Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2007 odpowiedzi w tym temacie

#226 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 08 października 2013 - 10:54

W porównaniu do 4S, to 5S zdecydowanie lepiej trzyma na baterii. To dopiero kilka dni, więc sądzę że jest ok :)

#227 MC_

MC_
  • 6 941 postów

Napisano 08 października 2013 - 10:55

Czyli hejtować dla zasady?

#228 minimal-x

minimal-x
  • 149 postów

Napisano 08 października 2013 - 13:19

I to tylko dzięki niewiele większej baterii i temu samemu systemowi? Nie chce mi się wierzyć.

a może też dzięki temu ustrojstwu ?

cyt."Nowy koprocesor M7 jest pomocnikiem procesora A7. Jego zadaniem jest odbieranie sygnałów ruchu z przyspieszeniomierza, żyroskopu i kompasu — bez niego zadania te spadłyby na główny procesor A7. Ale M7 radzi sobie z nimi znacznie sprawniej. Teraz aplikacje do fitnessu monitorujące Twoją aktywność fizyczną mogą odczytywać dane wprost z koprocesora M7, bez nieustannego angażowania głównego procesora A7. W efekcie zużywają mniej energii z baterii.

M7 wie, kiedy spacerujesz, biegniesz, a nawet kiedy jedziesz samochodem. Jeśli, załóżmy, zaparkujesz i zaczniesz iść, Mapy przełączą się z nawigacji samochodowej na turystyczną. A jeśli telefon przez jakiś czas nie porusza się, np. gdy śpisz, M7 rzadziej kontaktuje się z siecią, aby zaoszczędzić energię."

#229 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 08 października 2013 - 15:51

W Playu mam taką przypadłość, że nie słyszę sygnału łączenia rozmowy, dodatkowo sprawdziłem dzwoniąc na drugi telefon i drugi telefon dzwonił, zaś w słuchawce żadnego sygnału,tak jakby pierwszy był ucinany, a dopiero słychać drugie "piii". Może to związane z HD Voice i konfiguracją po stronie Playa? Na 4S który nie zaobserwowałem tej przypadłości.

#230 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 08 października 2013 - 15:57

W Playu mam taką przypadłość, że nie słyszę sygnału łączenia rozmowy, dodatkowo sprawdziłem dzwoniąc na drugi telefon i drugi telefon dzwonił, zaś w słuchawce żadnego sygnału,tak jakby pierwszy był ucinany, a dopiero słychać drugie "piii". Może to związane z HD Voice i konfiguracją po stronie Playa? Na 4S który nie zaobserwowałem tej przypadłości.

Ja na 4s w sieci Orange, miałem już tak, że w ogóle nie było sygnału jak dzwoniłem i nagle ktoś odebrał...
Myślę że to iOS 7, na 6 nie miałem takiego czegoś.

#231 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 08 października 2013 - 16:07

Możliwe, że to wina iOS7, oby poprawki nadeszły niebawem.

#232 minimal-x

minimal-x
  • 149 postów

Napisano 08 października 2013 - 20:07

Ja na 4s w sieci Orange, miałem już tak, że w ogóle nie było sygnału jak dzwoniłem i nagle ktoś odebrał...
Myślę że to iOS 7, na 6 nie miałem takiego czegoś.

Raczej to nie jest spowodowane błędami w iOS7, miałem i miewam do tej pory takie przypadłości w sieci T-mobile na iOS4,5,6,7.
Także obstawiam że jest to spowodowane nadajnikami, zasięgiem, siecią i wszystkim innym co jest związane z danym operatorem :)

#233 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 08 października 2013 - 20:33

Polska rzeczywistość, choć na 4S nie zaobserwowałem takich zjawisk ;)

#234 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 08 października 2013 - 22:37

Miewalem podobne problemy dosc dawno temu w iPhonie 4 i sieci t-mobile. Nawet reprovisioning konta abonenckiego nie pomogl. Temat byl walkowany juz na tym forum. Okazalo sie ze jest to wina komunikacji z niektorymi urzadzeniami operatora (teraz nie pamietam jakiej firmy ale chyba to byl Alcatel). Operator nic nie mogl zrobic bo wina lezala po stronie Apple i wgranego profilu operatora. Sprawe zalatwila wreszcie aktualizacja softu a z nia aktualizacja profilu operatora. Moze w tym przypadku tez zadziala.

#235 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 08 października 2013 - 22:57

Jeśli chodzi o iPhone5, to musiałem go praktycznie codziennie ładować, a iPhone5S ładuję co drugi dzień.

Nie wierzę w to że przy tak małej różnicy pojemności masz taki wzrost wydajności baterii, jest to nie możliwe. Załóżmy jak piszesz. Zamiast ładować co dzień czyli co 24 godziny, twierdzisz teraz że ładujesz co drugi czyli co 48 godzin? Przy takim samym użyciu jak 5? Może go ładujesz NA DRUGI DZIEŃ, a nie co drugi.

#236 prezioso

prezioso
  • 132 postów

Napisano 09 października 2013 - 07:21

Tak przeczytałem ten temat od 1 do 24 strony :) i dalej mam dylemat co zrobić. Mając 4S kupić: 5 32GB czy 5S 16GB. W zasadzie "pierwsze Wasze wrażenia" nie rozwiały moich wątpliwości co przemawia AŻ tak strasznie za tym by wybrać 5S zamiast 5. Touch ID fajny bajer ale można się bez niego obejść wpisując kod blokady (jak dotychczas) Bateria - porównywalna jak w 5 Aparat i jakość zdjęć ? Wychodzi na to że X64 to jeszcze nie ten etap w aplikacjach i użyciu (domniemam że rozwój nastąpi wraz z iPadem 5 oraz kontynuacją będzie iPhone 6 - miejmy nadzieję, że bardziej przełomowy). Reszta praktycznie bez zmian.

#237 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 09 października 2013 - 07:28

Tak przeczytałem ten temat od 1 do 24 strony :) i dalej mam dylemat co zrobić.
Mając 4S kupić: 5 32GB czy 5S 16GB.
W zasadzie "pierwsze Wasze wrażenia" nie rozwiały moich wątpliwości co przemawia AŻ tak strasznie za tym by wybrać 5S zamiast 5.
Touch ID fajny bajer ale można się bez niego obejść wpisując kod blokady (jak dotychczas)
Bateria - porównywalna jak w 5
Aparat i jakość zdjęć ?
Wychodzi na to że X64 to jeszcze nie ten etap w aplikacjach i użyciu (domniemam że rozwój nastąpi wraz z iPadem 5 oraz kontynuacją będzie iPhone 6 - miejmy nadzieję, że bardziej przełomowy).
Reszta praktycznie bez zmian.

SUPER MEGA Skoku między 5 a 5s nie ma. Stać cię, żeby rzucić teraz około 3000zł za telefon to bierz 5s, a jak dla Ciebie te 3000zł za telefon to dużo bardzo, to polecam zostać na 5, bo nie odczujesz AŻ takiej różnicy, chociażbym dlatego, że masz na dodatek ten sam ekran i kształt telefonu. Z czasem iOS7 będzie na tyle ulepszony, że nawet iPhone 4s będzie działał super płynnie nie mówiąc już o 5. Takie moje zdanie ;)

#238 prezioso

prezioso
  • 132 postów

Napisano 09 października 2013 - 07:51

Jedyne "ZA" 5s jakieś takie sensowne to fakt że "wystarczy" na dłużej gdyż oparty jest na architekturze x64 zatem oprogramowanie, aplikacje etc. Ale z kolei znając APPLE i wsparcie dla starszych urządzeń nie powinno być z tym problemu gdyż jest bliźniaczy do 5 model 5C . Poza tym dzisiaj się nikt chyba nie wiąże z telefonem na więcej niż dwa lata - więc pewnie "piątka" tyle czasu spokojnie wytrzyma (biorąc pod uwagę że mój 4S już jest 1,5 roku i aż tak strasznie nie odstaje) :) Zobaczę co wrzucą do iPada 5 i wtedy się zobaczy bo aż takiego parcia nie mam i lubię swój 4S :)

#239 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 października 2013 - 08:15

[ATTACH=CONFIG]17516[/ATTACH] Jeśli chodzi o baterie, to wg mnie jest trochę lepiej, ale na pewno nie aż tak jak co nie którzy piszą. Telefon jest nowy, ma trochę lepszą baterię, więc wytrzymuje delikatnie dłużej, ale nie 2x dłużej nić iPhone 5.

#240 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 09 października 2013 - 08:58

[ATTACH=CONFIG]17516[/ATTACH]

Jeśli chodzi o baterie, to wg mnie jest trochę lepiej, ale na pewno nie aż tak jak co nie którzy piszą. Telefon jest nowy, ma trochę lepszą baterię, więc wytrzymuje delikatnie dłużej, ale nie 2x dłużej nić iPhone 5.

Oczywiście, jest trochę lepiej, ale nie dwukrotnie od 5. Sam mam 5S, ok fajny telefon, ale nie przesadzajmy z opiniami.

#241 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 09 października 2013 - 09:10

Tak przeczytałem ten temat od 1 do 24 strony :) i dalej mam dylemat co zrobić.
Mając 4S kupić: 5 32GB czy 5S 16GB.
W zasadzie "pierwsze Wasze wrażenia" nie rozwiały moich wątpliwości co przemawia AŻ tak strasznie za tym by wybrać 5S zamiast 5.
Touch ID fajny bajer ale można się bez niego obejść wpisując kod blokady (jak dotychczas)
Bateria - porównywalna jak w 5
Aparat i jakość zdjęć ?
Wychodzi na to że X64 to jeszcze nie ten etap w aplikacjach i użyciu (domniemam że rozwój nastąpi wraz z iPadem 5 oraz kontynuacją będzie iPhone 6 - miejmy nadzieję, że bardziej przełomowy).
Reszta praktycznie bez zmian.

no moim zdaniem przesiadka z 4s na 5 dopiero nie ma sensu. Polecam 5s sam się przesiadłem z 4s i wtedy różnicę zauważysz :) o zdjęciach już pisaliśmy tutaj, że są lepsze, szczególnie te robione w ciemnych miejscach. Mi bateria chodzi o 2,5 h dłużej niż w poprzedniku.

#242 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 09 października 2013 - 10:32

Jedyne "ZA" 5s jakieś takie sensowne to fakt że "wystarczy" na dłużej gdyż oparty jest na architekturze x64 zatem oprogramowanie, aplikacje etc. Ale z kolei znając APPLE i wsparcie dla starszych urządzeń nie powinno być z tym problemu gdyż jest bliźniaczy do 5 model 5C . Poza tym dzisiaj się nikt chyba nie wiąże z telefonem na więcej niż dwa lata - więc pewnie "piątka" tyle czasu spokojnie wytrzyma (biorąc pod uwagę że mój 4S już jest 1,5 roku i aż tak strasznie nie odstaje

Trzeba jeszcze dodac ze 4s pozostal dalej w ofercie wiec wsparcie pewnie sie wydluzy :)

#243 MarvynCox

MarvynCox
  • 5 postów

Napisano 09 października 2013 - 10:40

Witam Wszystkich, Nie znalazłem wątku na forum w związku z tym zapytam tutaj: Dzwoniłem do Apple Store w Berlinie i oprócz wysłuchania niemieckiej "papugi" niczego się nie dowiedziałem. Czy ktoś z forumowiczów orientuje się czy mają 5s dostępne ? Pozdrawiam

#244 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 09 października 2013 - 10:52

Po połączeniu naciskasz "5" na klawiaturze telefonu i łączysz się z konsultantem. Nawijają po angielsku. Poza tym ten wątek nie dotyczy zakupów w Apple Store w DE.

#245 mephisto4

mephisto4
  • 8 postów

Napisano 09 października 2013 - 13:41

[url=http://www.apple.com/pr/library/2013/10/09iPhone-5s-iPhone-5c-Arrive-in-Italy-Russia-Spain-More-Than-25-Countries-on-Friday-October-25.html]Apple - Press Info - iPhone 5s & iPhone 5c Arrive in Italy, Russia, Spain & More Than 25 Countries on Friday, October 25[/url]

25 października - na liście jest też Polska

#246 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 09 października 2013 - 17:08

Bateria w 5S daje radę. Wszystko włączone 3G, Wifi, Lokalizacja...
Droplr • iPhone image on 2013-10-09 at 18:05:59.png

#247 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 09 października 2013 - 19:22

A jak działa stabilizacja przy robieniu zdjęć? W iP4S łatwo o poruszone fotki...

#248 WindowShopper

WindowShopper
  • 113 postów
  • SkądWlkp.

Napisano 09 października 2013 - 22:18

[ATTACH=CONFIG]17516[/ATTACH]

Jeśli chodzi o baterie, to wg mnie jest trochę lepiej, ale na pewno nie aż tak jak co nie którzy piszą. Telefon jest nowy, ma trochę lepszą baterię, więc wytrzymuje delikatnie dłużej, ale nie 2x dłużej nić iPhone 5.

Ha jeśli chodzi o baterię to w 5C pobiłem rekord - ponad 5 dni i chyba z 5 h w użyciu!!!

#249 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 października 2013 - 06:51

Ha jeśli chodzi o baterię to w 5C pobiłem rekord - ponad 5 dni i chyba z 5 h w użyciu!!!

5 dni i tylko 5h w użyciu? To wziąłeś go choć raz do ręki? :)

#250 adverka

adverka
  • 98 postów

Napisano 10 października 2013 - 10:17

Mam pytanie do wszystkich, którzy mieli okazję zobaczyć złotą wersję 5s na żywo. Waham się pomiędzy zakupem srebrnego lub złotego, niestety nie mam możliwości obejrzeć tych dwóch wersji w realu. Odcień na zdjęciach też zależy od temperatury barwowej zdjęcia itp. więc bazować na tym w 100% nie mogę. Wracając do tematu: jak oceniacie kolor złoty? Co Wam się w nim podoba lub jakie macie uwagi? Czy ten kolor jest dosyć mocny, czy bardziej blady ("ocieplona" wersje srebra?). Na jednych fotografiach i filmikach właśnie tak to wygląda, jakby blady, delikatny złoto-srebrny. Aktualnie mam czarnego 4s, a ten złoty mnie kusi (jak to kobietę ;) Dziękuję za pomoc i wszelkie sugestie :) pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych