iPhone 5S vs Sony Xperia Z1 - starcie gigantów ;)
Posted 02 November 2013 - 15:29
Posted 02 November 2013 - 15:48

Posted 02 November 2013 - 17:10
Posted 02 November 2013 - 18:19

Posted 02 November 2013 - 18:39
Kurcze, czyli nikt mi nie pomoże wybrać
? Cały czas się waham. Wiem, że dostałem masę odpowiedzi, ale sama myśl posiadania tego słynnego iPhone to już przechodzą ciarki
..
Coś czuję,że kierujesz się tym czym większość ludzi. "Wiem,że Xperia Z1 ma lepszy stosunek jakość/cena,ale jak będe miał najnowszego iphone'a to będą wiedzieć,że jestem bogaty"

Posted 02 November 2013 - 18:43

Posted 02 November 2013 - 20:11
Coś czuję,że kierujesz się tym czym większość ludzi. "Wiem,że Xperia Z1 ma lepszy stosunek jakość/cena,ale jak będe miał najnowszego iphone'a to będą wiedzieć,że jestem bogaty"
Nie ma jak szpan, dzicinne podejscie do tematu.
Testowalem wiele telefonow i napewno nie kupie sonego bo mialem juz 2 i wystarczy juz tego. Jesli mialbym brac co na androidzie to tylko HTC One jesli ktos chce cos wiekszego to One max.
Jesli zas ktos lubi grac w ping ponga telefonem to polecam Sony Xperia ultra plus do tego jakis plecak do noszenia tego... Zastanawiam sie nad kupnem zeby nim szyby w zime skrobac

Nie rozumiem telefon jest do szybkiego dostepu do danych jak kontakty, maile itp jesli chcesz siedziesz i przegladac internet to kup sobie nowego iPada Mini Retina i po problemnie a nie katowac telefon...

Posted 02 November 2013 - 20:20
Nie rozumiem telefon jest do szybkiego dostepu do danych jak kontakty, maile itp jesli chcesz siedziesz i przegladac internet to kup sobie nowego iPada Mini Retina i po problemnie a nie katowac telefon...
Tak, do tego jest telefon, najzwyklejsza komórka.
Ale jak ktoś kupuje smartfona to oczekuje także czegoś więcej.
Xperia ultra plus? Proszę bardzo. I wcale nie noszę plecaka. Do aktówki jak znalazł.
Posted 02 November 2013 - 20:34
Xperia jest wg mnie o wiele lepsza od nexusa... ale android zaczyna mnie już strasznie denerwować. Największe minusy względem iOS (to co mnie najbardziej irytuje):
-często muzyka się zatrzymuje bez powodu.
-podczas słuchania muzyki jesli dostaniesz powiadomienie to muzyka się zatrzyma, minie chwilka, odtworzy się dźwięk powiadomienia, znów minie chwila i dopiero muzyka wróci.. jezu, jakie to jest irytujące.
-wygląd aplikacji odstaje jakością BARDZO. Nieostre przyciski i niedopasowane belki są dla mnie jak czerwona płachta dla byka w porównaniu z pięknością iOS.
-Brak emoji.. ale to akurat tam mniejszy minus.
-sprawdzanie uprawnień aplikacji ze sklepu żeby się nie dać zrobić w ... sami wiecie co. Ech... Latarka z dostępem do sms'ów i internetu? w oficjalnym sklepie..?
jak widzicie wszystko to to mankamenty samego androida, lecz telefon sam w sobie jest idealny.
Najpierw piszesz, ze Xperia jest lepsza od Nexusa. Potem wypisujesz wady Xperii, niewystepujace w Nexusie a na koniec stwierdzasz, ze to wina Androida. Mozesz mi wyjasnic ta pokretna logike?

- - - Połączono posty - - -
Kurcze, czyli nikt mi nie pomoże wybrać
? Cały czas się waham. Wiem, że dostałem masę odpowiedzi, ale sama myśl posiadania tego słynnego iPhone to już przechodzą ciarki
..
Ty chyba jestes jednym z tych ludzi, do ktorych trzeba mowic z agresja i pobudzac uspiona pewnosc siebie. Idz ku.... do sklepu, kup ten je... telefon, wroc na forum i pochwal sie, co upolowales

Posted 02 November 2013 - 20:45
Posted 02 November 2013 - 20:54
Posted 02 November 2013 - 21:51
Posted 02 November 2013 - 22:18
Tak, do tego jest telefon, najzwyklejsza komórka.
Ale jak ktoś kupuje smartfona to oczekuje także czegoś więcej.
Xperia ultra plus? Proszę bardzo. I wcale nie noszę plecaka. Do aktówki jak znalazł.
Pora zaczac rozrozniac smartphona a rozmiar tabletu a raczej phabletu. Wloz to do marynarki albo do spodni dzinsowych i wsiadz do samochodu nie wyciagajac z kieszeni. Problemy juz sa przy Xperi Z bo po pierwsze nie miesci mi sie do wiekszosci kieszeni dzinsow ale to szczegol.
Wiem, ze kazdy chcialby duzego ekranu ale sa granice zdrowego rozsadku prawda. Jakos przez tyle lata ludzei jechali na iPhonie 3,5 calowym i bylo ok nagle jak sie zaczal wyscig zbrojen w wielkosciach ludzie postradali zmysly z wielkosciami. To jest tak samo jak za chwile zaczeli by robic ultra booki 17 i 19 calowe...
Marketing nie zna granic

Posted 02 November 2013 - 22:33

Posted 02 November 2013 - 23:52
Homer:
Już Ci tłumaczęMoja logika jest pokrętna, tak. I to bardzo.
U mnie są minusy i MINUSY. minusy występujące w Xperi nie występują w Nexusie, prawda, ale Xperia nie ma tych MINUSÓW które ma Nexus!
MINUSEM Nexusa jest plastik, brak wodoszczelności, po części aparat (choć tego jeszcze nie sprawdziłem. Na razie bazuję na danych z kartki)
Tutaj wyjaśniłem mam nadzieję dlaczego Xperia jest lepsza od Nexusa.
Ale Xperia też nie jest telefonem pozbawionym wad, i postanowiłem je wymienić. Na końcu stwierdzam że to wina androida, dlatego że wszystkie z tych rzeczy to błachostki, które Sony/Google mogłoby naprawić jednym trzy-megabajtowym patchem. Plastikowości Nexusa patchem nie naprawią.. Wiem że dla wielu ludzi plastik nie jest problemem, ale po tylu latach z iPhone nie mógłbym wrócić do plastiku. Próbowałem, nie umiem.
Mam nadzieję, że wytłumaczyłem moją przyznaję pokrętną logikę: )
I tym oso sposobem dochdzimy do jednego, ze nie mozna miec wszystkiego wiec trzeba isc na kompromis jak to zawsze w zyciu...
Co do nexusa to nie powala wykonaniem jak na flagowca z andkiem czystym, jesli chodzi o Xperie to naprawde fajnie zwarto wykonany telefon ale pierwsza edycja Z wadliwa ekrany pekaly i to od guzika odblokowania a erkan nowy niecalego tysiaka oczywiscie gwarancja nic nie daje. Dlatego wypuscili szybko Z1 z przeprojektowanym guzikiem i cala ramka dookola telefonu oby tylko bylo lepiej.
Ogolnie dobry tel w szczegolnosci do sluchania muzy pod prysznicem

Posted 03 November 2013 - 00:29
plastik z nexusa to chyba tez polikarbonat, wiec tragedi w porownaniu do samsunga nie ma. Dodam tylko ze plecki xperi z latwo sie rysuja bo kolega nosi bez pokrowca, a o przodzie juz nie mowie ale to wina tej fabrycznej folii, powinni zastosowac gorilla glass 3 i po problemie, i ten kto chce sobie cos nakleic to niech to robi. Kolega ma iphona 5 bez zadnej ochrony i jedyne co ma rysy i jakies zniszczenia to to aluminium ale szybka jest cala bez rys.
Na poczatku kazdy bedzie zadowolony z Xperii ale po paru miesiachc android zaczyna szwankowac, zapycha sie, aplikacje przestaja sie uruchamiac, "proces zostal zamkniety" Youtube " problem z polaczeniem sieci.... Googleplay " nie moze odnalezc serwera " a bateria zaczyna zuzywa sie coraz szybciej. Po hard resecie wszystko wracalo do normy.
- - - Połączono posty - - -
Druga sprawa to jezeli kupicie taki mocny telefon, bateria 3000mah tez nie wiele da jesli nie bedziecie uzywac stamina mode (oszczedzanie energi)
bo procesor ma swoje zapotrzebowanie, ja w note 2 przy baterii 3100mah mialem caly czas wlaczone oszczedzanie i bateria potrafila trzymac dlugo. ale bez oszczedzania nie bylo lepiej jak w iphonie. Na dodatek oszczedzanie powoduje lekkie lagi systemu i interfejsu.
Posted 03 November 2013 - 00:34
Posted 03 November 2013 - 00:58
Posted 03 November 2013 - 13:01

Posted 03 November 2013 - 15:20
Posted 03 November 2013 - 15:38
Posted 03 November 2013 - 16:05
Posted 03 November 2013 - 16:13

Posted 03 November 2013 - 16:52
Posted 03 November 2013 - 17:56
No ok, a powiedz jak z aplikacjami, grami. Czy to wszystko jest płatne? Bo na Androidzie, jak na Android miałem aplikacje fajne i bezpłatne. No i jestem użytkownikiem, który nie będzie płacił za aplikacje.
Bedziesz "testował"? Wiesz, ze na tym forum nie toleruje sie "testerów" aplikacji.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users