Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#826 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 16:29

Yyy...nie:)wiec chyba z moim ekranem wszystko ok;)

Jeśli już chciałaś by ktoś ocenił ekran to powinnaś wrzucić zdjęcie zrobione ekranowi, nie screenshot z urządzenia. Do tego odniósł się kolega superlo.

A co masz na myśli "nierównomierne kolory ekranu"? Możesz wstawić zdjęcie?

Było o tym już ze 20 razy, linki do dyskusji również. Czytaj, oglądaj.
http://forums.macrum...d.php?t=1665350
https://discussions..../thread/5515024
https://discussions....tart=0&tstart=0

#827 Szatinkaaa

Szatinkaaa
  • 10 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 16:50

Aaa to dodaje zdjecie, sory ale jestem kompletnym laikiem:)na zdjęciu ekran wyglada na zielony :/[ATTACH=CONFIG]18352[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18353[/ATTACH]

#828 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 17:10

Wydaje się, że masz żółć po lewej i na 100 % ciemny pionowy pas również po lewej stronie (book spine).
Wejdź np. na tę stronę,
http://ispot.pl/?artykul=217
ekran w pionie z home na dole, połóż np. paczkę papierosów na środku ekranu na samym dole i porównaj odcień dwóch skrajnych kolumn, lewy i prawy dolny róg. Jeśli nie widzisz różnicy to pozostaje tylko pytanie czy ten ciemny pas Ci przeszkadza. Jeśli tak to wymieniaj, jeśli nie to wiadomo ...

#829 Szatinkaaa

Szatinkaaa
  • 10 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 17:21

Zrobiłam tak i wydaje mi się tak jak pisałam wcześniej lewy ciepły, prawy zimny. Na zdjęciach ekran wyglada fatalnie, w rzeczywistości jest to lekka ciepła poświata.. Nie wiem co mam robić.. Boje się ze jak zacznę wymieniać to będzie coraz gorzej z ekranami. Wydaje mi się tez ze jakbym nie wiedziała o tej wadzie to chyba bym nie zwróciła na to nawet uwagi...

#830 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 17:27

Miałem dokładnie to samo, żółć po lewej, biel po prawej. Z lewej barwa ciepła, z prawej zimna. Zależy jeszcze jak mocno żółty masz ten ekran bo wiem po swoim zwróconym egzemplarzu, że zdjęcia nie oddają do końca rzeczywistego stanu. W moim przypadku w rzeczywistości było bardziej żółto niż na foto, kiepski ze mnie fotograf. Skoro już jednak o tej wadzie wiesz i zwracasz na nią uwagę a masz możliwość wymiany to ja bym jednak z tego korzystał. Ludzie piszą, że są ekrany idealnie białe więc w końcu trafisz taką sztukę. Decyzja należy do Ciebie. Powodzenia.

#831 Szatinkaaa

Szatinkaaa
  • 10 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 17:43

Dzięki bardzo za opinie i pomoc, muszę przemyśleć sprawę, i czy mam cierpliwość na te wszystkie zmiany;)

#832 Ament

Ament
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 15 listopada 2013 - 22:18

#833 matuszek

matuszek
  • 115 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 22:55

Wiem, że to nie za moje ale aż mi żal... Pewnie za takie filmiki i tak krocie zarabiają, albo mają za dużo siana i im się nudzi. Podobnie z filmikami o przestrzeleniu iPhone 5s. Choć to ciekawe to się zastanawiam po co? A może właśnie z ciekawości? Hmmm......

#834 Szatinkaaa

Szatinkaaa
  • 10 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 00:48

A jeszcze jedno pytanie, może ktoś pomoże. Czy komuś po naciśnięciu plusika w safari nie włącza się nowa zakładka?mi po naciśnięciu zamyka się safari do strony home... Czy ja mam coś poblokowane, robię coś złe czy to iPad jest felerne????

to zadziałało_>[url]https://discussions.apple.com/message/23644743#23644743[/url], jakby ktos mial taki sam problem..

#835 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 12:40

No jak ja zaczynam słyszeć od zatwardziałych fanów Appla, którzy od lat związani są z tą firmą, że chyba przerzucą sie na Nexusa bo android już wyprzedził iOS to rzeczywiście chyba coś sie nie tak dzieje ;d

#836 Patroy

Patroy
  • 81 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 13:39

Na prawdę ludzie tak piszą? Bo kurde nie wiem czy kupować tego aira, chcę ipada dlatego że tablety z androidem wciąż słabo działają lagują i tak dalej, nawet nexus 7 którego miałem swego czasu, jeżeli z ipadem dzieje się to samo to chyba wolę i tak androida mieć bo mniej problemów z synchronizacją urządzeń jeżeli wszystkie będą na tej samej platformie...

#837 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 14:24

No jak ja zaczynam słyszeć od zatwardziałych fanów Appla, którzy od lat związani są z tą firmą, że chyba przerzucą sie na Nexusa bo android już wyprzedził iOS to rzeczywiście chyba coś sie nie tak dzieje ;d

Ja w tym roku solidnie przetestowałem topowy sprzęt na androidzie, tablet Sony xperia z, smartphony xperia z, s4, Htc one. I co z tego wynikło? Dalej używam iPhone-a, dalej używam iPad-a.

Na prawdę ludzie tak piszą? Bo kurde nie wiem czy kupować tego aira, chcę ipada dlatego że tablety z androidem wciąż słabo działają lagują i tak dalej, nawet nexus 7 którego miałem swego czasu, jeżeli z ipadem dzieje się to samo to chyba wolę i tak androida mieć bo mniej problemów z synchronizacją urządzeń jeżeli wszystkie będą na tej samej platformie...

To sam sobie odpowiedziałeś czego oczekujesz i kto Ci to jest w stanie zaoferować. Tylko apple. I nie pisze tego jako fanboy. Sam wiele sprzętów sprawdziłem i jestem przekonany że słusznie wybrałem i dalej będę korzystał z apple. Ale nie twierdzę, że kiedyś się to nie zmieni.

#838 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 listopada 2013 - 14:42

Co za bzdura. Zobacz jak dzialaja Nexusy na KitKat 4.4. iOS7 sie chowa z tymi swoimi tnącymi animacjami.

#839 Michał Bielik

Michał Bielik
  • 2 postów
  • SkądWłocławek, Polska

Napisano 16 listopada 2013 - 14:46

Ehh... Zazdroszczę Wam. Ja z Apple mam tylko iPhone 3GS, które w dzisiejszych czasach ssie pałę. Dziś rządzi iPhone 5S :(

#840 Patroy

Patroy
  • 81 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 16:38

Co za bzdura. Zobacz jak dzialaja Nexusy na KitKat 4.4. iOS7 sie chowa z tymi swoimi tnącymi animacjami.

Nie porównuje do telefonów tylko do tabletów. Mojemu S4 nie mam nic do zarzucenia co do płynności działania działa po prostu znakomicie, jednak tablety dalej kuleją w płynności z nexusami (siódemką zeszłoroczną i obecną) włącznie. I nie przekonasz mnie że tak nie jest bo próbowałem wszystkiego na swoim N7 żeby działał w części tak płynnie jak Galaxy Nexus, który od 4.1+ działa super, czy mój S4.

Jedyną alternatywą jest Note 10.1 2014 z paskudnymi przyciskami pod ekranem za tą samą cene do iPad

#841 szymonb

szymonb
  • 74 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 17:35

Z tym ze ipad kraszuje 10 razy bardziej w porownaniu do nexusa. Czyli plynnosc za cene stabilnosci. Pozatym w cenie nexusa 7 w apple mozesz sobie kupic pokrowiec + kabel ewentualnie.

#842 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 18:37

Z tym ze ipad kraszuje 10 razy bardziej w porownaniu do nexusa. Czyli plynnosc za cene stabilnosci. Pozatym w cenie nexusa 7 w apple mozesz sobie kupic pokrowiec + kabel ewentualnie.

Problem w tym że nie wszystkim "kraszuje". Mi przed 7.0.4 może z 4 razy z safari wywalił, a po aktualizacji ani razu. Nie wiem skąd ceny pokrowców wziąłeś ale nawet w najdroższej wersji cena pokrowce apple to 329zł + kabel 129 zł raczej nie daje ceny nexusa 7. Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.

#843 Patroy

Patroy
  • 81 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 18:46

co nie zmienia faktu, że chcę wydać te 2500zł na ipada właśnie dla swiętego spokoju z systemem a tu widzę takie kwiatki że chyba nie mam czego szukać ani tu ani w androidzie... Na początku w ogóle chciałem Nexusa 10 2013 ale ten raczej już się nie pojawi w tym roku..

#844 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 16 listopada 2013 - 19:07

co nie zmienia faktu, że chcę wydać te 2500zł na ipada właśnie dla swiętego spokoju z systemem a tu widzę takie kwiatki że chyba nie mam czego szukać ani tu ani w androidzie... Na początku w ogóle chciałem Nexusa 10 2013 ale ten raczej już się nie pojawi w tym roku..

To kupuj iPada 4 i po sprawie ...

#845 szymonb

szymonb
  • 74 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 19:11

Problem w tym że nie wszystkim "kraszuje". Mi przed 7.0.4 może z 4 razy z safari wywalił, a po aktualizacji ani razu. Nie wiem skąd ceny pokrowców wziąłeś ale nawet w najdroższej wersji cena pokrowce apple to 329zł + kabel 129 zł raczej nie daje ceny nexusa 7. Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Masz racje najtanszy nowy nexus 7 na allegro 650 pln. Czyli pokrowiec x 2 :-).

A to ze nie wszystkim kraszuje to nie problem tylko raczej pozytyw.
Mi po updacie do 7.0.4 kraszuje dokladnie o polowe mniej (sprawdzane na podstawie logow).
Natomiast pojawil sie nowy problem ktory narazie wystapil raz.
Nagle na ekran spada jakby niebieska kurtyna. Zasuwa sie dosc szybko od gory do dolu ekranu.
Ekran staje sie niebieski na 2 sekundy i restart urzadzenia.

I tak samo jak nie wszystkim kraszuje air tak nie wszystkim laguje nexus.
Mojej mamie naprzyklad nie laguje :-).

#846 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 16 listopada 2013 - 19:24

Masz racje najtanszy nowy nexus 7 na allegro 650 pln. Czyli pokrowiec x 2 :-).

A to ze nie wszystkim kraszuje to nie problem tylko raczej pozytyw.
Mi po updacie do 7.0.4 kraszuje dokladnie o polowe mniej (sprawdzane na podstawie logow).

Myślę, że wraz z 7.1 będzie ok. Miejmy nadzieję :)

#847 szymonb

szymonb
  • 74 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 19:32

No jesli jeden update zmniejszyl krasze o 50 % to jeszcze z dwa i bedzie bardzo ok. Dzis bylem w dwoch molochach w ktorych byly sklepy komputerowe. Wszystkie airy ktore wziolem do reki w roznych sklepach mialy taki sam kiepski ekran jak moj. Zazielenienie efekt "ksiazki" po lewej roz po prawej. Ja nie wierze w biale ekrany. Wedlug mnie sa tacy ktorzy tego poprostu nie sa w stanie zauwazyc albo nie chca widziec. Nikt nie odwazyl sie na razie wrzucic fotki rownego ekranu. Hitem ispot w lodzkiej Manu jest 27 calowy imac za ponad 8000. Lewa strona ekranu efekt ksiazki jak w ipadzie prawy dolny rog tak na odleglosc 3 cm od krawedzi jakby kurz czy pajeczyna miedzy matryca a szklem. Dramat za ta kwote. Kontrola jakosci u apple chyba przestala w tym roku istniec.

#848 prezioso

prezioso
  • 132 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 19:40

Już z tego nic nie rozumiem. iPad 2 z iOS 7.0.4 nie robi crash. Działa płynni i stabilnie. Co wym na tych AIR oglądacie, w co gracie albo co robicie bo ja jestem zdumiony. iPada mam od około roku i jak Safari mi zrobił crash to był jeszcze iOS 6.x.x. Teraz po aktualizacji nawet "nie dygnie" jak wszystko działa. Powiem więcej do tej pory na iOS 7 wyszukiwanie spotlight podczas wysuwania się miało "slow motion" i zacinało. Myślę wina starego sprzętu i za słabego do wymagań. Wprowadzili update i działa płynnie od dwóch dni :) Inne aplikacje - zdarzało się - jesli już to były jakieś gry. Ale żeby Safari wywaliło ??? Czekam na swojego AIR - winien być w przyszłym tygodniu więc sprawdzę. Ale już patrzyłem na kilka AIR w różnych miejscach - i nie wiem - na siłę już szukałem ale żółtego, czy zzieleniałego ekranu to ja nie widziałem.

#849 szymonb

szymonb
  • 74 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 19:48

Już z tego nic nie rozumiem.
iPad 2 z iOS 7.0.4 nie robi crash. Działa płynni i stabilnie. Co wym na tych AIR oglądacie, w co gracie albo co robicie bo ja jestem zdumiony.

Gramy w 64 bit i 1gb ram do tego ;-)

#850 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 16 listopada 2013 - 19:54

Kupuj nexusa 10, premiera ma być 25 listopada. Ja co prawda kupiłem air ale to będzie pierwsza i ostatnia rzecz od apple. Niestety jest to firma, która ma jedynie wysokie ceny, nie dba o jakość wykonania i buduje mit zajebistej marki. Bardziej porządne sprzęty ma już samsung nawet.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych