Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7.1 - Dyskusja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
669 odpowiedzi w tym temacie

#226 prosc24

prosc24
  • 10 postów

Napisano 11 marca 2014 - 22:40

W centrum sterowania pokazał mi sie skrót do Facebook. W 7.0.6 tego nie było. Pod suwakiem od jasności jest napis Facebook da sie to jakos wyłączyć?

#227 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 11 marca 2014 - 23:04

ja jestem zadowolony, wszystko działa tak jak powinno od iOS 7 a nie dopiero od 7.1. Jedyne co mnie wkurza, to te przyciski odbierania i zakończenia rozmowy, które zazwyczaj można było "wcisnąć" na czuja.

Uwierz mi, że teraz też można wciskać na czuja.

#228 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 11 marca 2014 - 23:17

W centrum sterowania pokazał mi sie skrót do Facebook. W 7.0.6 tego nie było. Pod suwakiem od jasności jest napis Facebook da sie to jakos wyłączyć?

Tak. Wystarczy zmienić aplikację generującą dźwięk, np. na "Muzyka"

#229 Kts

Kts
  • 109 postów

Napisano 11 marca 2014 - 23:24

Jestem w pozytywnym szoku jak to pieknie biega na straje 4 (update z 6)…:) Male pytanie. Zupelnie zniknelo kasowanie(usun) prze slide w prawo np.usuniecie z skrzynki wiadomosci calego odbiorcy. Czy mozna to gdzies wlaczyc?

#230 kurdzio

kurdzio
  • 14 postów

Napisano 11 marca 2014 - 23:26

Jestem w pozytywnym szoku jak to pieknie biega na straje 4 (update z 6)…:)
Male pytanie. Zupelnie zniknelo kasowanie(usun) prze slide w prawo np.usuniecie z skrzynki wiadomosci calego odbiorcy.
Czy mozna to gdzies wlaczyc?

Opcja dalej działa, przesuwasz w lewo :)

#231 Kts

Kts
  • 109 postów

Napisano 11 marca 2014 - 23:29

Dzieki Kurdzio.

#232 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 12 marca 2014 - 07:28

Też mam problem z iMessage i Facetime zarówno na iphone 5 jak i 4s oraz 4, sieć OrangePL. Dwa telefony, jeden po restore z dfu więc czysty, drugi update. W każdym dwa różne numery OrangePL, wisi na czekam na aktywacje, karty zamieniałem nic to nie pomogło, po włożeniu karty t-mobile tak samo ale jak włożę kartę play to już wszystko działa.. Sprawdzałem bilingi, wysyła się sms do UK, tyle razy ile przełączałem włącz tyle sms… Jedna karta jest zupełnie nowa, dwa dni temu odebrałem duplikat. Wszystkie resety, restore itp nie pomagają, chyba to jest jakiś błąd apple skoro sms się wysyła na ich serwery i trzeba poczekać bo cóż więcej zrobić.

#233 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 marca 2014 - 08:21

Wracając do kółeczek i małych zdjęc.. czy ktoś może mi powiedzieć jak ktos do Was dzwoni i obojętnie czy macie zablokowany telefon czy też nie pojawia Wam się te malutkie zdjęcie w prawym górym rogu? U mnie się nie pojawia, tylko w momencie kiedy juz odbiorę rozmowę badź jak ja dzwonię do kogoś to wskakuje od razu. Nie wiem czy to jakis bug czy coś...

#234 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 12 marca 2014 - 08:58

Wracając do kółeczek i małych zdjęc.. czy ktoś może mi powiedzieć jak ktos do Was dzwoni i obojętnie czy macie zablokowany telefon czy też nie pojawia Wam się te malutkie zdjęcie w prawym górym rogu? U mnie się nie pojawia, tylko w momencie kiedy juz odbiorę rozmowę badź jak ja dzwonię do kogoś to wskakuje od razu. Nie wiem czy to jakis bug czy coś...

U mnie to samo było, jak ktoś dzwonił to był tylko napis, żadnego zdjęcia. Musisz w kontaktach ustawić jeszcze raz zdjęcie, ewentualnie dać "edycja" i kadruj zdjęcie. Po tym zabiegu, będzie miniatura zdjęcia w rogu jak ktoś będzie dzwonił.

#235 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 12 marca 2014 - 09:04

Też mam problem z iMessage i Facetime zarówno na iphone 5 jak i 4s oraz 4, sieć OrangePL. Dwa telefony, jeden po restore z dfu więc czysty, drugi update. W każdym dwa różne numery OrangePL, wisi na czekam na aktywacje, karty zamieniałem nic to nie pomogło, po włożeniu karty t-mobile tak samo ale jak włożę kartę play to już wszystko działa.. Sprawdzałem bilingi, wysyła się sms do UK, tyle razy ile przełączałem włącz tyle sms… Jedna karta jest zupełnie nowa, dwa dni temu odebrałem duplikat. Wszystkie resety, restore itp nie pomagają, chyba to jest jakiś błąd apple skoro sms się wysyła na ich serwery i trzeba poczekać bo cóż więcej zrobić.

U mnie z rana - "Aktywacja nie powiodła się. Spróbuj jeszcze raz". Na bilingach widzę że smsy aktywujące wychodzą. Całe szczęście że nie trzeba za to płacić. Oczywiście po AppleID zarówno FT jak i IM śmigają.

#236 MC_

MC_
  • 6 983 postów

Napisano 12 marca 2014 - 09:12

Gdy znajoma jakiś czas temu robiła zerowanie i wybrała "jako nowy" to miała w Plusie podobny problem. Po 2 dniach poszło. Soft 7.0.4.

#237 naughtydog

naughtydog
  • 132 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 marca 2014 - 10:11

Rzeczywiście 7.1 wygląda na szybszy. Niestety najwyraźniej odbiło się to kosztem pełnoekranowego zdjęcia osoby dzwoniącej. Te okrągłe zdjątka są żenujące. Z tego co zauważyłem to nie poradzono sobie też z lagiem podczas animacji przejścia do trybu landscape z włączoną klawiaturą. Reszta póki co wygląda solidnie.

#238 bbodex

bbodex
  • 92 postów
  • SkądSkarżysko-Kamienna, PL

Napisano 12 marca 2014 - 10:22

A mi akurat te małe zdjęcia o wiele bardziej pasują, niż wielkie zdjęcia na cały ekran na których i tak ... było widać! Poza tym o co wy robicie aferę ?! Co wy jak ktoś dzwoni to się wpatrujecie w telefon, bo jest ładne zdjęcie ?! Ja osobiście odbieram wtedy telefon i nawet na to nie zwracam uwagi, bo od oglądania tego to są "Zdjęcia" O.o . Od składania zażaleń jest oficjalna strona apple, nie raz tutaj już było napisane o tym i proszę, dajcie sobie spokój, bo człowieka już mdlić zaczyna od ciągłego lamentu "Ooo te małe zdjęcia są złe, o jakie brzydkie, itd itp" zupełnie jakbyście bez tego nie mogli odebrać po prostu telefonu!

#239 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 12 marca 2014 - 10:43

Jak ktoś narzekał długo to trudno mu wyhamować - szuka więc kolejnych powodów do narzekania.

#240 naughtydog

naughtydog
  • 132 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 marca 2014 - 10:43

Wcześniej był wybór i każdy miał to co chciał. To, że Tobie coś pasuje, nie znaczy, że inni mają się z tym zgodzić. Weź coś na mdłości i ból dupy, korzystaj z małych zdjęć, a na koniec nie udzielaj się w temacie, do którego nic nie wnosisz.

#241 martinez.

martinez.
  • 23 postów

Napisano 12 marca 2014 - 10:44

Od tej aktualizacji zauważyłem, że telefon w trakcie uśpienia przechodzi z Wi-Fi na 3G (będąc cały czas w zasięgu Wi-Fi). Wystarczy nacisnąć home i znów wraca do Wi-Fi. Czy tak było zawsze i dopiero teraz zauważyłem (mam iphone od niedawna), czy jednak ten upgrade zaważył? Czyżby 3G korzystniej wpływało na żywot baterii aniżeli Wi-Fi? Do tej pory uważałem, że jest na odwrót...

#242 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 12 marca 2014 - 10:48

Czyżby 3G korzystniej wpływało na żywot baterii aniżeli Wi-Fi? Do tej pory uważałem, że jest na odwrót...

Któryś z Użytkowników pisał w innym temacie że Wi-Fi jest bardziej prądożerne niż 3G.

#243 MC_

MC_
  • 6 983 postów

Napisano 12 marca 2014 - 10:49

Na moim iP4 jest tak od dawna.

#244 imn

imn
  • 333 postów

Napisano 12 marca 2014 - 11:02

Na 4s momentami działa wolniej od 7.0.6 i dłużej się teraz wybudza...

#245 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 12 marca 2014 - 11:03

Któryś z Użytkowników pisał w innym temacie że Wi-Fi jest bardziej prądożerne niż 3G.

Apple zeznaje odwrotnie.

#246 martinez.

martinez.
  • 23 postów

Napisano 12 marca 2014 - 11:09

Skoro tak jest, to jak wytłumaczyć to rozwiązanie? I czy naprawdę jesteście pewni, że to już było?

#247 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 12 marca 2014 - 11:14

Skoro tak jest, to jak wytłumaczyć to rozwiązanie? I czy naprawdę jesteście pewni, że to już było?

Do sieci komórkowej telefon musi być podłączony cały czas, a wifi jest potrzebne tylko jak użytkownik korzysta z internetu - jedną z tych rzeczy można w okresie bezczynności wyłączyć i właśnie dlatego wifi jest wyłączane.

#248 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 12 marca 2014 - 11:33

Od tej aktualizacji zauważyłem, że telefon w trakcie uśpienia przechodzi z Wi-Fi na 3G (będąc cały czas w zasięgu Wi-Fi). Wystarczy nacisnąć home i znów wraca do Wi-Fi. Czy tak było zawsze i dopiero teraz zauważyłem (mam iphone od niedawna), czy jednak ten upgrade zaważył? Czyżby 3G korzystniej wpływało na żywot baterii aniżeli Wi-Fi? Do tej pory uważałem, że jest na odwrót...

U mnie w trybie uśpienia Wifi jest cały czas włączone. Na poprzednim sofcie zdarzyło mi się raz, że pracy IP5S wyłączał Wifi ale teraz jest OK. To jest chyba zależne od "odświeżania w tle" - ja mam włączone i wifi jest cały czas aktywne.

#249 ajed76

ajed76
  • 249 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 marca 2014 - 12:03

Mój 4S nabrał skrzydeł. Niestety bateria ucieka zdecydowanie szybciej.

#250 tomek1574

tomek1574
  • 145 postów

Napisano 12 marca 2014 - 13:14

Wcześniej był wybór i każdy miał to co chciał. To, że Tobie coś pasuje, nie znaczy, że inni mają się z tym zgodzić. Weź coś na mdłości i ból dupy, korzystaj z małych zdjęć, a na koniec nie udzielaj się w temacie, do którego nic nie wnosisz.

Twoja wypowiedź wnosi bardzo dużo.Masz problemy gastryczne!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych