Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Mini z wyświetlaczem retina- pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
535 odpowiedzi w tym temacie

#451 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 stycznia 2014 - 18:11

Nic nie pomaga. Kupię 2 kartę, zobaczę czy działa.

#452 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 24 stycznia 2014 - 06:32

Powiedzice mi czy warto wymienic mini pierwszej generacji na ten z Retina? Ciekawe ile moj mini 32GB 3G White jest teraz warty?..

#453 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 08:23

Po co wymieniać. Ok. Sok wydajnosciowy jest, wyświetlacz tez robi wrażenie ale mini pierwszej generacji to wciąż bardzo dobry sprzęt. Na 7.1 śmiga aż miło

#454 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 24 stycznia 2014 - 09:09

To nie jest skok wydajnościowy tylko przepaść ;). Jednak jeśli to co ma w podpisie jest prawdą to fakt, wymiana wydaje się być bezcelowa bo zawsze jest inne urządzenie.

#455 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 24 stycznia 2014 - 23:18

Jak jest teraz z tymi wyświetlaczami? Nie wiem czy oddać na gwarancję, czy jeszcze poczekać. Pierwsza sztuka wymieniona na właściwie taką samą drugą (dolna część wyświetlacza żółta).

#456 Kayne

Kayne
  • 189 postów

Napisano 25 stycznia 2014 - 08:14

Ja mam nie co zażółconą górną część wyświetlacza… Ale nie wiele, więc szkoda mi czasu na wymienianie. Jeszcze trafi się gorszy :< Boli, że w sprzęcie za taką kasę są takie problemy, ale w dzisiejszych czasach już chyba niczego nie robią porządnie.

#457 steo

steo
  • 278 postów
  • SkądWrocław / Wałbrzych

Napisano 04 lutego 2014 - 09:22

Powiedzice mi czy warto wymienic mini pierwszej generacji na ten z Retina?
Ciekawe ile moj mini 32GB 3G White jest teraz warty?..

Ja właśnie wymieniłem. Różnica jest ogromna. Bardziej niż sam różnica w wyświetlaczu widoczna jest różnica w wydajności. Rzeczy któe ma Mini (1gen) ładowały się długo, teraz wczytują się błyskawicznie. Lepsze gry już nieprzycinają jak miało to miejsce na poprzednim Miniaku. Jednak aktualny SoC vs SoC z iPad2 to wielki przeskok.

#458 SiWyTM

SiWyTM
  • 190 postów

Napisano 22 lutego 2014 - 18:01

Kupował ktoś ostatnio mini retine? Są nadal jakieś problemyz ekranami ? Będę oddawał właśnie 2 raz aira i nie wiem czy brać zwrot pieniędzy czy mini retina.

#459 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 lutego 2014 - 18:43

Kupiłem na początku grudnia i jest idealny. Z tego co widać z Mini nie ma takiego problemu jak z Air, wątek niedługo osiągnie 200str z czego 170 to wady ekranu.

#460 GordonShumway

GordonShumway
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lutego 2014 - 18:46

Wczoraj miałem podejście do Mini (paranoja te ciągłe szukanie, dwa Air już odesłane). Tym razem stacjonarnie, w Saturnie. Źle, ale naprawde źle zmontowany przycisk Home, góra i dół wyświetlacza zażółcona. Odpuściłem.

#461 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 22 lutego 2014 - 19:06

Ja trafiłem na dobrą, żadnego żółtego koloru. Kupowałem w styczniu w iSpocie. Aktualnie go sprzedaję i liczę, że to mi pomoże w sprzedaży bo jak ktoś kupi nowy to właśnie może mieć problem z ekranem :).

#462 patryk-112

patryk-112
  • 79 postów

Napisano 24 lutego 2014 - 19:14

Lepiej zamówić z store.apple.com czy ze stacjonarnego sklepu? Pytam pod kątem ewentualnych reklamacji wyświetlacza. Dzieki za odpowiedź ;)

#463 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 24 lutego 2014 - 23:55

Lepiej zamówić z store.apple.com czy ze stacjonarnego sklepu? Pytam pod kątem ewentualnych reklamacji wyświetlacza.

Po pierwsze nie ma w Polsce czegoś takiego jak stacjonarny sklep Apple, po drugie ile razy jeszcze musi na tym forum paść to pytanie żeby nie było już zadawane? To już jakaś paranoja jest..

W AOS możesz w ciągu 2 tygodni bez przyczyny wymienić/zwrócić urządzenie co jest chyba wystarczającą odpowiedzią.

#464 patryk-112

patryk-112
  • 79 postów

Napisano 25 lutego 2014 - 09:05

Czytałem gdzieś na forum o braku możliwości zwrotu jesli kupimy ipada na firmę, zadzwoniłem do apple i powiedzieli że można to zrobić bez problemu, jedyna różnica jest taka że jesli zamawiamy na firmę to mamy rok gwarancji a jeśli nie to dwa lata. Pozdrawiam.

#465 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 25 lutego 2014 - 09:31

To kwestia dobrej woli Apple w tym przypadku. Natomiast przy zakupie jako konsument mamy ten przywilej z mocy prawa.

#466 patryk-112

patryk-112
  • 79 postów

Napisano 25 lutego 2014 - 09:56

A miał ktoś jakies przykre doświadczenia jesli chodzi o taki zwrot kupując na firmę?

#467 ozizkar

ozizkar
  • 28 postów
  • SkądGdynia

Napisano 01 marca 2014 - 18:36

Siema powie mi ktos o co chodzi ? Mam kartę t mobile z internetem 3G w maniaku i jeden dzien działała normalnie a teraz wyskakuje brał uwierzytelnianie pdp o co może chodzić ?

#468 meiss

meiss
  • 1 345 postów

Napisano 01 marca 2014 - 22:13

Google wie.
https://discussions....435525#18435525

#469 migot

migot
  • 55 postów

Napisano 04 marca 2014 - 12:01

Witam Zdecydowałem sie na zakup ipada mini retina 16 gb wifi. Z doświadczenia z nexusami wiem ze warto było zwracać uwagę na partie i datę produkcji. Niestety nie mam pojęcia jak wygląda to w przypadku apple ipad. Ipada bede kupował w saturnie...Mam pytanie, czy jest jakas "czarna" partia albo cos w tym stylu ktorej nalezy unikac albo jakas seria ktora jest najmniej wadliwa? Na jaki numer seryjny mam zwracac uwage albo inne oznaczenia ? Czy po prostu moge kupowac w ciemno bo w kazdym jest raczej wysztko w porzadku ? Dzieki za pomoc Pozdrro

#470 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 04 marca 2014 - 12:10

Nie jest, możesz trafić na wadliwe wyświetlacze. Możesz poprosić o otwarcie w sklepie i nie musisz go kupować, jeśli będzie obarczony wadą. Sprzedawca nie ma prawa Ci tego odmówić.
Art. 3. szcz. war. sp. kons. - Zasady informacji o korzystaniu z towaru - Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego tu masz informacje na ten temat. Jak Ci się spodoba bo ekran będzie ok to kupujesz i wychodzisz zadowolony.

#471 migot

migot
  • 55 postów

Napisano 04 marca 2014 - 12:28

@up No dziekuje za odpowiedz, niestety nie mialem nigdy stycznosci z ipadem mini wiec za bardzo nie wiem gdzie szukac wady:( Czy jest jakis sposob ktory na pierwszy rzut oka pozwoli mi okreslic czy egzemplarz jest wadliwy albo nie ? W saturnie chyba mam 14 dni za zwrot, bardz ewentualna wymiane

#472 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 04 marca 2014 - 12:35

Gdybyś przeczytał temat to byś wiedział na czym, ale mam dobry dzień to Ci pomogę. https://www.google.c...iw=1366&bih=643 Masz dużo przykładów o co chodzi. Ja kupowałem swojego to był w pełni wolny od wady, miałem farta. Drugi raz jednak już nie dokonam zakupu wiedząc, że mogę trafić na coś takiego.

#473 migot

migot
  • 55 postów

Napisano 04 marca 2014 - 12:38

Czytam od 25 strony i nie moge zrozumiec jak poznac po 10 mintach ze jest cos nie tak. Jezeli chodzi o backlight bleeding to mialem to w przypadku nexusa wiec dam rade rozpoznac... bardziej chodzi mi o jakąś żółtą poswiate czy inne wady ktore ma mini

#474 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 04 marca 2014 - 12:49

Po 10 minutach to test duchów na ekranie :D. Jest do tego strona specjalna, która to sprawdza, ale nie pamiętam linku. Poza tym: jak nie będzie żółtych poświat/bleedingu i na pierwszy rzut oka ghostigu to po co szukać na siłę? Zawsze możesz gorzej trafić.

#475 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 04 marca 2014 - 12:50

Czytam od 25 strony i nie moge zrozumiec jak poznac po 10 mintach ze jest cos nie tak. Jezeli chodzi o backlight bleeding to mialem to w przypadku nexusa wiec dam rade rozpoznac... bardziej chodzi mi o jakąś żółtą poswiate czy inne wady ktore ma mini

Jeśli po 10 minutach nie poznałeś, że coś jest nie tak to jest duża szansa, że masz dobry wzroki i zwyczajnie jest wszystko „tak”

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych