iPhone 5S vs Sony Xperia Z1 - starcie gigantów ;)
Posted 30 October 2013 - 23:00

Posted 31 October 2013 - 17:55
Posted 31 October 2013 - 18:30
Posted 31 October 2013 - 18:52
W tym co kazdy z osobna uzna za istotne.
Oczywiscie. Kazdy ma inne upodobania i inne preferencje. Zakladam, ze moglibysmy sie tutaj z Homerem pobic, pogryzc i poszarpac, jakbysmy zaczeli tutaj debate dot. gustu. Tak to juz jest, kazdemu co innego pasuje. My mozemy jedynie wymieniac tu liczne cechy danego smartfona, wady i zalety dla kazdego istotne oraz pomoc w rozwiazywaniu problemow w miare naszych mozliwosci.
Posted 31 October 2013 - 19:08
Posted 31 October 2013 - 19:24
Posted 31 October 2013 - 20:27

Posted 31 October 2013 - 21:44

Nexus 5 - Google
Ja juz zamowilem 3 sztuki

Posted 31 October 2013 - 21:55
Posted 31 October 2013 - 22:36

Posted 31 October 2013 - 22:59
Wlasnie Google dorzucilo jeszcze jedna pozycje do rozpatrzenia
Nexus 5 hands-on - YouTube
Nexus 5 - Google
Ja juz zamowilem 3 sztuki
Fajnie wyglada specyfikacja, poza bateria 2300mah bo przy IPS 445ppi i tym procesorze to dlugo nie bedzie dzialac.
ale cenowo bije wszystkich, i zawsze najnowszy andorid
Posted 31 October 2013 - 23:32
Posted 01 November 2013 - 00:35
Posted 01 November 2013 - 14:39
Zgadza sie. Tyle, ze jeszcze przeprawa przez wielka wode, okolo 10 do 12 dni + kilka godzin prawdziwego stresu, czyli WER Warszawa Okęcie
Jak zamawiales jakims popularnym kurierem typu Fedex, DHL, EMS to na bank na WERze dowala Ci clo i VAT. W dodatku jak zobacza ilosc sztuk do od razu stwierdza, ze nie na uzytek wlasny tylko na handel.
Posted 01 November 2013 - 14:42

Posted 01 November 2013 - 20:20
Spokojnie, juz ja wiem co robie
Tez znam kilka "knifów" na cło ale nie zawsze sie udaje. Jak przesylka trafia do WER Zabrze to wiele osob mowi o wielkim pechu

Ostatnie moje zamowienie (zegarek Pebble) trzymany byl przez tych cholernych celnikow w WER Warszawa a pozniej w WER Zabrze gdzie nalozyli 23% VAT. Wyszlo jakies 115 zl niestety. Jak cos trafi do Zabrza to nie wiem czy mozesz tutaj mowic o spokoju. To raczej oni beda wiedzieli co robia w tym przypadku. Nawet jak zastosujesz swoje kruczki-sztuczki to i tak moga Ci paczke przetrzepac. Jak beda mieli watpliwosci odnosnie wypelnionych dokumentow celnych (np. umowisz sie ze sprzedawca aby wpisal gift) to tym bardziej Ci przetrzepia a na dodatek dostaniesz wezwanie z prosba o przeslanie potwierdzenia zaplaty. Tak czy owak trzeba miec duzo szczescia jak przesylka idzie z poza Unii. Pebble'a nie wysylaja kurierem wiec prawdopodobienstwo zatrzymania przez celnikow jest male. W moim przypadku i przypadku dwoch znajomych bylo jednak duze.
Posted 01 November 2013 - 20:24
Posted 01 November 2013 - 20:29
Ja dzisiaj dostałem moją zetkę, gabarytowo się przestraszyłem, lecz uruchomienie wprawiło mnie w zachwyt. Ten telefon po prostu pływa! Genialna szybkość, fajny wyświetlacz, ogólnie bardzo dobre wrażenie, już o jakości wykonania nie wspomne bo jest genialna! Do rozmiarów się już w sumie przyzwyczaiłem;)
To prawda. Bylem zdumiony jesli chodzi o szybkosc dzialania. Zaden telefon z androidem mnie tak pozytywnie nie zaskoczyl. Samsungi Galaxy SIII i S4 mocno mnie zawiodly (choc znajomy twierdzi, ze chodza szybko - pewnie nigdy w reku nie mial niczego innego). Dosc pozytywnie zaskoczyl mnie HTC One. Ale Xperia Z1 to jest totalny ogien. Rzeczywiscie wszystko chodzi tak plynnie ze az mdli

- - - Połączono posty - - -
Ja to wszystko wiem, ale i na to mam sposób. Dziala od roku.
Bardzo dobrze Homer. Nie mozna dawac zarabiac zlodziejom od wszelakiej masci podatkow. Najchetniej to by nalozyli od tego ze zyjesz. Bo od tego, ze srasz i oddychasz to juz jest

Posted 01 November 2013 - 20:46
Posted 02 November 2013 - 10:07
Posted 02 November 2013 - 12:29
Jesli to Twoje pierwsze spotkanie z iPhonem to najprawdopodobniej bedziesz w ciezkim szoku, ze mozna zrobic telefon tak dobrej jakosci, tak plynnie i sprawnie dzialajacy. Dla mnie takiego szalu juz nie ma bo uzytkuje iPhony od 2008 roku. Czekam na werje 6 gdyz 5S nie zaskoczyl mnie wogole. Nie mniej jednak jak kupisz Sony Xperia Z1 bedziesz takze w ciezkim szoku, ze telefon z Androidem moze dzialac tak perfekcyjnie i obrzydliwie szybko. Mega szybko. Wszystko odbywa sie niejako za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki

- - - Połączono posty - - -
Wiesz, moi znajomi twierdzą, że Samsung Ace szybko chodzi. Nie wiem, może rano po bułki.
Ja teraz przesiadłem się z powrotem na SII. Powiem tak - jak narazie działa szybko. Zainstalowałem 5 aplikacji. Zobaczymy jak będzie działać po miesiącu. W tym czasie żadnych dodatkowych apek instalować nie będę.
Przesiadłem się bo ekran w 8S jednak jest dla mnie za mały. Do połączeń i wiadomości - wiadomo, nie ma problemu. Do pozostałych czynności już trochę kiepsko.
Swoją drogą i tak wybieram się do Sony Centre w Starym Browarze i się Zetką pobawię. Jak mi będzie odpowiadać to biorę. Chociaż ciągle myślę o Note III.
SII? To juz przeciez "dziadek"

Posted 02 November 2013 - 13:24

Posted 02 November 2013 - 13:41
No to panowie, ostateczna decyzja Sony <> Apple?
Kupiłem Xperie Z1 bo 5s nieco rozczarował.
Dla mnie jedyną wadą Z1 jest rozmiar,trochę za duży,ramki też mogłyby być mniejsze.
Ogółem za androidem nie przepadam,a o dziwo w Sony funkcjonuje to bardzo dobrze.
Porównując do 5ki Z1 jest sporo lepsza. In plus :
-aparat,
-szybkość działania(nie jest to jakaś ogromna różnica),
-rozdzielczość ekranu,
-lepsza jakość wykonania(od wersji black&slate).
Chociaż jak to zazwyczaj bywa, nie minie 5 miesięcy a wrócę do apple'a

Posted 02 November 2013 - 14:47
[…]Dla mnie jedyną wadą Z1 jest rozmiar,trochę za duży,ramki też mogłyby być mniejsze.
To prawda. Rozmiar troche przeraza i ramki moglyby byc mniejsze. Choc nie wiem jak to wyglada z technicznego punktu widzenia.
Czy przypadkiem w tych miejscach nie jest cos upchniete. Np. na dole glosniki stereo. Trzeba wziac pod uwage fakt iz w przypadku bardzo cienkiej obudowy i ramki nie starczy miejsca dla np. slotu karty pamieci czy przyciskow ktore np w LG G2 sa umiejscowione z tylu telefonu. Zawsze jest cos za cos.
Ja nie wroce po 5 miesiacach bo w tym czasie Apple nie pokaze niczego innego. Wroce za rok jesli uznam, ze iPhone 6 bedzie mogl wreszcie stanac w szranki sprzetowo z innymi producentami. Jak na razie jest troche do tylu.
Posted 02 November 2013 - 15:19
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users