Posted 12 March 2014 - 17:31
Właśnie dzwoniła do mnie pani z PLAY, bo się poskarżyłem przez PLAY24 na obecny stan rzeczy:) powiedziała mi, że powinienem się skierować do salonu PLAY, gdzie mi to ręcznie przestawią. Ja jej grzecznie wyjaśniłem, że w salonie byłem i oni nie mają pojęcia, jak działa iPhone. Ona znowu szybciutko skontaktowała się z działem technicznym i kazała mi iść do iSpotu albo coś w tym stylu, to mi przywrócą poprzednią wersję systemu, na co ja jej grzecznie odpowiedziałem, że teraz to i wróżka mi nie pomoże, bo problem jest w tym, że Apple nie certyfikuje już starszego oprogramowania. Słysząc w jej głosie zdziwienie i bezradność wytłumaczyłem, co operator PLAY powinien zrobić w tym wypadku, a jeżeli nie, to pozostaje oczekiwanie na złamanie systemu i ingerencja w te pliczki. Usłyszałem roześmianym głosem "ale nie można łamać systemu!". Dalej pani miło powiedziała, że przekaże problem do działu technicznego, który jeszcze się ze mną skontaktuje. Właśnie dostałem smsa, że moje zgłoszenie wymaga dodatkowej analizy przez ich "ekspertów", po której udzielą mi odpowiedzi:) Zobaczymy, czy coś wymyślą. Pewnie nie i chyba będzie trzeba ruszyć z oficjalnymi zbiorowymi pismami do naszego kochanego operatora...