Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 7.1 - Dyskusja

• This topic is locked This topic is locked
669 replies to this topic

#426 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 19 March 2014 - 16:03

Kto spędził na tym forum trochę więcej czasu i pamięta mnie jeszcze jako Davvido, ten wie, że nie należę do grupy "hejtujących" na siłę. Przeciwnie - do tej pory zawsze byłem zadowolony z iOS. Dlatego pisanie, że szukam problemów na siłę świadczy tylko i wyłącznie o braku kontrargumentów. I to by się zgadzało - bo ja piszę o faktach, nie o własnych odczuciach.

Ja nicku nie zmienialem a moge napisac to samo. Tez bylem do tej pory zadowwolony o czym juz nikt nie pameieta bo teraz niby hejtuje :D Coz, logika tlumu.
I tak 7.1 juz duzo poprawil. Do tego iPad 4 wrocil do oferty, wiec jest szansa, ze jego tez jeszcze dopieszczą i bede w pelni zadowolony jak kiedys.

#427 bbodex

bbodex
  • 92 posts
  • SkądSkarżysko-Kamienna, PL

Posted 19 March 2014 - 18:33

Wg mnie ios 6 był najlepszy, doszli do perfekcji i cóż, jak to ludzka natura ma-przedobrzyli...

- - - Połączono posty - - -

Aaa właśnie, jak na IOS ma się sprawa z antywirusami ? Bo na androidzie to jest już tego trochę. Zagrożenie mobilnych urządzeń z IOSem jest na tyle duże że warto by się zaopatrzyć w jakiś ? Jak to u was wygląda ? Jak sądzicie ?

#428 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 19 March 2014 - 18:47

Nie ma takiego problemu wirusy na iOS. System jest zupełnie bezpieczny-oczywiście mowię o czystym iOS bez JB

#429 piotresce

piotresce
  • 1568 posts
Posted 19 March 2014 - 18:55

Nie ma takiego problemu wirusy na iOS. System jest zupełnie bezpieczny-oczywiście mowię o czystym iOS bez JB

Są tylko byle jak sprawdzane aplikacje w appstore

#430 repcak1995

repcak1995
  • 72 posts
  • SkądStargard Szczecinski

Posted 19 March 2014 - 20:20

Ciekawi mnie jeszcze fakt czy wam także pokazuje o nieodebranym połączeniu mimo że takiego nie było ? bardzo często pojawia mi się to po ukończeniu rozmowy przychodzącej (telefon zablokowany) ??

#431 zerohunter

zerohunter
  • 248 posts

Posted 19 March 2014 - 20:44

Ja mam jakąś dużą czcionkę strasznie w centrum powiadomień. Zrezygnowałem z jb na rzecz 7.1 i rzuciło mi się też w oczy strasznie wielkie centrum sterowania muzyką, przedtem miałem panel na jakieś 1/3 a teraz mam na 2/3 ekranu, no i też na status barze pisze mi T-Mobile, też to trochę przeszkadza. A da się edytować słowa wprowadzone do słownika, te które same się dodały? Bo wpisałem coś kiedyś z błędem i to teraz ciągle na błąd się poprawia.

#432 EMU

EMU
  • 2373 posts

Posted 19 March 2014 - 20:54

A śledzi ktoś anglojęzyczne fora ? jakie są opinie o 7.1 bo dla mnie to tez raczej lipa.
Może pod presją wyjdzie szybko łata 7.1.1 bo faktycznie sporo jest do poprawy.

Co tak naprawdę jest takiego pilnego do poprawy? Coś uniemożliwia Ci prawidłowe korzystanie z iPhone? Błędy zawsze jakieś bedą, zawsze też były.

Wg mnie ios 6 był najlepszy, doszli do perfekcji i cóż, jak to ludzka natura ma-przedobrzyli...

- - - Połączono posty - - -

Aaa właśnie, jak na IOS ma się sprawa z antywirusami ? Bo na androidzie to jest już tego trochę. Zagrożenie mobilnych urządzeń z IOSem jest na tyle duże że warto by się zaopatrzyć w jakiś ? Jak to u was wygląda ? Jak sądzicie ?

