Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone vs anything else

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
130 odpowiedzi w tym temacie

#76 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 11:27

I to powinno być podsumowaniem Twojej wiedzy na temat Androida. :)

O, przepraszam, jeszcze Tobie nie odpisałem.
Jaka wiedzę masz na myśli? Czy to jest jakaś wiedza specjalistyczna czy tajemna?
Czy naprawdę chcąc używać Androida takowa muszę posiadać? Czy bez konieczności skomplikowanej konfiguracji, nafaszerowania ficzerami, tudzież wygrywania custom romow nie będę w stanie posiąść odpowiedniej wiedzy na temat użytkowania tego systemu?
Może i ten system bez powyższych rzeczy jest nieporadny dlatego tym bardziej skłaniam sie w kierunku iOSa. Wyciągam z pudełka iPhona i po prostu działa. Żadnej wiedzy tutaj nie potrzeba.
Pozdrawiam Krąg Wtajemniczonych Androidowców. Oby Wasza "wiedza" nie musiała mieć wpływu na tocząca sie tutaj dyskusje.

#77 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 grudnia 2013 - 12:15

Wyciągasz z pudełka iPhone i działa. Wyciągasz Nexusa z pudełka i działa. Wyciągasz z pudełka np Samsunga/HTC/Sony i klapa po pewnym czasie. Rozumiesz już teraz? Miałem iOS, WP i teraz Android. Żaden system nie jest lepszy od drugiego, każdy ma + i - więc pisanie, że coś zacina, klatkuje, wiesza się możesz wsadzić sobie w ***. Od 1,5 roku żadnego problemu z tymi systemami nie miałem problemu. Nigdy żadnego systemu nie modyfikowałem, nie mam takiej potrzeby i nie będę. Każdy po wyjęciu z pudełka daje mi 100% zadowolenia i służy mi z dnia na dzień.

#78 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 13 grudnia 2013 - 13:16

A po jakim czasie ta klapa z HTC? Bo muszę się swojego zawczasu pozbyć 8-)

#79 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 grudnia 2013 - 14:48

Jeśli One dostanie 4.4 i jeszcze 5.0 to jego bym nigdy nie sprzedawał ale znając historię update HTC to będzie ciężko we wsparciem :)

#80 gyc78

gyc78
  • 98 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 18:37

Ale jak, że przestanie działać na 4.3 nawet czy o co chodzi? Dla mnie htc one > goły nexus. Nie wiem co macie z tym niby skrzywionym poznaniem Androida na urządzeniach innych producentów. Mnie odrzuciłby ten system jakbym go widział tylko na serii Nexus.

#81 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 grudnia 2013 - 19:05

To, że nakładki wiele psują, a jak ktoś chce większej funkcjonalności systemu w sklepie znajdzie multum programów, widżetów itp. Miałeś kiedyś Samsunga z jego TouchWiz? Większego ustrojstwa w telefonie nie dało się zainstalować, Samsung jest nr 1 w tej dziedzinie.

#82 gyc78

gyc78
  • 98 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 19:42

Miałem sgs4, moja mama od roku z powodzeniem używa sgs3. Wszystko jest zainstalowane po wyciągnięciu z pudełka w przeciwieństwie do Nexusów gdzie nawet nie ma ikonek nieodebranych połączeń, SMS itp. Padaka..

#83 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 13 grudnia 2013 - 19:55

@gyc78 wyjdź człowieku , jak się nie znasz to chociaż nie obrażaj tak dobrego telefonu jak Nexus 5 , bo chyba o niego Ci chodziło ? :) A twoja mama chyba tylko dzwoni i wysyła sms'y z S3 , to nic dziwnego że działa dobrze .

#84 vBB

vBB
  • 206 postów

Napisano 13 grudnia 2013 - 20:35

Miałem sgs4, moja mama od roku z powodzeniem używa sgs3. Wszystko jest zainstalowane po wyciągnięciu z pudełka w przeciwieństwie do Nexusów gdzie nawet nie ma ikonek nieodebranych połączeń, SMS itp. Padaka..

Najwidoczniej Ty i Twoja mama macie niskie wymagania co do smartfonów i ich działania, nie przeszkadzają Wam najwidoczniej lagi.
Miałem wszystkie 'eSki' oprócz 4, po 3 podziękowałem zdecydowanie.

Nakładki mają swoje ogromne zalety, ale takie jak ma HTC, czyli Sense 5 w górę, świetny soft ;) Ewentualnie może być ta od Sony.
Całkiem ostatecznie najnowsza nakładka LG. Ale TouchWiz to wodorosty, dno i 5 m mułu...

#85 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 14 grudnia 2013 - 18:06

Ja na SII nie mam żadnych lagów. Tyle, że nie mam multum zainstalowanego syfu i apki tylko z marketu. I nie, oprócz dzwonienia i wysyłania smsów robię też inne fascynujące rzeczy. Głównie służy do przeglądania internetu, poczty oraz owierania dokumentów tekstowych, arkuszy oraz prezentacji. Wszystko śmiga. Tylko z racji ekranu rozważam wymianę na NII. Mnie nakładka samsunga zupełnie w niczym nie przeszkadza i w niczym nie ogranicza. Chcecie, to kupujcie Nexusy, chcecie to korzystajcie ze sprzętu appla. Ale dajcie też innym w spokoju i zadowoleniu korzystać ze sprzętu od samsunga.

#86 Warcomx

Warcomx
  • 93 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 grudnia 2013 - 18:10

Po iPhonie 5 kupiłem Xperie Z1, było nieźle, ale ekran mimo wysokiej rozdzielczości to porażka. Nieporęczny taki ociężały się wydawał. Po szybkim zachwyceniu się tym telefonem szybko się nim rozczarowałem. Teraz mam HTC ONE, jest lepiej. Czasami przytnie animacja :roll: , aparat to ja lepszy parę lat temu w noki n95 miałem:x Czekam z niecierpliwością na iPhone 6.

#87 vBB

vBB
  • 206 postów

Napisano 14 grudnia 2013 - 18:54

Ja na SII nie mam żadnych lagów. Tyle, że nie mam multum zainstalowanego syfu i apki tylko z marketu.
I nie, oprócz dzwonienia i wysyłania smsów robię też inne fascynujące rzeczy. Głównie służy do przeglądania internetu, poczty oraz owierania dokumentów tekstowych, arkuszy oraz prezentacji. Wszystko śmiga. Tylko z racji ekranu rozważam wymianę na NII.
Mnie nakładka samsunga zupełnie w niczym nie przeszkadza i w niczym nie ogranicza.

Chcecie, to kupujcie Nexusy, chcecie to korzystajcie ze sprzętu appla. Ale dajcie też innym w spokoju i zadowoleniu korzystać ze sprzętu od samsunga.

Galaxy SII to w moim (i nie tylko) odczuciu najlepszy telefon z ostatnich "wypieków" od Samsunga z serii Galaxy. Miałem go jakieś 2 lata temu i wspominam go najlepiej ze wszystkich telefonów Samsunga jakie miałem ;) Niestety, skusiłem się na S3 i szybko (po niecałych 2 miesiącach) sprzedałem. Po tym, podziękowałem Samsungowi, następny był iP4S, później Nexus 4, obecnie iPhone 5S.

#88 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 14 grudnia 2013 - 21:09

Jeśli One dostanie 4.4 i jeszcze 5.0 to jego bym nigdy nie sprzedawał ale znając historię update HTC to będzie ciężko we wsparciem :)

4.4 dostanie. 5.0 nie wiadomo

To, że nakładki wiele psują, a jak ktoś chce większej funkcjonalności systemu w sklepie znajdzie multum programów, widżetów itp.

Ale właśnie doinstalowanie tego multum ze sklepu powoduje, że wszystko staje się niespójne. Ja myślałem o zrobieniu Google Edition ze swojego HTC, ale stwierdziłem, że za dobrze mi z Sense. Nie zauważyłem żeby cokolwiek psuła. Ja wiem, że producenci pokazali, że potrafią swoimi dodatkami spierniczyć każdy telefon. Ale uparte twierdzenie, że każda nakładka to wcielony szatan, to przechodzenie ze skrajności w skrajność.

#89 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 grudnia 2013 - 22:10

HTC jest wyjątkiem, dla mnie ta nakładka jest bardzo dobra. :) Bardziej chodzi mi o TW czy od LG.

#90 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 14 grudnia 2013 - 22:25

To prawda co piszecie o serii Galaxy. S-dwójka byla najlepsza z calej serii. Wg mnie wszystko zaczelo sie wlasnie pieprzyc od trojki. Dzieki mojemu znajomemu - fanowi Samsungow z serii Galaxy moge sobie zawsze potestowac kolejna nowosc. Musze przyznac iz S2 najbardziej przypadl mi do gustu. Z powiekszona bateria byl prawdziwym kombajnem. Jesli zas chodzi o nakladki - faktycznie, te Samsungowe sa chyba najgorsze. Znajomy zawsze do kazdego Galaxy wgrywa customa. Nie wiem czy chce dzieki temu zabic pewne mankamenty Samsunga ale ja i tak uwazam, ze lagi i pewny brak plynnosci jest spowodowany nakladkami Samsunga. Uzywalem HTC One ok miesiaca i musze stwierdzic iz zaimplementowana tam nakladka praktycznie w zaden sposob nie wplywala na szybkosc dzialania systemu. Tak samo jak w Xperia Z1. Sony tez bardzo delikatnie podeszlo do tego tematu. LG (model G2) niestety nie mialem okazji sprawdzic, tzn. kilkanascie minut w reku jeszcze niczego nie przesadza ;) Nie mniej jednak powrot do iPhona byl niemal świętem w moim życiu. Myslalem, ze jestem w stanie obejsc sie bez prostoty obslugi i ekosystemu Apple. Okazalo sie, ze nie jestem w stanie :)

#91 gyc78

gyc78
  • 98 postów

Napisano 15 grudnia 2013 - 13:18

@gyc78 wyjdź człowieku , jak się nie znasz to chociaż nie obrażaj tak dobrego telefonu jak Nexus 5 , bo chyba o niego Ci chodziło ? :) A twoja mama chyba tylko dzwoni i wysyła sms'y z S3 , to nic dziwnego że działa dobrze .

Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem.. wstaję i wychodzę bo chamstwa nie zniesę..
Przepraszam że obraziłem N5. A z mamą gram w ping-ponga paletkami i sprawdzają się znakomicie, nawet TW daję radę.

#92 sereksztum

sereksztum
  • 335 postów

Napisano 10 stycznia 2014 - 11:20

To teraz kilka słów ode mnie.(kiedyś wielki hejter iOs, fanboy androida) Byłem użytkownikiem androida przez dwa lata. Od wersji 2.1 do 4.0 następnie, w pierwszej połowie 2012 przesiadka na iPhone 4. (po Xperii Neo V) już wtedy wiedziałem, że to był niesamowicie dobry krok. Najbardziej w telefonie cenie sobie jakoś wykonania, a ta w produktach apple jest 10x lepsza, niż u producentów słuchawek z androidem razem wziętych. Sam system? Spodobał mi się o wiele bardziej niż android... iOs ma po prostu działać i wykonywać swoją pracę. i to właśnie robi w 100% idealnie. Android lubi wykraczyć aplikacje sms, kupiona aplikacja w google play potrafi działać jak jak gry na PC... często wcale. (iOs porównałbym tu do konsoli - kupujesz i 100% pewność, że będzie działać idealnie), ponad to mimo podobnych podzespołów do Neo V... iOs dialer odpali w max 1 sec nawet na iPhone 4 z iOs 7.0.4 a Neo V już w 2012 lubiła pomyśleć z 7 sekund. (czekam na hejty, że w Nexusie przecież jest inaczej). Ale przechodząc do sedna... w grudniu 2013 przyszedł czas na wymianę telefonu. I tu miałem wielki dylemat.. używany iPhone 5 czy może nowy android typu HTC One bądź właśnie Nexus. w iP strasznie denerwowała mnie cena... więc po kilku dniach podjąłem decyzje. Biorę HTC One. Telefon podoba mi się pod każdym względem. Wykonany bardzo podobnie do iP, zresztą pewnie większość z was bardzo dobrze go kojarzy ;) Dopiero po kilku dniach znowu nabrałem wątpliwości z prostego powodu - dziewczyna ma iPhone, najbliżsi znajomi też iPhone. Mam sporo wspólnych strumienii zdjęć z nimi, iMessage, aplikacje w AppStore na około 200-300$, Facetime, moi znajomi... Przechodząc na androida automatycznie z tego wszystkiego muszę zrezygnować. Ała. No zabolało. Więc znowu dylemat i decyzja, że jednak nie odejdę od Apple. Akurat Orange zaproponowało mi 5S w całkiem dobrej cenie i rozsądnym abonamencie. Wziąłem. Po 3 tygodniach z iPhone 5S, wiem, ze to był najlepszy wybór jaki mogłem dokonać. Koleżanka dokładnie w tym samym czasie wzięła HTC One, pobawiłem się dobrą godzine, wiem, że to jest nie dla mnie. Nakładka jakaś taka bez smaku, sam telefon jednak słabiej wykonany, ładny, bo ładny, ale nie rzuca na kolana, android jak stwierdziła (wieloletnia użytkowniczka) jest stabilniejszy niż w jej poprzednim telefonie, ale to jeszcze nie 100%. Więc lekko podsumowując, co wg mnie przeważa w iPhone(iOs) nad Androidem. - Wykonanie telefonów. HTC One ponoć najlepiej wykonany android - nadal słabiej niż słuchawka apple. - Aplikacje typu Moi znajomi, Strumień zdjęć, iMessage - ok, android ma zamienniki, ale to już nie to samo. - zarządzanie baterią przez system. w iOs słuchanie muzyki, przeglądanie internetu, a szczególnie posiadanie zainstalowanych komunikatorów typu kik, czy FB messenger oraz granie w gry bierze (wydaje mi się) stosunkowo mniej baterii do androida. Ok, czasy są podobne, gdyż android wydaje mi sie, mniej bierze po prostu leżąc o ile nie ma w nim żadnego syfu wgranego. Pamiętam jak po wgraniu Kik'a bateria nie wytrzymywała nawet dnia. na iOs nie spotkałem sie z żadną aplikacją która wpływałaby na życie baterii. Mi osobiście pasuje bardziej wersja w iOs, kiedy nie boje się przeglądać twittera, że zaraz bateria mi padnie, bo przecież wybudziłem telefon. O_o - AppStore > Google Play. Definitywnie i nie podważalnie. Może i ktoś powie, ze w AppStore nie ma części aplikacji co w google play. Racja, nie ma. Bo te aplikacje to syf. Wpisz w wyszukiwarce obu sklepów "GTA" w iOs na pierwszych 10 pozycjach będzie Vice City, III i San Andreas. W androidzie miliard aplikacji do kodów do GTA... III znajdziesz około setnej pozycji na liście. Co więcej kupisz.... a działać będzie miernie. Nie raz się na tym przejechałem... na iOs wszystko z appstore działa jak marzenie. - iTunes. Hejtowany przez 90%. Ja uważam, że to ogromna zaleta. W telefonach z androidem zawsze miałem niezły burdel w muzyce. od czasów mojego pierwszego iPoda w końcu nastał jakiś porządek. Cała muzyka dobrze otagowana i całośc działa niemal automatycznie. - wzrok posiadaczy samsungów - nie wiem co ta grupa do siebie ma. Za każdym razem jak wyjmę coś z logiem apple'a nasłucham się jaki to jest gówniany sprzęt, że mam patrzeć co oni mają w tych swoich samsungach... No mają, wyświetlacz przesycony kolorami, chiński plastik, wersję z 8 rdzeniowym procesorem specjalnie ściąganą ze stanów, a zwykłe przełączanie ekranów klatkuje. Drugim ich argumentem jest, że apple to gówno i na pewno mi się zepsuje. Serio? Jeszcze nic mi nie padło od apple'a. Tak czy siak dochodzę do wniosku, że to chyba z zazdrości. Samsung stara się dogonić, nawet wprowadza jakieś śmieszne rozwiązania typu przykładanie telefonów do siebie, aby przesłać zdjęcie... Apple robi AirDrop - dopracowaną wersję tego, co wprowadził samsung. Sterowanie telefonem bez użycia rąk ? Taaa.. tak przydatne jak asystent głosowy. Wcale. - TouchID - to był strzał w dziesiątkę. Użytkuje się idealnie, działa jak marzenie! Nie wyobrażam sobie aby dziś wracać do wpisywania haseł. Dziś już wiem, że przez kolejne prawdopodobnie 2 lata nie będę nawet przez chwile myślał o powrocie do androida. Dla mnie iOs i sam iPhone jest po prostu najlepszy i obecnie nie ma jakiekolwiek alternatywy - fakt, weźcie poprawkę na to, że każdy czego innego wymaga od telefonu. Ktoś kto lubi się bawić, powinien wybrać androida. Można wgrać MIUI oraz niedługo Ubuntu. Duuuże plusy. Jednak wielkim plusem iPhone jest to, że mają go znajomi. To czyni go tym lepszym. Aplikacje socjalne w dzisiejszych czasach użwane są najczęściej i rezygnacja ze strumienia zdjęć czy iMessage nie byłaby niczym przyjemny ;) PS. Nie chciałem urazić nikogo z Samsungiem! Wierzę, że ten producent również posiada normalnych użytkowników swoich słuchawek i jak najbardziej mają one swoje plusy - ja je widzę. Jednakże kiedy kolejna osoba próbuje mi wmówić, że następny flagowiec owej firmy zmasakruje iPhone... no to już mam odruch wymiotny. Lecz może się kiedyś doczekamy... jak samsung zrozumie, że cyferki a użyteczność, to dwie różne sprawy ;)

#93 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 stycznia 2014 - 12:05

Samsungi już od jakiegoś czasu lecą na samym marketingu, a ich nakładka to katastrofa, większego muła na rynku nie ma. iPhone w tej kwestii bije Samsungi na głowę. Ostatnio korzystałem z kilku telefonów konkurencji takich jak Nokia 1020, Nokia 1520 (płynność lepsza niż w iPhone 5s na iOS7, może iOS 7.1 coś poprawi w tej kwestii) oraz obecnie LG G2. Zastanawiałem się nad Nexusem 5, ale jednak bateria to ważny aspekt i ponad 3000 mah w LG G2 robi swoje. Porównując iPhone 5s do LG, to jedynie co iPhone ma wg mnie lepsze, to jakość obudowy, choć ta w LG niby plastik fantastik, ale jest o wiele lepsza niż np w Samsungach, unibody robi swoje! Przyciski fizyczne, które znajdują się z tyłu to po prostu rewelacja idealnie trafia się w nie w czasie rozmowy, a często z nich korzystam w celu pogłośnienia lub ściszenia rozmowy. Aparat, ekran, funkcje, to już wyższość LG G2. Czekam na coś innego od Apple, mam nadzieję, że iPhone 6 wprowadzi coś świeższego, może większy ekran, cieńsza obudowa, lepszy aparat, poczekamy. Na chwile obecną zostaje przy LG G2, wg mnie jest lepszym rozwiązaniem i dużo tańszym :)

#94 resiak70

resiak70
  • 73 postów

Napisano 10 stycznia 2014 - 12:14

Ja o telefon dbam, nosze zawszę w etui więc raczej plastikowe obudowy mnie nigdy nie zrażały, chyba że wyglądały strasznie tandetnie ale to w androidach rzadko się zdarzało. Ogóle niby wszystko super, duże ekrany, 4 rdzeniowe procesory aparaty 64545 mpx ale tutaj czar pryska, pojawia się stabilność androida. Przed moją piątką posiadałem xperie s. Telefon swojego czasu był flagowcem sony, 2 rdzenie 1.5 GHZ, 1 gb ram, aparat 12 mpx. Ale jak ta duża moc obliczeniowa sprawdza się w praktyce ? Telefon często się zacinał, jeśli chodzi o gry to np gta III nie dało się odpalić, mimo iż ramu zawsze było wolne ok 400 MB to i tak miał spowolnienia, wyłączanie aplikacji nie pomagalo. System po prostu jest beznadziejny moim zdaniem. Aparat ? Ile czasem musiałem się naczekać na złapanie ostrości to szybciej można było narysować to co chcemy sfotografować. O czasu włączenia aparatu nie wspomnę ( producent chwalił sie szybką reakcją na włączenie go,) do tego dochodzi to że często mogłem czytać komunikat "program aparat nie odpowiada" Bateria padała bardzo szybko itp itd. Sprzedałem go, kupiłem iphone 5 i co ? Czuje się jak bym przeszedł z ery średniowiecza do XXII wieku. Dla testu uruchomiłem raz 40 aplikacji, nadal mogłem wszystko robić bez większego spowolnienia, aparat powala na kolana moim zdaniem, stabilnosć,wykonanie jak najbardziej na plus. Jedyne co jest czynnikiem przeciw Iphone to cena i to że mamy rok gwarancji. Gdyby nie te 2 czynniki to iphone było synonimem telefonu komórkowego ponieważ każdy by go miał :)

#95 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 stycznia 2014 - 12:54

Jakim cudem na 400 wolnych nie rusza GTA3 jak na Nexus S, ktory z 512 wolne ma ze 150 i rusza nawet Vice City?

#96 resiak70

resiak70
  • 73 postów

Napisano 10 stycznia 2014 - 13:48

Chodzi o to że gra nie jest dopracowana pod mój konkretny telefon, niektórym działa na SGS2 a niektórym wywala po wejściu do samochodu na SGS 3

#97 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 stycznia 2014 - 14:22

No to chyba wniosek jest oczywisty, ze to nie Androida wina, tylko konkretnie tych telefonow.

#98 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 stycznia 2014 - 16:26

Każdy iPhone by nie miał bo nie każdy akceptuje 4" ekran, kolorowy bajzel, system zamknięty. Telefon sam w sobie jest ok ale software... niedługo po update WP będzie konkurował z iOS, ponieważ Android będzie daleko z przodu. W tym momencie nie widzę innego tabletu niż iPad ale jeśli chodzi o telefon to Apple w tym momencie jedzie na przyzwyczajeniu klientów do produktu bo sam produkt to kpiny, a nie postęp. Miałem iPhone 4s z iOS6, telefon i software super, to samo z iPhone 5. Teraz 5s jest super, a system... gdyby był tam KitKat - ideał na dzień dzisiejszy.

#99 maciejasty

maciejasty
  • 91 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 12:26

Panowie, muszę wybrać telefon. Xperię Z1 skreślam ze względu na to, że jest to cegła, jest brzydki, a ekran woła o pomstę do nieba. Zastanawiam się nad S4 (wersja ze Snapdragonem 800) i iPhone 5S. Tyle ile naczytałem się tu o iPhone 5S jest niemożliwe.. Prostota obsługi - przepraszam bardzo, ale jeśli Android jest nieczytelny i trudny dla zwykłego użytkownika to.... :o Jest bardzo łatwy w obsłudze :) . Z jakością wykonania się zgodzę - Z1 trzyma mi się źle, jest brzydki, ciężki. Na dodatek wszystko jest na obudowie, a to ją strasznie szpeci. Spójność - na Andku jest wszystko jak należy, na iOS tak samo. Bardziej tutaj miałbym wątpliwości co do WP8. Finezja działania - to jest już tutaj na wyrost. Każdy chwali to co ma. Widać, że bardzo faworyzujesz tutaj iP i iOS. Temat nie ma sensu, bo raczej każdy kto chce to się przekonana.

#100 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 stycznia 2014 - 12:33

Panowie, muszę wybrać telefon.

Xperię Z1 skreślam ze względu na to, że jest to cegła, jest brzydki, a ekran woła o pomstę do nieba.

Zastanawiam się nad S4 (wersja ze Snapdragonem 800) i iPhone 5S.

Jeśli bierzesz pod uwagę Samsunga s4, to lepiej weź LG G2, wg mnie jest lepszym telefonem i na pewno nie laguje tak jak Samsung, poza tym jest tańszy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych