iPhone 5S vs Sony Xperia Z1 - starcie gigantów ;)
Napisano 19 października 2013 - 13:40
Napisano 19 października 2013 - 15:57
- Obsluga standardu DLNA ktorej nie potrafi iPhone.
Oczywiscie, ze potrafi tylko nie ma w iOS aplikacji. Darmowy iMediaShare Personal i problem z bani.
Napisano 19 października 2013 - 22:10
Napisano 20 października 2013 - 06:48
Napisano 20 października 2013 - 07:50
Napisano 20 października 2013 - 10:21
Oczywiscie, ze potrafi tylko nie ma w iOS aplikacji. Darmowy iMediaShare Personal i problem z bani.
Oczywiscie Homer masz racje. Troche sie rozpedzilem piszac o DLNA. Sam niejednokrotnie streamowalem cos do telewizora za pomoca jakies prostej apki, az w koncu kupilem dobra porzadna apke, niestety nie pamietam jak sia nazywala, musialbym przetrzepac moje konto. Oczywiscie mialem na mysli mirroring. Co innego pomyslalem a co innego napisalem

Z mirroringiem juz nie jest tak prosto. O ile mojego ipada 3 moge wrzucic na ekran za pomoca kabla hdmi z przejsciowka to iphone 5 juz mi z ta przejsciowka (i oczywiscie z redukcja na lightning) nie dzialal. Dodam ze uzywalem porzadnego kabla hdmi a przejsciowki byly oryginalne od apple.
I tutaj male nawiazanie do cen akcesoriow. Apple ma drozyzne jak cholera. Nawet za glupi kabelek trzeba slono zaplacic. Ale Sony pod tym wzgledem nie jest wcale lepsze. Za malutka stacje dokujaca do ladowania xperii w pozycji horyzontalnej wykorzystujac styki na jej boku, trzeba w Sony Center zaplacic 150 zeta. To bardzo duzo, biorac pod uwage fakt iz z modelu na model ta stacyjka robi sie coraz mniejsza, obecnie chyba tylko odrobine wieksza od pudelka zapalek.
Napisano 20 października 2013 - 10:27

Napisano 20 października 2013 - 10:32
Iphone, jak zauwazyl Kolega wyzej, to przede wszystkim system. Mozna porownywac spcecyfikacje, bajery, ficzery i "megapixele" ale glowna zaleta uzytkowania jest system, ktory... dziala i nie ma co w nim za wiele zmieniac. Dlatego ja na np. Androida NIGDY sie nie przesiade, chocby mi dawali wiecej wszystkiego :cool:
Zgadzam sie z przedmocami, iPhone to przede wszystkim dobrze skrojony na miare system operacyjny. Ale zobaczcie jak ten nieszczesny

- - - Połączono posty - - -
Ja do Mirroringu uzywam AppleTV. Zero problemow z iPhone czy iPad. Nexus'a czy nawet laptopa tez moge po Miracast/WiDi do Netgear PTV3000. Nie lubie ciagnac kabli po dywanie
No wlasnie Homer, oto mi chodzilo. Chac miec mirroring na iPhonie musisz miec Apple TV za 4 stowki. W przypadku Sony nie musisz miec niczego.
Napisano 20 października 2013 - 11:21
Napisano 20 października 2013 - 11:37
Napisano 20 października 2013 - 11:56
Napisano 20 października 2013 - 12:19
Napisano 20 października 2013 - 13:21
Napisano 20 października 2013 - 13:34
Napisano 20 października 2013 - 13:54
Kolego gorilla glass jest na pewno z tyłu, z przodu natomiast dragontrail. Z tym ze posiadaja dwie fabryczne folie ktore maja pomagać przy upadku, ale niestety są podatliwe na zarysowania z tego powodu zaleca się dokupienie akcesoryjnej folii.
Wspomniałeś również o ważnym aspekcie jakim jest bateria, podobno chwalona :-)
Lg g2 też fajny wybór pod względem fajnie upchanego wyświetlacza, lecz już sam plastik i ala touchwiz mnie zdecydowanie odrzuca...
Podatna na zarysowania, firmowa folia w Z miała jeszcze inny feature- jak ktoś chcial wymienić- zdzierała się w komplecie z logo Sony. Czy Z1 też ma ten wynalazek ?
Napisano 20 października 2013 - 14:06
Napisano 20 października 2013 - 14:16
Tak, ma.
To straszna lipa. Miałem przez chwilę XP Z, kilka dni, zanim nie sprzedałem. Mój leżał na biurku i już miał dwie rysy na tej delikatnej, frontowej folii. Nie był noszony etc. Od samego jeżdżenia palcem po ekranie i przecierania mikrofibrą. Tragedia.
Napisano 20 października 2013 - 16:11
No wlasnie Homer, oto mi chodzilo. Chac miec mirroring na iPhonie musisz miec Apple TV za 4 stowki. W przypadku Sony nie musisz miec niczego.
Jak to niczego? Musisz miec odbiornik Miracast, zewnetrzny lub wbudowany w telewizor

Napisano 21 października 2013 - 18:03

To straszna lipa. Miałem przez chwilę XP Z, kilka dni, zanim nie sprzedałem. Mój leżał na biurku i już miał dwie rysy na tej delikatnej, frontowej folii. Nie był noszony etc. Od samego jeżdżenia palcem po ekranie i przecierania mikrofibrą. Tragedia.
Ale mowimy tutaj o akcesoriach czy samym smartfonie? Jesli rzeczywiscie folia dolaczona do zestawu jest chu.... to ja po prostu wywale. Znam kilku sprawdzonych sprzedawcow na allegro ktorzy wysla mi folie jaka zechce. I to niezlej jakosci. Nie masz sie co dziwic. Wszystkie folie rysuja sie dosc szybko. Nie ma sie co stresowac. Ostatnio potrzebowalem drugiego zegarka do biegania, squasha itp rozpieprzania. Kupilem Timexa Ironmana za ok 3 stowy. Zaakceptowalem fakt iz szklo bylo hesalitowe. Okazalo sie tak gowniane ze po przetarciu t-shirtem pojawiało sie coraz wiecej rys. Oddalem go czym predzej. Nie ma wiec sie czym denerwowac, ze folia za 12 zlotych sie rysuje, jak szklo zegarka za ponad 3 stowy jeszcze bardziej

Napisano 21 października 2013 - 19:27
No w zasadzie niczego bo wiele dobrych modeli to ma. Oczywiscie mowimy tutaj o polaczeniu bezprzewodowym. Jesli nie ma wystarczy kabelek. Pamietam jak polaczylem w mirroringu motorole razr z jednym z moich tv - funai'a hd ready. Dalo rade bezproblemowo. Tylko w Wheres my water kiepsko sie gralo bo gra obsluguje tylko tryb wertykalny
Ale mowimy tutaj o akcesoriach czy samym smartfonie? Jesli rzeczywiscie folia dolaczona do zestawu jest chu.... to ja po prostu wywale. Znam kilku sprawdzonych sprzedawcow na allegro ktorzy wysla mi folie jaka zechce. I to niezlej jakosci. Nie masz sie co dziwic. Wszystkie folie rysuja sie dosc szybko. Nie ma sie co stresowac. Ostatnio potrzebowalem drugiego zegarka do biegania, squasha itp rozpieprzania. Kupilem Timexa Ironmana za ok 3 stowy. Zaakceptowalem fakt iz szklo bylo hesalitowe. Okazalo sie tak gowniane ze po przetarciu t-shirtem pojawiało sie coraz wiecej rys. Oddalem go czym predzej. Nie ma wiec sie czym denerwowac, ze folia za 12 zlotych sie rysuje, jak szklo zegarka za ponad 3 stowy jeszcze bardziej
Folia zamontowana/klejona jest w fabryce. Jest to tzw anti-shatter film. Widać ją po dokładniutkim przyjrzeniu się z 10 cm w okolicach brzegów wyświetlacza. Rysuje się łatwo, zdejmuje się ciężko, schodzi razem z logo Sony. Producent chyba nie przewiduje że ktoś zechce się jej pozbyć. Jest masa filmików na YT w tym temacie.
Napisano 21 października 2013 - 21:17
Napisano 21 października 2013 - 21:40
No w zasadzie niczego bo wiele dobrych modeli to ma. Oczywiscie mowimy tutaj o polaczeniu bezprzewodowym. Jesli nie ma wystarczy kabelek. Pamietam jak polaczylem w mirroringu motorole razr z jednym z moich tv - funai'a hd ready. Dalo rade bezproblemowo. Tylko w Wheres my water kiepsko sie gralo bo gra obsluguje tylko tryb wertykalny
Nie wiem w jaki sposob, skoro Miracast wszedl dopiero w Android 4.2 a same telewizory z Miracast zaczely byc certyfikowane dopiero w 2012. DLNA nie oferuje mozliwosci mirroringu.
Napisano 21 października 2013 - 21:41
Napisano 22 października 2013 - 07:26

Napisano 22 października 2013 - 07:58
Przypadek.Marsh wydaje się to śmieszne lecz! Spójrz na drop test sony dostało obrażen wewnątrz telefonu po upadkach, natomiast szkło z tyłu jak i z przodu jest całe, więc wolę sobie ochronić folie folią i wrazie jakiegoś upadku mieć cały ekran bądź tył telefonu
Ta folia nie ma chronić szkła przed robiciem, bo temu nic (żadna folia) nie jest w stanie zapobiec. Ta folia to jak pisałem - anti-shatter film, a funkcjonować ma tak samo jak w szybach samochodowych. Przy rozbiciu ma się nie rozlecieć na 500 kawałków i cię nie pokaleczyć. Nic więcej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych