 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 17 September 2014 - 10:40

Przeczytalem i obejrzalem juz wczesniej kilka recek nowych iPhonow i mialem niezly ubaw jak recenzenci zachlysneli sie nimi, szczegolnie modelem Plus. Ci wszyscy zakuci od stop do glow rycerze z logo jablka na tarczy, ktorzy od lat piali o wyzszosci 3,5 a pozniej 4" nad wszystkim innym, nagle doznali olsnienia wchodzac na tereny do tej pory zakazane. Okazuje sie, ze taka deska do krojenia jaka niewatpliwie jest Plus wcale nie jest duza i "it's not too bad to hold in one hand" :lol: Malo tego, zauwazylem ze nawet najtwardsi i najwieksi z polskich stron tematycznych o Apple, ktorzy dotad opluwali wszystko co wieksze od 4" nagle doszli do wniosku, ze taki Plus to moze byc przeciez genialne zastapienie tandemu 5S + iPad mini :lol: :lol: :lol:
  • Sebosz likes this

#294 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 17 September 2014 - 10:54

5,5" OK ale dalczego w tak wielkiej obudowie? Dlaczego Apple nie zmneijszylo miejsca u gory i na dole?

#295 SeNuke

SeNuke
  • 769 posts

Posted 17 September 2014 - 10:55

Kula zgadula - Zapytaj, niech się męczy bidula

#296 neverneve

neverneve
  • 718 posts

Posted 17 September 2014 - 11:12

Dlaczego Apple nie zmneijszylo miejsca u gory i na dole?

Przycisk Home.

#297 eviltomek

eviltomek
  • 780 posts
  • SkądDębica

Posted 17 September 2014 - 11:30

Odradzam wchodzic na strone komorkomania.pl bo tam bol dupy maja na temat apple straszny, nawet sam tytul wskazuje ze leja hejty na apple.

#298 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 17 September 2014 - 11:54

Odradzam wchodzic na strone komorkomania.pl bo tam bol dupy maja na temat apple straszny, nawet sam tytul wskazuje ze leja hejty na apple.

Ja mogę tam wejść i ani mnie to ziębi, ani grzeje.

#299 monis

monis
  • 480 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 September 2014 - 12:07

Więc wydajność/bateria ta sama, jedynie większy/lepszy ekran niż 5S. Dla mnie zmian za mało, może żona dostanie 6 ponieważ używa 5 ale dla posiadaczy 5S to zmiana nieopłacalna moim zdaniem.

popieram :)
zmiany iPhone co model mijają się chyba z celem, ale jak ktoś poczeka 2-3 generacje to już ma się czym cieszyć ;)
Mam w planach przesiadkę z 4s i myślę, że będę zadowolona

#300 uczaj27

uczaj27
  • 107 posts

Posted 17 September 2014 - 12:12

Nie rozumiem narzekań na rozmiary ekranu w nowych 6 , jak dla mnie Apple zrobiła krok w przód otwierając się na nowych klientów takich jak ja.Dla mnie 4 cale od razu dyskwalifikowała 5s a teraz jestem pewien że zakupię 6 plus ,ponieważ nareszcie będzie można wygodnie przeglądać strony www itp.Aktualnie mam Samsunga S5 ,który posiada 5,1cala i nie jest to w moim odczuciu jakaś patela itp.Zresztą kto każe kupować 6 plus jak można 6 ,która ma 4,7 i nie jest tak drastycznie większa od 5s.Ja mam normalną rękę i s5 obsługuje jedną ręką ,zresztą apple zaimplementował funkcję ,która po kliknięciu dwa razy w home obraz schodzi w dół ekranu.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users