Ma ktoś numer do Jezusa?
Napisano 26 grudnia 2013 - 23:13
Napisano 26 grudnia 2013 - 23:24
Napisano 26 grudnia 2013 - 23:27
Napisano 26 grudnia 2013 - 23:40
Zamiast tracić czas na sekty weź się do nauki i poczytaj.
Hobby dobre jak każde inne, i tu i tu poświęcasz swój czas i pieniądz. Jak to lubi to co mu bronić. Znam takich co zbierają znaczki i jest to dla mnie równie abstrakcyjne, ale bronić im tego? hmmm...
Napisano 27 grudnia 2013 - 00:37
Napisano 27 grudnia 2013 - 00:37
Napisano 27 grudnia 2013 - 00:47
Poczytaj cokolwiek o astrofizyce, zasadach dynamiki, modelu standartowym i mechanice kwantowej. Potem zajmij się rozważaniami o sile wyższej.
Wiara w zjawiska nadprzyrodzone jest łatwa jak tanie dragi od lokalnego dilera pod liceum.
To skoros taki pan madry, to niech pan odpowie na pytanie. W jaki sposob intencja wplywa na wynik badania? A przede wszystkim - DLACZEGO?
W jaki sposob i dlaczego atom po rozpadzie promieniotworzyczm "wie" gdzie znajduja sie atomy Helu wyemitowane z jego jadra? I co ma z tym wszystkim wspolnego "swiadomosc"?
Napisano 27 grudnia 2013 - 00:56
Oznacza to, że nasze obserwacje rzekomo determinujące kolaps funkcji falowej są tylko odwzorowaniem oddzialywań z wyższych wymiarów... w strasznie prymitywnym skrócie.
Badania stanów splątanych sugerują jednoznacznie potrzebę dodania kolejnych wymiarów aby w równaniach próbujących korelować teorię pola z grawitacją nie wyskakiwały nieskończoności.
Napisano 27 grudnia 2013 - 01:02
Napisano 27 grudnia 2013 - 01:05
Napisano 27 grudnia 2013 - 01:06
Ciekawe kiedy odkryja... A zreszta niewazne . Niech sie bawia.
P.S. Nadal nie odpowiedziales na pytania .
Edit. Proponuje zapoznac sie z tym filmem. Dla wszystkich. To dopiero wstep do wszechswiata kwantowego
O wiele prosciej byloby jednak najpierw obejrzec film "What the bleep do we know: Down the Rabbit Hole".
P.S.2 Film The Living Matrix zostal w Polsce wyemitowany na TVN24(!) co podkresla jego wage, oraz fakt ze byl to granat odpalony w srodowiska medyczne w Polsce.
P.S.3. Proponuje tez poczytac nieco o Zdenko Domancic'iu. I eksperymentach lekarzy z jego bioenergoterapeutyczna metoda. Miedzy innymi o tym jak zamieniono krysztaly Weglanu Wapnia w formy pierwotne ze swiata roslin.
Napisano 27 grudnia 2013 - 01:09
Nie będę niczego udowadniał. Podałem link do artykułu przedstawiającego informacje które starałem się jak najkrócej nieudolnie streścić.
To oznacza jedno: NIE jesteś w stanie tego zrobić. OK. Tylko po co się wypowiadasz w tym temacie?
Napisano 27 grudnia 2013 - 01:10
Napisano 27 grudnia 2013 - 01:18
Napisano 27 grudnia 2013 - 01:28
Bo to jest Offtopic
I to jest wszystko co jesteś w stanie wydukać? You are only wasting my time.
Napisano 27 grudnia 2013 - 01:35
Napisano 27 grudnia 2013 - 01:43
Napisano 27 grudnia 2013 - 01:51
Napisano 27 grudnia 2013 - 02:23
Cześć!
(...)Jeśli ktoś wierzy inaczej/nie wierzy - okej, ale prosiłbym o nienegowanie (nie wypowiadanie się w tym temacie) idei chrześcijańskich bo tego typu dyskusje są bezsensowne.
@kokos.
Moja teza? 3 pkt karne dla ciebie za pisanie nie na temat. Masz powyżej napisane jak byk że autora nie interesują opinie ludzi niewierzących.
Napisano 27 grudnia 2013 - 10:35
A udowodnić że boga nie ma? Którego boga i po co? Każdy bóg jest ok dopóki nie jest powodem czyjejś krzywdy.
- - - Połączono posty - - -
upinaja to w naukowy belkot, zamiast stosowac o wiele prostszy jezyk.
To jest niezłe LOL.
Napisano 27 grudnia 2013 - 11:04
Powiedz lepiej dlaczego "wierzący" musi być zawsze burakiem, który w buracki sposób neguje rzeczy których nie pojmuje?
A udowodnić że boga nie ma? Którego boga i po co? Każdy bóg jest ok dopóki nie jest powodem czyjejś krzywdy..
Odpowiem cytatem z wypowiedzi autora wątku:
-"Jeśli ktoś wierzy inaczej/nie wierzy - okej, ale prosiłbym o nienegowanie (nie wypowiadanie się w tym temacie) idei chrześcijańskich bo tego typu dyskusje są bezsensowne. ". Nie wierzysz? To tylko twoja sprawa-NIC zupełnie mnie to nie obchodzi. Ale trzymaj te twoje wypociny nt rzeczy których nie pojmujesz tylko dla siebie-bo nikogo to nie interesuje.
Napisano 27 grudnia 2013 - 11:53
Cześć!
No właśnie, czy ktoś z Was dzwoni czasem do Niego?
Czy na forum są jacyś chrześcijanie czytający PŚ? Pastorowie? Księża? Bibliści?
Ja jestem chrześcijaninem od niespełna roku i chodzę do kościoła Adwentystów Dnia Siódmego, czasem też do Baptystów, ale tylko żeby posłuchać i porozmawiać o Bogu bo nie zgadzam się trochę z teologią tego kościoła.
Wcześniej interesowałem się buddyzmem, technikami Mind Control, OOBE, medytacją. Zanim nawróciłem się nie wierzyłem w Jezusa, miałem również własne postrzeganie Boga. Ogólnie byłem neopoganinem .
Jeśli ktoś wierzy inaczej/nie wierzy - okej, ale prosiłbym o nienegowanie (nie wypowiadanie się w tym temacie) idei chrześcijańskich bo tego typu dyskusje są bezsensowne.
Pozdrawiam
W odpowiedzi na Twój post wysyłam numer do Jezusa:
+48 501487 344
Jeżeli nie będzie odbierał telefonu zadzwoń tutaj:
(12)421 41 60
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Napisano 27 grudnia 2013 - 12:16
Napisano 27 grudnia 2013 - 12:54
Napisano 27 grudnia 2013 - 13:05
Ten wątek jest tak magicznie głupi... i tak bezsensowny...
Oh, wait. To wszak dyskusja o religii. To zawsze jest bez sensu, dyskutować o czyichś przekonaniach, bo co to za dyskusja. Wierzący nie przekonają niewierzących i odwrotnie.
Bardziej mnie zastanawia, co takie coś robi na forum technicznym. Na jezus.pl albo innej Frondzie to rozumiem, bo tam jest target - ale tutaj?
Tak samo moglibyśmy się zastanawiać, co robią na forum technicznym tematy o gejach, lesbijkach itp. ???
Temat tak samo nie pasujący jak ten, a zakładają je sami redaktorzy naczelni, WOW
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych