Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 7.1 - Dyskusja

• This topic is locked This topic is locked
669 replies to this topic

#501 kdworaczyk

kdworaczyk
  • 262 posts
  • SkądPsary

Posted 26 March 2014 - 19:11

Mam pytanie jak wygląda sprawa w sieci T-Mobile jeśli chodzi o zasięg 4g w jednym poście piszą że po aktualizacji pojawił się u nich 4g w innym ludzie piszą że nie ma tego że sieć jeszcze tego nie wdrożyła ! jak to jest ktoś ma jakaś jednoznaczną odpowiedź na to pytanie ?

#502 Nila

Nila
  • 75 posts

Posted 26 March 2014 - 19:21

Kurde, swojego 4s w 4-5h na 3G rozladuje, wifi podejrzewam niewiele dluzej, mam nadzieje ze cos z tym zrobia, bo przeraza mnie to, chcialem czegos nowego z ta 7, i niby mam ciut wolniejszego ipka i zryta baterie.. Kurde na 6.1.3 bylo o niebo lepiej z ta bateria, jak myslicie musza przy 7.1.1 cos z tym zrobic?

- - - Połączono posty - - -

I czy kopia zapasowa z iCloud rozni sie czyms od tej zrobionej na kompie?
Odtwarzalem na czysto swojego, wgralem kopie z kompa potem. Ktos pisal ze koniecznie kopia z icloud, stad moje pytanie

#503 azak43

azak43
  • 315 posts

Posted 26 March 2014 - 19:43

Też mnie to interesuje. Co nie ma kopia z Icluod w porównaniu do Itunes ?

#504 zorba66

zorba66
  • 41 posts

Posted 26 March 2014 - 20:08

..................iPad natomiast w jednym z pierwszych cyklów ładowania wytrzymał ok. 15 godzin używania (głównie internet wifi ale też trochę gier). Wynik uważam za niesamowity.

Też tak uważałem do momentu aktualizacji do 7.1. Teraz wydajność baterii spadła do 12 - 13 godzin (wcześniej ponad 15 :roll: )
Oczywiście mowa o iPad Air.
5s od razu zaktualizowałem do 7.1 więc nie mam porównania.

Pzdr. Zorba

#505 bbodex

bbodex
  • 92 posts
  • SkądSkarżysko-Kamienna, PL

Posted 26 March 2014 - 20:29

Kopia zapasowa w iCloud, jest prawie taka sama jak w iTunes, z tą różnicą że iCloud zapisuje tylko nasze ustawienia, SMSy, zdjęcia, i tak dalej, ale bez samego iOS, co eliminuje przywrócenie kopi zapasowej z tymi samymi błędami.

#506 Szaman35

Szaman35
  • 194 posts

Posted 26 March 2014 - 20:37

Też tak uważałem do momentu aktualizacji do 7.1. Teraz wydajność baterii spadła do 12 - 13 godzin (wcześniej ponad 15 :roll: )
Oczywiście mowa o iPad Air.
5s od razu zaktualizowałem do 7.1 więc nie mam porównania.

Pzdr. Zorba

15 godzin miałem już po aktualizacji do 7.1.

#507 zorba66

zorba66
  • 41 posts

Posted 26 March 2014 - 20:42

15 godzin miałem już po aktualizacji do 7.1.

:D zrozumiałem Cię dokładnie :roll:
..... napisałem o swoich doświadczeniach :(

#508 Małgorzata6

Małgorzata6
  • 49 posts
  • SkądWarszawa, Poland, Poland

Posted 27 March 2014 - 10:18

Po zaleceniach Hemosa... moja bateria póki co trzyma zupełnie przyzwoicie - @Hemos, powyłączałam, co trzeba oraz wykonałam te magiczne 'sztuczki' przez iTunes (aczkolwiek nie bardzo wiem, jak tego dokonałam - bo iTunes wciąż mnie zasłabia) i... jest o niebo lepiej ;) Ciekawe tylko na jak długo... ufff... Pozdro ;)

#509 Nila

Nila
  • 75 posts

Posted 27 March 2014 - 11:44

To chyba sam postawie na nowo z kopia z iCloud, u narzeczonej na 4ce tryb gotowosci juz 2dni i 22h, w uzyciu ponad 7h i ma 50% jeszcze! U mnie na 4s to najwiecej mialem z 24h w gotowosci i 5 w uzyciu... wczoraj go zajechalem praktycznie w 4h na mobilu.. zalamka!

