Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#551 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 20:16

Czy ktoś wie gdzie w Warszawie można dostać Smart Cover do iPada Air'a?

#552 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 06 listopada 2013 - 20:34

Czy ktoś wie gdzie w Warszawie można dostać Smart Cover do iPada Air'a?

W x-kom kupisz. Ja kupilem wysylkowo, ale mozesz odebrac na miejscu.

#553 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 20:36

Kurcze, próbowałem jakoś oswoić się z tym lekkim zasikaniem ale jakoś nie mogę :D Jutro wysyłam do iSpot oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość a towar dowiozę im osobiście. Czy ktoś z forumowiczów oddawał kiedyś towar kupiony przez internet i korzystał z tego 10 dniowego terminu na zwrot? Jakieś kruczki czekają na chętnych? Trochę o tym poczytałem ale może ktoś osobiście to przechodził i zna niuanse. Jeśli zwrot pójdzie jak należy i oddadzą pieniądze od razu zamawiam w AOS i nigdy więcej nikt nie namówi mnie by kupować coś od Apple w innym miejscu. Człowiek uczy się na błędach, do tej pory tablety kupowałem w media markt kilka razy i w iSpot ale trafialem na idealne egzemplarze. Dziękuję za jakiekolwiek info o ewentualnych problemach ze zwrotem w ciągu 10 dni.

#554 ziarnoch

ziarnoch
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 listopada 2013 - 20:44

zamawiam w AOS i nigdy więcej nikt nie namówi mnie by kupować coś od Apple w innym miejscu.

Jeśli chodzi o zasikany ekran to prawdopodobieństwo trafienia takiego modelu w AOS jest raczej takie samo co np. w iSpot. To jest problem ogólny, a nie wina resellera.

#555 grzes1213

grzes1213
  • 72 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 20:56

ale pewnie koledze chodziło o to , że w AOS może bez problemu wymienić.

#556 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 21:10

ale pewnie koledze chodziło o to , że w AOS może bez problemu wymienić.

Otóż to. Chodzi tylko i wyłącznie o bezproblemową wymianę w razie nabycia bubla. Pytałem dzisiaj w iSpot o wymianę to powiedzieli mi oczywiście, że mam przysłać sprzęt i pojedzie sobie na serwis. To jak, wie ktoś coś na temat zwrotu do 10 dni? Robią jakieś problemy?

#557 grzes1213

grzes1213
  • 72 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 21:16

jak kupowałeś na odległość ( przesyłka ) to zgodnie z prawem powinni ci towar przyjąć i kasę oddać . tylko może być jakis zapis , że musi być pudełko w idealnym stanie itd...

#558 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 21:22

tylko może być jakis zapis , że musi być pudełko w idealnym stanie itd...

:D dlatego też właśnie wolę im go zawieźć niż wysyłać bo mogłoby się okazać, że po wysyłce opakowanie nosi ślady kopniaków a ekran ma dziury po kulach :D w związku z czym zwrot pieniędzy nie jest możliwy. Czytałem o kilku przypadkach kiedy klient wysyłał towar do firmy i zdarzyło się, że niby jak go odbierali był uszkodzony mechanicznie. I weź później udowodnij, że był w stanie idealnym.

#559 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 21:38

Mam pytanko, mam włączony dzwięk klawiatury i jak piszę maila co parę znaków dzwięk klawiatury jest znacznie głośniejszy niż powinien być, też tak macie?

#560 Marcinm3

Marcinm3
  • 14 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 21:40

Szybkie pytanie, nie wiem gdzie zadać więc piszę tutaj. Da się w Air zrobić jakoś tak, żeby za każdym razem jak wchodzę w AppStore i instaluję jakąś aplikację żeby nie wołał hasła? Takie mam przyzwyczajenie z Androida, że tam Google Play łyka wszystko i nie trzeba więcej nic wpisywać :)

#561 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 21:47

Szybkie pytanie, nie wiem gdzie zadać więc piszę tutaj. Da się w Air zrobić jakoś tak, żeby za każdym razem jak wchodzę w AppStore i instaluję jakąś aplikację żeby nie wołał hasła? Takie mam przyzwyczajenie z Androida, że tam Google Play łyka wszystko i nie trzeba więcej nic wpisywać :)

da się. w ustawiemniach zakładka ogólne jest opcja ograniczenia i opcja "wymagane hasło" ale da sie zmienić chyba tylko żeby hasło było ważne przez 15 minut. w sumie to możesz całkowicie wyłączyć ograniczenia i nie będzie cie pytać o hasło wcale

#562 lim12345

lim12345
  • 50 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 listopada 2013 - 21:57

Wszystko jest ok Ekran również. Jestem zadowolony !

#563 minister23

minister23
  • 73 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 22:01

Jaki kurier wozi teraz paczki z apple online store ? Podając "Tracking Number" na stronie TNT albo UPS niestety nic nie znajduje, a dostawę do mnie mam już jutro, tylko standardowy problem, jak kurier zawita do domu, to mnie tam nie będzie i musze go łapać w trasie ;-/

#564 maciek1422

maciek1422
  • 170 postów
  • SkądGdynia

Napisano 06 listopada 2013 - 22:03

I tak pyta o hasło niestety. Też mnie to denerwuje.

#565 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 22:17

I tak pyta o hasło niestety. Też mnie to denerwuje.

I dobrze, że pyta, bo za chwile było by pioerdyliard wątków, że syn/córka/kolega/kochanka/kosmici* zrobili zakupów za 1000 zł w AppStore, bo nie pytał o hasło.

*) niepotrzebne skreślić.

#566 maciek1422

maciek1422
  • 170 postów
  • SkądGdynia

Napisano 06 listopada 2013 - 22:19

Pewnie, że tak. Jest do dobra opcja, ale powinna być możliwość wyłączenia tego. Mojego iPada nikt inny nie używa, więc bym to wyłączył, tak samo jak wiele innych osób. Po za tym nawet nie mam podłączonej karty do konta.

#567 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 22:30

Spróbuj wcisnąć nie numer przesyłki tylko uwagi (przy śledzeniu na stronie TNT) powinno wyszukać

#568 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 22:32

Pewnie, że tak. Jest do dobra opcja, ale powinna być możliwość wyłączenia tego. Mojego iPada nikt inny nie używa, więc bym to wyłączył, tak samo jak wiele innych osób. Po za tym nawet nie mam podłączonej karty do konta.

Ale 100 innych osób ma podpięte karty i dają np. dzieciom do zabawy. Kiedyś nie pytał o hasło przy In-App Purchase i po aferach jak dzieci/żony i kochanki ponabijały rachunki po 1000$ za zakupy pieniążków czy innych żyć w grach, Apple przy najbliższej okazji wprowadziło wymóg hasła także w zakupach wewnątrz aplikacji. I to się zapewne nie zmieni już.

#569 Myszor

Myszor
  • 77 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 06 listopada 2013 - 22:56

Wozi różnie. Jak wiezie coś drogiego to dzwoni wcześniej. Jak coś taniego to idzie to pocztą.
Acha i jak zamowisz cos taniego np. Przejsciowke czy kabel to nie ma mozliwosci sledzenia przesylki.

- - - Połączono posty - - -

Mam pytanko, mam włączony dzwięk klawiatury i jak piszę maila co parę znaków dzwięk klawiatury jest znacznie głośniejszy niż powinien być, też tak macie?

Tak. Też tak mam. Już myślałem że jakiegoś bubla trafiłem ale uratowałeś moje dobre samopoczucie Banan :) to nawet nie dżwięk tylko jakiś taki zgrzyt.
To musi być bug. U mnie występuje tylko przy pisaniu wiadomości na fb.

DMPLHK... Ekran super póki co. W porównaniu do mini jakby jaśniejszy.

#570 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 23:17

Witam wszystkich użytkowników jako że to mój 1 post na forum :)
Otrzymalem dziś swojego ipada air, DMPL, 41 tydzien produkcji. Zakupiokny w AOS.
Jako były posiadacz ipada 4 jestem z air bardzo zadowolony, wszystkie zmiany na plus oprócz tej nieszczęsnej szybki która faktycznie przy stuknieciu nie robi najlepszego wrażenia... ale uważam ze przy normlaym użytkowaniu ipada nie powinno stanowić to większego problemu.
Natomiast kwestia żółci to nie mam już siły.. Po włączeniu ipada byłem przeszczęsliwy ze wyswietlacz nie ma żadnych skaz, wyglądał na idealnie białego w kazdym miejscu.. do momentu aż przeczytałem ten wątek i zaczalem poszukuwania przebarwień. Po dokladnych wszelkich ogledzinach udalo mi sie cos tam wynalezc ale naprawde musialem sie wysilac.. wiec nie biore raczej pod uwage wymiany przy tak znikomym problemie, ktorego nawet bym nie zauwazyl gdyby nie to forum ;) Chyba racjonalne podejście?
Natomiast co mnie nurtuje i tu pytanie do posiadaczy snieżno-białych wyswietlaczy: czy szare klawisze na klawiaturze umieszczone po lewej stronie czyli shift i .,123 mają u was inny odcien niz te z prawej strony? U mnie niestety tak i to w każdej możliwej (!) orientacji. Jeśli wynika to z wady wyswietlacza to w ten sposob jest dla mnie najlatwiej ja odnalezc.

Problem z klikaniem klawiatury u mnie zupełnie nie występuje więc dziwna sprawa. Co do czyjejs wypowiedzi o glosnikach nie moge sie zgodzic - jakość jest podobna do tej z ipada 4 natomiast dzieki glosnikom stereo dzwiek jest zdecydowanie bardziej plastyczny i przestrzenny. Nie jest to oszalamiajacy efekt oczywiscie bo to po prostu niemozliwe przy gabarytach ipada ale dla mnie wystarczajaco zauwazalne zeby zaliczyc zmiane glosnikow na plus :) A plecki musza wchodzic w drgania, to czysta fizyka wiec narzekania ze drgaja przy odtwarzaniu muzyki to nieporozumienie..
Aha co bardzo istotne - ipad air już się tak nie grzeje jak było to w poprzednich generacjach!

#571 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 23:28

Jaki kurier wozi teraz paczki z apple online store ?
Podając "Tracking Number" na stronie TNT albo UPS niestety nic nie znajduje, a dostawę do mnie mam już jutro, tylko standardowy problem, jak kurier zawita do domu, to mnie tam nie będzie i musze go łapać w trasie ;-/

W moim przypadku było to DHL. Jak klikniesz śledzenie to pokazuje się numer przesyłki, jak go klikniesz to otwiera się strona na której masz podane jaka firma kurierska dostarcza.

#572 Myszor

Myszor
  • 77 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 06 listopada 2013 - 23:50

Witam wszystkich użytkowników jako że to mój 1 post na forum :)
Otrzymalem dziś swojego ipada air, DMPL, 41 tydzien produkcji. Zakupiokny w AOS.
Jako były posiadacz ipada 4 jestem z air bardzo zadowolony, wszystkie zmiany na plus oprócz tej nieszczęsnej szybki która faktycznie przy stuknieciu nie robi najlepszego wrażenia... ale uważam ze przy normlaym użytkowaniu ipada nie powinno stanowić to większego problemu.
Natomiast kwestia żółci to nie mam już siły.. Po włączeniu ipada byłem przeszczęsliwy ze wyswietlacz nie ma żadnych skaz, wyglądał na idealnie białego w kazdym miejscu.. do momentu aż przeczytałem ten wątek i zaczalem poszukuwania przebarwień. Po dokladnych wszelkich ogledzinach udalo mi sie cos tam wynalezc ale naprawde musialem sie wysilac.. wiec nie biore raczej pod uwage wymiany przy tak znikomym problemie, ktorego nawet bym nie zauwazyl gdyby nie to forum ;) Chyba racjonalne podejście?
Natomiast co mnie nurtuje i tu pytanie do posiadaczy snieżno-białych wyswietlaczy: czy szare klawisze na klawiaturze umieszczone po lewej stronie czyli shift i .,123 mają u was inny odcien niz te z prawej strony? U mnie niestety tak i to w każdej możliwej (!) orientacji. Jeśli wynika to z wady wyswietlacza to w ten sposob jest dla mnie najlatwiej ja odnalezc.

Problem z klikaniem klawiatury u mnie zupełnie nie występuje więc dziwna sprawa. Co do czyjejs wypowiedzi o glosnikach nie moge sie zgodzic - jakość jest podobna do tej z ipada 4 natomiast dzieki glosnikom stereo dzwiek jest zdecydowanie bardziej plastyczny i przestrzenny. Nie jest to oszalamiajacy efekt oczywiscie bo to po prostu niemozliwe przy gabarytach ipada ale dla mnie wystarczajaco zauwazalne zeby zaliczyc zmiane glosnikow na plus :) A plecki musza wchodzic w drgania, to czysta fizyka wiec narzekania ze drgaja przy odtwarzaniu muzyki to nieporozumienie..
Aha co bardzo istotne - ipad air już się tak nie grzeje jak było to w poprzednich generacjach!

Fakt. Nie grzeje sie wcale. Przynajmniej przy przegladaniu netu. Zimny jak stal. Klawisze u mnie wszystkie takie same. Szybciej wciaga internet niz mini. Mam dwa obok siebie i robie te same rzeczy rownolegle. Air jest szybszy.

#573 minister23

minister23
  • 73 postów

Napisano 06 listopada 2013 - 23:56

W moim przypadku było to DHL. Jak klikniesz śledzenie to pokazuje się numer przesyłki, jak go klikniesz to otwiera się strona na której masz podane jaka firma kurierska dostarcza.

No własnie w polu gdzie powinna być nazwa firmy jest pusto

[ATTACH=CONFIG]18123[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18124[/ATTACH]

W zeszłym roku jak zmówiłem iphona 5 to chyba TNT przywiozło ale nie pamiętam

No własnie w polu gdzie powinna być nazwa firmy jest pusto

[ATTACH=CONFIG]18123[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18124[/ATTACH]

W zeszłym roku jak zmówiłem iphona 5 to chyba TNT przywiozło ale nie pamiętam

#574 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 00:00

Wozi różnie. Jak wiezie coś drogiego to dzwoni wcześniej. Jak coś taniego to idzie to pocztą.
Acha i jak zamowisz cos taniego np. Przejsciowke czy kabel to nie ma mozliwosci sledzenia przesylki.

Tak. Też tak mam. Już myślałem że jakiegoś bubla trafiłem ale uratowałeś moje dobre samopoczucie Banan :) to nawet nie dżwięk tylko jakiś taki zgrzyt.
To musi być bug. U mnie występuje tylko przy pisaniu wiadomości na fb.

DMPLHK... Ekran super póki co. W porównaniu do mini jakby jaśniejszy.

No to spoko ze to sprawa softa bo po za tym to wszystko jest idealnie i ekran też

#575 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 00:00

Zobacz na stronie DHL-a czy w śledzeniu coś więcej pokazuje. Iphona 5 też TNT przywoziło mi rok temu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych