Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - LTE Play

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
399 odpowiedzi w tym temacie

#151 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 17 grudnia 2013 - 13:50

Kolego co to trollowanie zarzucasz. Jak się pisze po 4 posty codziennie od lat to można coś o byciu trolem wiedzieć. To czy masz adres publiczny nie ma kompletnie nic do rzeczy gdy próbujesz się łączyć z serwerem FTP. FTP z szyfrowaniem używa tego samego portu co FTP więc otwarte porty także nic tu nie mają do rzeczy. Ruch szyfrowany może filtrować coś zdecydowanie bardziej zaawansowanego niż firewall. NAT masz praktycznie zawsze po drodze-także przy publicznym IP. Nie masz kompletnie pojęcia o tym, jak widać. Szkoda mi czasu na tłumaczenie. Twoje założenie, że wiesz a ktoś z drugiej strony nie wie zdaradza tylko Twoją małość. Mój post był o LTE i zdecydowanie wiem lepiej od Ciebie o czym pisałem. Idź sobie na spacer i odpocznij zamiast nabijać licznik postów bredniami i ośmieszać się kreacją na wszystkowiedzącego.

#152 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 17 grudnia 2013 - 15:31

To czy masz adres publiczny nie ma kompletnie nic do rzeczy gdy próbujesz się łączyć z serwerem FTP.

Czytaj ze zrozumieniem, nie mówiłem, że ma, to po pierwsze, pisałem o usłudze, która zawiera w sobie to, ze nie jesteś za firewallem i wszystkie porty masz otwarte.

FTP z szyfrowaniem używa tego samego portu co FTP więc otwarte porty także nic tu nie mają do rzeczy. Ruch szyfrowany może filtrować coś zdecydowanie bardziej zaawansowanego niż firewall.

Tak, a niby w jaki sposób coś mniej zaawansowanego ma wiedzieć po jakich wysokich portach się serwer z klientem dogadali? Przy normalnym FTP firewall widzi transmisje i wie po jakich dynamicznych portach to pójdzie i je otwiera, natomiast przy SSL tego nie widzi, bo transmisja jest szyfrowana, więc nie wie którędy pójdzie. FTP to nie tylko port 21 jakbyś nie wiedział.

NAT masz praktycznie zawsze po drodze-także przy publicznym IP. Nie masz kompletnie pojęcia o tym, jak widać.

A to proszę wytłumacz mi, po co Ci NAT jak masz przydzielony zewnętrzny publiczny adres IP, chętnie się nauczę czegoś nowego.

Mój post był o LTE i zdecydowanie wiem lepiej od Ciebie o czym pisałem.

Pozwól, że zacytuję klasyka bo chyba nie do końca wiesz w jakim wątku piszesz i o jakich urządzeniach rozmawiamy:

Szkoda mi czasu na tłumaczenie. Twoje założenie, że wiesz a ktoś z drugiej strony nie wie zdaradza tylko Twoją małość.

#153 fleurdeluce

fleurdeluce
  • 24 postów

Napisano 17 grudnia 2013 - 17:27

mam iPhone 5 ze Stanów i mimo, że mam zaktualizowane ustawienia do 15.7, to LTE nigdzie mi nie łapie. czy to dlatego, że mam iP z USA? mieszkam w Trójmieście jak coś.

#154 JaN008

JaN008
  • 284 postów

Napisano 17 grudnia 2013 - 17:43

Dlatego, że nie łapie zasięgu albo masz nie włączone LTE w ustawieniach. Masz model A1429 ?

#155 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 17 grudnia 2013 - 17:47

Witam, spróbuj wyłączyć i włączyć telefon...karta musi "zalogować się" od nowa do sieci...

#156 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 17 grudnia 2013 - 18:07

mam iPhone 5 ze Stanów i mimo, że mam zaktualizowane ustawienia do 15.7, to LTE nigdzie mi nie łapie. czy to dlatego, że mam iP z USA? mieszkam w Trójmieście jak coś.

To może być problem z modelem iP.
Czy to model CDMA? Jeśli nie to polskie LTE nie zadziała.

Czy próbowałaś łączyć się w Gdyni?

#157 _iPatryk_

_iPatryk_
  • 205 postów
  • SkądCzęstochowa, Poland

Napisano 17 grudnia 2013 - 18:16

Witam kolegów dzisiaj dostałem starter od Playa na przetestowanie LTE w Częstochowie i mam pytanie czy jak włożę sim ,a mam iOS 6.1.4 to czy zadzaiła LTE. Czy wymaga iOS 7 ? I czy muszę w tym starterze uruchamiać jakoś usługę LTE?

#158 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 17 grudnia 2013 - 18:41

Tylko iOS7, nic nie musisz uruchamiać.

#159 mariozam7

mariozam7
  • 40 postów

Napisano 17 grudnia 2013 - 20:27

Witam czy iphone 5s z usa dostanie update do play 15.7 czyli lte?"

#160 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 17 grudnia 2013 - 20:46

Przecież nie dalej jak 3h temu ktoś pytał o to samo. Czy wy naprawdę jesteście upośledzeni?

#161 mariozam7

mariozam7
  • 40 postów

Napisano 17 grudnia 2013 - 21:41

no tak pytanie padłoo ale odpowiedź już nie a bardzo mi na niej zależy

#162 fleurdeluce

fleurdeluce
  • 24 postów

Napisano 17 grudnia 2013 - 23:20

Dlatego, że nie łapie zasięgu albo masz nie włączone LTE w ustawieniach. Masz model A1429 ?

Mam model A1428.

- - - Połączono posty - - -

To może być problem z modelem iP.
Czy to model CDMA? Jeśli nie to polskie LTE nie zadziała.

Czy próbowałaś łączyć się w Gdyni?

Mam model A1428, ale jestem zielona co do tego, czy to CDMA...
Nie próbowałam, nie miałam okazji w najbliższym czasie, za to w Gdańsku próbowałam w wielu miejscach.

Witam czy iphone 5s z usa dostanie update do play 15.7 czyli lte?"

A nie dostał jeszcze? Bo ja na iP5 z USA już jakiś czas temu dostałam.

#163 Pudddingmonster

Pudddingmonster
  • 1 postów

Napisano 19 grudnia 2013 - 01:09

Nie ma znaczenia czy to model 5s CDMA czy nie. CDMA ma tylko rozszerzony zakres częstotliwości o pasma CDMA. LTE Play chodzi na paśmie 3 czyli 1800. Każdy model z tym pasmem bedzie obsługiwał LTE Play ale dopiero w momencie jak play "wyprodukuje" nakładkę programową pod 5s co ma nastąpić w najbliższych tygodniach, tak przynajmniej poinformowano mnie w Play. Ja kupiłem swojego 5s tydzień temu w Stanach i koleś w Apple Store sprawdzał przy mnie pasma lte i dobrał odpowiedni model chociaż wiekszosc ma pasmo 3 czyli 1800. Na tym pasmie chodzi Plus, T-Mobile i Play jedynie Orange chodzi na 2600.

#164 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 19 grudnia 2013 - 04:30

Czytaj ze zrozumieniem, nie mówiłem, że ma, to po pierwsze, pisałem o usłudze, która zawiera w sobie to, ze nie jesteś za firewallem i wszystkie porty masz otwarte.

Usługa oferująca publiczny adres IP nie oznacza tego, że nie jesteś za firewallem ani tego, że masz otwarte porty.

Tak, a niby w jaki sposób coś mniej zaawansowanego ma wiedzieć po jakich wysokich portach się serwer z klientem dogadali? Przy normalnym FTP firewall widzi transmisje i wie po jakich dynamicznych portach to pójdzie i je otwiera, natomiast przy SSL tego nie widzi, bo transmisja jest szyfrowana, więc nie wie którędy pójdzie. FTP to nie tylko port 21 jakbyś nie wiedział.

Ręce opadają

A to proszę wytłumacz mi, po co Ci NAT jak masz przydzielony zewnętrzny publiczny adres IP, chętnie się nauczę czegoś nowego.

Nie po co mi NAT tylko do czego stosuje się NAT. To, że Ty masz publiczny adres i/lub serwer jest widoczny pod adresem publicznym nie znaczy, że po drodze nie ma NATa. Czasy, gdy coś o jakimś adresie było fizyczną maszyną lub jedną maszyną dawno się skończyły.

Pozwól, że zacytuję klasyka bo chyba nie do końca wiesz w jakim wątku piszesz i o jakich urządzeniach rozmawiamy:

Długo zamierzasz tak brnąć?

#165 fleurdeluce

fleurdeluce
  • 24 postów

Napisano 19 grudnia 2013 - 09:39

A jak mogę sprawdzić, czy mój iP 5 ma pasmo 3 czyli 1800?

#166 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 grudnia 2013 - 09:52

Usługa oferująca publiczny adres IP nie oznacza tego, że nie jesteś za firewallem ani tego, że masz otwarte porty.

Czy Ty w ogóle ogarniasz co się do Ciebie pisze? Po to jest właśnie taka płatna usługa, żebyś właśnie nie był za firewallem i miał otwarte porty, więc nie rozumiem, czemu cały czas negujesz, że usługa o której pisze działa inaczej niż działa w rzeczywistości, bo Ty masz takie widzimisie. Podałem Ci co masz zrobić, żeby FTPS Ci działało, a Ty cały czas się nakręcasz i próbujesz mi udowodnić, że tak nie jest.

Ręce opadają

A co, coś nowego dowiedziałeś się?

Nie po co mi NAT tylko do czego stosuje się NAT. To, że Ty masz publiczny adres i/lub serwer jest widoczny pod adresem publicznym nie znaczy, że po drodze nie ma NATa. Czasy, gdy coś o jakimś adresie było fizyczną maszyną lub jedną maszyną dawno się skończyły.

Jak wyżej, po to płacisz, dodatkowy abonament, żeby mieć unikalny własny adres IP i nie być za NATem. Ty dalej się upierasz, że mimo, że płacisz, za to, zeby nie być za NATem i mieć własny publiczny adres IP to jesteś za NATem, więc nadal się pytam w jakim celu i jakby miał działać ten NAT jeżeli płacisz za to, żeby być poza nim. Czekam na wyjaśnienie.

Długo zamierzasz tak brnąć?

Jak na razie Ty cały czas brniesz i ani na chwilę nie udało Ci się dać żadnego rzeczowego argumentu, poza "tak bo tak i wiem lepiej".

#167 fleurdeluce

fleurdeluce
  • 24 postów

Napisano 19 grudnia 2013 - 22:09

A jak mogę sprawdzić, czy mój iP 5 ma pasmo 3 czyli 1800?

Nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie? :( Błagam, strasznie mi zależy

#168 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 19 grudnia 2013 - 23:14

Obsługę pasma 3 ma model A1429 czyli CDMA lub International. W PL sprzedawane były właśnie takie. Symbol modelu znajdziesz z tyłu telefonu.

#169 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 21 grudnia 2013 - 23:05

Nie ma znaczenia czy to model 5s CDMA czy nie. CDMA ma tylko rozszerzony zakres częstotliwości o pasma CDMA. LTE Play chodzi na paśmie 3 czyli 1800. Każdy model z tym pasmem bedzie obsługiwał LTE Play ale dopiero w momencie jak play "wyprodukuje" nakładkę programową pod 5s co ma nastąpić w najbliższych tygodniach, tak przynajmniej poinformowano mnie w Play. Ja kupiłem swojego 5s tydzień temu w Stanach i koleś w Apple Store sprawdzał przy mnie pasma lte i dobrał odpowiedni model chociaż wiekszosc ma pasmo 3 czyli 1800. Na tym pasmie chodzi Plus, T-Mobile i Play jedynie Orange chodzi na 2600.

Następnym razem jak chcesz zabrać głos to choć przeczytaj wątek. Bo lepiej nie pomagać niż głupoty pieprzyć.

Nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie? :( Błagam, strasznie mi zależy

No niestety wygląda na to, że Twój model nie obsłuży tego LTE. On obsługuje tylko pasma 4 i 17 dla LTE.

#170 Trosinho

Trosinho
  • 3 postów
  • SkądLubin, PL

Napisano 23 grudnia 2013 - 23:25

Witam, dzisiaj testowałem LTE w iPhone 5s we Wrocławiu (plac Grunwaldzki) i prędkość nie powaliła na kolana bo było to jedyne 6,5 Mbps (5,2 Mbps z 3G). Dodam, że iPhone był kupiony w USA, model A1533, konfiguracja Play 15.7 Sprawdzał ktoś z was ? Pozdrawiam

#171 hisin

hisin
  • 162 postów

Napisano 25 grudnia 2013 - 09:55

Witam! Moj iPhone zakupiony w Wielkiej Brytanii osiąga maksymalnie 7mb/s przy LTE to wolniej niz przed wprowadzeniem tej usługi, kiedyś 3G działało z prędkością 8 mb/s(to i tak wolniej niz 3G u konkurencji). Czy to jest normalne? LTE miało mieć do 100 mb/s... :o

#172 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 25 grudnia 2013 - 10:10

Tak to normalne, 100mb to masz w reklamach ;) W kulki sobie lecą...

#173 tommy45

tommy45
  • 110 postów

Napisano 25 grudnia 2013 - 10:28

LTE jest przycięte do 7 mbit w starych usługach abonamentowych. I do 15 mbit w nowych.

#174 daku3

daku3
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 grudnia 2013 - 09:57

Witam,
dzisiaj testowałem LTE w iPhone 5s we Wrocławiu (plac Grunwaldzki) i prędkość nie powaliła na kolana bo było to jedyne 6,5 Mbps (5,2 Mbps z 3G).
Dodam, że iPhone był kupiony w USA, model A1533, konfiguracja Play 15.7 Sprawdzał ktoś z was ?
Pozdrawiam

Posiadam iPhona 5s z USA A1533 i szybkość transferu to 15 Mb/s Warszawa.

#175 klensi

klensi
  • 50 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 13:59

Co to znaczy, że LTE jest darmowe w PLAY do 2014 roku? Mam abo z taką informacją, iPhone działa w LTE, bo wyświetla się na górze napis, ale to w ogóle nie działa, strony się nie ładują itd. Czy może być to spowodowane brakiem MB w pakiecie internetowym? Jeżeli tak, to w takim razie LTE nie jest darmowe, bo powinno działać nawet bez pakietu internetowego...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych