Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad Air

• Please log in to reply
1956 replies to this topic

#751 niula

niula
  • 662 posts
  • SkądPoznań / Dublin

Posted 13 November 2013 - 09:02

Kupiłem wczoraj iPad Air 32GB 4G był spory problem z dostępnością w Dublinie, ale postanowiłem nie kupować z Apple Store Online. Tydzień wcześniej zamówiłem Smart Case RED z Apple Store + Apple Gift Package za €5.00 - przyszedł na adres: Imię Nazwisko, Co. Dublin i tyle, na szczęście TNT znalazło mnie po nr telefonu. Zresztą już nie pierwszy raz mam z tym problem. Zapakowany był w szary kartonik z fakturą, na której jest dedykacja…..najs :( na pewno nie wygląda to tak jak na stronie Apple, ktoś dał dupy ewidentnie. Jaki ekran napiszę w piątek jest to prezent "dla żony" ;)

#752 vgreg

vgreg
  • 1 posts

Posted 13 November 2013 - 11:49

Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum :) Wczoraj dotarł do mnie mój pierwszy iPad (Air 16GB WiFi) zakupiony poprzez AOS. Wcześniej posiadałem tablety na androidzie o przekątnej 7 cali (GalaxyTab 1, Nezus 7). Moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne, ale mimo to efektu WOW nie było. Plusy: - duży ekran, wszystko się mieści bez powiększania, proporcje odpowiednie do czytania (filmów nie oglądam), - szybkość działania, w szczególności ładowanie stron (chociaż drobne przycinki się zdarzają), - bardzo dobra jakość dźwięku z głośników w porównaniu do moich poprzednich tabletów, - ruchoma tapeta (fajny bajer). Minusy: - duży, cięższy i mniej poręczny od siedmiocalowców, nie da się objąć jedną ręką (ale w sumie chciałem większy ekran więc muszę się przyzwyczaić), - kiepski rozkład głośników, ale w sumie nie oglądam filmów czasem jakiś teledysk z youtube, - złącze Lightning - trzeba uważać, żeby ktoś nieświadomy nie chciał pchać tam wtyczki microusb, - nierównomierne podświetlenie matrycy (wiem, jakoś trzeba było go odchudzić więc mniej jest diod do podświetlania), Inne uwagi: - iOS 7 - nie jest tak źle z tymi ikonkami, mi się nawet podobają (ostatnio używałem iOS 5 na iPhone 3GS, więc mam wygląd starych zatarty w pamięci) - ekran OK (brak żółci) - dostawa z AOS - trzeba brać pod uwagę, że może dojść dzień wcześniej. Byłem przygotowany na 8-go,a 7-mego mnie kurier nie zastał, w związku z tym musiałem czekać cały długi weekend.

#753 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 November 2013 - 12:07

I to jest normalna opinia na temat iPada, a nie "czy moja prawa strona jest żółta czy może różowa?".

#754 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 13 November 2013 - 12:12

To jest nas trzech:).

Więcej niż trzech, ja też nie mam problemu.

I to jest normalna opinia na temat iPada, a nie "czy moja prawa strona jest żółta czy może różowa?".

Dokładnie!

A tak obiektywnie dla ludzi mających problemy z matrycą. Czy widać to w normalnym użytkowaniu? Przeglądaniu www, maili, youtube itp. ?

#755 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 13 November 2013 - 12:24

Więcej niż trzech, ja też nie mam problemu.

Dokładnie!

A tak obiektywnie dla ludzi mających problemy z matrycą. Czy widać to w normalnym użytkowaniu? Przeglądaniu www, maili, youtube itp. ?

Widać to na białym tle czyli patrz mail i safari 90% mojego użytkowania...

#756 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 13 November 2013 - 12:37

To i ja się podzielę opiniami po tygodniu użytkowania Aira (Space Grey 32GB). Przesiadłem się z iPada 3 w tej samej wersji pojemnościowej i kolorze czarnym (białe ramki wydają mi się rozpraszające w czasie czytania po ciemku). Pierwsze wrażenie - naprawdę super lekki i jak zwykle genialnie wykonany. Miałem przez tydzień Asusa T100 i nie ma porównania. Kiepskie spasowanie, tandetny plastik, ale najgorszy w tym wszystkim ekran. Dla mnie nie ma już powrotu z retiny, na niskie rozdzielczości:-)No i po dwóch dniach dwa dead pixele na samym środku matrycy:-) Plusy: +super lekki (czuć różnice) +wymiary - mniejszy lepiej leży w dłoni, zajmuje mniej miejsca w torbie. +dużo szybszy w działaniu od iPada 3. +jakość wykonania na najwyższym poziomie +z ekranem wszystko ok +kształt o wiele wygodniejszy, nie wbija się w palce przy dłuższym używaniu. +lightning - wreszcie jeden kabelek do ip5 i iPada. +głośniki - bardzo głośne, na połowie siły już jest naprawdę hałas. +bateria- trzyma tak długo jak poprzednia, a ładuje się duuuuużo szybciej, przez zmniejszoną pojemność. Minusy: -te głośniki mogłyby być na plecach, w tym miejscu łatwo je zasłonić podczas trzymania urządzenia. -szkło na przedzie - wydaje dziwny odgłos przy pukaniu, jest na pewno cieńsze i wydaje się "plastikowe".

#757 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 13 November 2013 - 13:49

Pozwól, że oceniać opinie forumowiczów będą moderatorzy, ewentualnie administracja. Dobra rada, nie podoba się? Nie czytać!!
Poza tym ewidentnie się czepiasz, a w tych normalnych wg. Ciebie opiniach powtarzają się nonstop te same frazesy. Szczerze coś Cię zaskoczyło? Że Air jest lżejszy? Wow :D Co Was tak gryzie we wpisach o wadliwych ekranach? Miejsce na forum się wyczerpuje i będziecie się musieli składać na dokupienie nowego czy o co chodzi? Doprawdy ciężko ogarnąć czepialstwo niektórych osób i przykre, że wciąż tych samych. Jeden napisze laurkę w stylu typowego pierdu-pierdu, inny się wyżali, ktoś jeszcze rozwinie dyskusję a w sumie cały czas rozmawiamy o Air i o to chodzi. Więc proszę, skończmy już tę ewidentną nagonkę "jestem cool bo mam czystą biel a reszta co ma żółtki zamknąć się, bo przesadzacie, macie ocd lub inne choroby, kupcie samsunga, ewentualnie możecie pisać ale tylko rzeczy oczywiste, o których wiedzą już wszyscy dookoła, wtedy i Wy będziecie cool". Jeszcze raz apeluję, nie uciszajmy się nawzajem i nie oceniajmy o czym wolno a o czym nie, pisać. Od tego jest moderacja !! Pozdrawiam.

Widać to na białym tle czyli patrz mail i safari 90% mojego użytkowania...

Nie tylko na białym, również na wszystkich odcieniach szarości a więc miejsc gdzie to dokucza jest sporo.

Pytasz o youtube, w jasnych miejscach gdzie jest np. tekst, widać, podczas odtwarzania video nie ma większego problemu. Mail, wiadomości, ustawienia, kalendarz, zdjęcia, zegar, notatki, przypomnienia, appstore, muzyka, itunes, safari itd., itp. - problem jest. W dynamicznych grach czy podczas oglądania video gdzie obraz cały czas się zmienia problem praktycznie nie istnieje. Jednak jak wspomniał djdom, mail i www to jest to z czego dość dużo korzysta się używając iPad'a.

#758 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 November 2013 - 14:52

Jest specjalny dział jeśli ktoś ma problemy z urządzeniem, a nie główny temat zasmiecany ciągle ekranem. Jeśli ktoś chce poczytać opinie na temat Air nie zrobi tego, bo ciągle jest temat ekranu.

#759 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 posts

Posted 13 November 2013 - 15:11

[QUOTE=RBB;2213690]Pozwól, że oceniać opinie forumowiczów będą moderatorzy, ewentualnie administracja...........

Ktoś tu pisał wcześniej o minionej epoce i braku asertywności. Mylisz się kolego - ocena należy do uczestników forum. Molimo oraz Koliberek napisali normalne opinie, o produkcie który kupili i użytkują, a że ty tych opinii nie zrozumiałeś to masz problem i to dotkliwy. Q.E.D

#760 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 13 November 2013 - 15:41

Ktoś tu pisał wcześniej o minionej epoce i braku asertywności. Mylisz się kolego - ocena należy do uczestników forum. Molimo oraz Koliberek napisali normalne opinie, o produkcie który kupili i użytkują, a że ty tych opinii nie zrozumiałeś to masz problem i to dotkliwy. Q.E.D

Ty to już w ogóle nie wiesz o czym piszesz przyjacielu :D Molimo nie kupił iPad'a Air, planował ale jednak nie kupił. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mam problemów z tym co piszą tu ludzie. Wspomniałem tylko, że wg. Was banały są cacy, wady są be. To Ty i kilka innych osób nonstop skaczecie ludziom do oczu, każecie im przestać pisać i chcecie zamykać wątek bo nie piszemy o tym o czym byście chcieli. I nie pisz bzdur, oceniać to Ty tu możesz produkt a nie czyjeś wypowiedzi i opanuj trudną sztukę cytowania. A dyskusja nie polega na tym, że część ludzi może pisać a inna część ma zamilknąć bo Tobie się nie podoba. Wszelkie problemy zgłaszaj poprzez "raport", moderatorom.

#761 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 November 2013 - 16:12

Tu nie chodzi o to, że ktoś pisze o czymś o czym nie chce czytać tylko według mnie, wszelkie problemy powinny trafić do działu: iPad, a nie do głównego tematu gdzie dużo ludzi szuka opinii użytkowników jakie np. urządzenie ma + czy - i czy warto kupić.

#762 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 13 November 2013 - 16:43

Molimo pisałem o tym kilka razy, ale zawsze fala krytyki we mnie uderzała. Moderatorzy też niestety śpią. Jak ktoś chce uzyskać faktycznie informacje na temat iPad AIR niestety nie znajdzie ich, ale będzie musiał bardzo długo szukać. Nie wiem dlaczego jest tak dużym problemem założyć temat np.: "Problemy z iPad AIR" ?

#763 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 13 November 2013 - 17:42

Molimo pisałem o tym kilka razy, ale zawsze fala krytyki we mnie uderzała. Moderatorzy też niestety śpią. Jak ktoś chce uzyskać faktycznie informacje na temat iPad AIR niestety nie znajdzie ich, ale będzie musiał bardzo długo szukać. Nie wiem dlaczego jest tak dużym problemem założyć temat np.: "Problemy z iPad AIR" ?

:D Ja przepraszam Ciebie najmocniej ale ciężko mi opanować śmiech. Ty tak na poważnie? I sądzisz, że ktoś to kupi? Te opowieści o trosce o rodaków szukających info o Air i złych ludziach im to uniemożliwiających? Szkoda, że na co dzień w ludziach nie widać takiej wrażliwości i chęci niesienia pomocy.
Naprawdę, słyszałem już wiele usprawiedliwień dla zwykłego czepiania się ale to dzisiejsze przebiło wszystko. Moim zdaniem z taką wrażliwością najlepiej byłoby bezinteresownie przejrzeć cały wątek, zebrać najważniejsze fakty dotyczące Air, złożyć je do kupy w łatwoprzyswajalny tekst, poprosić moderatora o możliwość jego opublikowania na pierwszej stronie tematu a następnie zasiąść przed komputerem i odczuwać nieopisaną radość z powodu niesienia pomocy potrzebującym. A za chwilę i tak zarejestrują się nowi, którzy nie będą mieli ochoty zaglądać na pierwszą stronę a tym bardziej szukać dalej niż 2 posty wstecz i po prostu będą zadawać pytania, na które będą chcieli otrzymywać odpowiedzi na bieżąco i będą je otrzymywać, nawet 15 razy w tygodniu na ten sam temat. I tak w kółko aż temat spuchnie, mimo wysiłków moderatorów, jeszcze bardziej więc siłą rzeczy znalezienie czegokolwiek będzie coraz trudniejsze. Teoretycznie dla świętego spokoju powinieneś już dawno sam założyć wątek, o którym wspominasz, pewnie przenieślibyśmy się tam ale wtedy straciłbyś możliwość takiego zwyczajnie polskiego przywalenia rodakowi i chyba o to w tym wszystkim chodzi. Oczywiście teraz dowiem się, że nie mam racji, mój wpis jest totalnie bezsensowny i powinien zostać usunięty. I pewnie zostanie usunięty. Pozdrawiam zawziętych zatroskanych :D

#764 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 posts

Posted 13 November 2013 - 18:18

Ponieważ nie wiem/nie wiesz :), o czym piszę oraz nie opanowałem trudnej sztuki cytowania, mędrców zwłaszcza, to teraz napiszę (bez cytowania) o baterii w iPadzie Air. Znacząco dłużej pracuje niż to było w przypadku iPada 2. Aktualnie po 11 godzinach i 16 minutach pozostało jeszcze 56% baterii. Czytałem, przeglądałem internet, sprawdzałem pocztę, pobawiłem się zdjęciami. Następny plus wobec poczciwego iPada 2.

#765 okmujm

okmujm
  • 154 posts

Posted 13 November 2013 - 19:03

Dzisiaj otrzymałem swojego nowego iPada z wymiany. Jest dobrej jakości, żółtego ja nie widzę. Kupiłem także smart case. W ispot były dwa rodzaje, niebieski i czerwony. Myślałem że ten niebieski jest ładniejszy, więc wybrałem czerwony. Świetnie wyglada w połączeniu z białym iPadem.

#766 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 13 November 2013 - 19:04

W końcu dojechał smart case, teraz air wygląda jeszcze lepiej i jest bardziej mobilny, bez obaw o uszkodzenia. Smart case z iPadem tworzą zgrany duet, polecam.

#767 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 November 2013 - 20:38

W końcu dojechał smart case, teraz air wygląda jeszcze lepiej i jest bardziej mobilny, bez obaw o uszkodzenia.

Smart case z iPadem tworzą zgrany duet, polecam.

jaki kolego kolor smart case kupiłeś do jakiego kolor ipada?

#768 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 13 November 2013 - 20:55

jaki kolego kolor smart case kupiłeś do jakiego kolor ipada?

Czarny + czarny :)

#769 robertpatrykk

robertpatrykk
  • 141 posts
  • SkądŁódź, PL

Posted 13 November 2013 - 22:10

Dziś, po 6 dniach stand-by i ponad 18 godzinach w użyciu, podłączyłem iPada do ładowarki i wciąż jestem zszokowany, że tyle wytrzymał na wifi, a od wczoraj na 3G. :) Potwierdzam, kupiłem niebieski Smart Case i nie żałuję ani złotówki - w przeciwieństwie do 80 zł na Smart Case (oryginalny, ale z Allegro) poprzedniej generacji.

#770 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 13 November 2013 - 22:14

:D Ja przepraszam Ciebie najmocniej ale ciężko mi opanować śmiech. Ty tak na poważnie? I sądzisz, że ktoś to kupi? Te opowieści o trosce o rodaków szukających info o Air i złych ludziach im to uniemożliwiających? Szkoda, że na co dzień w ludziach nie widać takiej wrażliwości i chęci niesienia pomocy.
Naprawdę, słyszałem już wiele usprawiedliwień dla zwykłego czepiania się ale to dzisiejsze przebiło wszystko. Moim zdaniem z taką wrażliwością najlepiej byłoby bezinteresownie przejrzeć cały wątek, zebrać najważniejsze fakty dotyczące Air, złożyć je do kupy w łatwoprzyswajalny tekst, poprosić moderatora o możliwość jego opublikowania na pierwszej stronie tematu a następnie zasiąść przed komputerem i odczuwać nieopisaną radość z powodu niesienia pomocy potrzebującym. A za chwilę i tak zarejestrują się nowi, którzy nie będą mieli ochoty zaglądać na pierwszą stronę a tym bardziej szukać dalej niż 2 posty wstecz i po prostu będą zadawać pytania, na które będą chcieli otrzymywać odpowiedzi na bieżąco i będą je otrzymywać, nawet 15 razy w tygodniu na ten sam temat. I tak w kółko aż temat spuchnie, mimo wysiłków moderatorów, jeszcze bardziej więc siłą rzeczy znalezienie czegokolwiek będzie coraz trudniejsze. Teoretycznie dla świętego spokoju powinieneś już dawno sam założyć wątek, o którym wspominasz, pewnie przenieślibyśmy się tam ale wtedy straciłbyś możliwość takiego zwyczajnie polskiego przywalenia rodakowi i chyba o to w tym wszystkim chodzi. Oczywiście teraz dowiem się, że nie mam racji, mój wpis jest totalnie bezsensowny i powinien zostać usunięty. I pewnie zostanie usunięty. Pozdrawiam zawziętych zatroskanych :D

Ale wypociny... komentować nie będę.

#771 Myszor

Myszor
  • 77 posts
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Posted 13 November 2013 - 23:57

Wchodzimy na iBooks , sklep, featured.... Wywala sie wam?

#772 emeph

emeph
  • 325 posts

Posted 14 November 2013 - 00:35

nie

#773 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 14 November 2013 - 08:02

Nic nie wywala.

#774 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 posts

Posted 14 November 2013 - 08:03

"Wchodzimy na iBooks , sklep, featured.... Wywala sie wam?" U mnie również nie. Było tak od razu czy po pewnym czasie?

#775 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 14 November 2013 - 09:29

No i się nacieszyłem moim wydawało by się idealnym iPadem Air. Zaczął wariować żyroskop, ekran nie obraca się, zawiesza się w jednej pozycji (albo pion albo poziom) i dopiero restart urządzenia pomaga. Raz działa, a za chwile zwis. Restore nie pomaga, więc to raczej nie soft. Ehh idzie do zwrotu. Koledzy, kiedy się kurier zazwyczaj odzywa?Tego samego dnia?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users