Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - LTE Play

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
399 odpowiedzi w tym temacie

#351 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 09 lipca 2014 - 21:15

No nie dokladnie to samo, bo jak wylacze dane komorkowe to zasieg mam nadal 2 kropki tak jakbym mial 3G, a jak przelacze sie na Edge to mam 5 kropek zasiegu.

#352 radeckiii

radeckiii
  • 2 postów

Napisano 09 lipca 2014 - 21:44

Gdy wyłączę transmisję danych na ustawieniach z LTE to jedynie telefon przechodzi mi w tryb 3G i zasięg tak jak mówi najman wisi na 2-3 kropkach, mniej zużywa energii na 3g niż 4g to fakt ale nie tak mało jak na 2g. Do tego na 2g jest większy zasięg niż na 3g. Dużo jeżdżę po kraju i nie jeden raz byłem poza zasięgiem 3g i w kółko miałem wyszukiwanie sieci :/. Więc 2g nadal w Polsce niestety ale jest potrzebne w telefonach aby mieć wszędzie zasięg i aby bateria wytrzymała dłużej niż na 3g. Więc może ktoś znajdzie sposób aby wbić się w konfigurację sieci ponieważ po wgraniu 15.6 i niższych znika możliwość ustawienia ręcznego danych i pewnie dlatego po włączeniu 3g transmisja danych nie działa mimo, że teoretycznie telefon pokazuje, że wysyła dane lecz nie odbiera.

#353 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 09 lipca 2014 - 22:08

Ja tak naprawde nie wiem po co w Tmobile jest to LTE. 3G jest wystarczajaco szybkie, czy stronki albo aplikacje korzystajace z neta beda dzialac szybciej na LTE?

#354 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 09 lipca 2014 - 23:05

LTE nie służy do oglądania stronek...

#355 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 10 lipca 2014 - 08:11

A do czego? Zasysania filmow z chomika?:)

#356 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 lipca 2014 - 08:29

Multimedia lepiej się ogląda jak się nie buforują co chwila a i jak trzeba ściągnąć jakieś pliki to też lepiej jak idzie szybciej, niż wolniej. Nie mówiąc już o wysyłaniu czegokolwiek...

#357 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 10 lipca 2014 - 08:31

Wiem, ze to przyszlosciowa technologia, ale niech najpierw zrobia nadajniki wszedzie, zeby bylo 99% pokrycia i wtedy uruchomia, a nie tak jak jest teraz. Jestem w budynku albo na wsi i mam jedna kropke do rozmow:/ W androidzie sa 3 przelaczniki i tak powinno byc.

#358 avalon18

avalon18
  • 249 postów

Napisano 10 lipca 2014 - 18:06

LTE ma sens wtedy kiedy pobierasz coś po sieci, inaczej nie odczujesz tej zabawy. Inny temat że u mnie na śląsku go nie łapie, dopiero Kraków/Krosno miałem okazję się na to przełączyć.

#359 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 lipca 2014 - 20:03

Wiem, ze to przyszlosciowa technologia, ale niech najpierw zrobia nadajniki wszedzie, zeby bylo 99% pokrycia i wtedy uruchomia, a nie tak jak jest teraz. Jestem w budynku albo na wsi i mam jedna kropke do rozmow:/
W androidzie sa 3 przelaczniki i tak powinno byc.

Są miejsca, gdzie 3G nie łapie (i to sporo), czy to znaczy, że mają wyłączyć 3G i czekać następne 10 lat, aż pokryją każde zadupie? Wszyscy inni będą mieli 10G a TMo włączy dopiero 3G bo pokryli 99% kraju...

#360 dobry_czlowiek

dobry_czlowiek
  • 3 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 17:23

Udalo mi sie przywrocic przelacznik 2g/3g w iPhonie 5 iOS z 7.1.2 bez jailbreak'a
W sumie nie wymaga to wielkich zmian.
Wystarczy z oryginalnego pliku .ipcc ( ktory jak wiadomo jest zwyklym .zipe'm ) od Playa ( 16.1 ) wykasowac pare plikow.
Mowa o plikach:
overrides_N41_N42.plist
overrides_N41_N42.pri
signatues/overrides_N41_N42.plist

pliki N41 i N42 dotycza iPhona5
inne pliki prawdopodobnie dotycza innych modeli ( iPhone5S/C, iPad - mozna wygooglowac )

Mozna sprobowac usunac wszystkie zaczynajace sie od overrides i powinno ruszyc ale nie testowalem takiego rozwiazania
Po wrzuceniu zmodyfikowanego pliku .ipcc przez iTunes, znika przelacznik 3G/LTE i pojawia sie 2G/3G
Mi zniknelo tez menu Operator, telefon zgubil siec i przy probie nacisniecia przelacznika 2G/3G telefon sie zfreezowal.
Na szczescie po restarcie ( przytrzymac home + power przez 10 sek ) wszystko wrocilo do normy.
Radze wiec zaraz po wrzuceniu pliku zrestartowac telefon a nie przelaczac na 2G.
Telefon dziala na 2G i narazie nie zauwazylem zeby byly z nim jakies problemy.
Tak czy siak robcie to na wlasna odpowiedzialnosc. Nie wiem czy aktualizacja generuje jakies inne problemy.
Zawsze mozna przywrocic poprzednia wersje ( 16.0 ) poprzez wrzucenie np. pliku z 15.6 - wtedy telefon powinien wrzucic domyslny 16.0.

Zalaczam dwa pliki .ipcc
Pierwszy z usunietymi tylko plikami N41_N42 tak zeby zadzialal na iPhonie5, drugi z usunietymi wszystkimi ale tak jak pisalem wczesniej nie testowalem drugiego rozwiazania ( raz tylko wrzucilem na telefon, zobaczylem ze pojawil sie przelacznik 2g/3g ale zniknal mi operator i zgubila sie siec wiec przywrocilem szybko oryginalny plik 16.0 ). Nie probuje juz wiecej bo nie chce stracic tego co zyskalem. Jednak postanowilem podzielic sie wiedza z innymi.

http://speedy.sh/dHJvw/Play-pl-iPhone-1.6.1-iPhone5-2g3g.ipcc
http://speedy.sh/EU2n4/Play-pl-iPhone-1.6.1-all-2g3g.ipcc

Pozdrawiam

#361 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 17:49

Działa Ci internet przez 2G i 3G? Ja wrzucałem poprzednią wersje tego pliku i owszem przelacznik LTE zniknal ale internet nie dzialal:/ Dałbyś radę zrobić coś takiego na 5S?:)

#362 dobry_czlowiek

dobry_czlowiek
  • 3 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 18:04

Drugi plik z dopiskiem 'all' powinien ruszyc na wszystkich telefonach

- - - Połączono posty - - -

Jaka poprzednia wersje masz na mysli?
Internet na 2G dziala, na 3G w sumie nie sprawdzalem ale to sprawdze pozniej bo teraz nie mam dostepu do tego telefonu.

#363 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 18:12

No poprzednia, ale nie wiem jaki numer:)

#364 dobry_czlowiek

dobry_czlowiek
  • 3 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 18:25

Nadal nie rozumiem czemu nawiazujesz do jakiejs poprzedniej wersji skoro moje pliki sa tutaj pierwszy raz wrzucone ;)

#365 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 18:26

a ja mam wrazenie ze 3 g ciegnie wiecej "pradu" niz lte

#366 woojtekn

woojtekn
  • 96 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 25 lipca 2014 - 19:21

Drugi plik z dopiskiem 'all' powinien ruszyc na wszystkich telefonach

Jaka poprzednia wersje masz na mysli?
Internet na 2G dziala, na 3G w sumie nie sprawdzalem ale to sprawdze pozniej bo teraz nie mam dostepu do tego telefonu.

Potwierdzam, wszystko działa na 5S. Jednak najpierw trzeba wgrać jakiś stary 15.6 zeby system przywrocił ustawienia domyslne 16.0 i dopiero wrzucić ten zmodyfikowany pliczek 16.1.

#367 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 27 lipca 2014 - 12:06

Czemu ten plik ma rozszezenie exe? Moglbys wrzucic ipcc? Ja na swoim 5S w tmobile zainstalowalem commcenter z cydii i zniknelo lte! Niestety ten sposob nie dziala na iphonie 5 w play.

#368 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 27 lipca 2014 - 13:40

Ok juz mam ten plik ale niestety lte nadal jest

Ok dziala!! Najpierw wgrywany stary plik 15.6 i za chwile jak telefon zlapie zasieg to wrzucamy ten podmieniony 16.1 i LTE znika!! :))

#369 woojtekn

woojtekn
  • 96 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 27 lipca 2014 - 13:50

8-) oby apple nie dowiedziało się o tym triczku bo znowu bedzie trzeba się męczyć z tym durnym LTE... hehe :)

#370 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 27 lipca 2014 - 13:56

najman napisz proszę w swoim czasie o ile zywotnosc baterii sie podniosła

#371 woojtekn

woojtekn
  • 96 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 27 lipca 2014 - 17:56

Zywotność baterii tak tak w przybliżeniu x2. Szczególnie ów sposób ucieszy osoby, które użytkują ajfona w miejscach słabego zasięgu 3G. Do sprawdzenia poczty, powiadomienia push z aplikacji szybki internet nie jest potrzebny, Edge styka i nie drenuje baterii jak dzikie 3G/LTE. W zasadzie powód dla którego chciałem sprzedać mojego 5S został rozwiązany. Nienawidze jak apple na siłe chce mnie uszczesliwić szybkim Internetem. Chce mieć wybór! [ATTACH=CONFIG]22597[/ATTACH] Nie widziałem dawno takich wyników :)

#372 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 28 lipca 2014 - 08:40

Uściślająć:) Jeśli masz win 7: 1. Wchodzimy do folderu z zainstalowanym iTunes, kliknąć prawym przyciskiem myszy w puste pole trzymając jednocześnie Shift. Wybieramy "Otwórz okno polecenia tutaj". 2. Wpisujemy komendę: "C:\Program Files (x86)\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1 Zatwierdzamy enterem. 3. Teraz odpalamy iTunes. Klikamy shift+myszka na odtwórz w iTunes i już możemy wybrać plik ipcc (po wybraniu z listy rozwijanej typu plików ipcc) 6. Najpierw instalujemy wersje 15.6 - czekamy aż telefon złapie zasięg 7. Instalujemy przerobiony plik ipcc 16.1 - czekamy aż telefon złapie zasięg 8. Wyłączamy i włączamy telefon. Nie ma przełącznika LTE!!:)

#373 fneo61

fneo61
  • 6 postów
  • SkądMazury

Napisano 30 lipca 2014 - 09:12

Zywotność baterii tak tak w przybliżeniu x2. Szczególnie ów sposób ucieszy osoby, które użytkują ajfona w miejscach słabego zasięgu 3G. Do sprawdzenia poczty, powiadomienia push z aplikacji szybki internet nie jest potrzebny, Edge styka i nie drenuje baterii jak dzikie 3G/LTE. W zasadzie powód dla którego chciałem sprzedać mojego 5S został rozwiązany. Nienawidze jak apple na siłe chce mnie uszczesliwić szybkim Internetem. Chce mieć wybór!

[ATTACH=CONFIG]22597[/ATTACH]

Nie widziałem dawno takich wyników :)

Sposób na pewno bardzo przydatny.U mnie po wyłączeniu LTE została sieć 3G.Z tego co dało się zauważyć to z jednej kropki mam skaczące dwie na trzy.a była jedna na LTE.Czyli powinno wydłużyć czas pracy na jednym cyklu ładowania.O statystyce poinformuję.Ale na 3G strony wczytują się wolniej,no ale coś za coś.Mój wynik speed testu na LTE to
Spoiler
.
Wstawiłem spojler żeby nie zajmować miejsca na forum.

#374 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 14:53

Ja sprawdzalem predkosc 3G przed i po zmianie na bez LTE w tym samym miejscu i osiagnalem takie same wyniki. Ja mam wlaczone zawsze na 2G bo powiadomienia i tak przychodza a jak potrzebuje zrobic cos wiecej to mam jailbreak i ccsettings a wiec przelacznik 2G/3G mam dostepny wlasciwie natychmiast, a i samo przelaczenie trwa 2 sekundy :) polecam

#375 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 lipca 2014 - 19:54

niestety opisywany poradnik nie sprawdza się na macu z iphonem 5C, wgrywanie 15.6, 15.7 i później zmodyfikowanych plików nic nie daje.. w sensie że się nie da mimo że 15.6 i 15.7 wgrywa, ale nic się nie dzieje..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych