A czy ktos po instalacji leoparda instalowal wszystkie update'y do aplikacji pro? mam wolne łącze więc nie ścigłem, ale może naprawia to problem
Wszystko zaktualizowane jak należy

Niestety głupia sprawa - Motion i FCP wykrzaczają sie na próbie eksportu najczęściej - piszę "próbie" ponieważ czasem nie zdążę wybrać formatu ni kodeka, czasem się zamyślę, nawet nie klikając nigdzie myszą i od razu mam wysyp:/Czyli innymi słowy mówiąc, otwarcie okna eksportu w Motion i FCP to tykająca bomba zegarowa.
O problemach z Compressorem i jego podmienianiem czcionek z projektu Motion nie wspomnę już, bo o tym pisałem.
Znalazłem za to 2 dni temu jeszcze gorszego, idiotycznego buga- mianowicie - eksportując z FCP klip za pomocą "Using QuickTime Conversion..."w opcjach możemy odnaleźć zamiast rozdzielczości projektu(Current) - uwaga! - rozdzielczość skalowanego widoku w oknie canvas:D
Nawet gdy powiększenie widoku wynosi 100%, a nie mieści się na monitorze(przewijanie okna canvas suwaczkami) to też jest czytany jako domyślny ten skrawek , który jest akurat na monitorze widoczny