Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

OS X Yosemite - dyskusje przedpremierowe

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1100 odpowiedzi w tym temacie

#251 kamil.szymczak

kamil.szymczak
  • 101 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 17:46

zaktualizowałem, podczas instalacji po raz 1 usłyszałem wentylator :D zgrzał się niesamowicie..bałem sie o swoje plinki bo nie miałem ich zapisanych ale to nie było w sumie nic ważnego, okazało się że wszytskie pliki jak i programy zostały zachowane…jak na razie ciężko mi isę przyzwyczaić do nowego dock'a...

#252 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 18:02

Ktoś bardziej obeznany może mi odpowie. Dostałem klucz do publicznej bety, ale mam też konto developera. I tu pytanie czy mogę bez żadnych konsekwencji oddać komuś klucz do PB ?

#253 CServ

CServ
  • 24 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lipca 2014 - 18:23

Kolejna wada...bardzo długo się uruchamia i wyłącza....

#254 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 18:29

Kolejna wada...bardzo długo się uruchamia i wyłącza....

To beta ... Po za tym, 2 sekundy wiecej niz 10.9 to naprawdę duza różnica ...

#255 CServ

CServ
  • 24 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lipca 2014 - 18:50

U mnie to nie 2 sekundy....czekam na włączenie ok 2 minut ,a wyłącza się z 5;/

#256 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 25 lipca 2014 - 18:53

To masz coś mocno uszkodzone. Próbowałeś reinstalować na czysto?

#257 AppleMobile.pl

AppleMobile.pl

• 477 postów
  • SkądSzczecin, Wojska Polskiego 50, tel:889277288

Napisano 25 lipca 2014 - 18:57

Czy po betą działa Parallels Desktop w wersji 8?

#258 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 19:07

Ktoś w innym temacie pisał coś o tym.

Dla użytkujących Parallels: działa tylko wersja Parallels 9. Na wersji wyskakują błędy.

http://myapple.pl/wi...tml#post2322089

#259 CServ

CServ
  • 24 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lipca 2014 - 19:37

Właśnie idzie reinstall. Dam znać jaki efekt.

#260 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 lipca 2014 - 20:41

Jakaś łatwiejsza procedura jak zrobić pendrive bootowalny aby zainstalować na innym mac'u?

#261 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 25 lipca 2014 - 21:25

Ktoś bardziej obeznany może mi odpowie.
Dostałem klucz do publicznej bety, ale mam też konto developera. I tu pytanie czy mogę bez żadnych konsekwencji oddać komuś klucz do PB ?

Nie wiem, ale wiem, że można zrezygnować z publicznej bety.

#262 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 23:01

A ja mam pytanie o Family Sharing.

W tym wątku nie zadajemy pytań/nie prosimy o pomoc. // ftpd

#263 cd4493c8f2

cd4493c8f2
  • 32 postów

Napisano 26 lipca 2014 - 10:11

U mnie już się zaktualizowało. Dodali tryb "ciemny", oprócz tego widzę, że np ikona statusu Wiadomości na górnym pasku się "odchudziła" i wyglądem jest spójna z resztą. Problemy z WiFi po wybudzaniu też jakby ustąpiły. Coraz lepiej ;) ktoś coś jeszcze ciekawego zauważył?

Screen ciemnego motywu:
http://cl.ly/image/3... o 20.25.22.png

A gdzie mogę włączyć ikonę Wiadomości na górnym pasku, bo coś nie widzę...

- - - Połączono posty - - -

Spoko.

- - - Updated - - -

Co sądzicie o nowym iTunes 12.0?

Ogólnie wydaje się, że jest bardziej responsywny, na moim Macu z 2009r. to ważne. Nie wiem tylko dlaczego nie pobrały mi się i nie mogą pobrać okładki do wszystkich albumów, w poprzednim iTunes nie było takiego problemu.

#264 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 lipca 2014 - 12:12

Nie wiem, ale wiem, że można zrezygnować z publicznej bety.

To po kiego się udzielasz ?
Chce oddać komuś z forum kod bo mi nie potrzebny, a nie rezygnować...
Tyle że chcę się upewnić czy nie poniosę za to żadnych negatywnych konsekwencji.

#265 pacholak

pacholak
  • 64 postów

Napisano 26 lipca 2014 - 12:20

Mam pytanie odnośnie nowego Safari 8.0

Jak otwieramy nową zakładkę to Wam też focus nie jest na pasku wpisywania? Tylko samemu trzeba kliknąć w pasek? Trochę mało wygodne, na poprzednich wersjach podczas otwierania nowej karty, można było wpisywać od razu adres lub zapytanie.

To (jak dotąd) największy bug w Safari, jaki wypuścili.

