Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Etui - dla naszej zabawki.

• Please log in to reply
95 replies to this topic

#26 p0li

p0li
  • 312 posts
  • Skądwarszawa

Posted 08 January 2008 - 10:21

hej ja ściągnąłem ze stanów iskina - w sumie fajny kondonik - ale ma też swoje wady - wymieniona już to niemożność włożenia w docka, koreczek zabezpieczający złacze systemowe był luzem - więc zgubił się po 2 dniach - folia na ekran - m osobiście nie podpasowała - woję goły ekran - z folią jest miej wyraźny, ma more i jest mniej czuły - no i szybka - totalne nieporozumienie - aczkolwiek kupiłem ostatnio na alledrogo plastikową obudowę do iphona - co prawda była 8x tańsza - ale i tyle razy gorsza - iphone wytrzymał w niej jakies 4 minuty - i wrócił do iskina :)

#27 łodafaka

łodafaka
  • 123 posts
  • Skądfafa

Posted 08 January 2008 - 15:06

kupiłem już ze trzy futerały od crystalcase, przez silikonowy po taki futerał sportowy (z którego trzeba wyjąć iphone żeby używać). pierwsze dwa mnie wkurzają bo żeby skorzystać z dock'a muszę wydłubywać iphona, co dla futerałów skończy się prędzej czy później zgonem. więc pytanie jest takie: czy są futerały pozwalające korzystać z dock'a czy nie?

#28 rumianek

rumianek
  • 24 posts

Posted 08 January 2008 - 23:42

więc pytanie jest takie: czy są futerały pozwalające korzystać z dock'a czy nie?

Polecam Invisible shield. Nie jest tak prosty do założenia jak gotowe futerały, ale po założeniu wiekszość osób, którym pokazałem iPhona z pytaniem co się zmieniło - nie zauważyła, że jest cały oklejony.
Rewelacja. Mówię oczywiście o wersji full body.

#29 p0li

p0li
  • 312 posts
  • Skądwarszawa

Posted 09 January 2008 - 08:25

Polecam Invisible shield. Nie jest tak prosty do założenia jak gotowe futerały, ale po założeniu wiekszość osób, którym pokazałem iPhona z pytaniem co się zmieniło - nie zauważyła, że jest cały oklejony.
Rewelacja. Mówię oczywiście o wersji full body.

tak - ciekawe co ci ten shield pomoże jak ci tel łupnie w beton z 2m (co mnie się zdarzyło) - dla mnie sens "opakowania" iphona jest gdy chronimy go przed uszkodzeniem mechanicznym (uderzenie) a nie przed porysowaniem

---- Dodano 09-01-2008 o godzinie 10:28 ----

więc pytanie jest takie: czy są futerały pozwalające korzystać z dock'a czy nie?

imho - nie bo każdy futerał pogrubia telefon - chyba że kupisz na alledrogo docka uniwersalnego - wtedy nie trzeba wyjmować z futerału

a z ciekawszych futerałów to mi się marzy http://www.miniot.com

tylko ta cena....

#30 iYanek

iYanek
  • 75 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 January 2008 - 11:45

Ja posiadam ten

Dołączona grafika

http://store.apple.c...&nplm=TP409LL/A

Agent 18 Eco Shield:

Jego glowne zalety to:

-nie zwieksza znacznie gabaraytow iPhona - oczywiscie troche go powieksza, ale nadal jest smukly i nie czuc go w kieszeni
- jest z plastiku, przez co latwo go wyjmowac z i wkladac do kieszeni - pokrowce silikonowe, jak to guma, maja o wiele wieksza "przyczepnosc" przez co wsuniecie go do ciasnej kieszeni moze byc problemem
- to, ze jest z plastiku sprawia takze ze jest o wiele wytrzymalszy - patrzac na niego sadze, ze bez problemu przezylby upadek z 1.5 metra na chodnik i iPhonowi by sie nic nie stalo
- mily w dotyku i neutralny w wygladzie
- to juz dla fanatykow - jest wykonany w ekologiczny sposob :)

... czy mógłbyś napisać czy nie rysują się boki w tym etui, takie opinie pojawiły
się przy recenzjach w apple store??

#31 heavenly

heavenly
  • 57 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 January 2008 - 14:09

Dla szukających kondomka do iphone:

Kliknij

Nie są może najtańsze, ale też nie jakoś zabójczo drogie w porównaniu z ceną zabawki;-) I wybór też całkiem niezły.

#32 informatycy

informatycy
  • 3 posts
  • SkądMysłowice

Posted 20 January 2008 - 14:30

Polecam invisibleSHIELD™

Witam na początku witam wszystkich użytkowników Iphone, to mój pierwszy post na forum, wcześniej tylko czytałem :shock:

Ja polecam invisibleSHIELD™

[URL="http://www.shieldzone.com/item_description/APLIPHONE.html"]http://www.shieldzone.com/item_description/APLIPHONE.html[/URL]

kosztuje ok 25$ i naprawdę warto wygląda bardzo dobrze i się nie rysuje - ja zamawiałem w stanach przesyłka do polski gratis :lol:

pozdrawiam,
Marcin

#33 adrian-name

adrian-name
  • 172 posts

Posted 20 January 2008 - 14:59

polecam ten

http://allegro.pl/it...is_wysylka.html

#34 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 20 January 2008 - 15:17

Polecasz bo to Twoja aukcja? ;) Imie w każdym razie to sugeruje :) Szczerze mowiąc jesli to jest z gumy to w życiu bym za to tyle kasy nie dał, no ale jak widać są tacy co dają ;)

#35 jakubat

jakubat
  • 200 posts

Posted 20 January 2008 - 16:15

http://iapple.pl/index.php?cPath=83 -> szeroki wybór etui.
http://iapple.pl/pro...products_id=700 -> osobiście podoba się takie

#36 Ronald

Ronald
  • 51 posts
  • SkądKraków

Posted 20 January 2008 - 16:33

duzo czytalem o tych etui i wydaje mi sie, ze iSkin, choc drogi jest chyba najlepszy i sam sobie chyba kupie to.
Co o tym myslicie? moze jeszcze polecicie cos lepszego?
Tutaj jest jeszcze galeria tego etui, bo zdjecia na ebayu nie wygladaja tak swietnie.

#37 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 20 January 2008 - 18:05

Ladnie wyglada i sama cena tez nie najgorsza. Szkoda tylko, ze za sam wysyl do Polski placi sie tyle co za sam futerał. Jakby bylo na allegro to bym pewnie sam kupił

#38 Ronald

Ronald
  • 51 posts
  • SkądKraków

Posted 20 January 2008 - 21:36

Jakby bylo na allegro to bym pewnie sam kupił

Lol, jeszcze dzisiaj rano bylo na allegro, chcialem wlasnie zamiescic linka i juz nie ma no ale w kazdym razie kosztowalo 150zl, co sie i tak mnie oplaca niz sprowadzic ze Stanow :shock: .

#39 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 21 January 2008 - 10:58

Ja mam Crystal Case od tego sprzedawcy. Jedyne 20 zł w wysyłką. Nie jest to szczyt marzeń, ale tanim kosztem dobrze chroni :).

PS. Screen protectora też od niego mam, dobrze się przykleiła i spisuje się nieźle.

#40 TrollJack

TrollJack
  • 18 posts
  • SkądPolska

Posted 23 January 2008 - 20:43

Witam, jakiś czas temu zakupiłem zwykły silikon do iphona i .. jestem zupełnie NIE zadowolony niestety... teraz chciałby kupić może coś bardziej sam nie wiem "markowego" i pytanie co lepiej? 1. ISKIN REVO 2. SILIKON INCASE czy ktoś z Was używa któregoś z nich jakieś opinie na ich temat ?? dzięki z góry, pzdr,

#41 heavenly

heavenly
  • 57 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 January 2008 - 21:13

iSkin jest bardzo ok, z dwoma szczegolami: - dziurka na sluchawke jest brzydka i nierowno wycieta - wynika to z tego ze wyzej jest czujnik zblizenia - plastikowa oslona ekranu jest zupelnie nieprzydatna Ponadto nie pasuje do docka po zalozeniu iSkin. Ale sam kondomik jest super - swietnie przylega i powoduje ze iphone nie ma szans sie wysliznac z reki. Jakosc bardzo wysoka. Polecam.

#42 p0li

p0li
  • 312 posts
  • Skądwarszawa

Posted 23 January 2008 - 23:20

Ponadto nie pasuje do docka po zalozeniu iSkin. Ale sam kondomik jest super - swietnie przylega i powoduje ze iphone nie ma szans sie wysliznac z reki. Jakosc bardzo wysoka. Polecam.

taa
i po miesiącu używania pęka w narożnikach mimo że nie jest wyciągany co chwilę :/

#43 killo

killo
  • 172 posts

Posted 24 January 2008 - 10:17

najlepsza ja mam incase i jest kozackab dobre wykonanie prawie sie jej nie czuje jedyny mankament nie mozna kozystac ze stacji dokujacej

#44 areoqs

areoqs
  • 342 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 January 2008 - 11:24

ja mam incase i jest kozackab dobre wykonanie prawie sie jej nie czuje jedyny mankament nie mozna kozystac ze stacji dokujacej

no i mankamentem jest tragiczne wyjmowanie ze spodni :D

#45 p0li

p0li
  • 312 posts
  • Skądwarszawa

Posted 24 January 2008 - 12:14

no i mankamentem jest tragiczne wyjmowanie ze spodni :D

a to chyba ze wszystkimi "gumkami" na ajfony - ten typ tak ma

#46 oops2k

oops2k
  • 544 posts
  • SkądKrakow

Posted 24 January 2008 - 14:44

Czy za gumowy inCase 149zl na allegro to duzo czy cena OK? Dzieki za pomoc

#47 Vizir

Vizir
  • 300 posts
  • SkądParyż

Posted 24 January 2008 - 15:11

A ja uzywam worekczka od nokii e65, swietna sprawa i za darmo...:)

#48 LASERman

LASERman

• 2286 posts
  • SkądMaidstone, UK

Posted 24 January 2008 - 21:22

Generalnie wybór RODZAJU pokrowca/osłony bardzo zależy od potrzeb/gustu czyli subiektywnych odczuć po osobistym "oblukaniu", a więc należy się udać (tak wiem - jeśli to możliwe) do jakiegoś sklepu gdzie choć kilka rodzajów jest na półce, po sobie wiem że takie "macanie" może zmienić światopogląd.

produkty firmy inCase można sobie zobaczyć i kupić* na ich stronie inCase strona domowa

*kupić tylko w USA...

lub w Apple Store UK
Osobiście polecam Agent 18 Eco Shield jest to zwarta, sztywna "obudowa" zakrywająca cały tył i bardzo niewiele z przodu, a więc jeśli spodoba Ci się iPhone prawie całkiem czarny (osłona zakrywa szczelnie nie tylko tylną aluminiową część obudowy ale także chromowaną obwódkę ekranu). Ja jestem zachwycony - mój iP wyglada wyjątkowo - jak żaden inny (bez tej osłony).

Dla zdecydowanych i szybkich możliwa dostawa- w niedzielę lecę do Polski, szczegóły na priva.

---- Dodano 24-01-2008 o godzinie 20:27 ----

...więc pytanie jest takie: czy są futerały pozwalające korzystać z dock'a czy nie?

Oczywiście - np. iSAglove od zCover.

Z drugiej strony to przecież można się obyć bez docka i wtykać kabel wprost do iPhone. Mnie tam kąt pod jakim iP "stoi" z docku do żadnego sensownego zastosowania się nie nadaje - wolę jak leży na biurku (w osłonie oczywiście)

#49 villageboy

villageboy
  • 38 posts
  • SkądKraków

Posted 24 January 2008 - 23:07

Czy za gumowy inCase 149zl na allegro to duzo czy cena OK?
Dzieki za pomoc

Od paru dni jest na Allegro ten sam inCase, ale w cenie 50zł. Nie ma sensu kupować tego samego za 149zł - sprzedawca wziął tą cenę z kosmosu.

link do aukcji :

Silicon case pokrowiec Iphone 4, 8gb nowy WAWA (301921560) - Aukcje internetowe Allegro

Pozdrawiam

#50 areoqs

areoqs
  • 342 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 January 2008 - 02:45

Od paru dni jest na Allegro ten sam inCase, ale w cenie 50zł. Nie ma sensu kupować tego samego za 149zł - sprzedawca wziął tą cenę z kosmosu.

link do aukcji :

Silicon case pokrowiec Iphone 4, 8gb nowy WAWA (301921560) - Aukcje internetowe Allegro

Pozdrawiam

kupilem to z miesiac temu, badziew silikonowy, zagina sie ciagle na koncach, strasznie cienki. Material inCase to jest silikon, ale twardy, porzadny. A to chonskie badziewie. A zdjecia uzyczone oczywiscie. A no i nie ma napisnu inCase oczywiscie z tylu.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users