1500zł nowy?
NOWE LG GOOGLE NEXUS 5 D821 2KOLORY FVAT23% (4055168891) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Nowy, gwarancja respektowana w LG Polska, faktura 23% VAT
A to "zwłaszcza że mam iPad Air" nie sugeruje właśnie żebyś kupił iphone dla integracji, ekosystemu i czego tam podobno ludzie używają jeszcze? 
Myślałem o tym, ale i tak mam PC a nie MacBooka, więc w 100% integracji by nie było. Poza tym telefon mam do dzwonienia, sms, przypominajek, kalenarza, robinie zdjęć, awaryjnie internetu i nie bardzo widzę potrzeby integracji z iPadem. Jak coś potrzebuję mieć dostępne z każdego urządzenia, korzystam z googledrive po prostu.
No chyba, że po prostu nie mam świadomości, jakie korzyści płyną z intergracji
Ja po wyjęciu z pudełka miałem takie same programy na N5 i 5S, niczego mi nie brakowało. W dodatku N5 ma np lepsze Przypomnienia czy pasek powiadomień. Konfigurujemy raz i tyle, czy to wada, że system możemy pod siebie dopasować?
U mnie problem polega na tym, że ciągle coś konfiguruję, zmieniam, udoskonalam...cholernie wciąga, a tak na prawdę to jest zwykła strata czasu

Poza tym z pewnych kwestie dalej mnie nie satysfakcjonują
Jak widać każdy lubi co innego. Ja swojego Nexusa 5 sprzedałem po 2 miesiącach i przesiadłem się na 5S. Dla mnie nie mogło być innego wyboru.
Wcale nie wykluczam, że jak wyjdzie iPhone 6, to mój Nexus 5 trafi na sprzedaż. Na razie musi mi wystarczyć.
BTW podobnie miałem z NEXUS 7 - kupiłem na "próbę" w lutym 2013 i w listopadzie wymieniłem na iPad Air. Tutaj jednak kluczowym czynnikiem był rozmiar - do moich zastosowań muszę mieć jednak 10 cali, a w kategorii 10 cali iPad Air deklasuje konkurencję, po prostu nie ma alternatywy
Iphone to klasa sama w sobie. Nexusem byłem mile zaskoczony, jednakże to Iphone i ios daje mi najwięcej radości.
Ja właśnie na co dzień bardzo dużo siedzę na iPadzie...uznałem, że bez sensu jest dawać 2300 PLN za coś z czego funkcji nie będę w 100% korzystał.
Gdybym nie miał tego iPada pewnie nie zastanawiałbym się nad tym iPhonem wcale. Inna sprawa, że iPhone 5s staje się za bardzo popularny, w firmach coraz więcej osób kupuje go dla pracowników. Idziesz na takie spotkanie biznesowe i każdy z identycznym telefonem

Zero indywidualizmu
Taki jest zamysl tego telefonu - zamiast na sile dodawac rzeczy, ktore jednym sie spodobaja a inni beda chcieli sie pozbyc, Google dodalo tylko niezbedne a po reszte zaprasza do sklepu.
Tak wiem. Czysty android w teorii jest główną zaletą serii Nexus i z racji tego te telefony nie są dla każdego. Problem w tym, że iPad mnie trochę za bardzo rozpieścił i szukam bezpośredniego przełożenia na Nexusie.
BTW - wie ktoś może jak skonfigurować coś takiego w Nexus 5:
1) wybieram numer, telefon zaczyna dzwonić, kontakt jest bez zdjęcia - na ekranie callera wyświetla się paskudny szary obrazek szarego robota zamiast zdjęcia, jak ustawić, żeby zdjęcia się nie wyświetlały lub wyświetlały się tylko wtedy gdy są przypisane do kontaktów?
2) może ktoś polecić jakiś fajny, nawet płatny "caller" (ekran dzwonienia) - ładne wizualne ustawienie ekranu połączeń przychodzących i wychodzących? Testowałem kilka aplikacji...ale trochę syfiaste.