Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Mini z wyświetlaczem retina- pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
535 odpowiedzi w tym temacie

#76 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 października 2013 - 14:32

Starzy daja to sie nie zastanawia po co :P

#77 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 29 października 2013 - 14:52

Ja będę zamawiać iPada mini Retina w piątek. Biorę w ciemno

A ja zaczynam odnosić wrażenie, że popstem tego typu chcesz pokazać jaki to jesteś fajny bo zamawiasz iPada.

- - - Połączono posty - - -

Tylko po co w sobotę przepłacać w iSpot?

To jest właśnie zagadka. Ja nie rozumiem, jak tak można nie szanować pieniędzy.

#78 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 października 2013 - 14:58

W sumie nie nasz interes, taki świat. :)

#79 berger91

berger91
  • 277 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 29 października 2013 - 15:30

Też nie mam zamiaru przepłacać, gdy całkowicie nie ma to sensu.. na szczęście ''u mnie'' w iDream ceny przeważnie są takie jak na Apple Store (tak samo jest w przypadku iPhone'a 5s, który kosztuje 2949 w podstawowej wersji), więc mam nadzieję, że w sobotę kupię iPada za tyle, na ile wycenił go producent :)

#80 grzes1213

grzes1213
  • 72 postów

Napisano 29 października 2013 - 15:47

kupował z was ktoś kiedyś na store.apple.pl? Macie jakies doswiadczenia? Tam sie płaci tylko z góry czy można za pobraniem?

#81 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 29 października 2013 - 15:59

kupował z was ktoś kiedyś na store.apple.pl? Macie jakies doswiadczenia? Tam sie płaci tylko z góry czy można za pobraniem?

Proszę.
Płatność i podatek VAT - Apple Store (Polska)

#82 JaN008

JaN008
  • 284 postów

Napisano 29 października 2013 - 15:59

Z tego co widziałem na stornie, możliwa jest tylko przedpłata. Co jest dosyć dziwne bo mało który sklep nie akceptuje płatności za pobraniem.

#83 grzes1213

grzes1213
  • 72 postów

Napisano 29 października 2013 - 16:17

tak tak widziałem to i też się trochę zdzwiłem. no ale ok. zamawialiście stamtąd? wszystko w porządku? bo przypadku mini to chyba będzie najszybsza droga zakupu jak się już pojawi. ( niektórzy autoryzowani sprzedawcy apple nie maja do tej pory w ofercie nowych iphonów, nawet 5c)

#84 randall86

randall86
  • 135 postów

Napisano 29 października 2013 - 16:44

Wszystko w porzadku i co najwazniejsze na firme bez vatu ;)

#85 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 29 października 2013 - 17:39

iPady po premierze nie będą tylko w iSpotach. Jak wiemy iSpot jako premium reseller stosuje także ceny premium, wyższe niż w innych sklepach. Wystarczy kupić w AOS lub sklepach stacjonarnych typu media-cośtam np. media markt, media expert i inne. Ceny w tych sklepach są normalne, takie same jak w AOS.

#86 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 29 października 2013 - 22:54

Z tego co widziałem na stornie, możliwa jest tylko przedpłata. Co jest dosyć dziwne bo mało który sklep nie akceptuje płatności za pobraniem.

Trochę ciężkie byłoby to w realizacji, biorąc pod uwagę, że sklep jest w Irlandii.

#87 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 13:27

Wszystko w porzadku i co najwazniejsze na firme bez vatu ;)

Mam pytanie jak zamówić na firmę bez vatu, znaczy dostać FV bez zaplaconego podatku?

#88 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 13:55

Mam pytanie jak zamówić na firmę bez vatu, znaczy dostać FV bez zaplaconego podatku?

Jeżeli masz VAT EU i firma znajduje się w europejskim systemie VIES to zadzwoń do nich i zamów, jak nie ma Ciebie w VIES to nie zamówisz.

#89 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 09:43

W AOS nie można kupić sprzętu bez VATu (dokonać zakupu wewnątrzwspólnotowego).

Według jakiej stawki VAT zostanie obliczona cena produktów?

Zakupy w sklepie Apple Store będą opodatkowane według stawki obowiązującej w Twoim kraju (tj. kraju nabywcy). W sklepie Apple Store nie można dokonywać zakupów kwalifikujących się jako dostawa wewnątrzwspólnotowa.

