Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#776 maxuel

maxuel
  • 29 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 09:47

do trzech razy sztuka... czekam na trzeciego ipada Air z AOS...może ten będzie miał jednolity ekran

#777 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 16:54

Ja kupiłem nowego iPada w komputroniku i przy sprzedawcy sprawdziliśmy dokładnie ekran i wszelkie możliwe problemy. Ipad bez najmniejszych problemów wszystko w jak najlepszym porządku. W dodatku mam gwarancje u apple i u sprzedawcy. :) W razie problemów wybieram czy wysyłam do apple czy załatwiam przez komputronika. :) Hehe, co do tematu to powiem tak jak to dzisiaj sprzedawca mi powiedział. "Wie pan, problemem appla nie są wady fabryczne tylko problemem appla są wybredni i przewrażliwieni klienci" To chyba najlepiej podsumowuje :D

#778 jhartman

jhartman
  • 668 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 17:31

Mam od kilku dni wersje WiFi 16G. Dalej mam iPada3 więc mam porównanie side-to-side: a) iOS7 na Air wreszcie działa tak, jak powinien - czyli tak jak iOS6 na iPad 3 (prawie bez lagów) B) sprzęt jest dużo lżejszy, by nie powiedzieć - wydelikacony. Oczywiście - nie planuję tego ale zastanawiam się czy Air zniesie jakikolwiek upadek. c) pukanie w szybkę... wrażenie badziewnego plastiku. d) ktoś w Apple dał du...y na całego z ilością RAMu. Aplikacje, które na iPadzie 3 działały bez problemu na Air wywalają się z powodu braku pamięci (można to podejrzeć w Settings i debugging). Ogólnie jestem na + ale nie mogę powiedzieć, że Air wstrząsnął moim światem. Pozdrawiam, Jarek

#779 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2013 - 17:37

Ktoś może mi sprawdzić w AIr, czy w urządzeniu z Cellular można zrobić hot spot? Dzięki

#780 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 14 listopada 2013 - 17:57

Ktoś może mi sprawdzić w AIr, czy w urządzeniu z Cellular można zrobić hot spot?
Dzięki

Tak, da się w taki sam sposób jak w iPhonie.

#781 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 19:35

Jestem na myapple od kilku lat. Forum zaczyna schodzić na psy, a właściwie osoby piszące. Na zagranicznych forach, ludzie i piszą o żółtych ekranach i wadach jak i o zaletach. Każdy wymienia swoje obserwacje i nikt nie ma do nikogo problemu. Każdy ma prawo do napisania co go boli i to co mu sie podoba. Mam wrażenie ze to kompleks naszego narodu aby zaakceptowac rożne zdanie i je akceptować lub konstruktywnie krytykować.

#782 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2013 - 20:10

Tak, da się w taki sam sposób jak w iPhonie.

To jeszcze jedno pytanie w tym bełkocie :) ktoś używa karty Plusa? Konkretnie chodzi mi czy jest udostępnione pasmo LTE na tym iPadzie?

#783 szymonb

szymonb
  • 74 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 20:41

d) ktoś w Apple dał du...y na całego z ilością RAMu. Aplikacje, które na iPadzie 3 działały bez problemu na Air wywalają się z powodu braku pamieci

Mi sie ten polprodukt kraszuje kilkanascie razy dziennie. Aplikacja zamykaja sie same non stop tracac przy tym dane. Mam tez ipada 3 i tam nic takiego sie nie dzieje. 64 bity i 1gb ram. Beda musieli sie sporo nałatac zeby to jakos zaczelo dzialac bo narazie jest bardzo slabo. Wejdzcie sobie w ustawienia i kliknijcie w tapety i jasnosc dwa razy (7.0.3). Wlasnie takie cos sie dzie z aplikacjami bardzo czesto.

#784 f0kus

f0kus
  • 186 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 listopada 2013 - 20:44

Mi czesto wywala aplikacje lub sam sie resetuje a w danych wysylanych do apple komunikat "LowMemory" , jednak 1gb ram to naprawde za mało

#785 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 14 listopada 2013 - 20:47

Zaktualizujcie do 7.0.4, pobawcie się i dajcie znać czy dalej crashuje tak bardzo, bo jestem troszkę tym zmartwiony.

#786 szymonb

szymonb
  • 74 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 20:54

7.0.4 dwuklik na tapeta i jasnosc nadal kraszuje. Z aplikacjami musze sprawdzic bo dopiero mam z 10 minut.

#787 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 14 listopada 2013 - 20:59

Proszę trzymać się tematu, w miarę możliwości.

#788 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 21:02

U mnie nie daje crashu. Może spróbuj restore i nowy iPad, za to w 7.0.4, animacja wychodzenia z multitaskingu działa dużo wolniej

#789 szymonb

szymonb
  • 74 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 21:03

A pamietam jak dzis wszechobecne gadanie "specjalistow" testujacych aira. Ipadowi nie potrzeba wiecej niz 1 gb ramu bo ios jest wspaniale zoptymalizowane. Pewnie dostali regulke od apple do testow :-). [ATTACH=CONFIG]18341[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]18342[/ATTACH]

#790 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 21:07

Jednak crashuje...

#791 maxuel

maxuel
  • 29 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 21:43

To jeszcze jedno pytanie w tym bełkocie :) ktoś używa karty Plusa? Konkretnie chodzi mi czy jest udostępnione pasmo LTE na tym iPadzie?

tak, jest LTE (w Plusie) na tym Ipadzie

#792 f0kus

f0kus
  • 186 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 listopada 2013 - 22:03

A pamietam jak dzis wszechobecne gadanie "specjalistow" testujacych aira. Ipadowi nie potrzeba wiecej niz 1 gb ramu bo ios jest wspaniale zoptymalizowane. Pewnie dostali regulke od apple do testow :-).

[ATTACH=CONFIG]18341[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]18342[/ATTACH]

Może nie mam aż tyle ale na tym iPadzie w porównaniu do mini i 2 która mam nie tego ,wiec ktoś dał ciała ?

#793 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 14 listopada 2013 - 22:16

To oczywiste, że powinni dać 2GB RAMu, 64 bit to wymagania co do pamięci dwukrotne ... Spodziewajmy się w marcu Air 2 z 2GB RAM i A7X :D

#794 szymonb

szymonb
  • 74 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 22:20

To oczywiste, że powinni dać 2GB RAMu, 64 bit to wymagania co do pamięci dwukrotne ... Spodziewajmy się w marcu Air 2 z 2GB RAM i A7X :D

migal masz racje. Bedzie jak z 3. Beda udawac ze aira nie bylo i wypuszcza aira 2gb i dadza mu a7x i nowe jeszcze mniejsze nie widzialne golym okiem zlacze :-).

#795 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 14 listopada 2013 - 22:25

Zaczynam się poważnie zastanawiać czy nie odwołać mojego zamówienia.

#796 szymonb

szymonb
  • 74 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 22:32

zawsze mozes sie pobawic sam ocenic i odeslac. Na forum jest wielu zadowolonych z dobrymi ekranami dostateczna iloscia ramu i szybszym prockiem niz w 5s ;-)

#797 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 14 listopada 2013 - 22:33

Panowie, czy naprawdę jest tak źle z wydajnością i stabilnością iPada Air? Jestem prawie zdecydowany na zakup ale zaczynam się poważnie zastanawiać czytając Wasze komentarze.

#798 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 listopada 2013 - 22:34

Bierz iPad 4, z Air jest za dużo problemów, a z ilością ramu trochę polecieli... kilka centów i można dołożyć dodatkową pamięć ale nie, za rok takiej pompy przy nowym produkcie by nie było jak ogłoszenie, że iPad ma 2GB. To jest kolejny powód dla którego nie kupiłem Air, w iPad 4 MT ciągle od nowa ładuje aplikacje, w Air jest identycznie, szkoda.

#799 minister23

minister23
  • 73 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 22:37

Zaczynam się poważnie zastanawiać czy nie odwołać mojego zamówienia.

Spokojnie, przyjdzie, pobawisz się i ewentualnie wtedy zwrócisz.

Ja testuje swojego od zeszłego czwartku, miałem go zatrzymać ale faktycznie coś z nim jest nie tak - częste wywalanie z różnych aplikacji troche drażni, a na dodatek mojego Ipada wyjąłem z pudełka z dwoma delikatnymi wgniotkami na obudowie.

Właśnie napisałem mejla do Pani Julii z Apple, z prośba o rozpoczęcie procedury zwrotu towaru.

Zobaczymy, w przyszłym tygodniu mam nadzieje że przyjdzie ajfon, to sie nim pobawię.

#800 szymonb

szymonb
  • 74 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 22:44

Gdybym uzywal ipada do zabawy gier to pewnie bym tego nie zauwazal. Jednak jak w polowie pisania maila czy dokumentu wywala aplikacje i twoja prace to sie mozna zdenerwowac. Albo 10 zakladek w safari z ktorych cos przeklejamy albo wysylamy przelew, krasz i jestesmy w dupie. Ja uzywam swojego ipada do pracy , a praca bywa irytujaca i bez niego. Z ipada 3 bylem bardzo zadowolony w pracy, z air juz nie do konca.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych