Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7.1 - Dyskusja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
669 odpowiedzi w tym temacie

#276 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 12 marca 2014 - 22:37

Animacja przy zmianie orientacji z wysuniętą klawiaturą jest już płynna na 5S, ale na 4S nadal przycina.

#277 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 12 marca 2014 - 22:39

Ja nie odczułem zmian w szybkości miedzy 7.0 a 7.1 jedynie przyspieszono efekt paralaksy.

#278 skarekrow

skarekrow
  • 33 postów

Napisano 13 marca 2014 - 00:05

Bateria leci jak szalona na mojej 5... odlaczylem z ladowarki na 100%, wszedlem na forum, appstore na 15 sekund, odpalilem fb messengera i juz mam 97%

#279 wieslawo

wieslawo
  • 3 700 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 13 marca 2014 - 00:27

@303. To nie jest problem wydumany. W poprzednich wersjach takiego problemu nie było. Nowe systemy, zwłaszcza pisane z takim komfortem jaki ma Apple, ich system ch sprzęt ich daty premiery, tak trywialnych problemów z optymalizacją mieć nie mogą bo świadczy to o bylejakości pracy nad tym systemem. Dowodzi tego zresztą wydawanie tego systemu. 7.0 + 6 bet, w których zachodziły zmiany nawet na poziomie...interfejsu. Świadczy to o tym, że 7.0 był wypuszczony byle jaki, nieprzemyślany, nieprzetestowany a optymalizacja przez pół roku tylko to potwierdza. Coś takiego jak płynność systemu, jeśli sprzęt jest wspierany powinna być nienaganna. Aplikacje mogą się dłużej otwierać, detale/efekty mogą być ograniczone dla uzyskania płynności jeśli trzeba to zrobić. A ak było wszyscy wiemy.

#280 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 13 marca 2014 - 05:22

Co prawda założyłem osobny temat odnośnie problemów z aktywacją iMessage/FaceTime na nju mobile (czyli po sieci Orange), ale odpisze tu - to byłoby może i wytłumaczenie, ale na iPhonie 4 jest tylko 3G/Edge i w obu przypadkach też aktywacja się nie udaje (na karcie Playa natomiast bezproblemowo)...

+ to co napisał sereksztum

- - - Połączono posty - - -

oraz: na liście połączeń po zalogowaniu na stronie nju mobile, mam pełno pozycji "blokada sms" za 0pln - pewnie to jest właśnie powód dla którego usługa nie chce się aktywować

Faktycznie sprawdziłem na drugiej karcie i jest 4g ale aktywować się wciąż nie chce, karty mam nowe, wymienione, softy czyste wgrane w dfu i nowa konfiguracja. Wszystkie blokady na numerze wyłączane, w bilingach ciągle SMS do UK wychodzi i na tym koniec, podobno nie powinni to iść jako zwykły SMS a wiadomość sieciowa ale ile w tym prawdy jest to nie wiem, przydałby się Iphone bez 7.1 ale wszystkie ispoty już zaktualizowały.

Nie wiem dlaczego nie mogę edytować...
Chciałem dodać jeszcze ze w Orange nie można iść poprószy zrobić duplikatu jak w play, idziesz mówisz nowa karta biorą pierwsza lepsza, w Orange musi to być odpowiednia i może po prostu na niektórych typach to nie działa, ja jedna mam HLR23 czy jakoś tak a druga 29 i na obu nie chce się aktywować.

#281 dusz3k

dusz3k
  • 4 postów

Napisano 13 marca 2014 - 10:05

mam pytanie do posiadaczy ip 4. jak wyglada sprawa baterii na 7.1 ? jest tak samo jak na sofcie 6 czy gorzej?

#282 MC_

MC_
  • 6 982 postów

Napisano 13 marca 2014 - 10:13

Ja zbytnich różnic nie widzę.

#283 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 13 marca 2014 - 10:55

Używałem iOS 7.1 od pierwszej Bety. Na moim iPhone 5S różnica w działaniu jest. Z baterią nie mam żadnych problemów,a iPad mini trzyma 10h lekko. Co do iPhone 4. Prawdą jest,że działa dużo,dużo lepiej. Z baterią jest tak samo jak przed aktualizacją, 7-8h w użyciu co jest wynikiem dobrym. A telefon wciąż ma ori baterię.

#284 bbodex

bbodex
  • 92 postów
  • SkądSkarżysko-Kamienna, PL

Napisano 13 marca 2014 - 11:31

Bateria na IP4 IOS 7.1: [ATTACH=CONFIG]20676[/ATTACH] Na 7.0.X musiałem telefon ładować co noc, bo inaczej rano przywitałby mnie komunikat o 20% stanie baterii. Odpięty telefon od pełnego nałądowania wczoraj ok godziny 9-tej, jak widać o 11:25 pokazuje 45%, przy ciągłym włączonym 3g i słuchanie muzyki przez ok 3-4 godziny, co jest wg mnie wynikiem godnym podziwu!

#285 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 13 marca 2014 - 11:34

Robiłem dziewczynie update do 7.1 na iP 4 8GB. Jest znaczna poprawa w szybkości działania. Teraz ma wyłączone redukuj kontrast i ruch (wcześniej było włączone bo w przeciwnym wypadku nie dało się telefonu używać).

#286 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 13 marca 2014 - 12:45

no to jedni piszą ze mocno pogorszyła się sprawa baterii, inni wręcz przeciwnie. zaraz ktoś napisze, że prawda leży po środku i, ze identycznie mu trzyma HAHAHA

#287 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 13 marca 2014 - 13:03

Efekt placebo.

#288 15051973

15051973
  • 33 postów

Napisano 13 marca 2014 - 13:07

Ja nie miałem problemu z aktywacją iMessage i FaceTime w Orange. Aktualizowałem wszystkie isprzęty do 7.1, przy czym Ipad mini jest na kartę w playu, iphone 5 (żony) w orange i moja 4eska też w orange. Po wgraniu nowego softu, odtworzenia sprzętów jako nowe, potem jeszcze zerowanie ustawień i odtworzenia z kopii zapasowej z icloud wszystko działa jak należy. Przy konfiguracji iphony podały komunikat o nowym sofcie operatora. Potwierdziłem aktualizację i już. Po przywróceniu wszystkich aplikacji FaceTime i iMessage na WSZYSTKICH urządzeniach działa tak jak przed aktualizacją czyli bardzo dobrze. Wszystko jest aktywne. Ogólnie 7.1 to dobry update, bateria rzeczywiście jakby minimalnie szybciej schodziła - zwłaszcza podczas używania telefonu ale jeszcze muszę się temu przyjrzeć. Odnoszę wrażenie natomiast, że u mnie na 4S i iPadzie mini klawiatura i ekran przy zmianie orientacji wcale nie laguje.

#289 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 marca 2014 - 13:27

https://www.dropbox....13 13.24.13.png

#290 grzech987

grzech987
  • 387 postów

Napisano 13 marca 2014 - 13:27

Ja nie miałem problemu z aktywacją iMessage i FaceTime w Orange. Aktualizowałem wszystkie isprzęty do 7.1, przy czym Ipad mini jest na kartę w playu, iphone 5 (żony) w orange i moja 4eska też w orange. Po wgraniu nowego softu, odtworzenia sprzętów jako nowe, potem jeszcze zerowanie ustawień i odtworzenia z kopii zapasowej z icloud wszystko działa jak należy. Przy konfiguracji iphony podały komunikat o nowym sofcie operatora. Potwierdziłem aktualizację i już. Po przywróceniu wszystkich aplikacji FaceTime i iMessage na WSZYSTKICH urządzeniach działa tak jak przed aktualizacją czyli bardzo dobrze. Wszystko jest aktywne.
Ogólnie 7.1 to dobry update, bateria rzeczywiście jakby minimalnie szybciej schodziła - zwłaszcza podczas używania telefonu ale jeszcze muszę się temu przyjrzeć. Odnoszę wrażenie natomiast, że u mnie na 4S i iPadzie mini klawiatura i ekran przy zmianie orientacji wcale nie laguje.

Też odtwarzałem, i bez kopii zapasowej iMessage działa tylko na appleid a numer telefonu z żadnej karty Orange się nie dodaje, na kartach innych operatorów działa wyśmienicie. Może powiedz jaki masz plan taryfowy, sama nazwa taryfy bez kwoty oczywiście, może problem leży w kilku taryfach po prostu, mi się tak dzieje na Pantera2, Orange Free, Smart Plan Halo.

