Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

OS X Yosemite - dyskusje przedpremierowe

• This topic is locked This topic is locked
1100 replies to this topic

#376 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 04 August 2014 - 20:56

Pierwszy +. Apple Mail po włączeniu pokazuje najnowsze maile, zamiast najstarszych.

heh, miałem ten objaw przez dwa dni, wcześniej wszystko ok, nagle zamykam Mail, otwieram i zaznaczona najstarsza wiadomość, zamykam, resetuje i nic, dwa dni tak poświrował i znowu ok już bez żadnych cudów, nawet samo się w regułach ustawiło, to też jakieś czary i działa normalnie. Chwilami mam wrażenie, że zdalnie manipulują coś, bo to jak dla mnie dziwne, dana rzecz działa, nie ma powodu do obaw, nagle świruje, zmienia się wszystko i nagle za jakiś czas wszystko wraca do normalności, bez zająknięcia działa poprawnie, więc grzebie ktoś poza naszą wiedzą albo jest zaprogramowane może? :)

#377 hmersky

hmersky
  • 59 posts

Posted 04 August 2014 - 21:08

kolega przedmówca wyprzedził moje pytanie ;) to samo - MAIL - mianowicie po uruchomieniu programu w lewej części okna gdzie wyświetla się lista maili, podświetlony na "dzieńdobry" jest ostatni najstarszy mail... i za każdym razem muszę suwakiem wyjeżdżać na samą górę do najnowszego wiem śmieszna sprawa ale wkurzająca jak za każdym razem trzeba ustawiać sobie podświetlony najnowszy mail ręcznie (dodam iż sortowanie mam ustawione dobrze) przed zainstalowaniem yosemite bez problemu podświetlany zawsze był najnowszy... hm...

#378 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 04 August 2014 - 21:09

Macie wrażenie, że macbook się bardziej grzeje na becie ?

#379 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 04 August 2014 - 21:12

Kolejny "+". W Reading List wrócił [X] do usuwania strony.

#380 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 04 August 2014 - 21:24

kolega przedmówca wyprzedził moje pytanie ;)
to samo - MAIL
- mianowicie po uruchomieniu programu w lewej części okna gdzie wyświetla się lista maili, podświetlony na "dzieńdobry" jest ostatni najstarszy mail... i za każdym razem muszę suwakiem wyjeżdżać na samą górę do najnowszego

wiem śmieszna sprawa ale wkurzająca jak za każdym razem trzeba ustawiać sobie podświetlony najnowszy mail ręcznie (dodam iż sortowanie mam ustawione dobrze)
przed zainstalowaniem yosemite bez problemu podświetlany zawsze był najnowszy... hm...

Tak jak napisałem, miałem na Mavericks dobrz,e na Yosemite beta 1, 2 , 3 było ok, w 4 po pewnym czasie pojawiło się to zjawisko i przeszło, teraz na szczęście jest ok. Nie masz się co stresować, samo minie albo zgłaszaj, ja zgłosiłem, pewnie ustabilizują z czasem.

#381 midar

midar
  • 38 posts

Posted 04 August 2014 - 21:34

Nie musisz jechać suwakiem. Wystarczy, że klikniesz w beleczkę obok listy do wyboru sortowania i wskoczy ci widok najnowszych. Wiem, że to nie rozwiązanie problemu, ale pozwala oszczędzić trochę czasu i nerwów, kiedy przy dużej ilości maili musisz ciągnąć suwakiem.

#382 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Posted 04 August 2014 - 21:38

A mnie publiczna beta przestała się podobać. Też mam problemy z Safari. Zastanawiam się nad powrotem do Mavericks lub wgranie wersji developerskiej.

#383 Michi18

Michi18
  • 124 posts
  • SkądRuda Śląska, PL

Posted 04 August 2014 - 21:54

Ja sobie zainstalowałem publiczna bete na utworzonej do tego partycji na dysku. Tak sobie od czasu do czasu na niej popykam i jak narazie to zauważyłem tylko problemy z safari, po prostu czasem strony się nie chcą ładować, ale po wyłączeniu i włączeniu safari przestaje tak być

#384 Greenek

Greenek
  • 104 posts
  • SkądKraków

Posted 04 August 2014 - 21:59

Beta 5 daje się zainstalować bez problemu na publicznej. Safari przyspieszyło i to bardzo.

#385 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts

Posted 05 August 2014 - 06:51

A ja mam inny problem. Na dysku zewnętrznym zainstalowałem wersję dev, która działa bez problemów. W laptopie miałem wersję publiczną beta, która mnie wkurzała - m.in. Safari i słynny już nieaktywny pasek adresu www. Postanowiłem zainstalować w laptopie też wersję dev. Zainstalowałem od pierwszej beta i później 5 aktualizacji. Niestety nie zrobiłem formatu przed instalacją i po okazało się, że pomimo iż mam wersję 14A314h to pasek adresu w Safari nadal jest nieaktywny (na zewnętrznym dysku działa poprawnie).
Wie ktoś czy istnieje sposób by to naprawić, czy muszę zrobić format i zacząć od nowa?

Patrz:
...3) Wątek ten służy tylko i wyłącznie do wymiany spostrzeżeń i opinii. Nie zadajemy w nim konkretnych pytań o pomoc z nowym systemem.

Na zawsze wasz mod KOH

#386 AppleMobile.pl

AppleMobile.pl

• 477 posts
  • SkądSzczecin, Wojska Polskiego 50, tel:889277288

Posted 05 August 2014 - 09:17

Mi czasem suwak na youtube tak sie chowa, ze mogę przewijać tylko kursorami. To mi w zasadzie najbardziej przeszkadza w safarii.

Pytanie mam natomiast dotyczące iMesejdż i współpracy z telefonem. Aplikacja poprawnie wczytuje mi smsy (zwykle) od wszystkich, gdy jakiś przyjdzie, ale nie pozwala na normalne smsy odpowiadac. Funkcja niedopracowana, coś trzeba ustawić czy coś mam zwalone?

Edytowano:

"- build 12A4345d
- baseband dla iPhone 5/5s/5c/iPad Air/Mini 3.08.16 (poprzednio 3.08.12)
- w aplikacji zdrowie dodano pozycję Spirometria i pozmieniano ikony
- nowe ikony dla iCloud i usług z nim związanych
- inna czcionka w aplikacji aparatu
- nowa, szybsza animacja pojawiania się Spotlight
- dodano możliwość przechowywania jedynie małych wersji zdjęć w urządzenia, a oryginałów w iCloud
- pojawia się pytanie o możliwość przekazywania SMS do innych urządzeń jak np MacBook – bardzo dobrze, że dodaną tę funkcję
- ponownie działa wysyłanie SMS z nowej bety OS X 10.10
- wydaje mi się, że szybciej działają aplikacje systemowe
- wreszcie dobrze i sprawnie działa AppStore
- wersja wygasa 6 października"

Już wszystko jasne ;-)

#387 wojnest

wojnest
  • 102 posts

Posted 05 August 2014 - 11:57

Dość długo wzbraniałem się przed zainstalowaniem Yosemite ale Mavericks zaczął się sypać więc zdecydowałem się na instalację nowego systemu. Po pierwsze po sformatowaniu dysku instalacja mi się zapętliła (od kilku lat mam ten problem z różnymi OS Xami i Macami więc chyba problem leży po stronie starego pendrajwa), po zmianie portu USB i resecie PRAM i SMC udało się dokończyć instalację. Yosemite przypomina mi bardzo Tigera (taki miły powrót do przeszłości :D), największą wadą są chyba niektóre niezmienione ikony bo na szczęście problemów z Safari czy Mailem nie doświadczyłem (najnowsze maile wyświetlają się na górze). Używam Public Bety na MacBooku Air (2011).

#388 sex_adams

sex_adams
  • 22 posts

Posted 05 August 2014 - 13:25

Ja mam problem z wiadomościami i połączeniami. Mam publiczną betę Yosemite i deweloperską, kupioną na all... betę iOS 8 beta 5. Jak coś przychodzi na iPhone'a to na macu nic się nie wyświetla a jak zaczynam dzwonić z maca to po kilku sekundach próby połączenia (bez żadnego dźwięku) wyskakuje "połączenie nieudane; sprób"…(i tu ucina się komunikat). iPhone na początku pytał mnie czy się zgadam na połączenie i potwierdziłem ale to nic nie dało :/.

...2) Podawanie linków do developerskich obrazów nowego systemu albo do instrukcji skąd go ukraść będą AUTOMATYCZNIE nagradzane ostrzeżeniem.
Na zawsze wasz mod KOH

#389 pacholak

pacholak
  • 64 posts

Posted 05 August 2014 - 15:09

Ja mam problem z wiadomościami i połączeniami. Mam publiczną betę Yosemite i deweloperską, kupioną na allegro betę iOS 8 beta 5. Jak coś przychodzi na iPhone'a to na macu nic się nie wyświetla a jak zaczynam dzwonić z maca to po kilku sekundach próby połączenia (bez żadnego dźwięku) wyskakuje "połączenie nieudane; sprób"…(i tu ucina się komunikat). iPhone na początku pytał mnie czy się zgadam na połączenie i potwierdziłem ale to nic nie dało :/.

sex_adams, jak to jest z tym kupowanie na allegro bety iOS? To bezpieczne?
Muszę wysłać swój UDID i otrzymuję dostęp do developerskiej bety, ale czy osoba, która dopisuje mój telefon do swojej listy, otrzymuje również jakieś informacje o mnie? ew. wpływ na mój telefon?

[url=http://alle....pl/...gro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]

dzięki
kp

Jaja sobie robicie?
...2) Podawanie linków do developerskich obrazów nowego systemu albo do instrukcji skąd go ukraść będą AUTOMATYCZNIE nagradzane ostrzeżeniem.
3) Wątek ten służy tylko i wyłącznie do wymiany spostrzeżeń i opinii. Nie zadajemy w nim konkretnych pytań o pomoc z nowym systemem.