#510 Kozlov

Kozlov
  • 31 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 27 March 2014 - 14:06

Doradźcie czy warto aktualizować do 7.1 z 5.1.1Jb (4S) gdyby był Jb nie miałbym wątpliwości.Tak jednak się łamie a jedyny argumenty to odśeieżenie telefonu i brak możliwości aktualizacji aplikacji ze względu na wiekowość Softu szczególnie zależy mi na aplikacji mBanku i Orange.

#511 dliwski

dliwski

• 15309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 March 2014 - 14:11

Jakbyś miał zrobiony jailbreak na iOS 7.0.6, to może byłoby nad czym się zastanawiać, a tak - wg mnie powinieneś zaktualizować.

#512 Kozlov

Kozlov
  • 31 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 27 March 2014 - 14:21

Jakbyś miał zrobiony jailbreak na iOS 7.0.6, to może byłoby nad czym się zastanawiać, a tak - wg mnie powinieneś zaktualizować.

Mój pech miałem zaktualizować jak wrócę z wakacji, a gdy wróciłem byl już 7.1

Mój pech miałem zaktualizować jak wrócę z wakacji, a gdy wróciłem byl już 7.1

#513 Hemos.

Hemos.
  • 21 posts

Posted 27 March 2014 - 19:36

Po zaleceniach Hemosa... moja bateria póki co trzyma zupełnie przyzwoicie - @Hemos, powyłączałam, co trzeba oraz wykonałam te magiczne 'sztuczki' przez iTunes (aczkolwiek nie bardzo wiem, jak tego dokonałam - bo iTunes wciąż mnie zasłabia) i... jest o niebo lepiej ;)

Ciekawe tylko na jak długo... ufff...

Pozdro ;)

Żeby było jasne: podałem tylko link do artykułu Jacka Zięby. Cieszę się, że jest lepiej...:)

#514 NoMercy

NoMercy
  • 143 posts
  • Skąd3M

Posted 27 March 2014 - 19:55

Doradźcie czy warto aktualizować do 7.1 z 5.1.1Jb (4S) gdyby był Jb nie miałbym wątpliwości.Tak jednak się łamie a jedyny argumenty to odśeieżenie telefonu i brak możliwości aktualizacji aplikacji ze względu na wiekowość Softu szczególnie zależy mi na aplikacji mBanku i Orange.

Pamiętaj o ryzyku "szarego wifi" po aktualizacji do 7. Ja sprzedałem 4S z 5.1.1 bo jakoś wytrzymałem. Nowy właściciel wgrał od razu 7 i niestety - klops.
Reguły nie ma.

#515 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 27 March 2014 - 21:51

Witam, w temacie Rozwiązywanie problemów z baterią w iOS 7.1 - Blogi - MyApple.pl - jest mowa o tym że można przywrócić przełącznik 'Włącz 3G' wyłączając jednocześnie LTE i korzystając z 2G. Czy mając ustawienia operatora PLAY 16.0, i iPhone 5 z iOS 7.1, jak zrobię Odtwórz w iTunes to wrócą poprzednie ustawienia operatora i będzie można używać tylko 2G ? Ktoś potwierdzi?

#516 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 posts

Posted 28 March 2014 - 07:59

Jeśli logicznie na to popatrzeć to tak lecz podczas aktywacji na karcie Play lub Orange ustawienia operatora mogą się zainstalować jeszcze raz.

#517 Marekkkk

Marekkkk
  • 1 posts

Posted 28 March 2014 - 08:30

Pierwszy raz na forum, a tu wszystkie wszystko wiedzom...Ja to nawet nie wiem jak i gdzie posta wpisać i dlatego akurat tutaj...
Od razu powiem, że się wczoraj działo. Budzę się rano, a tu do klawiatury macbook aira kiep przyklejony. Zdjąłem go razem z czarną nakładką na klawisz z literką"s", stopiła się. Pod spodem wszystko dziala, diodki podświetlenia świecą (wygląda teraz jak ruska morda ze złotym zębem). Gdzie by tu taką nakładkę dokupić, zamontować? Jakiś serwis> Ja z Radomia.
Wiem, zbłądziłem, pomóżcie.
Marek

e-maila mam: 16295579@wp.pl
Marek

#518 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 28 March 2014 - 08:32

Pierwszy raz na forum, a tu wszystkie wszystko wiedzom...Ja to nawet nie wiem jak i gdzie posta wpisać i dlatego akurat tutaj...
Od razu powiem, że się wczoraj działo. Budzę się rano, a tu do klawiatury macbook aira kiep przyklejony. Zdjąłem go razem z czarną nakładką na klawisz z literką"s", stopiła się. Pod spodem wszystko dziala, diodki podświetlenia świecą (wygląda teraz jak ruska morda ze złotym zębem). Gdzie by tu taką nakładkę dokupić, zamontować? Jakiś serwis> Ja z Radomia.
Wiem, zbłądziłem, pomóżcie.
Marek

e-maila mam: 16295579@wp.pl
Marek

Aleś sobie temat wybrał. Naprawdę ciężko ruszyć głową i sprawdzić na allegro? => Macbook air klawisz - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#519 Nila

Nila
  • 75 posts

Posted 28 March 2014 - 12:07

Postawilem swojego na nowo z kopia z icloud, roznicy w bateri chyba nadal nie ma, natomiast w rolce z aparatu pobieraja mi sie zdjecia i nic z tego.. sa wszystkie, zajmuje miejsce, ale caly czas sie "pobieraja" i nie mozna ich zobaczyc, caly czas biale tlo na miniaturce nawet, wszsytko z moja kopia ok na icloud bylo, nigdy nie mialem takich problemow, zdjecia ze strumienia sie zaladowaly, ale juz te z rolki nie. Kilka mozna jedynie zobaczyc z 2.3 GB zdjec.
Miejsce na icloud jest. Nieche mi sie odtwarzac od nowa ;d

Postawilem swojego na nowo z kopia z icloud, roznicy w bateri chyba nadal nie ma, natomiast w rolce z aparatu pobieraja mi sie zdjecia i nic z tego.. sa wszystkie, zajmuje miejsce, ale caly czas sie "pobieraja" i nie mozna ich zobaczyc, caly czas biale tlo na miniaturce nawet, wszsytko z moja kopia ok na icloud bylo, nigdy nie mialem takich problemow, zdjecia ze strumienia sie zaladowaly, ale juz te z rolki nie. Kilka mozna jedynie zobaczyc z 2.3 GB zdjec.
Miejsce na icloud jest. Nieche mi sie odtwarzac od nowa ;d

#520 aquacuba

aquacuba
  • 108 posts

Posted 28 March 2014 - 12:24

Pamiętaj o ryzyku "szarego wifi" po aktualizacji do 7. Ja sprzedałem 4S z 5.1.1 bo jakoś wytrzymałem. Nowy właściciel wgrał od razu 7 i niestety - klops.
Reguły nie ma.

A co to takiego ? bo też się zastanawiam nad aktualizacja ipada2 z 5.1.1 JB

#521 Nila

Nila
  • 75 posts

Posted 28 March 2014 - 13:33

Odtworzylem jako nowego jeszcze raz, wgralem kopie z icloud, i nadal te zdjecia mi sie niechca zaladowac wtf?
Prawie 200 zdjec. Sa w urzadzeniu ale ich nie mozna zobaczyc, ktos ma jakis pomysl/sposob?

Dodam ze przy wgraniu kopi z komputera bylo wszystko ok.

#522 Nila

Nila
  • 75 posts

Posted 28 March 2014 - 15:11

Chyba pozostaje mi wgranie moic zdjec z kopi zapasowej recznie przez itunes, i utowrzenie nowej kopi zapasowejz tymi zdjeciami.. Bo tez niestety w dalszym ciagu sie nie daja zaladowac, nie mam pomyslu.

#523 Lukas_pk

Lukas_pk
  • 127 posts

Posted 30 March 2014 - 00:27

Ostatnio pobrałem Littel Big Adventure apka jest płatna ale tak się złożyło, że wyzerowałem swojego iPhone'a na nim mam iOS 7.1 i dziś chciałem pobrać to jeszcze raz i pisze, że gra kosztuje 3,99$ a było już płacone. Na iPadzie jest soft 6.1.3 te same konto i jest chmurka czyli, że można pobrać bo zostalo zakupione. Czy u Was też tak jest? O co chodzi nie chce płacić kolejny raz za to samo jak sobie z tym poradzić?

#524 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 30 March 2014 - 00:36

Ostatnio pobrałem Littel Big Adventure apka jest płatna ale tak się złożyło, że wyzerowałem swojego iPhone'a na nim mam iOS 7.1 i dziś chciałem pobrać to jeszcze raz i pisze, że gra kosztuje 3,99$ a było już płacone. Na iPadzie jest soft 6.1.3 te same konto i jest chmurka czyli, że można pobrać bo zostalo zakupione. Czy u Was też tak jest? O co chodzi nie chce płacić kolejny raz za to samo jak sobie z tym poradzić?

A to tak trudno poszukać na forum ?

#525 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 30 March 2014 - 00:36

Potwierdzasz i pojawi się komunikat, że już kupiłeś z prośbą o potwierdzenie, że chcesz pobrać (bezpłatnie).

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users