Ja od siebie wyszedłbym z dość kontrowersyjną -jak mniemam-propozycją demokratycznego zrewizjonowania regulaminu forum (na ile moderatorzy na to pozwolą). A może to zły pomysł? Jeśli tak napisz to! Nie bądź obojętny!
Nowy regulamin niedługo ujrzy światło dzienne, wszelkie uwagi na jego temat będą jak najbardziej mile widziane - jeszcze dosłownie kilka dni.
Być może użytkownicy mogliby mieć pośredni wpływ na to kto zostaje moderatorem, być może sonda lub głosowanie wyłoniłyby ludzi, którym użytkownicy ufają i w których zdolności do obiektywnego spojrzenia na dane tematy wierzą. Jakie jest wasze zdanie na ten temat ?
Kandydatów na moderatorów oczywiście można zgłaszać, jednak to czy dana osoba nim zostanie w ostateczności będzie zależało od rady forum, która oczywiście weźmie pod uwagę wszelkie za i przeciw.
ja to bym zrobila losowanie moderatorow:D zeby bylo sprawiedliwie!!!!!!!
zglaszam swoją kandydature na watek o tatuazach i kolczykach, i pokaz swojego pieska i kotka:))
wiecej mi nie trzeba!!! tam poukladam wszystkich:D
Nie chodzi o to aby "poukładać wszystkich"
Każdy z nas ma sam dbać o to by było "fajnie" - wtedy będzie na pewno przyjemniej.
Przede wszystkim potrzebny jest dodatkowy zapis w regulaminie dotyczący iPhone'a, żeby nie było żadnych kolejnych kontrowersji... Jeśli chodzi o wybór na modów osób, do których użytkownicy mają zaufanie... Również już o tym kiedyś pisałem... Myślę, że też nie byłby to głupi pomysł... Kolejną sprawą jest też regulamin dla samych moderatorów, który już powstaje... Moim zdaniem powinien być do wglądu dla innych użytkowników, żeby wiedzieć, "na czym stoją"...
Regulamin dla modów to spis zasad, którymi moderatorzy mają się kierować - to czy wywiązują się ze swoich "obowiązków" sprawdzam ja na podstawie właśnie tego regulaminu.
Nie ma potrzeby aby był on jawny bo nie dotyczy on bezpośrednio użytkowników.
Staramy się zrobić wyciąg z regulaminu (części dotyczącej użytkowników) i go upublicznić.
Regulamin główny(który dopiero powstaje w zastępstwo tego, który jest obecnie) forum mają przestrzegać wszyscy - również moderatorzy i administratorzy.