Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

OS X Yosemite - dyskusje przedpremierowe

• This topic is locked This topic is locked
1100 replies to this topic

#76 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 16 June 2014 - 18:40

Ten dock to było czysto "4 fun" tuż przed aktualizacją do 10.10, z racji tego że u mnie OS X pełni rolę czysto rozrywkową to mogę sobie pozwolić na Yosemite na co dzień ;)

Kupić maca i instalować windowsa "a osx dla rozrywki".. Genialne...
Co do tematu, system w sumie na + póki co ale raczej nie używałbym go jako główny...

#77 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 16 June 2014 - 18:42

Kupić maca i instalować windowsa "a osx dla rozrywki".. Genialne...
Co do tematu, system w sumie na + póki co ale raczej nie używałbym go jako główny...

Pytanie do czego potrzebuje, czy jakieś specjalne programy czy tak domowo. Jeżeli to 2 to może instalować :)

#78 Mardok

Mardok
  • 252 posts

Posted 17 June 2014 - 05:26

A kto coś mówił o Windowsie bo pierwsze słyszę?! Mac to moja prywatna "zabawka" do pracy mam służbowego Ultrabooka od Samsunga to mogę sobie pozwolić na eksperymenty. Natomiast wracając do tytułowego 10.10 miejscami bywa znacznie wolniejszy od 10.9 zwłaszcza jak próbuję coś pobrać z AppStore (czasami w ogóle nie zaczyna pobierania), mam wrażenie jakby WiFi się czasem przycinało na kilka sekund, kalendarz się rozsypuje (graficznie), mail nie zawsze chce się zamknąć i nie wiem czemu nagle dezaktywował moje konto Gmail i już aktywować nie chce (reszta kont działa), część aplikacji sama się zamyka po jakimś czasie (np. Twitter), czas na baterii też jakby się pogorszył no i samo ładowanie systemu jest jakby dłuższe. Cóż to dopiero DP1 więc powyższe problemy były do przewidzenia, czekam na DP2 albo lepiej na pierwszą publiczną betę bo teraz to już może być tylko lepiej :)

#79 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 17 June 2014 - 09:27

A kto coś mówił o Windowsie bo pierwsze słyszę?! Mac to moja prywatna "zabawka" do pracy mam służbowego Ultrabooka od Samsunga to mogę sobie pozwolić na eksperymenty.

Natomiast wracając do tytułowego 10.10 miejscami bywa znacznie wolniejszy od 10.9 zwłaszcza jak próbuję coś pobrać z AppStore (czasami w ogóle nie zaczyna pobierania), mam wrażenie jakby WiFi się czasem przycinało na kilka sekund, kalendarz się rozsypuje (graficznie), mail nie zawsze chce się zamknąć i nie wiem czemu nagle dezaktywował moje konto Gmail i już aktywować nie chce (reszta kont działa), część aplikacji sama się zamyka po jakimś czasie (np. Twitter), czas na baterii też jakby się pogorszył no i samo ładowanie systemu jest jakby dłuższe.

Cóż to dopiero DP1 więc powyższe problemy były do przewidzenia, czekam na DP2 albo lepiej na pierwszą publiczną betę bo teraz to już może być tylko lepiej :)

Co do bateri to racja. Z twitterem nie mam problemu :) Natomiast safari potrafi się dziwnie wyłączyć. W kalendarzu mam tylko duszki.

Ogólnie jest dużo lepiej niż 10.9 DP1

#80 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 17 June 2014 - 20:44

Aktualizacja 10.10 od 3 godzin a nikt nie napisał...

#81 Meduza

Meduza
  • 736 posts
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Posted 17 June 2014 - 20:49

Bo tylko deweloperzy przecież mają prawo się wypowiadać !: )

#82 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 17 June 2014 - 20:55

Photo Booth powrócił.

#83 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 17 June 2014 - 20:57

Nadal wiele brakuje i nie jest to samo co zostało pokazane na WWDC 2014.

#84 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 17 June 2014 - 21:31

Dark Mode do włączenia z poziomu terminala :)

Wpisz: sudo defaults write /Library/Preferences/.GlobalPreferences AppleInterfaceTheme Dark

Powrót do normalnego wyglądu: sudo defaults write /Library/Preferences/.GlobalPreferences AppleInterfaceTheme Light

Źródło: OS X Yosemite's 'Dark Mode' Now Available via Terminal Command - MacRumors Forums

#85 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 17 June 2014 - 21:41

Dark Mode - szkoda, że nie Yosemite nie działa na MacBook Black - takie połączenie byłoby przekozackie...

#86 leszczyna

leszczyna
  • 8 posts

Posted 17 June 2014 - 22:04

Witam. Mam na nowym systemie pewnien problem - dotyczy on drukarki HP Laserjet 1320, a polega on na tym, że po zleceniu wydruku drukarka po prostu nic nie robi. W systemie jest widoczna tak jak w Mavericks - jako dostępna. Po przejściu na windows bo bootcamp mogę cokolwiek wydrukować po jej włączeniu i wyłączeniu - widać, że przyjmuje jakieś informacje z OS X ale nie umie ich "przelać" na papier. Ponowne usuwanie i dodawanie drukarki nie pomaga. Z góry dziękuję za pomoc :) Pozdrawiam. //mam nadzieję, że jest to dobre miejsce na tego typu pytanie.

#87 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 17 June 2014 - 22:08

@leszczyna:

3) Wątek ten służy tylko i wyłącznie do wymiany spostrzeżeń i opinii. Nie zadajemy w nim konkretnych pytań o pomoc z nowym systemem.

to jest beta - coś nie działa zgłaszaj do Apple lub producenta programu/sprzętu

#88 leszczyna

leszczyna
  • 8 posts

Posted 17 June 2014 - 22:22

okay, tak zrobię :)

#89 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 June 2014 - 11:17

Wielka poprawa Safari.

#90 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 18 June 2014 - 11:26

Co masz na myśli?

#91 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 June 2014 - 11:44

Szybkość wczytywania stron, pasek zakładek/wyszukiwania działa poprawnie tzn za każdym razem wyświetla zakładki, strona FB nie skacze przy pisaniu wiadomości, strony wyświetlają się prawidłowo. Ogólnie w całym systemie widać przyspieszenie i płynność. Jestem pewien, że do oficjalnej prezentacji system będzie idealnie chodził.

#92 Robczan

Robczan
  • 185 posts

Posted 19 June 2014 - 13:49

Wywalili w końcu dashboarda?

#93 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 19 June 2014 - 16:11

Tak.

#94 Wojtek1989PL

Wojtek1989PL
  • 107 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 June 2014 - 17:52

A ja mam problem ze skrzynką GMAIL (w wersji przeglądarkowej w ogóle mi się skrzynka nie wyświetla) oraz dziwnymi błędami przy wyświetlaniu zdjęć - najczęściej miniaturek na FB lub stronami z torrentami...

#95 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 19 June 2014 - 18:31

A ja mam problem ze skrzynką GMAIL (w wersji przeglądarkowej w ogóle mi się skrzynka nie wyświetla) oraz dziwnymi błędami przy wyświetlaniu zdjęć - najczęściej miniaturek na FB lub stronami z torrentami...

też mam problem z wersją w safari. Na chrome działa normalnie :)

#96 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 19 June 2014 - 19:12

też mam problem z wersją w safari. Na chrome działa normalnie :)

Miałem to samo w Safari, wyczyszczenie caches przeglądarki rozwiązało problem.

#97 Wojtek1989PL

Wojtek1989PL
  • 107 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 June 2014 - 19:32

Panowie a mam problem, bo o ile ios8 b2 na 5s jest ok to yosemite mnie przestaje bawic... i chce wrocic do os x mavericks... Mam macbooka pro late 2012 z retiną i chciałbym zainstalować na czysto mavericksa, dacie rade mi cos podpowiedziec :) ? Z App Store nie moge pobrac teraz os x mavericks, komunikat ,,We could not complete your purchase. System OS X 10.10 jest już zainstalowany na tym komputerze. Czy na pewno chcesz pobrać system OS X 10.9?,, Oczywiscie jak klikam OK to sie nic nie dzieje...

#98 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 19 June 2014 - 19:50

Panowie a mam problem, bo o ile ios8 b2 na 5s jest ok to yosemite mnie przestaje bawic... i chce wrocic do os x mavericks...
Mam macbooka pro late 2012 z retiną i chciałbym zainstalować na czysto mavericksa, dacie rade mi cos podpowiedziec :) ?
Z App Store nie moge pobrac teraz os x mavericks, komunikat ,,We could not complete your purchase. System OS X 10.10 jest już zainstalowany na tym komputerze. Czy na pewno chcesz pobrać system OS X 10.9?,,
Oczywiscie jak klikam OK to sie nic nie dzieje...

A CMD + R po włączeniu komputera?

#99 Wojtek1989PL

Wojtek1989PL
  • 107 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 June 2014 - 20:07

ale to musze miec przygotowanego pendriva z mavericksem tak?

#100 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 19 June 2014 - 20:11

Nie, wyłącz, włącz komputer i wciśnij CMD + R, uruchomi się instalator z możliwością zainstalowania systemu bez konieczności robienia pendrive, po prostu system jest pobieramy z serwerów Apple, a później instalowany.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users