Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

OS X Yosemite - dyskusje przedpremierowe

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1100 odpowiedzi w tym temacie

#401 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 07 sierpnia 2014 - 15:28

- ponownie działa wysyłanie SMS z nowej bety OS X 10.10

Jak Wam to działa, bo ja od początku mam jakąś jazdę z tymi SMSami. Od B1 do B4 w ogóle nie miałem możliwości nawet odbierać w Wiadomościach zwykłych SMSów, teraz od B5 na obu urządzeniach widzę SMSy, ale odpisując z komputera pasek przy końcu wysyłania zatrzymuje się, a po kilkudziesięciu sekundach wywala czerwony wykrzyknik i komunikat, że wysłanie nie udało się. Byłoby wygodnie mieć te funkcje, telefon działa normalnie, a tutaj od początku jakieś jaja.

#402 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 07 sierpnia 2014 - 15:34

Jak Wam to działa, bo ja od początku mam jakąś jazdę z tymi SMSami. Od B1 do B4 w ogóle nie miałem możliwości nawet odbierać w Wiadomościach zwykłych SMSów, teraz od B5 na obu urządzeniach widzę SMSy, ale odpisując z komputera pasek przy końcu wysyłania zatrzymuje się, a po kilkudziesięciu sekundach wywala czerwony wykrzyknik i komunikat, że wysłanie nie udało się. Byłoby wygodnie mieć te funkcje, telefon działa normalnie, a tutaj od początku jakieś jaja.

Mam tak samo:/.

#403 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 07 sierpnia 2014 - 15:47

Mam tak samo:/.

Niby żadne pocieszenie, ale zawsze coś, że nie tylko u mnie coś zwalone :) Czekamy zatem na poprawkę.

#404 cesiu111

cesiu111
  • 742 postów
  • SkądRz

Napisano 08 sierpnia 2014 - 09:37

Czy inni też notują przycinki komputera po podłączeniu więcej niż 2 urządzeń BT? Mając podłączoną myszkę i klawiaturę system działa normalnie, natomiast kiedy dodam jeszcze głośniki, mam regularne przycinki (komputer ma jakby przerwę na 0,5s kiedy nawet poruszenie myszką nic nie daje). Myślałem, że to jakiś problem z dyskiem/zarządzaniem RAMem, ale po odpięciu głośników sytuacja wraca do normy. Problem zgłoszony przez FA do Apple.

#405 midass

midass
  • 6 postów

Napisano 08 sierpnia 2014 - 11:41

Wiesz, miałem mysz, track pada i klawiaturę. Nie zauważyłem takiego problemu, pewnie dlatego, że wszystko od Apple.

#406 Krzyh

Krzyh
  • 103 postów
  • SkądWołomin, Poland

Napisano 08 sierpnia 2014 - 11:52

Niby żadne pocieszenie, ale zawsze coś, że nie tylko u mnie coś zwalone :) Czekamy zatem na poprawkę.

Ja też mam ten problem ... tzn podobny trochę ... widać SMS-y na Macu przychodzące na iP ale z Maca odpisując nie wysyłają się ... u mnie po prostu znika tekst wpisany w wiadomości ...

#407 cesiu111

cesiu111
  • 742 postów
  • SkądRz

Napisano 08 sierpnia 2014 - 12:02

@midass mysz i klawiatura też są applowe, ale głośniki już nie (creative). Niemniej jednak pod Mavericksem problem nie występuje. Później spróbuję mysz przez kabel podłączyć i wtedy podłączyć głośniki. Być może to kwestia głośników i ich sterowników w becie systemu.

#408 tomoman

tomoman
  • 74 postów

Napisano 08 sierpnia 2014 - 12:06

time machine Hej, Czy ktoś kto używa Yosemite może sprawdzić, czy Time Machine w końcu robi kopie zapasowe również z dysków sieciowych, czy znowu lipa? pozdrawiam

#409 bart886

bart886
  • 111 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 sierpnia 2014 - 13:37

Witam, mimo szczerych chęci i kilku prób po przejściu paska pod jabkiem pokazuje mi się :[ATTACH=CONFIG]22728[/ATTACH] Może przerabialiście taki błąd?

#410 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 08 sierpnia 2014 - 13:45

Hej,

Czy ktoś kto używa Yosemite może sprawdzić, czy Time Machine w końcu robi kopie zapasowe również z dysków sieciowych, czy znowu lipa?

pozdrawiam

Mam dysk podpięty pod USB do routera i Time Machine bez problemu robi kopie.

Witam, mimo szczerych chęci i kilku prób po przejściu paska pod jabkiem pokazuje mi się :[ATTACH=CONFIG]22728[/ATTACH]

Może przerabialiście taki błąd?

Uruchom ponownie komputer, przytrzymaj ALT/OPTION i wybierz dysk.

#411 bart886

bart886
  • 111 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 sierpnia 2014 - 13:48

Uruchom ponownie komputer, przytrzymaj ALT/OPTION i wybierz dysk.

Robiłem już tak. System zainstalowałem na dysku zewnętrznym. Wybierałem nawet 'Recovery' na tym dysku i to samo. Działa tylko 10.9.4

#412 tomoman

tomoman
  • 74 postów

Napisano 08 sierpnia 2014 - 14:07

Mam dysk podpięty pod USB do routera i Time Machine bez problemu robi kopie.

Może nie do końca jasno napisałem, więc doprecyzuję. Chodzi o sytuacje, gdy masz dane na dysku podpiętym do routera i chcesz je archiwizować przez time machine. Z tego co rozumiem, Ty wykorzystujesz ten dysk jako miejsce dla kopii, a mi chodzi o robienie kopii tego dysku. Na Mavericku to jest niemożliwe. Potrafi to np. ChronoSync, ale kosztuje 40$, dlatego wolę się upewnić czy Yosemite nie wprowadza takiej funkcjonalności.

#413 krgsone

krgsone
  • 108 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 sierpnia 2014 - 11:37

witam, nie wiem czy mój problem opisuje w dobrym temacie, ale używam najnowszego systemu, także celuję właśnie tutaj ;) Mianowicie, moim problemem jest to, że na moim Apple ID nie mogę uruchomić Facetime anie Imessage, próbowałem się tez zalogować do usługi icloud i też nic ;( cały czas wyświetla się ten sam błąd, w którym napisane jest, że w tej chwili nie można skonfigurować mojego konta do w/w usługi. i tak jest w każdym czyli kolejno Facetime, imessage i icloud. Dodam jeszcze, że komputer kupiłem rok temu jako używany, jednak stworzyłem nowy apple id oraz system postawiony na czysto (10.9) Bardzo proszę o pomoc.

#414 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 322 postów

Napisano 09 sierpnia 2014 - 14:42

1) to jest wątek o 10.10, a Ty piszesz o 10.9; 2) ten wątek nie służy do 'proszenia o pomoc'.

#415 krgsone

krgsone
  • 108 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 sierpnia 2014 - 20:10

heh… 1. Pytanie dotyczy systemu 10.10 - czytanie ze zrozumieniem 2. Mój problem może być spowodowany tym, że używam wersji testowej nowego systemu, więc myślę, że warto o tym wspomnieć w tej dyskusji. myślę, że na przyszłość troszeczkę kultury i wyrozumiałości nie zaszkodzi. pozdrawiam!

#416 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 09 sierpnia 2014 - 20:30

witam, nie wiem czy mój problem opisuje w dobrym temacie, ale używam najnowszego systemu, także celuję właśnie tutaj ;) ........ Dodam jeszcze, że komputer kupiłem rok temu jako używany, jednak stworzyłem nowy apple id oraz system postawiony na czysto (10.9) Bardzo proszę o pomoc.

Piszesz okrężną drogą, zamiast wprost napisać, że komp miał 10.9, wrzuciłeś betę 10.10 i masz problem, to kombinujesz.
Do tego faktycznie, informujesz nie prosisz o pomoc, zgodnie z zasadą, z jaką powstał ten temat i jeszcze się sadzisz.

Kto tu czego nie rozumie, nie wiem, a śmietnik w temacie bierze się sam z siebie i znaleźć konkretne rzeczy jest prawie nie możliwym, przez takich testerów własnych możliwości. Zgłoś błąd do Apple i czekaj na rozwiązanie, to najlepsze co powinieneś zrobić, bo tutaj proroków nie ma raczej.

#417 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 05:33

heh…

2. Mój problem może być spowodowany tym, że używam wersji testowej nowego systemu, więc myślę, że warto o tym wspomnieć w tej dyskusji.

A to wyszła już jakaś inna wersja niż testowa ;x? Nie wiedziałem.

#418 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 08:17

Ja ostatnio ciekawy błąd zgłosiłem kosmetyczny :). [lunchpad] Stworzenie katalogu z final cut i iMovie, a następnie wyjęcie iMovie i Final Cut powoduje (w tej kolejności) powstanie pustego folderu którego nie mozna skasować :)

#419 sex_adams

sex_adams
  • 22 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 14:17

Wie ktoś jak dostać się na iCloud drive jak już to włączyłem? :P

#420 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 10 sierpnia 2014 - 22:53

Kolejna ciekawostka… Byłem teraz przez 7 dni na wakacjach. Komputer został w domu. Przed wyjazdem odłączyłem wtyczkę od ładowania. W ustawieniach wyłączona jest funkcja power nap. Po powrocie ze 100% akumulator zjechał do 17%. Na Mavericks po 5 dniach było nadal 100%.

#421 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 11 sierpnia 2014 - 07:10

Wygląda jak by PowerNap nie działał na Mavericksie.

#422 hmersky

hmersky
  • 59 postów

Napisano 11 sierpnia 2014 - 07:30

u mnie bateria też dziwnie się zachowuje a raczej wskaźnik baterii, podczas nagrywania garage bandem przez wbudowany mikrofon po 2godzinach nadal było 100% po czym bardzo brzydka zawiecha całego systemu i samoczynnie się zrestartował... po restarcie okazało się że jest 30%

#423 hmersky

hmersky
  • 59 postów

Napisano 11 sierpnia 2014 - 13:50

kolejna sprawka dziwna w safari - podczas używania na full screen'ie górny pasek się chowa i pojawia jak się najeżdża kursorem. Problem w tym że czasem się jakby zawiesi i zasłania część strony i nie chce się schować z powrotem. Trzeba zmniejszyć do widoku okna i ponownie dać full screen żeby przeskoczyło.

#424 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 12 sierpnia 2014 - 00:21

W celu odciążenia naszpikowanego obserwacjami negatywnymi, które nieodłącznie są i będą związane z betami, tematu, tudzież całkowitego zneutralizowania postów o nacechowaniu typowo Bronxowo-gangsterskim: „Taa… mam problem z…", taki wesoły miszmasz językowy spreparowany przez nowe Notification Center w kooperacji z The Weather Channel, zapostowany tu wyłącznie jako luźna obserwacja związana z betą nowego systemu. Zawsze lubiłem znajdować elementy humorystyczne w polsko-hamerykańskiej nowomowie po roku ’90. Yosemite mi w tym pomaga :)

Dołączona grafika

#425 hmersky

hmersky
  • 59 postów

Napisano 12 sierpnia 2014 - 08:20

no ja już o tym pisałem chyba ;) nawet wysyłałem do apple info w tej sprawie ;) powiadomienia pogodowe jak joana krupa :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)