Doszli do perfekcji, ale od kilku lat system wyglądał tak samo, stał sie po prostu nudny. Od pierwszego iPhone system miał odkładane nowe funkcje a wygląd sie nie zmieniał. Ja oczekiwałem zmian i jak najbardziej mi pasują. Swoją droga ludzką naturą jest wieczna krytyka i marudzenie.

Antywirus dla iOS? Po co? Nie ma takiej potrzeby.

#433 adr43

adr43
  • 181 posts

Posted 19 March 2014 - 21:02

z ios 7 jest jak z windows vista, to taki przejsciowy, ios 8 bedzie jak windows 7 ;d

#434 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 posts
Posted 19 March 2014 - 21:07

Oby :)

#435 Michasss8

Michasss8
  • 1515 posts
  • SkądLeszno

Posted 19 March 2014 - 21:12

U mnie i w rodzinie według moich spostrzeżeń:

4 - Znacznie szybszy i stabilniejszy.

4s - Znacznie stabilniejszy, według mnie szybkości mu nie brakowało.

5 - Bardzo dobrze, bez zmian.

5s - Jedyne co się nasuwa, to gdzie jest kuźwa możliwość wyłączenia 3G?*

Może kogoś moje spostrzeżenia nakłonią/zniechęcą do uaktualniania.

Pozdrawiam

*Odsyłam do definicji pytanie retorycznego, zanim ktoś mnie opieprzy, że nie czytałem.

#436 dsk121

dsk121
  • 169 posts
  • Skądwwa

Posted 19 March 2014 - 21:27

U mnie na ipadzie4 retina,4g śmiga pięknie. Obrót ekranu wreszcie płynny a to wielki plus!!! Przyciski klawiatury mniejsze i zgrabnej to wyglada. Zobaczę jeszcze jak bedzie z bateria. Gesty tez jakby płynnej przełączają i wyłączają aplikacje,strony itp....ale.. Od wersji 6.... Kiosku po uruchomieniu nie udaje mi sie zamknąć w żaden sposób ( ani poprzez zamknięcie wywalajac w gore ani wyłączając 5cioma palcami).zamyka tylko przycisk start i po jakimś czasie znika z tła.

#437 burczybass-0636a41136

burczybass-0636a41136
  • 473 posts
  • SkądWars i Sawa

Posted 20 March 2014 - 00:24

Zauważyłem dziś, że tapety przy ustawieniu ruchu na wyłaczony tak czy siak się poruszają, ale bardzo nieznacznie... Podobno wyłączenie tego ma wplyw na baterię, więc troche kiepskie takie wyłączenie. Czy w 7 też tak było??, bo nie zauważyłem przed aktualizacją do 7.1 Dzieje się tak u mnie na ip4s, oraz dwóch ipad 2, więc raczej nie przypadek.

#438 nemesis

nemesis
  • 364 posts
  • SkądPoznań/Berlin

Posted 20 March 2014 - 00:41

Ja mam pytanie, czy ktos na iPhonie 4 iOS 7.1 ma problemy z wiadomosciami? Chodzi o to ze nie otrzymuje ani smsow ani imessage. Dzisiaj rano jak wyszedlem z domu dostalem nagle 6 wiadomosci a wieczorem 4. Myslem ze to moze siec (T-Mobile) jednak tak jak mowie sa to oba typy wiadomosci wiec to chyba nie ma nic do tego. Ma ktos podobne problemy?

#439 marjanoos

marjanoos
  • 375 posts

Posted 20 March 2014 - 01:31

Nie.

#440 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 20 March 2014 - 01:45

Zauważyłem dziś, że tapety przy ustawieniu ruchu na wyłaczony tak czy siak się poruszają, ale bardzo nieznacznie... Podobno wyłączenie tego ma wplyw na baterię, więc troche kiepskie takie wyłączenie.
Czy w 7 też tak było??, bo nie zauważyłem przed aktualizacją do 7.1

Dzieje się tak u mnie na ip4s, oraz dwóch ipad 2, więc raczej nie przypadek.

Ruszają się ikony, a nie tapeta teraz przy wyłączonym ruchu. Aby wyłączyć CAŁKOWICIE poruszanie się czegokolwiek, to trzeba włączyć opcję "Redukuj ruch" wtedy tracimy animacje.

#441 akwajaro

akwajaro
  • 12 posts

Posted 20 March 2014 - 08:09

U mnie zauważyłem coś takiego: po naładowaniu baterii na 100% (cała noc), rano jak tylko cokolwiek wykonam na iphonie (np: zwykłe króciutkie połączenie 2G) to bateria 1% w dół i tak dalej w ciągu 30min spada do 90% :shock:, ale po wyłączeniu iphona i ponownym włączeniu naładowanie baterii powraca na 100% i trzyma dość długo (spadek naładowania w normalnym tempie) ....:D. Bardzo ciekawe zjawisko, czy ktoś też tak ma na iPhonie 4S IOS 7.1.

#442 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 20 March 2014 - 08:14

U mnie zauważyłem coś takiego: po naładowaniu baterii na 100% (cała noc), rano jak tylko cokolwiek wykonam na iphonie (np: zwykłe króciutkie połączenie 2G) to bateria 1% w dół i tak dalej w ciągu 30min spada do 90% :shock:, ale po wyłączeniu iphona i ponownym włączeniu naładowanie baterii powraca na 100% i trzyma dość długo (spadek naładowania w normalnym tempie) ....:D. Bardzo ciekawe zjawisko, czy ktoś też tak ma na iPhonie 4S IOS 7.1.

Ja zauważyłem to samo. Bateria 97%, restart i mam 100%. Co do trzymania długo- nie zauważyłem ;)

#443 akwajaro

akwajaro
  • 12 posts

Posted 20 March 2014 - 08:19

Ja zauważyłem to samo. Bateria 97%, restart i mam 100%. Co do trzymania długo- nie zauważyłem ;)

To że trzyma "długo" to znaczy czytać "normalnie"......;)

#444 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 20 March 2014 - 08:30

To że trzyma "długo" to znaczy czytać "normalnie"......;)

No, akurat u mnie - mniej niż normalnie (tzn w porównaniu z 7.0.4, bo taką miałem ostatnio wersję). Teraz max jaki mi się udało z niej wydusić to 5h użycia i 36 czuwania. Cały czas 3G włączone.

#445 burczybass-0636a41136

burczybass-0636a41136
  • 473 posts
  • SkądWars i Sawa

Posted 20 March 2014 - 09:04

Ruszają się ikony, a nie tapeta teraz przy wyłączonym ruchu. Aby wyłączyć CAŁKOWICIE poruszanie się czegokolwiek, to trzeba włączyć opcję "Redukuj ruch" wtedy tracimy animacje.

Masz rację. O kant d.... potłuc.

#446 adst

adst
  • 109 posts

Posted 20 March 2014 - 09:09

Ten wskaźnik nie zawsze działa prawidłowo, czasem przy naładowaniu do 100% i odłączeniu ładowarki, od razu spada do 98 ;)

#447 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 20 March 2014 - 09:39

U mnie na ipadzie4 retina,4g śmiga pięknie.
Obrót ekranu wreszcie płynny a to wielki plus!!!

A obróc ekran w Spotlight albo gdziekolwiek z wysuniętą klawiaturą.

#448 dliwski

dliwski

• 15309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 March 2014 - 13:26

dliwski w jakiej sieci masz telefon?

Play

#449 kalluch

kalluch
  • 2 posts

Posted 20 March 2014 - 13:31

większa paczka.. pewnie dlatego, że dziur w systemie było więcej. haha

#450 akwajaro

akwajaro
  • 12 posts

Posted 20 March 2014 - 13:48

Ten wskaźnik nie zawsze działa prawidłowo, czasem przy naładowaniu do 100% i odłączeniu ładowarki, od razu spada do 98 ;)

To co można zrobić (po za tym że trzeba czekać na IOS 8.0 :D ) aby działał prawidłowo :cry:.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users