#291 15051973

15051973
  • 33 postów

Napisano 13 marca 2014 - 14:20

Moja taryfa jest sprzed dwóch lat (w lipcu kończy mi się umowa ale wiem że aneks podpisałem już w grudniu 2011 ; w drodze wyjątku dla klienta z dużym stażem od poczatku istnienia sieci orange a właściwie wtedy to była Idea ; posługującym się jeszcze wcześniej centertelowskim benefonem) i chyba już jako taka taryfa, o tej nazwie nie występuje : nazywa (ła) się Optymalny 450 z Internetem
Żona też jest w orange i posiada coś co się nazywa Smart Plan. Mam jeszcze iPada na kartę w Play.
Wszystko zrobiło się z automatu i działa pomiędzy tymi trzema urządzeniami (obojętne czy pod WIFI czy pod zasięgiem 3G/4G ; bo moj 4S nie ma LTE a iPad mini i piątka żony owszem).Tylko w przypadku orange pojawił się komunikat o nowej wersji oprogramowania operatora, którą podczas stawiania obu ipków pobrałem.

#292 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 13 marca 2014 - 14:24

Też odtwarzałem, i bez kopii zapasowej iMessage działa tylko na appleid a numer telefonu z żadnej karty Orange się nie dodaje, na kartach innych operatorów działa wyśmienicie. Może powiedz jaki masz plan taryfowy, sama nazwa taryfy bez kwoty oczywiście, może problem leży w kilku taryfach po prostu, mi się tak dzieje na Pantera2, Orange Free, Smart Plan Halo.

Pan z Orange Polska pisze na Twitterze że z ich strony wszystko jest ok, bo przecież SMSy wychodzą i że należy wyłączyć i włączyć Facetime. Ot pomoc ! Niech to powie moim 64 SMSom aktywacyjnym. Tyle dobrze że jak kobitka na infolinii nie każe odinstalowac i zainstalować Facetime ponownie ;)

#293 grzech987

grzech987
  • 387 postów

Napisano 13 marca 2014 - 14:26

Pan z Orange Polska pisze na Twitterze że z ich strony wszystko jest ok, bo przecież SMSy wychodzą i że należy wyłączyć i włączyć Facetime. Ot pomoc ! Niech to powie moim 64 SMSom aktywacyjnym. Tyle dobrze że jak kobitka na infolinii nie każe odinstalowac i zainstalować Facetime ponownie ;)

Jaką masz taryfe?

#294 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 13 marca 2014 - 14:28

Jaką masz taryfe?

Smart Plan (chyba Multi- ten za 159pln)

#295 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 13 marca 2014 - 14:32

Problem może równie dobrze leżeć po stronie Apple i np coś się sypnęło w systemie u nich i zle identyfikuje np. konkretne prefixy numerów...

#296 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 13 marca 2014 - 15:02

7.1 na 4S przy użytkowaniu 11 godzin ciągnie już 1 dzień 7 godzin. W ten czas muzyka, dużo sms-ów, dużo rozmów. Przyznam, że na 7.0.6 tak ni ebyło, a tu jeszcze 15% mi zostało :)

#297 wojtekrk

wojtekrk
  • 95 postów

Napisano 13 marca 2014 - 15:16

7.1 na 4S przy użytkowaniu 11 godzin ciągnie już 1 dzień 7 godzin. W ten czas muzyka, dużo sms-ów, dużo rozmów. Przyznam, że na 7.0.6 tak ni ebyło, a tu jeszcze 15% mi zostało :)

Jak to jest możliwe ? Mój 4S bez 3G i z wyłączanym wifi (gdy nieużywane) wytrzymuje max 5h u użyciu. Pewnie muzyka tak nabiła ten czas

#298 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 13 marca 2014 - 15:25

Nie mam 3G włączonego, od ostatniego odłączenia telefonu muzyki słuchałem 4-5 godzin, 3 godziny rozmów, ok 40 sms-ów, poszperanie za czymś i tyle :)

#299 grzech987

grzech987
  • 387 postów

Napisano 13 marca 2014 - 15:52

Smart Plan (chyba Multi- ten za 159pln)

Czy w ustawienia->telefon wyświetla się Twój numer, mi nie, dopisałem sam z +48 ale nadal się nie aktywuje..

#300 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 13 marca 2014 - 15:56

Wyświetla się w kontaktach normalnie z +48

I u mnie nie było nigdy problemu z aktywacją niczego :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych