Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 7.1 - Dyskusja

• This topic is locked This topic is locked
669 replies to this topic

#351 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 posts
  • Skądopolszczyzna

Posted 16 March 2014 - 09:06

Ktoś już wspominał o bugu z baterią. Po całej nocy rano naładowana do 96%. Dopiero po ponownym podpięciu ładowarki doszło do 100%. (5s 7.1). Te małe zdjęcia to porażka !

#352 jachraniak

jachraniak
  • 168 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 March 2014 - 09:57

Na iPhone 5 system działa bardzo fajnie, bateria trzyma jak trzeba i w ogóle jest przyjemnie, ale mam dwie uwagi. 1) avatar zamiast fotki na cały ekran 2) brak wyświetlania wydarzeń całodziennych w centrum powiadomień.

#353 emeph

emeph
  • 325 posts

Posted 16 March 2014 - 09:58

Też zauważyłem problem z baterią, do 100% doladowywalo po ponownym podpięciu jak i nie do końca wypełniony pasek baterii przy 100%. Po tej nocy tylkp nie mialem problemu, wstałem i wszystko było ok i oby tak zostało ale przy kilku wcześniejszych ładowaniach miałem ww. problemy.

#354 matikte

matikte
  • 13 posts

Posted 16 March 2014 - 10:17

na ich stronie dalej widnieje całe zdjęcie w połączeniach przychodzących ....
oszuści
Dołączona grafika

To jest screen z iOS 7 teraz na dtronie jest iOS 7.1 i tam juz jest pokazany avatar w polaczeniach przychodzacych.
Jak dla mnie porazka !!!

#355 jachraniak

jachraniak
  • 168 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 March 2014 - 10:29

no tak... [ATTACH=CONFIG]20713[/ATTACH]

#356 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 16 March 2014 - 11:03

Będziecie teraz przez cały temat stękać, że zdjęcie Wam się nie wyświetla na cały ekran? Nigdy tego nie używałem, a nawet jakby to jak ktoś dzwoni to odbieram, a nie wpatruję się wieki 'jakie to zdjęcie ładne'.

#357 emeph

emeph
  • 325 posts

Posted 16 March 2014 - 11:26

Ja uważam że był to przyjemny, robiący wrażenie 'bajer' i przede wszystkim nie mogę zrozumieć sensu czemu to zmienili jak po prostu sprawdzało się to dobrze jak było ładne i wszystkim podobało. I nie dam soboe wmówić, że to bez znaczenia, zmiany na gorsze ciężko jest mi tolerować.

#358 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 16 March 2014 - 11:37

Dobrze, ale już o tym DOSKONALE wiemy, nie trzeba przez setki stron o tym pisać.

#359 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 16 March 2014 - 12:18

Mimo, że to wątek o iOS 7.1 na iPhone to napiszę coś o 7.1 na iPad. Mianowicie na iPad Air z iOS 7.0.x kiedy używałem gestu (używam gestu 4 zamiast 5 palców :-) ) by dostać się do MT dość często ikony wpadały w drżenie jak do usunięcia, na iPad 4 to się nie zdarzyło ani razu. Coś było na rzeczy bo po aktualizacji na iPad Air nie mam już z tym absolutnie żadnego problemu a było to dość irytujące. Poza tym oczywiście cieszy uporanie się z szarpaniem przy zamykaniu aplikacji gestem i przeładowywaniem kart w safari. iPhone 4 śmiga sporo lepiej, 5S minimalnie lepiej. Update jak najbardziej na plus, brawo Apple.

#360 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 March 2014 - 13:31

iPad u mnie zaliczył mini restart, tak to nie występują inne problemy.

#361 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1336 posts
Posted 16 March 2014 - 13:39

U mnie na 4S i iOS 7.1 bateria przy rozmowach, muzyce, sms-ach, poszperaniu w telefonie trzyma spokojnie 2 dni. Nie zauważyłem żadnych problemów i nie mam na co narzekać :) Pamiętam, że na początku miałem włączone 3G i bateria ponad dzień trzymała. Jak 3G wyłączyłem spokojnie sięga 2 dni :)

#362 Michał Paluch

Michał Paluch
  • 81 posts
  • SkądKraków, Poland, Poland

Posted 16 March 2014 - 15:28

Wyłączanie sie telefonu przy 10-20-itp % baterii zwykle oznacza padniętą baterię, miałem tak na 3GS i wymiana jej rozwiązała problem. A że to wyszło przy aktualizacji do iOS 7 to może być akurat zbieg okoliczności, zdarza sie.

Dzięki za sugestię. Nie myślałem, że to bateria, bo w moim 3GS po trzech latach trzymała idealnie i nie miałem żadnych problemów, więc myślałem, że w 5 co najmniej tyle wytrzyma. :) Nic to, trzeba będzie przejść się do serwisu.

#363 grzech987

grzech987
  • 387 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 16 March 2014 - 17:13

Dzięki za sugestię. Nie myślałem, że to bateria, bo w moim 3GS po trzech latach trzymała idealnie i nie miałem żadnych problemów, więc myślałem, że w 5 co najmniej tyle wytrzyma. :) Nic to, trzeba będzie przejść się do serwisu.

Ja mam z 5 taka sytuacje iż na 7.0.6 i 7.1 b1-4 bateria chodzi normalnie, zjeżdża do zera i się wyłącza ale na 7.1b5 i oficjalnym wyłącza się przy 7-8%, po ponownym powrocie do 7.0.6 (za czasu 7.1b5) bateria znów normalnie się rozładowywała więc śmiem twierdzić że to jakiś mały bug..źle pokazuje procenty. Problem IM I FT w Orange PL nadal nie rozwiązany niestety, brak aktywacji.

#364 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 March 2014 - 17:44

U mnie na 4S i iOS 7.1 bateria przy rozmowach, muzyce, sms-ach, poszperaniu w telefonie trzyma spokojnie 2 dni. Nie zauważyłem żadnych problemów i nie mam na co narzekać :) Pamiętam, że na początku miałem włączone 3G i bateria ponad dzień trzymała. Jak 3G wyłączyłem spokojnie sięga 2 dni :)

Na iphone4s z 3G bateria trzymała Ci ponad tydzień?

- - - Połączono posty - - -

Ok już widzę, chodziło o jeden dzień.

#365 brachu

brachu
  • 83 posts

Posted 16 March 2014 - 17:47

Ja mam z 5 taka sytuacje iż na 7.0.6 i 7.1 b1-4 bateria chodzi normalnie, zjeżdża do zera i się wyłącza ale na 7.1b5 i oficjalnym wyłącza się przy 7-8%, po ponownym powrocie do 7.0.6 (za czasu 7.1b5) bateria znów normalnie się rozładowywała więc śmiem twierdzić że to jakiś mały bug..źle pokazuje procenty. Problem IM I FT w Orange PL nadal nie rozwiązany niestety, brak aktywacji.

Ja nie moglem aktywowac im i ft gdy nie zgadzala sie strefa czasowa ;-) sprawdz to .

#366 grzech987

grzech987
  • 387 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 16 March 2014 - 18:05

Ja nie moglem aktywowac im i ft gdy nie zgadzala sie strefa czasowa ;-) sprawdz to .

Warszawa więc dobra, już to sprawdzałem.

#367 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1663 posts

Posted 16 March 2014 - 18:19

Na mojej Czwórce bateria trzyma tak samo. Warto zrobić raz na miesiąc dwa "kalibracje" czyli rozładować do zera aż tel się wyłączy, po czym naładować do pełna (to akurat nie bajka, Apple samo o tym pisze gdzieś tam w FAQach). Co do tych małych zdjeć - na 4 przynajmniej ekran odbierania nie laguje jak wcześniej...

#368 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 16 March 2014 - 19:07

Będziecie teraz przez cały temat stękać, że zdjęcie Wam się nie wyświetla na cały ekran? Nigdy tego nie używałem, a nawet jakby to jak ktoś dzwoni to odbieram, a nie wpatruję się wieki 'jakie to zdjęcie ładne'.

Dzwonią pewnie sami do siebie i oglądają...

#369 Eryk Bączkiewicz

Eryk Bączkiewicz
  • 7 posts
  • SkądWrześnia

Posted 16 March 2014 - 19:10

Jeśli się nie myle to iOS 7 ma parę bugów, które pozwalają np. normalnie korzystać z telefonu, gdy ten jest zablokowany :)

#370 michas86

michas86
  • 380 posts
  • SkądWrocław

Posted 16 March 2014 - 19:39

niestety problemu nie udało mi się rozwiązać i mimo, że już nie obchodzi mnie czy zdjęcie mam małe czy duże to generalnie nie mam ich w ogóle kiedy ktoś do mnie dzwoni a w kontaktach edytowałem, na nowo kadrowałem i przypisywałem zdjęcia. Pojawiają się tylko wtedy kiedy ja dzwonię, bądź już podczas rozmowy (i tu obojętnie czy ktoś czy ja dzwoniłem). Generalnie robiłem restore, ale to nic nie pomogło.. :/ Poza tym, nie mam innych problemów z 7.1

#371 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 168 posts
  • SkądGdańsk

Posted 16 March 2014 - 22:50

Postanowili usunąć zdjęcie pełno ekranowe i zastąpić to miniaturką zdjęcia w jakiejś kuleczce. Jak zwykle te *izdy więdzą lepiej czego chce użytkownik i wprowadzają takie zmiany, zamiast dopisać linijkę kodu więcej i dać możliwość wyboru pełny ekran/małe zdjęcie... W moich oczach iOS się skończył. Nie mogę się doczekać kiedy pozbędę się 5S na rzecz Galaxy S5...

#372 EMU

EMU
  • 2373 posts

Posted 17 March 2014 - 07:20

Postanowili usunąć zdjęcie pełno ekranowe i zastąpić to miniaturką zdjęcia w jakiejś kuleczce. Jak zwykle te *izdy więdzą lepiej czego chce użytkownik i wprowadzają takie zmiany, zamiast dopisać linijkę kodu więcej i dać możliwość wyboru pełny ekran/małe zdjęcie...

W moich oczach iOS się skończył. Nie mogę się doczekać kiedy pozbędę się 5S na rzecz Galaxy S5...

Kilka osób płaczących na małym zdjęciem ma być wyznacznikiem tego co ludzie oczekują? WOW! A nie zastanawiałeś się, żeby już nie sprzedać 5S? Teraz pewnie bardzo straci przez to małe zdjęcie na wartości, jak się użytkownicy zorientują. Sprzedawaj nie zastanawiaj się, a przy okazji przestaniesz nas tu męczyć :P Forum samsunga już czeka na Ciebie :P

#edit czemu znów nie działa? chciałem poprawić literówki….

… na małym - nad małym…
… żeby już nie sprzedać 5S? - żeby już sprzedać 5S ...

#373 andrzejos012

andrzejos012
  • 150 posts

Posted 17 March 2014 - 07:25

Postanowili usunąć zdjęcie pełno ekranowe i zastąpić to miniaturką zdjęcia w jakiejś kuleczce. Jak zwykle te *izdy więdzą lepiej czego chce użytkownik i wprowadzają takie zmiany, zamiast dopisać linijkę kodu więcej i dać możliwość wyboru pełny ekran/małe zdjęcie...

W moich oczach iOS się skończył. Nie mogę się doczekać kiedy pozbędę się 5S na rzecz Galaxy S5...

Ta...idź i kup to lagujące urządzenie bo masz małe zdjęcia kontaktów...brawo decyzji, to ja chyba się powieszę bo nie widzę kto do mnie dzwoni OMG czemu?!?!

#374 MC_

MC_
  • 6982 posts

Posted 17 March 2014 - 07:58

Kolejna histeria na forum, tym razem z powodu małego zdjęcia.

#375 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 17 March 2014 - 08:54

Ta...idź i kup to lagujące urządzenie bo masz małe zdjęcia kontaktów...brawo decyzji, to ja chyba się powieszę bo nie widzę kto do mnie dzwoni OMG czemu?!?!

Nie do końca tak jest... Skoro ktoś się przyzwyczaił do czegoś dobrego, a Apple jak to Apple- nie daje wyboru że możesz sobie ustawić czy chcesz duże zdjęcia, czy miniaturki tylko wie lepiej- nie należy się człowiekowi dziwić. Może to kropla, która przelała czarę goryczy? Mnie się też to nie podoba, tak samo jak okrągłe przyciski do odbierania/ zaczynania rozmów. Powoli się iOSowi zbiera i u mnie, choć od początku i pierwszego iP mam telefon od Apple.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users