Na zawsze wasz mod KOH

#390 hmersky

hmersky
  • 59 posts

Posted 05 August 2014 - 17:41

Nie musisz jechać suwakiem. Wystarczy, że klikniesz w beleczkę obok listy do wyboru sortowania i wskoczy ci widok najnowszych. Wiem, że to nie rozwiązanie problemu, ale pozwala oszczędzić trochę czasu i nerwów, kiedy przy dużej ilości maili musisz ciągnąć suwakiem.

dzięki ! ;] no jest to jakieś rozwiązanie ale mam nadzieje ze jesienią przy oficialnej wersji wszystko wróci do normy ;)

a czy ktoś też ma problem z filmwebem na safari ? na maveriksie przy otwarciu kilku zakładek z filmwebem zaczynał się wieszać, a teraz na yosemite nawet na 1 zakładce się wiesza ... problem pojawia mi się tylko i wyłącznie na filmwebie ...

#391 AdiGITAL

AdiGITAL
  • 400 posts

Posted 05 August 2014 - 18:05

Kolejny "upierdliwy" problem z Safari to błędne, permanentne wyświetlanie strony Lynda.com w wersji mobile. Nie pomaga przełączanie na Full site. Oczywiście wina może leżeć też po stronie witryny ale wcześniej czegoś takiego nie było. Nawet na iPadzie strona otwiera się w pełnej wersji.

#392 stealth1947

stealth1947
  • 591 posts

Posted 05 August 2014 - 21:40

Ja jednak wole firefoxa od safari. Byc moze pochlania wiecej bateri bo nie blokuje flasha jak safari, ale poruszanie po firefoxie jest duzo przyjemniejsze.

#393 sex_adams

sex_adams
  • 22 posts

Posted 05 August 2014 - 23:38

a czy ktoś też ma problem z filmwebem na safari ? na maveriksie przy otwarciu kilku zakładek z filmwebem zaczynał się wieszać, a teraz na yosemite nawet na 1 zakładce się wiesza ... problem pojawia mi się tylko i wyłącznie na filmwebie ...

Ja mam dokładnie to samo z filmwebem… I na starym systemie i na tym.

A ma ktoś to samo co ja z wiadomościami i połączeniami? W tym momencie otworzyłem maca i dostałem 3 wiadomości, które ktoś wysłał mi w ciągu dnia, więc jednak coś działa, ale nie za dobrze :P.

#394 hmersky

hmersky
  • 59 posts

Posted 06 August 2014 - 07:48

ale z kontaktów z icloud czy innych ? ja mam tak jak połączyłem Wiadomości z kontem facebooka na protokole jabbera - wiadomości dochodziły mi tylko w czasie rzeczywistym, a jak już był komp wyłączony to jak ktoś cos do mnie napisał no to juz nie przychodziło do Wiadomości tylko musiałem wchodzić "manualnie" :P na fejsa i odczytać

#395 sex_adams

sex_adams
  • 22 posts

Posted 06 August 2014 - 10:16

Chodzi mi o kontakty icloud… Mam je połączone z facebookiem, ale tylko dla uzupełnienia danych w nich.

#396 tommy45

tommy45
  • 110 posts

Posted 06 August 2014 - 10:17

Kolejny "upierdliwy" problem z Safari to błędne, permanentne wyświetlanie strony Lynda.com w wersji mobile. Nie pomaga przełączanie na Full site. Oczywiście wina może leżeć też po stronie witryny ale wcześniej czegoś takiego nie było. Nawet na iPadzie strona otwiera się w pełnej wersji.

U mnie wyświetla się poprawnie.

#397 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts

Posted 06 August 2014 - 16:23

Kolejny upierdliwy błąd. Podczas pracy na baterii i obudzeniu komputera ze snu nie ma możliwości wpisania hasła - klawiatura ani mysz nie reaguje - działa tylko przycisk power.

#398 cichy70

cichy70
  • 8 posts

Posted 06 August 2014 - 16:52

ja postawiłem public betę na na nowym rmbp i nie widzę żadnych bugów o których piszecie,maila prawidłowo, strony prawidłowo, czasem wywali przeglądarkę, raz na dwa dni, strony wyświetla bez uwag, pasek bez uwag,reszta też hula aż miło. aha, ze dwa razy wywaliło rubitracka. no ale to drobiazg. lightroom działa. więcej grzechów nie pamiętam.

#399 AdiGITAL

AdiGITAL
  • 400 posts

Posted 06 August 2014 - 17:42

Mnie dziś rano w Mail tak wyciekła pamięć, że system musiał wstrzymać pracę reszty aplikacji. Mail zajmował ponad 63GB.

#400 vernit

vernit
  • 17 posts

Posted 07 August 2014 - 07:05

Kolejny upierdliwy błąd. Podczas pracy na baterii i obudzeniu komputera ze snu nie ma możliwości wpisania hasła - klawiatura ani mysz nie reaguje - działa tylko przycisk power.

Mam to samo, popsuło się w DP5

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users