Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7.1 - Dyskusja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
669 odpowiedzi w tym temacie

#201 kubbach

kubbach
  • 80 postów

Napisano 11 marca 2014 - 19:40

Nie sadze ze evaders wydawaliby jb krótko przed premiera 7.1. Wg mnie maja jakiegoś asa w zanadrzu i niedługo jb sie pojawi :) zeby nie było offtopu, na ip5 znaczna poprawa szybkości, polecam update.

#202 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 11 marca 2014 - 19:48

Wiecie jak wyłączyć pogrubienie czcionki podczas pisania wiadomości? Przed aktualizacją były niepogrubione, po aktualizacji zwiększyły swoją szerokość. Ktoś w tym temacie pisał, żeby wyłączyć w "Dostępność" pogrubienie czcionki, lecz nigdy nie miałem tej opcji włączonej i w tym momencie również jest wyłączona, a czcionka nadal jest grubsza.

Jakieś pomysły jak wrócić do starej klawiatury?

Pogrubiona czcionka pojawiła się w którejś becie i nie da się tego wyłączyć. Przyzwyczaisz się.

#203 Rafgan

Rafgan
  • 36 postów
  • SkądGliwice

Napisano 11 marca 2014 - 19:57

Nie chcę jeszcze zapeszać, ale wygląda na to, że problem z baterią zniknął. Normalnie to przy 20% często padała bateria, a teraz leci powoli w dół. Też mi się wydaje, że na mojej 5-ce jakby szybciej system chodził.

#204 burczybass-0636a41136

burczybass-0636a41136
  • 473 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 11 marca 2014 - 20:05

Czytam te achy i ochy i sie nie moge nadziwić. Trzeba powiedziec jedno 7.1 działa duzo lepiej niz 7.0.x (mam porównanie z phone4, 4s, ipad 3 i 4) ale nie przesadzałbym z tymi demonami prędkości.
Jedno co zostało zwalone na max to opcja Redukuj ruch. Do tej pory miałem to wyłączone. Większość efektów "ruchomych" było wyłączonych przez co system działa szybciej, multitasking miał płynne przejścia. Teraz jak sie to wyłączy to jakieś skakajace okienka, mocno uciążliwe na ipadzie. W związku z tym trzeba włączyć animacje i przez to wg mnie jest gorzej.
Opcja Zmniejsz przezroczystość tez jest obecnie gorzej zrobiona.

Hej.
No ale teraz możesz wyłączyć animacje " ruszającej sie tapety" w ustawieniach tapety. ( podczas wyboru tapety pojawiła sie ta opcja ). Reszta animacji pozostaje bez zmian wtedy.
Pozdrawiam.

#205 Kanabi

Kanabi
  • 19 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 11 marca 2014 - 20:30

U mnie na 4s brakuje tapet w "Fotosy" jak i wkurzający jest ten szary pasek w docku którego nijak nie idzie wyłączyć (jedynie przyciemnić) dla mnie wygląda to okropnie. Poza tym wszystko okej.

#206 tzk

tzk
  • 172 postów

Napisano 11 marca 2014 - 20:33

Hej.
No ale teraz możesz wyłączyć animacje " ruszającej sie tapety" w ustawieniach tapety. ( podczas wyboru tapety pojawiła sie ta opcja ). Reszta animacji pozostaje bez zmian wtedy.
Pozdrawiam.

Wcześniej mozna było wyłączyć "wypływajace" animacje, ktore powodują spowolnienia, teraz mozna wyłączyć wszystkie lub nic.

#207 grzes1213

grzes1213
  • 72 postów

Napisano 11 marca 2014 - 21:08

czy można ustawić polskie święta w kalendarzu?

#208 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 11 marca 2014 - 21:14

No właśnie...co z polskimi świętami? Wychodzi na to, że apple znowu ma nas w czarnej dziurze....

#209 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 11 marca 2014 - 21:25

Może ktoś wreszcie napisze jak jest u Was z Facetime i iMessage ??? Zrobiłem instalkę na czysto. Telefon 5S, sieć Orange. FT i iM działają, owszem, ale można się do mnie dostukać tylko po e-mailach. NIE pokazuje mi się tam numer telefonu do "zaptaszkowania", jak było w poprzedniej wersji systemu. Mam za to nieustająco- "czekam na aktywację" ... i numeru tam nadal nie ma. Jakieś pomysły? Tylko nie proponujcie mi telefonu do Orange, bo dziś rozmawiałem z jedną panią i się załamałem. Najpierw kazała mi odinstalować i zainstalować na nowo FT i iMessage, hahaha. Potem mówiła że "przecież ONI mają iPhone'y, pójdzie sprawdzić i oddzwoni". Oczywiście nie oddzwoniła. Pewnie mają też konta i logują się swoim Apple ID żeby cokolwiek takiego sprawdzić ? Nie sądzą że nawet wiedzą co to AppleID ;) Żenada. Jak jest u Was z FT i iM ?

#210 robertolix

robertolix
  • 89 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 marca 2014 - 21:27

Może ktoś wreszcie napisze jak jest u Was z Facetime i iMessage ??? Zrobiłem instalkę na czysto. Telefon 5S, sieć Orange. FT i iM działają, owszem, ale można się do mnie dostukać tylko po e-mailach. NIE pokazuje mi się tam numer telefonu do "zaptaszkowania", jak było w poprzedniej wersji systemu. Mam za to nieustająco- "czekam na aktywację" ... i numeru tam nadal nie ma. Jakieś pomysły? Tylko nie proponujcie mi telefonu do Orange, bo dziś rozmawiałem z jedną panią i się załamałem. Najpierw kazała mi odinstalować i zainstalować na nowo FT i iMessage, hahaha. Potem mówiła że "przecież ONI mają iPhone'y, pójdzie sprawdzić i oddzwoni". Oczywiście nie oddzwoniła. Pewnie mają też konta i logują się swoim Apple ID żeby cokolwiek takiego sprawdzić ? Nie sądzą że nawet wiedzą co to AppleID ;) Żenada. Jak jest u Was z FT i iM ?

Wyłącz i włącz iMessage jeśli to nie pomoże to wyłącz i włącz tel i ponownie spróbuj a jeśli to również nie pomoże to wyzeruj ustawienia sieciowe.

#211 Eldorado99

Eldorado99
  • 86 postów

Napisano 11 marca 2014 - 21:28

Czy Wam też w 5s przestało działać na wersji 7.1 automatyczne dostosowanie jasności?

#212 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 11 marca 2014 - 21:32

Można, wystarczy mieć konto na gmailu i w googlowym kalendarzu uruchomić wyświetlanie polskich świat. Następnie synchronizujemy z kalendarzem w iPhonie i działa.

#213 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 11 marca 2014 - 21:34

Wyłącz i włącz iMessage jeśli to nie pomoże to wyłącz i włącz tel i ponownie spróbuj a jeśli to również nie pomoże to wyzeruj ustawienia sieciowe.

Robiłem i jedno i drugie ze 20 razy i nic.

#214 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 11 marca 2014 - 21:49

Zrób restore od nowa. U mnie na 5S nie ma takich problemów, FaceTime i iMessage działa z wszelkimi możliwymi opcjami.

#215 dudek_t

dudek_t
  • 72 postów
  • SkądBielsk Podlaski

Napisano 11 marca 2014 - 21:57

Nareszcie przywrócili widok wydarzeń w widoku miesiąca!!! Co im przyszło do głowy żeby to usuwać w 7.0.x to nie mam pojęcia. Reszta zmian jest nic nie znacząca choć te ikonki do odbierania/kończenia rozmów są zdecydowanie za małe.

#216 RitraX

RitraX
  • 56 postów

Napisano 11 marca 2014 - 21:57

Macie również wy wrażenie, że animacja wychodzenia z apki klatkuje? Dzisiaj porównałem z kumplem, który miał iOS 7.0.6 i tam animacje wydawały mi się płynniejsze.Robiłem restore i dalej brak rezultatu.

#217 pacco

pacco
  • 83 postów

Napisano 11 marca 2014 - 22:03

Automatyczna jasność ektanu nie działa ;/

#218 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 11 marca 2014 - 22:04

[ATTACH=CONFIG]20649[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20650[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20651[/ATTACH]

Odnośnie tego co napisałem powyżej. Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć dlaczego pomimo braku transferu na 3G mam internet ograniczony a na 4G śmiga jak dziki? :D

Chłopaku mam identycznie.

#219 perzyk

perzyk
  • 302 postów
  • SkądWawa

Napisano 11 marca 2014 - 22:05

ja jestem zadowolony, wszystko działa tak jak powinno od iOS 7 a nie dopiero od 7.1. Jedyne co mnie wkurza, to te przyciski odbierania i zakończenia rozmowy, które zazwyczaj można było "wcisnąć" na czuja.

#220 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 11 marca 2014 - 22:07

Automatyczna jasność ektanu nie działa ;/

Właśnie sprawdziłem , na 5S jasność auto działa bez problemu

#221 pacco

pacco
  • 83 postów

Napisano 11 marca 2014 - 22:20

jak sprawdzic czy to wina softu czy moze kwestia hardwaru?? bo wydaje mi sie,że u mnie jest z tym problem. Iphone 5s

#222 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 11 marca 2014 - 22:28

Zrób restore od nowa. U mnie na 5S nie ma takich problemów, FaceTime i iMessage działa z wszelkimi możliwymi opcjami.

Rozumiem ze masz w Orange ?

#223 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 11 marca 2014 - 22:28

jak sprawdzic czy to wina softu czy moze kwestia hardwaru?? bo wydaje mi sie,że u mnie jest z tym problem. Iphone 5s

na początek zrób test, wejdź w ustawienia jasności , ustaw jasność na auto i suwak tak na 1/3 , następnie daj jakieś mocne światło np. z żarówki na ekran LCD i obserwuj suwak jasności ,powinien powoli sam zwiększać jasność wyświetlacza :)

#224 pacco

pacco
  • 83 postów

Napisano 11 marca 2014 - 22:31

@up Dzięki wielkie :) dziala, juz myslałem ze serwis bedzie a telefon dopiero tydzien ma... jak u was z bateria??

#225 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 11 marca 2014 - 22:32

Stanley Marsh@ Tak, mam Orange.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych