Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7.1 - Dyskusja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
669 odpowiedzi w tym temacie

#476 jayp

jayp
  • 94 postów

Napisano 24 marca 2014 - 11:33

a jakby Ci ktoś napisał ze nie warto pic i jeść to tez byś tak robił ?

Nie, bo mam na ten temat wiedzę.

Ernest05 system 7.1 lepiej działa od ios6? Bateria tak samo trzyma? Szybkość przeglądarki i aplikacji jest na tym samym poziomie?

#477 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

A od kiedy to warto aktualizować od 5 ?! :D
Czemu tak ? :D Wyjaśnij bo jestem ciekaw :D

Posiadam w domu iPhone'a 4s i niestety z zainstalowanym iOS7. Działa wolniej, widać brak płynności animacji po prostu jest to za słaby sprzęt. Jeśli chodzi o iPhone 5, to już tu sprawa wygląda dużo lepiej, działa porównywalnie do iOS6.

#478 Małgorzata6

Małgorzata6
  • 49 postów
  • SkądWarszawa, Poland, Poland

bbodex - aktualizuję zgodnie z pojawiającymi się uaktualnieniami - teraz użytkuję iOS 7.1.

#479 MC_

MC_
  • 6 982 postów

Napisano 24 marca 2014 - 11:35

Dziwne, bo u mnie na iP4 i iOS 7.1 jest bardzo dobrze. Czasami minimalnie zwolni, ale bez dramatu.

#480 Małgorzata6

Małgorzata6
  • 49 postów

Napisano 24 marca 2014 - 11:38

Może to po prostu wina baterii, czyżby po roku użytkowania iPhone5 to była norma z tak kiepskim zachowaniem baterii?

#481 bartek1987

bartek1987
  • 81 postów

Napisano 24 marca 2014 - 11:45

Mi rowniez iphone 4 na ios 7 dziala bardzo dobrze.Na 7.0 troche potrafil przymulic ale na 7.1 jest idealnie. Malgorzata6-mozliwe ze to wina baterii a nie softu.Jak ogolnie ladujesz baterie w telefonie?Rozladowywalas czesto baterie do 0?Bo jak tak to mogla sie szybko posypac

#482 Hemos.

Hemos.
  • 21 postów

Napisano 24 marca 2014 - 11:51

Próbowałaś przywrócić iPhona? Rozwiązywanie problemów z baterią w iOS 7.1 - Blogi - MyApple.pl

#483 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 24 marca 2014 - 11:56

Może to po prostu wina baterii, czyżby po roku użytkowania iPhone5 to była norma z tak kiepskim zachowaniem baterii?

Po roku nie powinna aż tak bardzo ucierpieć. Najpierw upewnij się czy to przypadkiem nie jest wina programowa. Rozładuj baterię do 0, aż się telefon wyłączy a następnie naładuj do pełna (kalibracja - system będzie wiedział jaką pojemnością dysponuje, jeżeli dawno tego nie robiłaś). Zapoznaj się z tym, tym i może jeszcze tym. Jeżeli nie masz aktualnego systemu to go zaktualizuj. Jeżeli to nie pomoże to rozważ odtworzenie telefonu do ustawień fabrycznych bez przywracania kopii zapasowej - ostatnia deska ratunku. Jeżeli to nie pomoże to prawdopodobnie wina samej baterii - zastanów się czy nie była ostatnio narażona na nadmierny chłód/mróz lub nadmierne ciepło (czy np. nie leżała przez kilka godzin w samochodzie na słońcu, nawet wiosną w samochodzie panuje dość wysoka temperatura pod szybą).

#484 Małgorzata6

Małgorzata6
  • 49 postów

Napisano 24 marca 2014 - 12:07

bartek1987, nie, nie rozładowywałam - doładowuje raczej, aczkolwiek w ostatnich 3 dniach - pada mi nagle, jest wyzerowana... ;/

Hemos, już patrzę w ten link ;)

- - - Połączono posty - - -

klnt, czytam... spróbuję podłączyć go pod Maca i wejść w iTunes, zgodnie z linkiem Hemosa... ;/ nie, nie trzymałam go w skrajnych temperaturach... w ogóle nie robiłam z nim nic nadzwyczajnego, czyli nic innego niż codziennie - nosz, wszystko człowiekowi opada ;/

#485 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 24 marca 2014 - 12:35

U mnie po roku i dwóch miesiącach padła, podobne zachowanie jak u Ciebie, nagłe wyłączenia przy 10-20%, spadki z 50 nagle do 30%, po podłączeniu do ładowarki spowrotem powrót do 50%. Czytałem fora oficjalne Apple i to często spotykana wada w tych bateriach. Wymieniłem na nowy zamiennik i działa świetnie, wszystko wróciło do normy. Koszt - 40 zł z przesyłką i 10 minut roboty.

#486 Małgorzata6

Małgorzata6
  • 49 postów

Napisano 24 marca 2014 - 12:54

koliberek1, hmm... czy Twój telefon był na gwarancji? o jakim zamienniku mówisz? gdzie go kupiłeś? ew. daj jakieś namiary, please...

Gdzie wymienią baterię? za chorobę nie mogę się z nimi dogadać - sami wiecie, jak idzie kontakt z Apple, wysłałam już 3 e-maile in English, mam jedynie informację zwrotną, iż dostali e-mail i mam czekać - to czekam ;/

Czy telefon po roku jest już po gwarancji? piszą, że Apple daje 1 rok gwarancji ;/ja jeszcze kilka dni pewnie mam gwarancję, sprawdzałam po wpisaniu nr urządzenia na stronie...

Hemos, zrobiłam to, co podesłałeś w linku - zobaczymy, co to da - aczkolwiek, przyznam, iż działanie w iTunes - zasłabia mnie kompletnie ;/ do dziś nie radzę sobie z uporządkowywaniem plików np. muzycznych w iPhonie (mam tam istny misz-masz) i dokładnie tak samo mam w iPodzie, brrr... ;/

#487 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 24 marca 2014 - 12:55

U mnie na 5S też zjada baterię dużo szybciej, niż wcześniej. Czekamy na 7.1.1 ;)

#488 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 25 marca 2014 - 05:48

Przeglądarka szybciej działa a reszta porównywalnie

#489 15051973

15051973
  • 33 postów

Napisano 25 marca 2014 - 10:14

Dziwne... Ja też mam 4S i u mnie po aktualizacji jest wręcz idealnie. Oczywiście nie przeszkadzają mi mała zdjęcia kontaktów, wiedziałem w co się pakuje ;) Ważne żeby aktualizację robić przez iTunesa i skonfigurować ipka jako nowe urządzenie (wtedy wgrywamy czysty soft), wcześniej koniecznie robimy kopię zapasowa ale do iclouda !!! Dalej po konfiguracji iphone'a jako nowe urządzenie przywracamy go z kopii zapasowej którą zrobiliśmy do chmury. Potem warto jeszcze wyzerowac ustawienia ale tylko ustawienia. To pozwoli na w miarę ograniczony apetyt na energię. Do tego ładna tapetka i jest bardzo piękinie, bardzo elegancko :D Ja nie narzekam na wydajność urządzenia, nie ma przycinek, lagów itp. Chodzi bardzo płynnie. Też nie chciałem się z szóstki przerzucać, cały czas czekałem i czytałem na forum co się dzieje z tą siódemką. Wcześniej z IOS 5 na 6 przeszedłem dopiero kiedy google maps z powrotem wróciło do Appstore. Zawsze tak robię, czekam jak poprawią wszystko co na początku jest do bani i wtedy się nie wściekam że coś nie tak. Trzeba się spieszyć z updatem ale powoli. Niestety coraz częściej w przypadku aktualizacji IOSa ta zasada powinna obowiązywać wszystkich ;) Pozdr.

#490 MC_

MC_
  • 6 982 postów

Napisano 25 marca 2014 - 10:21

Jestem za tym, żeby aktualizować wyłącznie przy pełni księżyca, 100 razy powtórzyć "Johny Ive", splunąć 5 razy przez lewe ramię. I koniecznie robić to na polu w obecności czarnego kota. A na poważnie - zawsze aktualizuję bez tych cudów i nie mam najmniejszych problemów.

#491 Driff

Driff
  • 423 postów

Napisano 25 marca 2014 - 10:22

Na to chyba nie ma reguły, na iPhone 4 zrobiłem normalny update przez iTunes z 7.0.4 do 7.1, bez formatowania, bez konfigurowania jako nowy telefon etc i wszystko (w tym bateria) działa normalnie. Na iPhone 5 natomiast cały czas mam iOS6 i mam niemałe opory przez aktualizacją do iOS7.

#492 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 25 marca 2014 - 10:51

Odkąd u mnie uruchomili 4G i telefon nie przełącza się między 3G a Edge bateria zaczęła trzymać ciut dłużej.

#493 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 25 marca 2014 - 14:54

Ja widze roznice u siebie w bateri, nie ma dramatu ale jednak widze ze przy tym samym uzytkowaniu co wczesniej na 6.1.3 jest roznica, wifi/gra/net pożera, swojego postawilem jako czysty i kopia z kompa, czemu polecacie z icloud jaka jest roznica? Ogolnie sie przekonalem do tej 7 juz nawet, tyle ze no ta bateria. Powiedzcie mi czy w ustawieniach w sieci komorkowej, czas polaczen wyswietlany tam to czas od pierwszej aktywacji iphone? Czy po tym moge sie sugerowac ile moj iphone byl uzywany od nowosci? Bo moze faktycznie poprostu bateria jest wychulana ;p iphone 4s

#494 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 25 marca 2014 - 18:25

Nila, restore czyli tzw odtworzenie iPhona do ustawień fabrycznych, zeruje ten czas.

#495 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 25 marca 2014 - 20:34

Dziwne... Ja też mam 4S i u mnie po aktualizacji jest wręcz idealnie. Oczywiście nie przeszkadzają mi mała zdjęcia kontaktów, wiedziałem w co się pakuje ;)
Ważne żeby aktualizację robić przez iTunesa i skonfigurować ipka jako nowe urządzenie (wtedy wgrywamy czysty soft), wcześniej koniecznie robimy kopię zapasowa ale do iclouda !!! Dalej po konfiguracji iphone'a jako nowe urządzenie przywracamy go z kopii zapasowej którą zrobiliśmy do chmury. Potem warto jeszcze wyzerowac ustawienia ale tylko ustawienia. To pozwoli na w miarę ograniczony apetyt na energię. Do tego ładna tapetka i jest bardzo piękinie, bardzo elegancko :D Ja nie narzekam na wydajność urządzenia, nie ma przycinek, lagów itp. Chodzi bardzo płynnie. Też nie chciałem się z szóstki przerzucać, cały czas czekałem i czytałem na forum co się dzieje z tą siódemką. Wcześniej z IOS 5 na 6 przeszedłem dopiero kiedy google maps z powrotem wróciło do Appstore. Zawsze tak robię, czekam jak poprawią wszystko co na początku jest do bani i wtedy się nie wściekam że coś nie tak. Trzeba się spieszyć z updatem ale powoli. Niestety coraz częściej w przypadku aktualizacji IOSa ta zasada powinna obowiązywać wszystkich ;) Pozdr.

Nigdy nie robiłem update przez iTunes. Zawsze OTA i nigdy żadnych problemów. Jak miałem bete 7.1 aktualizacja do oficjalnej wersji zajmowała 1,1GB czyli de facto tyle co w iTunes

#496 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 26 marca 2014 - 00:03

Ale ja odtwarzalem iphona miesiac temu a ten licznik sie nie zmienil duzo wiec chyba watpie

#497 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 26 marca 2014 - 13:22

A mój bez odtwarzania nagle jakby samoczynnie wziął i się "naprawił". Bateria dzisiaj trzyma niesamowicie (nadal mam 97%) po nocnym ładowaniu, zwykle było już koło 75%. Może faktycznie to 4G pomogło aż tak?

#498 DEVZO

DEVZO
  • 69 postów

Napisano 26 marca 2014 - 14:17

Podobno 4G/LTE jest bardziej energooszczędne od Wi-Fi.

#499 speedway

speedway
  • 172 postów

Napisano 26 marca 2014 - 15:48

U mnie natomiast na 4s z baterią jest dramat. na 7.0.6 miałem spokojnie 20h w gotowości i 8h w intensywnym użyciu. Teraz ledwo 12h w gotowości, a w użyciu wymęczone 6 godzin. Restore bez kopii nie daje żadnej poprawy. Dodam, że na starej 4 przy 7.0.6 przy identycznych ustawieniach osiągałem wynik 24/9h

#500 Szaman35

Szaman35
  • 194 postów

Napisano 26 marca 2014 - 17:39

U mnie problemy (właściwie to ich nie było) z baterią w 5s skończyły się z chwilą kupienia iPada Air. Mniej używam telefonu i wytrzymuje on kilka dobrych dni bez ładowania. :) iPad natomiast w jednym z pierwszych cyklów ładowania wytrzymał ok. 15 godzin używania (głównie internet wifi ale też trochę gier). Wynik uważam za niesamowity.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych