Dzięki wielkie! Wyglada to bardzo szybko. A jak z zasięgiem?
Różnie, w miejscu gdzie akurat dużo korzystam z modemu jest super - stale LTE ale w domu skacze mi zasięg - E/3G/LTE.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 20 November 2013 - 21:44
Dzięki wielkie! Wyglada to bardzo szybko. A jak z zasięgiem?
Posted 20 November 2013 - 21:50
Może wrzucilbys speedtest?Ja otrzymałem iPad Air 32GB w Orange przy okazji internetu mobilnego i tak trochę żałuę że nie poczekałem trochę aż pojawi się mini z retiną u nich - no ale koniec umowy wypadał jak wypadał :-) może jak się pojawiły teraz to zamienię z kimś na mini, bo jednak dla mnie 9,7" to za duże... nie mniej sprzęt działa świetnie, w porównaniu do ipad2/ipad3 to jak dla mnie świetny jest.
Posted 20 November 2013 - 22:36
Zauważyłeś pewnie, że ekran jest żółty po lewej stronie, nie jakoś przesadnie ale jednak jest. Coraz bardziej skłaniam się ku teoriom spiskowym głoszącym, że wszystkie iPad'y Air mają felerne ekrany. Albo to efekt uboczny IGZO albo podświetlenia z jednej strony. Agresywnie nastawionych fanbojów z rzekomo śnieżnobiałym ekranem uprasza się o powstrzymanie się od ciskania we mnie błotem. DziękujęZrobiłem mu zdjęcie w łazience (bo tam u mnie za dnia najciemniej) przy odpalonym Safari:
http://oi39.tinypic.com/2lvxvkx.jpg
Posted 20 November 2013 - 22:46
Po trzech wymianach w AOS dziś byłem w x-komie i gdy sprzedawca otworzył Ipada Air tak samo ekran był żółty z lewej strony ku jego zdziwieniu ...przykre. Dużo jest też na ten temat tu: [iPad] Air screen defect? - Page 28 - MacRumors Forums i https://discussions....rt=375&tstart=0Zauważyłeś pewnie, że ekran jest żółty po lewej stronie, nie jakoś przesadnie ale jednak jest. Coraz bardziej skłaniam się ku teoriom spiskowym głoszącym, że wszystkie iPad'y Air mają felerne ekrany. Albo to efekt uboczny IGZO albo podświetlenia z jednej strony. Agresywnie nastawionych fanbojów z rzekomo śnieżnobiałym ekranem uprasza się o powstrzymanie się od ciskania we mnie błotem. Dziękuję
Posted 20 November 2013 - 22:48
Było, 50 stron temuPo trzech wymianach w AOS dziś byłem w x-komie i gdy sprzedawca otworzył Ipada Air tak samo ekran był żółty z lewej strony ku jego zdziwieniu ...przykre. Dużo jest też na ten temat tu: [iPad] Air screen defect? - Page 28 - MacRumors Forums i https://discussions....rt=375&tstart=0
Posted 21 November 2013 - 00:07
Zauważyłeś pewnie, że ekran jest żółty po lewej stronie, nie jakoś przesadnie ale jednak jest. Coraz bardziej skłaniam się ku teoriom spiskowym głoszącym, że wszystkie iPad'y Air mają felerne ekrany. Albo to efekt uboczny IGZO albo podświetlenia z jednej strony. Agresywnie nastawionych fanbojów z rzekomo śnieżnobiałym ekranem uprasza się o powstrzymanie się od ciskania we mnie błotem. Dziękuję
Posted 21 November 2013 - 00:44
Zauważyłeś pewnie, że ekran jest żółty po lewej stronie, nie jakoś przesadnie ale jednak jest.
Posted 21 November 2013 - 06:22
Posted 21 November 2013 - 06:45
Na zdjęciach można się przejechać, wystarczy że źle ustawisz balans bieli i już masz albo zbyt chłodny (bardziej niebieskawy), albo zbyt ciepły (bardziej żółtawy) ekran. Jakość obrazu powinno się najlepiej oceniać mając sprzęt bezpośrednio przed swoimi oczami. Ludzie korzystają również z różnych monitorów, i czasami to co u jednego jest wyświetlane dobrze, u drugiego będzie wyświetlane źle (bo ma na przykład źle lub w ogóle nie skalibrowany monitor).
Zrobiłem jeszcze raz zdjęcie ekranu mojego iPad Air. Teraz już proszę mieć na uwadze, iż na ekran jest dodatkowo założona folia Brando. Zdjęcie wrzucam do siebie na SkyDrive. Plik prosto z aparatu w pełnym rozmiarze (kliknij na "Wyświetl oryginał" z górnego menu). Żeby pokazać jasność ekranu musiałem podkręcić EV maksymalnie ile się dało czyli na +3. Balans bieli ustawiłem na "Światło dzienne" (przy poprzednim było to "AWB" czyli automatyczny balans bieli), bo moim zdaniem najlepiej oddawał to co widziałem gołym okiem. W iPad Air wyłączyłem automat od jasności, i dałem ją na maksa.
http://sdrv.ms/17qS5Ak
Teraz już lepiej czy nadal widzisz tam jakieś zażółcenie? Jeśli tak, to należysz do grupy ludzi szukających dziury w całym. Typ człowieka przebierającego w obiektywach czy monitorach z tego samego modelu, szukającego tej swojej idealnej sztuki. Wymagającego od ekranu w sprzęcie typowo konsumenckim parametrów takich, jakie występują w profesjonalnych monitorach graficznych czyli równomiernego podświetlenia oraz jednorodnego koloru na całej powierzchni matrycy.
Posted 21 November 2013 - 08:22
Masz świetny egzemplarz, ekran jest jak najbardziej w porządku. Ciesz się i używaj sprzętu, nieważne co piszą inni. Niektórym po prostu się nigdy nie dogodzi:)Na zdjęciach można się przejechać, wystarczy że źle ustawisz balans bieli i już masz albo zbyt chłodny (bardziej niebieskawy), albo zbyt ciepły (bardziej żółtawy) ekran. Jakość obrazu powinno się najlepiej oceniać mając sprzęt bezpośrednio przed swoimi oczami. Ludzie korzystają również z różnych monitorów, i czasami to co u jednego jest wyświetlane dobrze, u drugiego będzie wyświetlane źle (bo ma na przykład źle lub w ogóle nie skalibrowany monitor).
.
Posted 21 November 2013 - 09:01
masz ekran po prostu rewelacyjnyNa zdjęciach można się przejechać, wystarczy że źle ustawisz balans bieli i już masz albo zbyt chłodny (bardziej niebieskawy), albo zbyt ciepły (bardziej żółtawy) ekran. Jakość obrazu powinno się najlepiej oceniać mając sprzęt bezpośrednio przed swoimi oczami. Ludzie korzystają również z różnych monitorów, i czasami to co u jednego jest wyświetlane dobrze, u drugiego będzie wyświetlane źle (bo ma na przykład źle lub w ogóle nie skalibrowany monitor).
Zrobiłem jeszcze raz zdjęcie ekranu mojego iPad Air. Teraz już proszę mieć na uwadze, iż na ekran jest dodatkowo założona folia Brando. Zdjęcie wrzucam do siebie na SkyDrive. Plik prosto z aparatu w pełnym rozmiarze (kliknij na "Wyświetl oryginał" z górnego menu). Żeby pokazać jasność ekranu musiałem podkręcić EV maksymalnie ile się dało czyli na +3. Balans bieli ustawiłem na "Światło dzienne" (przy poprzednim było to "AWB" czyli automatyczny balans bieli), bo moim zdaniem najlepiej oddawał to co widziałem gołym okiem. W iPad Air wyłączyłem automat od jasności, i dałem ją na maksa.
http://sdrv.ms/17qS5Ak
Teraz już lepiej czy nadal widzisz tam jakieś zażółcenie? Jeśli tak, to należysz do grupy ludzi szukających dziury w całym. Typ człowieka przebierającego w obiektywach czy monitorach z tego samego modelu, szukającego tej swojej idealnej sztuki. Wymagającego od ekranu w sprzęcie typowo konsumenckim parametrów takich, jakie występują w profesjonalnych monitorach graficznych czyli równomiernego podświetlenia oraz jednorodnego koloru na całej powierzchni matrycy.
Posted 21 November 2013 - 09:50
Nie jestem nadzwyczaj wymagający, do tej pory ekrany w moich iPad'ach były w porządku, nie przeszkadzałby mi ekran o barwie ciepłej na całej powierzchni podobnie jak zimnej, na całej. Nie akceptuję jednak dwóch różnych odcieni na jednym ekranie. Proponuję by zamiast budować mój profil psychologiczny skupić się raczej na bohaterze tego tematu. Na tej fotce jest śnieżna biel, nie wiem jakim sposobem to osiągnąłeś bo nadal twierdzę, że lewa strona Twojego ekranu jest żółta.Teraz już lepiej czy nadal widzisz tam jakieś zażółcenie? Jeśli tak, to należysz do grupy ludzi szukających dziury w całym. Typ człowieka przebierającego w obiektywach czy monitorach z tego samego modelu, szukającego tej swojej idealnej sztuki. Wymagającego od ekranu w sprzęcie typowo konsumenckim parametrów takich, jakie występują w profesjonalnych monitorach graficznych czyli równomiernego podświetlenia oraz jednorodnego koloru na całej powierzchni matrycy.
Od bajek to był Kobuszewski. W Twoim przypadku ciężko było ocenić kolory bo dałeś kiepskie fotki, na 100 % masz jednak pionowy ciemny pas po lewej stronie. Dziękuję za uwagę.Mam identycznie biały ekran jak Twój.
Posted 21 November 2013 - 10:14
Na tej fotce jest śnieżna biel, nie wiem jakim sposobem to osiągnąłeś bo nadal twierdzę, że lewa strona Twojego ekranu jest żółta.
Posted 21 November 2013 - 12:00
Posted 21 November 2013 - 14:07
Posted 21 November 2013 - 14:14
Posted 21 November 2013 - 17:41
Posted 21 November 2013 - 20:18
Posted 21 November 2013 - 20:41
Posted 21 November 2013 - 20:59
Posted 21 November 2013 - 21:45
Posted 21 November 2013 - 21:55
Posted 21 November 2013 - 22:30
Ja swojego wymieniłem raz bo okazało się, że miał zabrudzoną szybkę pod matrycą.
Nakręcacie tą ogólnoforumową histerie i ludzie zaczynają na siłę szukać niedoskonałości w swoich ipadach począwszy od zażółceń, po nie daj boże nierówności rzędów mikrometrów w wykonaniu tylniej obudowy, a może jabłko z tyłu ipada odbija za mało światła.... tragedia!
Sprawdź czy nie masz tych pasków
![]()
[ATTACH=CONFIG]18091[/ATTACH]
Są to dwa delikatnie szare paski, przy max jasności są bardzo słabo widoczne ale sąJutro sie wybiore do media i dokładnie obejrze egzemplarz na wystawie.
No jest to pewnie miejsce mocowania ekranu dlatego tak to wygląda, zastanawiam się tylko czy ich o to gnębić czy nie :/
Poszedłem do media, zobaczyli ekran z tymi dwoma liniami i bez gadania oddali mi 2999 zł i przeprosili za problemy. (LOL!) Poradzili skorzystać z oficjalnego sklepu apple, jeszcze większy lol!
Kupuj nexusa 10, premiera ma być 25 listopada. Ja co prawda kupiłem air ale to będzie pierwsza i ostatnia rzecz od apple. Niestety jest to firma, która ma jedynie wysokie ceny, nie dba o jakość wykonania i buduje mit zajebistej marki. Bardziej porządne sprzęty ma już samsung nawet.
Wyobraź sobie, że nie interesuje mnie Twoje zdanie na mój temat więc zakończ wreszcie wygłaszać opinie o mnie i zacznij pisać o iPad Air. Przyznam, że po tym jak wrzuciłeś swoje foty zrozumiałem skąd wzięła się u Ciebie ta agresja kiedy pierwszy raz wspomniano w tym temacie o wadliwych ekranach. Zakup w sklepie stacjonarnym, pionowy, ciemny pas po lewej stronie (a może i coś więcej), zwrot niemożliwy więc pozostało jedynie oddać w ramach gwarancji i czekać na refurba, sam bym się wkurzył. Tyle, że niepotrzebnie walczyłeś z każdym komu również zdarzył się lipny ekran, wystarczyło się przyznać, wyżalić a pewnie poczułbyś się lepiejRBB dawno nie widziałem tak monotonnego człowieka jak Ty. Weź wyluzuj już. Ja uważam ze mam idealny ekran, zresztą nie tylko ja. Mało tego Twoja spiskowa teoria ze nie ma idealnych ekranów jest wyssana z palca. Nie ma za wiele wspólnego z rzeczywistością. Na siłę szukasz problemów. Nudny już w tym jesteś.
Posted 21 November 2013 - 23:05
Posted 21 November 2013 - 23:07
Wyobraź sobie, że nie interesuje mnie Twoje zdanie na mój temat więc zakończ wreszcie wygłaszać opinie o mnie i zacznij pisać o iPad Air. Przyznam, że po tym jak wrzuciłeś swoje foty zrozumiałem skąd wzięła się u Ciebie ta agresja kiedy pierwszy raz wspomniano w tym temacie o wadliwych ekranach. Zakup w sklepie stacjonarnym, pionowy, ciemny pas po lewej stronie (a może i coś więcej), zwrot oniemożliwy więc pozostało jedynie oddać w ramach gwarancji i czekać na refurba, sam bym się wkurzył. Tyle, że niepotrzebnie walczyłeś z każdym komu również zdarzył się lipny ekran, wystarczyło się przyznać, wyżalić a pewnie poczułbyś się lepiejPozdrawiam.
Najsmieszniejsze jest to ze wszyscy broniacy Apple i niedopuszczajacy mysli ze ich bozek mogl poprostu przyoszczedzic i wypuscic kiepski produkt , w nagrode otrzymaja jeszcze gorsza jakosc. Tak to wyglada im mniej wymagamy od firmy , im mniej maja zwrotow tym bardziej maja klienta w dupie. Ja bym marzyl zeby miec tylko takich klientow jak EMU. Moglbym im sprzedawac syf a oni i tak by sobie wytlumaczyli ze jest super. I rozumiem ze jesli wymagamy zeby cos co jest jedna z najdrozyszch rzeczy w swojej kategori , bylo dobrej jakosci to sie czepiamy i przesadzamy ? Absolutnie nie jestem haterem. Wlasnie nabylem sobie iphona mimo iz mam wyrobione zdanie na temat jakosci airow. Poprostu chialem sprawdzic za czym miliony ludzi co rok ruszaja do sklepow. Jestem zadowolony natomiast androidowa konkurencja bardzo zmniejszyla dystans.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users