iPhone 5S vs Sony Xperia Z1 - starcie gigantów ;)
Posted 03 November 2013 - 18:41
Posted 03 November 2013 - 18:45
Posted 03 November 2013 - 19:17
Posted 03 November 2013 - 19:48

Posted 03 November 2013 - 20:16
Posted 04 November 2013 - 08:53
Aha, no czyli fajnie
. A jeśli chodzi o słuchawki, jaka jakość?
Słuchawki od Apple są bardzo poprawne, ładnie wykonane i nieźle grają. Ale szału nie ma i dupy nie urywa.
Sony zaś poszło o krok dalej. Dołączyli do zestawu słuchawki które można kupić także w wolnym handlu i kosztują prawie dwie stowy! Ale za to jak świetnie grają. Te od Apple mogą się schować.
Posted 04 November 2013 - 09:10
Słuchawki od Apple są bardzo poprawne, ładnie wykonane i nieźle grają. Ale szału nie ma i dupy nie urywa.
Sony zaś poszło o krok dalej. Dołączyli do zestawu słuchawki które można kupić także w wolnym handlu i kosztują prawie dwie stowy! Ale za to jak świetnie grają. Te od Apple mogą się schować.
To chyba kolega nie slyszal jak graja te z samsunga z serii galaxy. porazka na calej linni, za to najlepiej grajacy telefon jaki mialem to One X ale sluchawki dawali tez średnie
Posted 04 November 2013 - 09:33
To smartphona kupuje sie na podstawie jakies sluchawki dolancza producent? Bo tak to moza zrozumiec

Sluchawki zawsze mozna dokupic a to ze kosztuja w wolnej sprzedazy 200zl a u apple 129zl to uwierz za za 100zl sa sluchawki jeszcze lepiej grajace od nich... Wiec nie ma co robi szalu

Peace V
- - - Połączono posty - - -
No także poczekam trochę, bo żaden telefon mnie nie zachwycił, a iPhone już całkiem.
To telefon ma zachwycac

Posted 04 November 2013 - 13:06
To smartphona kupuje sie na podstawie jakies sluchawki dolancza producent? Bo tak to moza zrozumiec
Ciekawe ile Z1 pociagnie jako mp3...
Sluchawki zawsze mozna dokupic a to ze kosztuja w wolnej sprzedazy 200zl a u apple 129zl to uwierz za za 100zl sa sluchawki jeszcze lepiej grajace od nich... Wiec nie ma co robi szalu
Peace V
To telefon ma zachwycacz tego co wiem wiekszosc patrzy na wyglad ale zeby wpadac w zachwyt czegos co za chwile i tak zmienimy wiec nie ma mowy o zachwycie o krotko trwajacym zauroczeniu bo pozniej wyciagamy go z kieszeni jak kazdy inny telefon czy smartphone i robimy to samo no chyba, ze kupuje sie telefon dla szpanu zeby pokazac przed innymi swoj status finansowy... Ale takie rzeczy tylko w Polsce.
Nie czytalo sie, kolego calego watku. Czy ja lub ktos inny napisal, ze kupuje smartfona dla sluchawek? Napisalem tylko, ze Sony dolaczylo do zestawu bardzo dobre sluchawki, czego nie czynia inni producenci smartfonow. HTC One mial duzo gorsze sluchawki niz te od Sony, Te od Sony jakoscia wykonania oraz jakoscia dzwieku zblizone sa w duzej mierze do jednego z podstawowych modeli Sennheisera.
Posted 04 November 2013 - 13:38
Posted 04 November 2013 - 15:11
Posted 04 November 2013 - 19:24
Posted 04 November 2013 - 21:47
Homer zgodzę się, co nie zmienia faktu że na iphone było dużo lepiej
Homer zgodzę się, co nie zmienia faktu że na iphone było dużo lepiej
Posted 04 November 2013 - 23:42
Ze sluchawkami od producenta mam tylko takie przygody, ze odkladam je po 1 przesluchaniu. Dobre odsluchy kosztuja czesto tyle co sam smartfon, wiec ja sie nie oszukuje, ze te dolaczane kiedykolwiek osiagna ten poziom.
Oczywiscie, ale nie ma sie czym przejmowac. Tak jest z kazdym sprzetem. Niektorzy uzywaja odtwarzacza dvd lub amplitunera ktory kosztuje wiecej niz moj telewizor. To nie jest zaden argument.
Po prostu porownujemy to co oferuja nam producenci w zestawach. Wiadomo, ze do malutkiego smartfonika mozesz kupic sluchawy na pol glowy za 3 kola. Tutaj chodzi o mozliwosci malych dousznych sluchawek.
Apple daje ladne pudeleczko ale sluchawki graja slabiej od Sony. Tutaj nie trzeba byc audiofilem aby to stwierdzic. Ja niekoniecznie uzywam sluchawek tylko raz i niekoniecznie rzucam je od razu w kat podlaczajac Sennheisery. W nich brakuje takiej malej funkcjonalnosci jaka jest pilot zdalnego sterowania ktory przydaje sie do przerzucania utworow itp.
Niektore z materialow na YT sa nadal tak slabej jakosci, ze az przykro. I nawet najdrozsze sluchawki Ci nie pomoga.Radzion, może mam coś nie tak, lecz po odsłuchaniu na youtube ze słuchawkami mam zastrzeżenia
1. graja cicho
2. jakoś nie ma basu
A co do wykonania tych słuchawek to rzeczywiście są bardzo fajnie wykonane .
To telefon ma zachwycac
z tego co wiem wiekszosc patrzy na wyglad ale zeby wpadac w zachwyt czegos co za chwile i tak zmienimy wiec nie ma mowy o zachwycie o krotko trwajacym zauroczeniu bo pozniej wyciagamy go z kieszeni jak kazdy inny telefon czy smartphone i robimy to samo no chyba, ze kupuje sie telefon dla szpanu zeby pokazac przed innymi swoj status finansowy... Ale takie rzeczy tylko w Polsce.
Oczywiscie, ze ma. Producenci i ich designerzy zrobia wszystko aby dany przedmiot byl obiektem porzadania. I co w tym dziwnego? Idac Twoim tokiem rozumowania, kup sobie malucha. Nie bedziesz musial sie zachwycac, pokazywac swojego statusu materialnego, a maluch robi dokladnie to samo co Twoje BMW albo Merc - po prostu jezdzi. Otwierasz drzwi i wsiadasz jak do kazdego innego pojazdu. I tak przeciez niebawem zmienisz go na inny model. Dlatego nie ma prawa Ci sie podobac. No chyba, ze swoim autem dla szpanu jezdzisz?
Przepraszam, ze tak napisze ale jestes chyba takim troche estetycznym kaleką skoro tak piszesz. Nie dla kazdego wszystko musi byc siekierką ciosane.
Posted 05 November 2013 - 00:07
Ja niekoniecznie uzywam sluchawek tylko raz i niekoniecznie rzucam je od razu w kat podlaczajac Sennheisery.
Ja tez nie rzucam, nie graja ale sa ladne wiec ozdobiłem nimi komin:

Posted 05 November 2013 - 00:23

Posted 05 November 2013 - 00:27
Posted 05 November 2013 - 07:50
Oczywiscie, ze ma. Producenci i ich designerzy zrobia wszystko aby dany przedmiot byl obiektem porzadania. I co w tym dziwnego? Idac Twoim tokiem rozumowania, kup sobie malucha. Nie bedziesz musial sie zachwycac, pokazywac swojego statusu materialnego, a maluch robi dokladnie to samo co Twoje BMW albo Merc - po prostu jezdzi. Otwierasz drzwi i wsiadasz jak do kazdego innego pojazdu. I tak przeciez niebawem zmienisz go na inny model. Dlatego nie ma prawa Ci sie podobac. No chyba, ze swoim autem dla szpanu jezdzisz?
Przepraszam, ze tak napisze ale jestes chyba takim troche estetycznym kaleką skoro tak piszesz. Nie dla kazdego wszystko musi byc siekierką ciosane.
Nie znasz mnie wiec nie mozesz mnie oceniac po wypowiedziach

Co do malucha nie masz racji wiesz ile ludzi mlodych co ma kase szuka malucha albo duzego fiata w orginalnym stanie... I uwierz, ze samochod kosztuje wiecej niz owy mldoszy merc czy bmw

Nie bede Cie pytal ze znajomosci samochodow bo to nie forum motoryzacyjne ale auto kupuje do jezdzenia, jedno mam dla zabawy szybkiej jazdy 2gie mam do jezdzenia w trasy gdzie wsiadam i wysiadam bez bolacych plecow i wogole nie zmeczony podroza. A po 2gie nie wiem czy zauwazyles ale ludzie kupuja cos co ma glownie znaczek pomimo ze nie wyglada to wcale designersko i nie wyroznia sie jak na przedmiot od danego producenta. Dla Ciebie RR Phantom moze wygladac jak siekierka ciosany ale takie auta trzeba zrozumiec i dorosnac do ich posiadania to nie tylko szpan bo po co szpanowac jak dzisiaj jest tylu bogatych ludzi i na nich nie zrobisz wrazenia a brylowac w klasie sredniej to nudna rzecz...
Nie wiem jak ty ja kupuje przedmioty praktyczne, czaami wole kupic cos siekierka ciosanego jak sluchawki Sennheisera HD 25 bo wygladaja jak sluchawki za 80zl z bazarku od chinczykow ale sprawdzaja sie w klubach na calym swiecie wiec tutaj sam zobacz, ze nie potrzebuje miec Beatsow tandetnych czy Pionkow na glowie podczas grania seta tylko uzywam cos co sie sprawdza w tym od 10 lat ale nie wyglada. Pamietaj, ze czasem trzeba isc na kompromis i niektore zachowania dla wiekszosci beda dziwne. Ciagnac dalej kwestie sluchawek jak zaczynalem grac mialem wiele par pstatecznie padlo na HD 25 znajomi jechali z Sony z Technicsow bo z tego grali najlepsi a ja uzywalem HD 25 po czym i oni sie przesiedli bo w koncu zrozumieli na czym polega ich magia a do tego jak widac tez trzeba dorosnac i nie tylko obwieszac sie metkami najlepszych producentow.
Bo jedni kupia RR Phantowa ja wolalem BMW seri 7 bo to te same samochody jesli chodzi czesci tip. ale BMW 7 nie robi takiego szpanu jak RR.
Jesli myslisz, ze bede kupowal i kupuje co cos jest tylko ladne a nie praktyczne albo jest totalnie syfiastej jakosci ale ma znaczek to ja takim trybem nie ide. Mialem kupic ostatnio Sony Vaio Pro 13 tego najlzejszego ultrabookana swiecie ale jak zobaczylem wykonanie tego ze to sie gnie jak kartka papieru to sory ale Ci co nie ciosali tego siekierka tylko invertorem i autocadem zapomnieli o designie estetycznym czyli o dotyku i odczuciach z uzytkownia.
Peace V
Posted 05 November 2013 - 10:13
Posted 05 November 2013 - 11:35
Posted 05 November 2013 - 19:38

Posted 06 November 2013 - 01:38
Co do słuchawek to są na prawdę niezłe jako alternatywa do kompletu z telefonem !
Nie miałem lepszych przy nowym zakupie nowego telefonu !
Na pewno są lepsze ale to trzeba samemu już zdecydować czy chcemy coś dokupić
Mirek najbardziej trafnie to ocenil. Nie ma tutaj zaraz wtracanej niepotrzebnej polemiki w stylu "bo ja uzywam innych" lub "to nie sa sluchawki" itp.
Tutaj nie chodzi o zasobnosc portfela, kto jaki ma i na co kogo stac a chodzi tutaj o okreslenie wlasnie jednej waznej rzeczy, ktora nie tylko ja i Mirek przytaczamy - nie mialem/nie widzialem dotychczas zadnego telefonu do ktorego producent dokladalby tak dobrej jakosci sluchawki douszne. A czy ktos uzywa Technicsa, czy wiesza na kominie jest tutaj najmniej istotne. Koniec kropka.
Posted 15 November 2013 - 22:18
Posted 15 November 2013 - 23:42
A co z aparatem? Które 2 telefony są godnym przeciwnikiem dla Apple i dlaczego?
A co ma byc? chyba nikt sie nie spodziewa zdjec jak z Canona 5D albo Nikona D800... To tylko pstrykacz do uwiecznienia czegos kiedy nie mamy badz nie chcemy nosic ze soba aparatu. Dla wiekszosci 80% ludzi wystarczy tak naprawde jakosc zdjec z iPhona czy nowego Soniacza Z1 ale Ci co robia nacodzien na innym sprzecie beda mieli dalszy niedosyt oraz nie zastapia im opcje wbudowane przez producenta mozliwosci manulnych.
Robilem zdjecia Nikonami, Canonami. Aktualnie ze wzgledow, ze potrzebuje dobrej jakosci zdjec kupilem Sony Nexy bo male poreczne i nie musze wykupowac kolejnego miejsca w samolocie zeby sie pomiescic z tym samym. Zdjecia na aukcje i inne robie iPhonem i dobrze mu to wychodzi bo tutaj nie potrzeba nie wiadomo czego.
Tak wiec jesli ktos cyka foty jak z karabinu i nie zwraca uwagi na swaitlo, odwzorowanie barw, nasycenie kolorow bedzie w zupelnosci zadowolony i ja tez bym byl ale czasami potrzeba czegos lepszego jak i lepszego doswietlenia czego nam nie na lampka ledowa umieszczona w zadnym telefonie
Posted 16 November 2013 - 16:14
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users