Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5s/5c w Orange

• Please log in to reply
372 replies to this topic

#301 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 30 November 2013 - 11:28

Ale lepiej żeby działał wolniej, niż trzeba by było płacić.

#302 weronix

weronix
  • 184 posts

Posted 05 December 2013 - 21:48

Ja wczoraj rano złożyłam zamówienie na 5S 16gb - mam status "weryfikacja ręczna" i tak się zastanawiam czy się uda i okaże się, że jest dla mnie 1 sztuka przewidziana. Pani na infolinii stwierdziła, że jeśli telefonu by nie było to wówczas od razu orange wysyła maila informującego o tym fakcie. Oby tak było, bo już się nie mogę doczekać!

#303 krystiano91

krystiano91
  • 44 posts

Posted 06 December 2013 - 12:39

Pic na wodę, fotomontaż. Od ponad miesiąca regularnie raz w tygodniu obdzwaniam kilkanaście salonów w okolicy Kalisza i również Wrocławia. Zauważyłem też jak niekompetentni ludzie tam pracują.

Zloty iP 5S dostepny na orange.pl

#304 weronix

weronix
  • 184 posts

Posted 06 December 2013 - 15:18

Ciekawe jak długo bedzie dostepny ;)

#305 weronix

weronix
  • 184 posts

Posted 10 December 2013 - 22:23

Dzisiaj znowu pojawiły się iP5s złote, ale w ciągu kilku minut już nie było żadnego! Ja dostałam informację, że paczka z telefonem i umową została do mnie wysłana (zamówienie 4.12) - skorzystałam z Grouponu, mam neostradę i myślę, że dlatego przeszłam pozytywnie weryfikację. Mam do was takie pytanie: jako dodatkowy dokument przy podpisaniu umowy, wybrałam Fakturę za neostradę. Faktura jest w wersji elektronicznej (e-faktura) + do tego dołączam potwierdzenie przelewu z konta internetowego WBK. Czy takie dokumenty wystarczą? Pytałam na infolinii Orange i dostałam dwie sprzeczne informację. Jak to wygląda z waszego doświadczenia?

#306 krystiano91

krystiano91
  • 44 posts

Posted 11 December 2013 - 00:08

Z własnego doświadczenia powiem, że te dokumenty wystarczą. W sumie zależy to od kuriera. Ja akurat miałem już parę razy styczność z takimi, dla których dokumenty (skan dowodu czy innego dokumentu) nie były potrzebne. Upierali się jedynie, że muszą zabrać podpisaną przeze mnie fakture ( tą, która zostanie przesłana z umową - przecież to jest dla mnie ważny dokument!).

#307 weronix

weronix
  • 184 posts

Posted 12 December 2013 - 21:51

Dzieki za odpowiedz! W moim przypadku tez wystarczyło - moją 16gb Space Grey dostałam w ciągu 5dni roboczych od złożenia zamówienia. Karta była aktywna na drugi dzień :) teraz jeszcze tylko mogłabym dostać bon na 200zl i bede zadowolona z promocji ;) telefon sie ląduje, a ja jeszcze nie miałam czasu sie pobawić. Wyglada wporzadku i jakiegoś wzmożonego grzechotania nie usłyszałam - jest jak w moim iP4.

#308 dext3rr

dext3rr
  • 47 posts

Posted 13 December 2013 - 15:12

Chyba coś się ruszyło z telefonami, bo na stronie orange.pl iPhone 5S jest już dostępny od ponad trzech godzin w wersji Silver oraz Space Grey. Ja właśnie swojego zamówiłem. :D Mam pytanie do tych którzy zamawiali już ten telefon przez internet w orange. Jaki jest czas oczekiwania? Jest szansa, że kurier przyjedzie jeszcze przed świętami?

#309 krystiano91

krystiano91
  • 44 posts

Posted 13 December 2013 - 16:47

Średni czas oczekiwania to 4-5dni roboczych. Jeżeli weryfikacja przejdzie pomyślnie, jest nadzieja, ze w czwartek lub piątek kurier będzie u Ciebie.

#310 dext3rr

dext3rr
  • 47 posts

Posted 13 December 2013 - 16:56

Dostałem właśnie maila:

Witaj,
Informujemy, ze Twoje zamówienie zmieniło status na: Złożone, tym samym zostało skierowane do realizacji. Rozpoczęliśmy pakowanie przesyłki, którą do Ciebie prześlemy.

Szczegóły Twojego zamówienia oraz aktualny status możesz sprawdzić po zalogowaniu na stronie www.orange.pl.

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt: propozycja@orange.pl. 

Pozdrawiamy 

Zespół Programu Propozycja Orange.

#311 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 14 December 2013 - 10:22

Jestem już przy drugiej fakturze, wiec piszę ile dokładnie, co do zlotoweczki wychodzi przygoda z Orange. Telefon kupiłem z 30% zniżką na abo z groupona, po drobnych perturbacjach (wysoki abonament przyznawany jest nowym klientom niechętnie przez internet i umowy są z automatu odrzucane) dla mojego syna na 18-kę. Został jednak u mnie, bo synio nie chciał siódemki, wybrał mój telefon - biały 5 32GB, a mnie został 5s w kolorze space gray 16GB z siodemką na pokładzie. Pierwsza faktura obejmowała kawałek miesiąca plus z góry następny miesiąc plus opłata aktywacyjna. Wyszło 178,81pln. W międzyczasie zgłosiłem posiadanie Neo i stacjonarnego. Druga faktura i następne wynoszą mnie już po 82 złote. Podsumowując- brałem abonament za 159 pln, a płace po zniżkach 82 złote plus za telefon dałem 849pln. A teraz proste podsumowanko 178,81+23x82+849=2913,81. TYLE wychodzi mnie całość. Z obliczeń wychodzi ze Orange nie zarobił na mnie ani złotówki, a wręcz dołożył 3 dychy. Dodatkowo Orange wysłał mi na konto groupona 300pln na wydatki. Piszę, mo może komuś niezdecydowanemu w wyborze operatora coś to pomoże.

#312 sereksztum

sereksztum
  • 335 posts

Posted 16 December 2013 - 00:18

Serio tak tych nowych klientów odrzucają? Wybrałem nową umowę na firmę, czarne 16GB, dostałem maila na następny dzień, że weryfikacja moich danych przebiegła pomyślnie, a dziś jak sprawdzam: status zamówienia: przekazane do realizacji Więc wydaje mi się wszystko okej, mam nadzieje, że dojdzie jeszcze przed świętami :)

#313 Marlice

Marlice
  • 105 posts

Posted 16 December 2013 - 14:05

Witajcie. Ja na swoje zamówienie czekałem około 4 dni roboczych czyli uwijają się w miarę sprawnie. Inna sprawa jeżeli z telefonem jest coś nie tak to wtedy zaczynają się schody (ale gdzie ich nie ma ;-). Takie trochę offtop pytanie czy może ktoś kto od nich dostał telefon zauważył też objaw źle wpasowanego przycisku który blokuje telefon (tego do góry)?? U mnie już w 2 telefonach on ewidentnie lata.

#314 dext3rr

dext3rr
  • 47 posts

Posted 16 December 2013 - 16:53

W temacie "iPhone 5S - pierwsze wrażenia" masz całą masę rozjuszonych konsumentów na temat tego przycisku. Polecam zajrzeć, bo niezły ubaw jest z ludzi którzy odsyłają po raz n-ty telefon i dostają to samo, a nawet gorsze egzemplarze. :D Około 90% telefonów tak ma, więc nie ma co płakać nad tą wadą. A czy w statusie zamówienia miałeś przez cały czas "przekazane do realizacji" czy się zmieniało? Kiedy zamawiałeś i kiedy otrzymałeś telefon?

#315 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 16 December 2013 - 16:58

Serio tak tych nowych klientów odrzucają?

Wybrałem nową umowę na firmę, czarne 16GB, dostałem maila na następny dzień, że weryfikacja moich danych przebiegła pomyślnie, a dziś jak sprawdzam:
status zamówienia: przekazane do realizacji

Więc wydaje mi się wszystko okej, mam nadzieje, że dojdzie jeszcze przed świętami :)

Serio. Jak nic nie masz/nie miałeś w Orange to na 100% nie zweryfikują pozytywnie.

#316 Marlice

Marlice
  • 105 posts

Posted 16 December 2013 - 21:32

to było 19 listopada chyba jak dostałem telefon. Tylko ja teraz się wczytałem, że była drobna różnica ja zamawiałem przez konsultanta i przenosiłem numer z innej sieci więc łyknęli mnie z otwartymi rękami. Paradoksalnie konsultant dawał lepsze warunki niż na stronie także polecam tą opcję (dostałem 4 miechy bez abonamentu i "zniżkę" na telefon 100 czy 150 zł już teraz nie pamiętam. Łącznie odejmując abonament którego nie muszę płacić wyjdzie na 2 lata ~3500 czyli nie jest to fenomenalnie, ale jest nieźle. Miałem nawet 2 dni na podjęcie decyzji więc wtedy nie było problemu :D. A no i różnica jest taka, że konsultant od ręki ci powie czy wniosek przechodzi czy nie.

#317 sereksztum

sereksztum
  • 335 posts

Posted 16 December 2013 - 23:32

Serio. Jak nic nie masz/nie miałeś w Orange to na 100% nie zweryfikują pozytywnie.

No moje jednak zweryfikowali ;)

Ale możliwe, że na tą samą firmę jest wzięta już inna umowa z orange, więc może dlatego ;)
No tak czy siak... jeszcze paczki nie wysłali, wiec nadal żyje w lekkim stresie, że coś odwalą ;/

#318 sebeq90

sebeq90
  • 22 posts

Posted 17 December 2013 - 11:17

czarna 5s'ka dostępna :) 16GB

#319 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 17 December 2013 - 11:22

No moje jednak zweryfikowali ;)

Ale możliwe, że na tą samą firmę jest wzięta już inna umowa z orange, więc może dlatego ;)
No tak czy siak... jeszcze paczki nie wysłali, wiec nadal żyje w lekkim stresie, że coś odwalą ;/

Jak nie miałeś nigdy nic wspólnego z Orange- szanse są zerowe. Mnie nie zweryfikowali pozytywnie. Pytałem dlaczego, pan konsultant odparł że z reguły wszystkie wysokie abonamenty (a przecież ten opiewa na kwotę 159pln) są przez internet odrzucane. Jeśli ktoś przenosi, miał coś kiedyś w Orange etc- sprawa może wyglądać inaczej. Ja wypełniłem wniosek raz jeszcze, tym razem na żonę (na nią jest stacjonarny i Neo) i poszło od ręki. .

#320 dext3rr

dext3rr
  • 47 posts

Posted 17 December 2013 - 11:39

Ja złożyłem zamówienie w internetowym sklepie w piątek o godzinie 13. Dziś o 9 dostałem smsa od kuriera, że przyjdzie paczka z umową. Mam pytanie odnośnie karty sim. Obecnie mam zwykłą sim, a razem z telefonem przyjdzie też nano. Czy ona sama się aktywuje a stara wygasa? Chciałbym tego uniknąć, gdyż na 5S nie będę korzystać w ogóle z sieci Orange, a stara karta ma zostać tam gdzie jest.

#321 sereksztum

sereksztum
  • 335 posts

Posted 17 December 2013 - 22:53

w razie co kupisz sobie adapter nano sim na zwykłą bądź mikro i nie będzie problemu ;) Ale jeżeli jej nie aktywujesz, to powinna cały czas działać stara... teoretycznie :) BTW. iPhone z Orange nie mają simlocka? Wydaje mi się, że mają

#322 krystiano91

krystiano91
  • 44 posts

Posted 17 December 2013 - 23:00

BTW. iPhone z Orange nie mają simlocka? Wydaje mi się, że mają

iPhone z Orange mają simlock'a.

#323 sereksztum

sereksztum
  • 335 posts

Posted 18 December 2013 - 09:54

Chciałbym tego uniknąć, gdyż na 5S nie będę korzystać w ogóle z sieci Orange, a stara karta ma zostać tam gdzie jest.

No to się kolega trochę przeliczył ;)

#324 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 18 December 2013 - 09:56

No to się kolega trochę przeliczył ;)

Cóż za problem- zadzwoni do IBOA poprosi o zdjęcie simlocka, do faktury dopiszą mu 77 pln i będzie miał. Nie majątek.

#325 Marlice

Marlice
  • 105 posts

Posted 18 December 2013 - 11:14

Cóż za problem- zadzwoni do IBOA poprosi o zdjęcie simlocka, do faktury dopiszą mu 77 pln i będzie miał. Nie majątek.

Nie do końca tak pięknie to wygląda...
Potrafią tam nieźle namieszać i do tego mają nie kompetentnych pracowników ale pocieszyć cię mogę jeżeli przenosisz numer z innej sieci ponoć jest to bezpłatne ale masz 2 tyg. na ściągnięcie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users