Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 7.1 - Dyskusja

• This topic is locked This topic is locked
669 replies to this topic

#326 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1663 posts

Posted 14 March 2014 - 19:44

Oczywiście że zawsze litery na klawiszach były i są wielkie, co to w ogóle za brednie?

#327 Dragon422

Dragon422
  • 215 posts
  • SkądSzczecin

Posted 14 March 2014 - 19:46

Ale problem z dzwonkiem SMS niestety się nie rozwiązał :(

#328 pacco

pacco
  • 83 posts

Posted 14 March 2014 - 20:36

Zauważyłem u sobie moment odblokowania póki nie pojawi sie godzina ekran nie reaguje ;/ tez tak macie?

#329 EMU

EMU
  • 2373 posts

Posted 14 March 2014 - 21:24

Tylko, że chodzi o to jak było poprzednio to po napisaniu pierwszej literki standardowo byla duża po wcisnieciu kolejnej wpisywała się mała i na klawiaturze również były małe znaki. Teraz tak nie ma. A odnośnie włączonego caps lock'a itd to to nie wchodzi w gre bo próbowałem na różne sposoby z wciśnietym shiftem,caps lockiem itd i ciągle klawisze są wielkimi literami. Nie jest to jakoś uciążliwe ale nie wiem czy tak powinno być czy coś jest nie tak?

Od pierwszej wersji iOS zawsze na klawiaturze były "WIELKIE" litery.

Ale problem z dzwonkiem SMS niestety się nie rozwiązał :(

Jakie problemy z dzwonkiem SMS?

#330 pacco

pacco
  • 83 posts

Posted 14 March 2014 - 21:27

Dodam, ze to występuje tylko jak jestem na 3g bo jak pod wifi to od razu pod oblokowaniu jest poakazana godzina a na 3g musze chwilę odczekac poki sie nie pokaze;/ i przez ten czas ekran nie reaguje ;/

#331 depe

depe
  • 484 posts

Posted 14 March 2014 - 21:32

iOS 7.1 Battery Life Tested wg. iClarified:

Posted Image

#332 Dragon422

Dragon422
  • 215 posts
  • SkądSzczecin

Posted 14 March 2014 - 21:35

Jakie problemy z dzwonkiem SMS?

Że jak odczytuję sms'a przed skończeniem grania dzwonka to go nie przerywa tylko musi się 'wygrać' do końca.

#333 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 14 March 2014 - 22:22

Ustaw sobie krotszy dzwonek.

- - - Połączono posty - - -

Dzwonek sms powinien trwac 2, gora 3 sekundy. Nie mow mi, ze dobiegasz do telefonu w sekunde, odlokowujesz go i jeszcze czekasz az skonczy grac ;D

#334 Dragon422

Dragon422
  • 215 posts
  • SkądSzczecin

Posted 14 March 2014 - 22:28

Ustaw sobie krotszy dzwonek.

Dzwonek sms powinien trwac 2, gora 3 sekundy. Nie mow mi, ze dobiegasz do telefonu w sekunde, odlokowujesz go i jeszcze czekasz az skonczy grac ;D

No akurat mam dzwonek co trwa 15sek i akurat ten mi pasuje bo jak mnie nie ma przy telefonie tylko leży w drugim pokoju to go usłyszę (gdzie 2-3sek raczej nie usłyszę) ale jeżeli jestem przy telefonie i w ciągu 5 sek przesunę tym palcem to po co mi słuchać jeszcze reszty tego dzwonka.

No i właśnie ustawienie krótszego dzwonka nie wchodzi w grę z w/w powodu a w 7.0.6 przerywało więc nie mów mi, że to system wie lepiej, że potrzebuję krótszych dzwonków.

#335 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 14 March 2014 - 22:35

Dzisiaj nie wiem jakim cudem, ale odblokowałem telefon z włączonym Runkeeperem w tle bez skanowania odcisku palca. Wystarczyło przesunąć jakby się normalnie odblokowywało i nie pojawiła się klawiatura z wpisaniem kodu tylko ekran raz mignął i odblokował się na runkeeperze. Potem oczywiście można było wyjść z programu i był dostępny cały telefon.

#336 grzech987

grzech987
  • 387 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 14 March 2014 - 22:40

No akurat mam dzwonek co trwa 15sek i akurat ten mi pasuje bo jak mnie nie ma przy telefonie tylko leży w drugim pokoju to go usłyszę (gdzie 2-3sek raczej nie usłyszę) ale jeżeli jestem przy telefonie i w ciągu 5 sek przesunę tym palcem to po co mi słuchać jeszcze reszty tego dzwonka.

No i właśnie ustawienie krótszego dzwonka nie wchodzi w grę z w/w powodu a w 7.0.6 przerywało więc nie mów mi, że to system wie lepiej, że potrzebuję krótszych dzwonków.

Mi normalnie ucina dzwonek, ale ja zawsze robię restore bez kopii zapasowej.

#337 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 14 March 2014 - 22:48

Mozesz sobie ustawic przypominajki.

#338 Baerok

Baerok
  • 141 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 14 March 2014 - 22:59

Paranoja

Dla mnie 7.1 to jakieś nieporozumienie. Znalazłem tyle błędów, że z chęcią powróciłbym do 7.0.6. Na początku myślałem że to wina aktualizacji OTA, więc odtworzyłem update przez iTunes. Niestety i to nie pomogło

Lista zauważonych przeze mnie błędów (niektóre przetrwały aż do wersji 7.0):

- klatkowanie i sporadyczne wieszanie się animacji (nie raz na 2 – 3 sekundy)
- opóźniony dźwięk klawiszy przy wpisywaniu kodu PIN
- ekran dotykowy często nie rozpoznaje dotknięć
- delikatnie zniekształcony dźwięk blokady ekranu (dziwny metaliczny pogłos)
- źle dopasowane frazy w menu ustawień
- wyświetlanie się pasku statusu w menu multitaskingu (aby wywołać ten błąd, należy włączyć menu wielozadaniowości zaraz po włączeniu dowolnej aplikacji, a następnie ją zamknąć)
- problem ze znalezieniem Apple TV (czasami musiałem kilka razy włączać i wyłączać sieć Wi-Fi żeby pojawiła mi się ikonka AirPlay)
- pomimo wyłączenia Wi-Fi, w centrum powiadomień przez kilka sekund wyświetla się ikona AirPlay (tylko raz się zdarzyło że znikła od razu)

Daje kilka screenshotów:

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Dodaje obrazki ponownie, tym razem poprawnie. Nie wiem po co została usunięta opcja edytowania postów. Proszę o złączenie tego wpisu z poprzednim.

#339 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 posts
Posted 14 March 2014 - 23:21

Panowie, zauważyłem po przejściu z 7.0.6 na 7.1 w moim 5S trzy dziwne rzeczy. 1. Bateria - trzyma u mnie nieco dłużej, to fakt, ale też dłużej się ładuje. Zazwyczaj od 10-15% do pełna potrzebowała 1,5 godziny. Po aktualizacji do 7.1 zajmuje jej to minimum 2. Dziś z przez ponad 2 godziny naładowałem z 23% do 97%. Dziwny objaw. 2. Ikona lokalizacji. Na 7.0.6 pojawiała się od czasu do czasu. Na 7.1 jeszcze nie zdarzyło mi się aby jej nie było. Non stop aktywna. 3. Napis "odblokuj" na wyświetlaczu. Raz jest jasnoszary i mieni się na biało od lewej strony do prawej, a raz jest czarny i mieni się na biało :o

#340 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 14 March 2014 - 23:26

2. Ikona lokalizacji. Na 7.0.6 pojawiała się od czasu do czasu. Na 7.1 jeszcze nie zdarzyło mi się aby jej nie było. Non stop aktywna.

I nie przyszło Ci do główy sprawdzić co z niej korzysta? Ustawienia > Prywatność > Usługi lokalizacji

#341 adr43

adr43
  • 181 posts

Posted 14 March 2014 - 23:39

Dla mnie 7.1 to jakieś nieporozumienie. Znalazłem tyle błędów, że z chęcią powróciłbym do 7.0.6. Na początku myślałem że to wina aktualizacji OTA, więc odtworzyłem update przez iTunes. Niestety i to nie pomogło

Lista zauważonych przeze mnie błędów (niektóre przetrwały aż do wersji 7.0):

- klatkowanie i sporadyczne wieszanie się animacji (nie raz na 2 – 3 sekundy)
- opóźniony dźwięk klawiszy przy wpisywaniu kodu PIN
- ekran dotykowy często nie rozpoznaje dotknięć
- delikatnie zniekształcony dźwięk blokady ekranu (dziwny metaliczny pogłos)
- źle dopasowane frazy w menu ustawień
- wyświetlanie się pasku statusu w menu multitaskingu (aby wywołać ten błąd, należy włączyć menu wielozadaniowości zaraz po włączeniu dowolnej aplikacji, a następnie ją zamknąć)
- problem ze znalezieniem Apple TV (czasami musiałem kilka razy włączać i wyłączać sieć Wi-Fi żeby pojawiła mi się ikonka AirPlay)
- pomimo wyłączenia Wi-Fi, w centrum powiadomień przez kilka sekund wyświetla się ikona AirPlay (tylko raz się zdarzyło że znikła od razu)

Daje kilka screenshotów:

Dodaje obrazki ponownie, tym razem poprawnie. Nie wiem po co została usunięta opcja edytowania postów. Proszę o złączenie tego wpisu z poprzednim.

Dokladnie te bledy były w ios 7 nawet becie i przetrwaly do ios 7.1....czy na prawde nie moga tego naprawic..masakra.

#342 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 posts
Posted 14 March 2014 - 23:42

I nie przyszło Ci do główy sprawdzić co z niej korzysta? Ustawienia > Prywatność > Usługi lokalizacji

No wyobraź sobie, że przyszło i są to dokładnie te same aplikacje, które z niej korzystałem gdy miałem 7.0.6
Stąd moje pytanie.

#343 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 14 March 2014 - 23:48

Jeżeli na 7.0.6 coś korzystało z lokalizacji i ikona się nie wyświetlała, a na 7.1 coś korzysta z lokalizacji i ikona się wyświetla to według mnie bład był w 7.0.6, a naprawiony został w 7.1. W ustawieniach widać, która aplikacja chce ciągle korzystać z lokalizacji i może powinieneś się zainteresować czemu któraś z nich nagle korzysta z niej cały czas? Może któraś z systemowych? Może masz włączony geofencing?

te same aplikacje, które z niej korzystałem

?

#344 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 posts
Posted 15 March 2014 - 00:21

Znalazłem winowajcę i to Google+

#345 bbodex

bbodex
  • 92 posts
  • SkądSkarżysko-Kamienna, PL

Posted 15 March 2014 - 09:52

Miałem identyczny problem co do usług lokalizacji, w moim przypadku winowajcą była apka Mbanku która ciągle w tle namierzała telefon by na bieżąco pokazywać gdzie są najbliższe bankomaty i jakieś inne pierdoły, wyłączenie jej w odświeżaniu w tle rozwiązało problem.

#346 Michał Paluch

Michał Paluch
  • 81 posts
  • SkądKraków, Poland, Poland

Posted 15 March 2014 - 10:13

W moim iPhone 5 nie widać specjalnie bugów. Ilość nagłych restartów systemu na iPadzie Air i iPhone 5 zmalała na razie do 0, zobaczymy co będzie dalej. Nie wiem czy to bug, ale dalej mam problemy z baterią - dosyć szybko się rozładowuje i wyłącza szybciej niż powinna. Wczoraj telefon padł mi przy 23% baterii i domagał się doładowania. Tak jak napisałem w temacie o tym problemie, nie pojawiał się on na iOS 6, zaczęło się od instalacji iOS7. Dodatkowo nie występuje on na moim iPadzie. Toteż nie wiem już sam czy to bateria w moim telefonie czy też jednak iOS szaleje.

#347 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1663 posts

Posted 15 March 2014 - 12:55

Wyłączanie sie telefonu przy 10-20-itp % baterii zwykle oznacza padniętą baterię, miałem tak na 3GS i wymiana jej rozwiązała problem. A że to wyszło przy aktualizacji do iOS 7 to może być akurat zbieg okoliczności, zdarza sie.

#348 iSylwekAirProMini

iSylwekAirProMini
  • 2 posts
  • SkądGliwice, PL

Posted 15 March 2014 - 13:27

hej! mam mały problemik po aktualizacji, w sumie to pierdoła, ale w czymś doskonałym bywa irytująca. w kalendarzu nie da się tygodni przewijać na następne, chyba że najpierw zmieni się na poprzedni to wtedy, (tak jakby wykorzystując impet ruchu w jaki został kalendarz wprawiony :P ) można zmieniać na następne. dodam że mam iPada 2 i na nim to się dzieje (a raczej nie dzieje) :)

#349 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 posts

Posted 15 March 2014 - 15:23

Znając życie napewno pojawi sie jakaś aktualizacja.

#350 kyniu07

kyniu07
  • 37 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 March 2014 - 15:58

U mnie bateria nie urywa:/ włączone tylko 3G, Play ustawiony na sztywno. Przegladanie netu i iMessage:/

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users