Pasek adresu jest domyślnie nieaktywny, trzeba w niego kliknąć (wtedy uaktywnia się szukanie, wyskakuje lista z favouritami). Jeśli przy aktywnym pasku otworzysz nową kartę, to ona pozostaje aktywna w nowootwieranych.

Jednak 99% sytuacji jest taka, że przeglądasz stronę i pasek adresu/szukania nie jest aktywny. Klikasz CMD+T i otwiera ci się nowa karta z nieaktywnym paskiem adresu. Kompletnie dysfunkcjonalne.

Jedynym ratunkiem jest Alt+Cmd+F, który uaktywnia pole szukania/adresu.

Oby to rychło poprawili, bo to poważny błąd.

#266 Garom

Garom
  • 212 postów
  • SkądWrocław, Polska

Napisano 26 lipca 2014 - 12:26

Zainstalowalem bete i mam problem z Kalkulatorem. Po uruchomieniu aplikacji pojawiaja sie na pasku gornym funkcje natomiast nie pojawia sie ekran kalkulatora. Czy ktos wie co z tym zrobic? p.s. Kalkulator znajdujacy sie w bocznym pasku powiadomienia dziala bez zarzutu.

#267 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 lipca 2014 - 12:30

Zainstalowalem bete i mam problem z Kalkulatorem. Po uruchomieniu aplikacji pojawiaja sie na pasku gornym funkcje natomiast nie pojawia sie ekran kalkulatora. Czy ktos wie co z tym zrobic?
p.s.
Kalkulator znajdujacy sie w bocznym pasku powiadomienia dziala bez zarzutu.

Kalkulator działa jedynie w angielskiej wersji.

#268 producent

producent
  • 263 postów

Napisano 26 lipca 2014 - 12:33

W Safari po otwarciu nowej karty nie można pisać w pasku adresu, trzeba kliknąć lub wcisnąć TAB.

#269 pacholak

pacholak
  • 64 postów

Napisano 26 lipca 2014 - 12:39

W Safari po otwarciu nowej karty nie można pisać w pasku adresu, trzeba kliknąć lub wcisnąć TAB.

TAB? Takie rozwiązanie nie działa..

#270 Garom

Garom
  • 212 postów
  • SkądWrocław, Polska

Napisano 26 lipca 2014 - 12:44

Kalkulator działa jedynie w angielskiej wersji.

Dzieki. Zauwazylem jeszcze jeden problem. Po kliknieciu w aplikacje Kalkulator na pasku dolnym uruchomilem "pokaz wszystkie okna" i niestety tu system sie zawiesil. Nie bylem w stanie nijak wyjsc z tego - myszka nie reagowala, a to co moglem zrobic to cmd+Tab (przelacz miedzy oknami) i przejscie do okna Mail (akurat bylo otwarte) lecz i tam nic wiecej nie dzilalo. Tylko twardy reset - POWER. Zaraz sprawdze czy klikniecie w inna ikone i zadanie pokaz wszystkie okna wywola podobny efekt.

#271 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 26 lipca 2014 - 12:52

Pasek aktywuje się do wpisywanie przez CMD+L, to najszybszy sposób, kilka razy było już o tym, czemu nie czytacie, tylko sypiecie jeden pod drugim te same pytania...

#272 cichy70

cichy70
  • 8 postów

Napisano 26 lipca 2014 - 18:41

dzień dobry, to mój pierwszy post, witam na forum, zarejestrowałem się przed chwilą do bety i dostałem kod do pobrania od reki, więc chyba obłożenia nie ma, za dużego. no chyba, że apple patrzy na to, że byłem już użytkownikiem iphona od drugiej generacji.

#273 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 26 lipca 2014 - 19:31

dzień dobry, to mój pierwszy post, witam na forum, zarejestrowałem się przed chwilą do bety i dostałem kod do pobrania od reki, więc chyba obłożenia nie ma, za dużego. no chyba, że apple patrzy na to, że byłem już użytkownikiem iphona od drugiej generacji.

Apple na to nie patrzy przy wyborze ludzi do kolejki po system :D Największe obciążenie było w dniu wydania yosemite open beta. Teraz jest ustabilizowany ruch

#274 eyedropper

eyedropper
  • 940 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 lipca 2014 - 19:41

widzieliście w AppleScript Editor jako opcja języka javascript ? Czyli w xcode również powinna być możliwości kompilowania z js, przy małych aplikacjach narzędziowych bardzo pomocne, js jest bardzo zwięzły przy applescript :}

#275 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 316 postów

Napisano 26 lipca 2014 - 19:43

lfemzwan, Paf, zmykajcie się kłócić na PW. Jak będziecie dalej się zachowywać jak dzieci, polecą osty, a tego nie chcemy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych