A co to znaczy kombinowac - dodac widget to jest jakas skomplikowana operacja? To jest funkcja systemu, tak jak w iOS funkcją jest widget kalendarza w pasku. Juz mi nie mow, ze to taki problem nie do przeskoczenia skonfigurowac sobie pulpit wedlug upodobania;)
Dodać widget z zadaniami żaden problem. Dodać widget, który by mi wizualnie odpowiadał, był estetyczny i komponował sie z ekranem głównym to juz było wyzwanie

ostatecznie wykorzystałem "pure calendar widget", który odpowiednio skonfigurowany wyświetla zarówno zadania jak i zdarzenia z kalendarza.
- - - Połączono posty - - -
Kwestia przyzwyczajenia, zobaczysz. KK jest naprawdę dopracowanym systemem. Fakt, nie tak spójnym jak iOS ale mało mu brakuje. Możesz napisać, czego Ci jeszcze brakuje oprócz gestów w KK?
No znalazło by sie kilka tych "funkcjonalności":
1. Numerki nad ikonami
2. Pasek dolny z dostępem do podstawowych ustaleń (kitkat ma to co prawda w pasku górnym po przeciągnięciu 2 palcami, ale jest mniej funkcjonalny jak dla mnie)
3. SAFARI - jak dla mnie bije na głowę funkcjonalnością chrome, wg mnie stanowi idealne połączenie prostoty i funkcjonalności.
4. Pasek górny w którym mam plan dnia, w andku mogę dodać widget ale będzie cały czas widoczny
5. Klawiatura iOS - ładniejsza i jakaś wygodniejszy niż stockowa w andku
6. Banalnie proste usuwanie programów - trzymam ikonkę i naciskam x jak sie pojawi (choć w andku udało mi sie skonfigurować by tak było)
Tyle przychodzi mi do głowy na chwile obecna.