pomyłka czy okazja?
Zamówiłem na z outlet'u x-kom MBP 13 za 3089zł netto (3799zł brutto)
http://allegro.pl/outlet-apple-macbook-pro-i5-3210m-8gb-128ssd-13-3-i6752335129.html
Sprzęt jest z ekspozycji, ma 6 cykli baterii, podobno nie nosi śladów użytkowania, objęty gwarancja producenta 12 miesięcy.
Po głównych zdjęciach wynika, że to "stary" MBP bez ekranu Retina, jednak specyfikacja i zdjęcia konkretnie tego laptopa wskazują na model A1425 - z retiną
Macie jakieś doświadczenia z zakupem sprzętu z ekspozycji? zakładam, że stał za szklaną witryną
Uważacie, że to dobra cena za A1425 czy się podpaliłem?
Zrobię małą aktualizację. Okazało się, że w opisie allegro zostały zamieszczone złe zdjęcia. Do salonu z którego odbierałem mac'a dotarł model z 2013 roku z retiną, więc cena spoko... ale...
Komp rzeczywiście bez śladów użytkowania. Jednak okazało się już w domu, że ma mega "ghosting" - pewnie, przez, to że był odpalony na ekspozycji przez "3 lata".
Oddałem komputer do salonu x-kom ze wskazaniem, że jak wymienią matrycę to zostawiam (zgodnie z opisem x-kom'u komputer ma 12m gwarancję producenta), jak nie wymienią to proszę o zwrot $$.
Po kilku dniach dostałem telefon, że po sprawdzeniu komputera przez "technika" z x-kom, nie wymienią matrycy, bo to jest zbyt duży koszt... halo halo!!...ale przecież komputer jest na gwarancji producenta.
Z tą gwarancją producenta produktów outlet'owych sprzedawanych przez x-kom to oczywiście wielka ściema!! cała czas x-kom na aukcjach outlet'owych ma info. o gwarancji producenta. To jest gwarancja sprzedawcy!!