#90 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 10:01

Jak nie, jak tak. Fakturę Ci podesłać od AOS z zerową stawką VAT? Ciekawe jest to, że tak piszą, że nie można, jeżeli tak kupuję, tyle, że po zakupie trzeba do nich zadzwonić i wtedy zmieniają VAT na 0%. Może faktycznie kiedyś nie można było i nikt tego nie zmienił, albo nie chcą się tym chwalić, że tak się da. Najśmieszniejsze na fakturze jest to, że pół jest po Polsku a pół po angielsku, sprzedają z Irlandii w PLN, ale rozliczenie na FV jest według CZK (koron czeskich). Pomieszanie z poplątaniem. :)

#91 jaged

jaged
  • 28 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 10:35

Kupowałem, nie ma problemu. Faktura z VAT 0%. Najpierw obciążają kartę kredytową w cenie brutto, po kilku dniach oddają wartość VAT.

#92 randall86

randall86
  • 135 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 12:58

Za trzecim razem jak kupowalem to pani z infolinii powiedziala zebym nawet nie czekal na fv bez vatu a odrazu przelal sume bez vatu - zrobilem tak i wszystko ok, dostalem jeszcze szybciej sprzet.

#93 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 13:13

Może tak było kiedyś, właśnie przedłużałem program deweloperski (który jest "bez vat") i przy okazji zapytałem o sprzęt.
Dostałem odpowiedź, że obecnie na sprzęt wystawiają faktury VAT z polskim VATem.

Cytat z maila od p. Grety Dembrowski z Apple

Witam Panie Tomaszu,

oryginalne faktury na programy deweloperskie zawsze są z 23 % Irlandzkim VATem.

Na wszystkie inne produkty ze sklepu PL_AOS wystawiane są oryginalne faktury z Polskim 23 % VATem.

#94 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 13:26

Może tak było kiedyś, właśnie przedłużałem program deweloperski (który jest "bez vat") i przy okazji zapytałem o sprzęt.
Dostałem odpowiedź, że obecnie na sprzęt wystawiają faktury VAT z polskim VATem.

Cytat z maila od p. Grety Dembrowski z Apple

To ja Ci zacytuję maila z zeszłego tygodnia od p. Kozłowskiej:

Witam,
dziękuję za emaila. Przesłałam wniosek o nałożenie 0% stawki VAT.
W razie jakichkolwiek pytań, bardzo proszę o kontakt email ze mną.
Z wyrazami szacunku

 Julia Kozłowska - Negri
Apple Online Store
Apple Distribution International

Do tego mogę Ci pokazać fakturę z przedwczoraj z zerowym VAT, którą dostałem za zakup w zeszłym tygodniu.

EDIT: Proszę bardzo FV: www.oleyek.com/AOSFV.jpg

#95 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 17:22

Jednym słowem oni sami nie wiedzą jakie mają zasady sprzedaży.

#96 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 03 listopada 2013 - 17:34

Jednym słowem oni sami nie wiedzą jakie mają zasady sprzedaży.

Ja od początku rozmawiałem z ludźmi od sklepu dla SMB, nawet inny numer telefonu mają, więc może CI zwykli nie wiedzą po prostu.

#97 Ziootek1971

Ziootek1971
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2013 - 13:25

No widzisz. A ja, dla odmiany, nigdy nie miałem iPad'a. ;) A zdecydowany jestem, ponieważ w Apple Store wielokrotnie brałem do ręki jednego i drugiego. Ani razu nie miałem wątpliwości, będzie retina - kupię mini.

Ja podobnie. Odwiedzałem iSpot wielokrotnie, porównywałem oba iPady i już miałem kupować "miniacza", kiedy dowiedziałem się, że będzie wersja z Retiną. Spowodowało to tylko małe "odroczenie" zakupu. Waham się tylko między wersją z Wi-Fi a z wersją z wbudowanym modemem...

#98 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 04 listopada 2013 - 20:41

Waham się tylko między wersją z Wi-Fi a z wersją z wbudowanym modemem...

Jak masz w tel duży pakiet to nie ma sensu, wystarczy WiFi only. Jak jeszcze na Androidzie z LTE to już w ogóle ...

#99 Kargulenka

Kargulenka
  • 2 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 21:22

Hej, chce kupić tego iPada w USA. orientujecie się może którą sieć powinnam wybrać abym w Polsce mogła inną kartę z internetem wsadzić Kiedyś było tylko at&a i Verizon i trzeba było kupić z Verizonem, ale teraz są 4 sieci i już sama nie wiem :/ z góry dzięki za odpowiedź!

#100 grzes1213

grzes1213
  • 72 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 21:58

myślicie , że data 21.11 , która się pojawiła w związku z podnianiem jej przez amerykański sklep jako data sprzedaży, jest realna??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych