Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Mini z wyświetlaczem retina- pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
535 odpowiedzi w tym temacie

#501 migot

migot
  • 55 postów

Napisano 14 marca 2014 - 10:27

Dobra otworzylem swoj egzemplarz i nie wiem czy jest wporzadku. Przesyłam zdjecia, jakby ktos molg rzucic okiem i ocenic. Mam wrazebeu ze gora jest czerwona jakby:

https://www.dropbox....kdlq/BujGoSZP2z

#502 mecei

mecei
  • 99 postów

Napisano 14 marca 2014 - 10:34

oczywiscie, ze czerwona, jeszcze bardziej niz to u mnie bylo :P reklamowac heh a podaj nam, z ktorego tygodnia produkcji masz ipada?

#503 migot

migot
  • 55 postów

Napisano 14 marca 2014 - 10:41

Nie wiem, a ja kto sprawdzic ? Kupiony w saturnie tydzien temu

#504 mecei

mecei
  • 99 postów

Napisano 14 marca 2014 - 11:57

Klantenservice: Serienummers masz tutaj, wpisz swoj nr seryjny i skopiuj nam to, co wyskoczylo ;p

#505 migot

migot
  • 55 postów

Napisano 14 marca 2014 - 12:05

Wlasnie wracam z saturna mieli ostatnia sztuke zafoliowana wiec ja wymienilem i wlasnie sprawdzam. jak ta bedzie zla to pozostaje reklamacja w ispot ? W tej 2 sztuce mam takie cos: Nice Name: iPad mini Retina (Gen-2 WiFi) Machine Model: iPad4,4 Family name: A1489 Group1: iPadMini Group2: WiFi Generation: 2 CPU speed: 1.3GHz Screen size: 7.9 inch Screen resolution: 2046x1536 pixels Colour: White Production year: 2014 Production week: 3 (January) Model introduced: 2013 Capacity: 16GB Memory - flavour: xx Factory: DL (China - Foxconn)

#506 mecei

mecei
  • 99 postów

Napisano 14 marca 2014 - 12:44

to druga sztuka ok jest? czy jak.. nie ispot, cortland serwis, iSource lub np Ragz

#507 migot

migot
  • 55 postów

Napisano 14 marca 2014 - 12:52

Ta druga sztuka chyba okey. Jak robilem test szachownicy to na poprzedniej lekko widzalem te kwadraty po zmianie na szary kolor. Tu w ogole nie widze. Moze minimalnie jest na dole bardziej zolty ale nie jestem pewny. Nie chce teraz na sile juz szukac ;).
Zdjecie drugiej sztuki:

https://www.dropbox....oj/CAM00183.jpg

#508 mecei

mecei
  • 99 postów

Napisano 14 marca 2014 - 13:20

najlepiej odpal black screen 10h na youtube przy maxymalnej jasnosci ekranu w zaciemnionym miejscu i zrob fotke wtedy :D albo nie rob, ciesz sie sprzetem!

#509 bosypl

bosypl
  • 17 postów

Napisano 14 marca 2014 - 14:18

iSpot nie ma serwisu. Jak kupujesz produkt (Apple) i po otwarciu jest z nim coś nie tak (ewidentnie coś nie działa lub ma wady kosmetyczne) to sprzedawca opwinien wymienic sprzet na nowy - maja taka procedure w procesie dystrybucji. Jak nie to do serwisu, np iMad (ponoć są premium teraz i działają bardzo szybko)
  • Burczyk lubi to

#510 ozizkar

ozizkar
  • 28 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 marca 2014 - 22:20

Ludzie jacy wy jesteście dziwni po jaka cholerę doszukiwać sie np efektu szachownicy w normalnym użytkowaniu chociazbys sie zesral to w niczym ci to nie bedzie przeszkadzać! mam mini z retina i nie wiem czy mam ghosting przezolcony ekran niebieski czerwony zielony etc po prostu cieszę sie sprzętem i wam tez to radzę, ps. Przepraszam za jakiekolwiek literówki

#511 patryk-112

patryk-112
  • 79 postów

Napisano 17 marca 2014 - 19:59

Czy macie doswiadczenie z takim etui, jakosc i jaki kolor ciekawie sie komponuje z bialym mini?
Etui Smart Case iPad Mini Retina - FOLIA GRATIS! (4037938030) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Dzieki za pomoc ;)

#512 ozizkar

ozizkar
  • 28 postów
  • SkądGdynia

Napisano 17 marca 2014 - 21:24

Podrobiony oryginał, ale w duzo atrakcyjnieszej cenie, mam oryginalnego case i nie polecam wyglada zajebiscie ale nie dość ze strasznie szybko sie brudzi to za ta cenę mozna oczekiwać czegoś znacznie lepszego

#513 mecei

mecei
  • 99 postów

Napisano 18 marca 2014 - 06:09

ja tez uzywam oryginalnego, w kolorze czarnym, zadnych zabrudzen, wytarc skory :P

#514 kdʘ

kdʘ
  • 257 postów
  • SkądJarosław

Napisano 06 kwietnia 2014 - 22:36

W tygodniu zamówiłem w polskim Apple Online Store wersję 32 GB + Cellular, jutro u mnie będzie, więc coś na pewno napiszę. Już teraz zaskoczyło mnie, że zamówiony egzemplarz jest z czwartego tygodnia produkcji, czyli jeszcze ze stycznia. Chyba za duże zapasy zrobili dla naszego kraju ;P

#515 elpuzzio

elpuzzio
  • 2 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 kwietnia 2014 - 20:29

iPad mini retina to jak dla mnie najlepsze mobilne i w pełni kompletne urządzenie :cool:

#516 Mateusze

Mateusze
  • 22 postów

Napisano 27 kwietnia 2014 - 09:37

Jako ze nigdy nie mialem sprzetu Apple to jakbym go teraz kupil to pytanie jest takie. Czy pociagnie mi przez rok wszystko z AppStore? I jak kupie to jakie wady moze miec ten tablet?

#517 kdʘ

kdʘ
  • 257 postów
  • SkądJarosław

Napisano 27 kwietnia 2014 - 12:12

To niezbyt inteligentne pytania. Mini z Retiną ma w tym momencie specyfikację najlepszą z możliwych, oczywiście jeśli chodzi o mobilne zabawki Apple. Powinien przez 2 lata dawać sobie radę z najnowszymi grami, o aplikacjach nie wspominając. Możliwe wady?! Przecież to najczęściej jest poruszane w tym wątku, wystarczy przeczytać kilka stron. Te posty nie są zbyt długie, więc to drobiazg.

#518 Mateusze

Mateusze
  • 22 postów

Napisano 28 kwietnia 2014 - 14:08

To niezbyt inteligentne pytania.

Mini z Retiną ma w tym momencie specyfikację najlepszą z możliwych, oczywiście jeśli chodzi o mobilne zabawki Apple. Powinien przez 2 lata dawać sobie radę z najnowszymi grami, o aplikacjach nie wspominając.

Możliwe wady?! Przecież to najczęściej jest poruszane w tym wątku, wystarczy przeczytać kilka stron. Te posty nie są zbyt długie, więc to drobiazg.

Dobra. Dziekuje za odpowiedz. Czyli przez minimum 2lata spokojnie wszystko pociagnie.

#519 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 28 kwietnia 2014 - 14:18

Jako ze nigdy nie mialem sprzetu Apple to jakbym go teraz kupil to pytanie jest takie. Czy pociagnie mi przez rok wszystko z AppStore? I jak kupie to jakie wady moze miec ten tablet?

Mini z Retiną ma w tym momencie specyfikację najlepszą z możliwych, oczywiście jeśli chodzi o mobilne zabawki Apple. Powinien przez 2 lata dawać sobie radę z najnowszymi grami, o aplikacjach nie wspominając.

Co powiesz na iPhone 4s który nadal ciągnie 100% marketu po tylu latach? Mini z retiną pociągnie wszystko z appstore przez minimum 3 lata.

- - - Updated - - -

To nie są wynalazki adreno które mają wyniki zawyżane w benchmarkach, realną wydajność mniejszą :)
  • Applecation lubi to

#520 kdʘ

kdʘ
  • 257 postów
  • SkądJarosław

Napisano 28 kwietnia 2014 - 17:09

To tylko prognozy, nasze indywidualne odczucia na ten temat. Jestem pewien jednego: naprawdę trudno przewidzieć jak będzie wyglądał iPad za 3 lata i jakie aplikacje będą powstawać na iOS. Że iPhone 4S jeszcze jako tako daje radę, to nie oznacza, że z iPadem mini Retina będzie tak samo.

#521 Baniadmx

Baniadmx
  • 91 postów
  • SkądTarnów

Napisano 14 maja 2014 - 15:10

Cześć mam zamiar kupic nowego ipada mini i moje pytanie Czy kupować z tylko wi-fi czy 3G ? Czasem bede chodził po za domem z tym ipadem mini , tylko ze w telefonie mam 3 gb miesięcznie wiec nie chciał bym mieć 2 karty bo dodatkowe koszty . Wyczytałem ze jest mozliwosc udostępnienia z telefonu internetu i moje pytanie Robił to ktoś i jak to chodzi dobrze czy nie ma sensu cos takiego robić , i odnośnie simlocka na ipady nie ma blokady czy cos sie zmieniło bo czasem ludzie piszą np. Z uk w sieci EE itp.

#522 mikiki92

mikiki92
  • 42 postów

Napisano 14 maja 2014 - 22:20

1. Pytanie - WI-FI czy 3G Jest to zależne od Twoich potrzeb oraz dostępnej gotówki. Zależy to również jak dużo miejsc, które odwiedzasz ma Wi-Fi do którego możesz się podpiąć. Jak masz ich na tyle dużo, że gdzie wejdziesz to masz Wi-Fi, a nie masz go tylko w plenerze to wersja Wi-Fi Only, Ci wystarczy zawsze możesz podpiąć telefon. Inaczej jak masz mały odsetek miejsc gdzie jest Wi-Fi to bierz wersję z modemem 3G, bo to większa wygoda niż męczyć telefon. 2. Pytanie - Transfer i udostępnianie. 3 GB na miesiąc to sporo ale zależy jak często używasz tego internetu w samym telefonie, udostępnić można jak najbardziej i działa to całkiem sprawnie po 3G lecz na 2G nie polecam bo i w telefonie ledwo co działa. Problemem może się okazać tylko bateria w telefonie, którą to udostępnianie netu wciągnie "nieco" szybciej. Zaletą iPada Wi-Fi+3G jest właśnie niezależność energetyczna, no i GPS jeżeli chciałbyś używać go jako nawigacji, lub do szybkiego sprawdzenia czegoś na mapach. 3. Pytanie-Simlock Z tego co wiem wersje z Polskiej dystrybucji czyli Apple Online Store PL, iSpot czy duże sklepy z RTV/AGD sprzedają je bez blokady simlock. Jak to jest przy kupowaniu z innego kraju to nie wiem. Myślę, że pomogłem :-)

#523 wojtas2931

wojtas2931
  • 559 postów
Napisano 15 maja 2014 - 07:12

Wydaje mi sie ze 30zl/m-c za 6GB w Tmobile na przykład to niewiele, taka kwota jest niewielka a internetu powinno wystarczyć na cały miesiąc jeśli nie będziesz oglądał dużo filmów. Dla mnie wersja z samym wifi mija sie z celem, równie dobrze mógłbym nie kupować gdyż mogę sobie laptopa uruchomić i ma nim pracować. Swojego iPada Air z LTE kupiłem za 1,5k zł (używany kilkanaście dni, zakupiony w Tmobile). Mam większe możliwości gdyż mogę zabrać go w podróż lub choćby na ogród a przy tym nie muszę sie martwić ze udostępnianie baterii będzie mi zżerała baterie w telefonie. Odobiscie polecam wersję 3G/LTE - naprawdę 30zl to nie dużo za 6gb pakiet :)

#524 Baniadmx

Baniadmx
  • 91 postów
  • SkądTarnów

Napisano 15 maja 2014 - 08:07

Ok dzieki chłopaki za pomoc , a co jest z tym simlockiem na Ipadach sa one czy nie chodzi mi o rynek UK

#525 rachwal.93

rachwal.93
  • 1 postów

Napisano 23 lipca 2014 - 21:35

Witam, chcialem zapytac was czy rzeczywiscie jest spora roznica w kolorach miedzy Ipad mini retina a Ipad Air bo ponoć jest ale cos wyczytyłem ze niewielka. Z góry dzieki za pomoc

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych